İtiraf Ediyorum Onları Çok Kıskanıyorum..

Benim 1 eltim vardi. Ayni haset kiskanc cahil bir kadindi. Evliligime bana demedigini birakmadi tabi yuzume guleryuzlu. Biz kv ile bir oturduk bir muddet eve gelip esyalarimi alirdi izinsiz. Ben sabrettim sustum Allaha havale ettim.

Bak simdi yok esi terketti ailesinin yanina gitti. Ben kadin olarak yinr de uzuldum ama benim basima boyle birsey gelse hic uzulmezdi sevinirdi hatta eminim.

Yeminle milletin derdi yok kendi kendine dert çıkarıyorlar :işsiz: ... git bir kursa kayıt ol sosyalles Allah için böyle iki yüzlü insanla arkadaş olmak istemek nedir ya zaten o ayrılmaz ikili eninde sonunda araları açılacak filimin sonu beli :) sizde gidin tatilie her yerde foto çekin attın sosyal hesaplara baş başa tatil çok mutluyuz falan diye :halay:tamam erdemlik iyidir ama bazen değildir yeri gelince içinden canavar çıkması lazim:bicak:

konu sahibi son durumunuz nasıl birazdaha iyimisiniz merak ettim sizi..
inşallah burdaki yorumlar rahatlatmştr sizi
hemen hemen herkez aynı yorumlarda bulunmuş..
size eşiniz ve kızınız yeter bence
ben olsam eşimle her pazar biryerlere gittğimde resim atar ben onları catlatır kudurturum =)
yanlarına gittiğm zaman güzelce süsleniyorum püsleniyorum görümcek ilede fazla muhattap olmuyorum ohh o catlıyor içten içe vallahi..
benm eltimde haftaya salı geliyor 1 ay kadar burda bayramla birlikte
cok kafama takıyordm ama burdaki bazı yorumlar benide kendime getirdi artık hiç takmıyorum gelirse gelsin
o benden cekinsin ben ondan değil..
giderm bayramda kurbanımı keserm yanıma gelir bayramlaşrsa bayramlaşırım onun harici onu yok sayacagm
evet yapacagım bunu!! benm onlardan eksiğim değil fazlam var.. bende cok taktm cok ettm kendime inan kafam hasta oldu aman salla gitsin
benm eltimle görümcemde pek iyi onlarn iyilikleri hep sahte eminim biliyorum
görümcem sosyal medyada öle paylaşımlar yapıyor ki görsen cok zengin hergün geziyor cok mutlu
içini ben biliyorum o kadar görgüsz ki cocukları her gördüğüne saldırır mesela hiç birşey almaz cocuklarına para gitmesimn diye pintinin teki.. sosyal medya iyice sahte
bende kendime arkadas cevresi edinmek için ugraşıyorum sanrm biraz daha iyi olacagm bunu yapınca sanada öneririm lütfen takma sunları

O kadar okudun da bi HERKESSS yazmayı öğrenemedin mi ? Beynimden zzzz kıvılcım çıktı ..

Bu kadar fesat ve kıskanç olmazsan her toplantıda bir sandalyen olur ,yok eğer devam edersen ,zorla oturduğun sandalyeden bile kaldirilirsin. Kimse istemez seni ..

Hiç kimseyi cekemiyosun, bende istemezdim etrafımda böyle birini ..mezardakilerin çoğu nazardan derler ....

Okumuşsun, kulturluymussun ya ,napsın seni kör cahiller ? Onlar ilkokul mezunu senin ayarına ulaşmak için azıcık cahillik lazım ,azıcık kıskançlık ,azıcık da kötü niyet ..tercih edeceklerini sanmıyorum ..onlar aşağıda hep beraber mutlular sanırım ..sen tek başına fesatligin zirvesine tırman diye ellesmezler sana ..

Bide ,

Morel değil moral

Acaip değil acayip

Milleti küçük gördüğün için ayrıntıya takıldım ..madem çok okumuşsun, bunlara da dikkat et ..kimseye laf etmeden öneri isteseydin yardımcı olacak çok insan olurdu eminim ...

İlkokul mezunlarına da kurban ol ..
konu sahibine gereksiz yere cok fazla yüklenmişsiniz sizin bu yaptığınız cok ayıp !
aksine konu sahibi pasif ve iyi niyetli bir insan
ve kızcagız okul ile ilgili örnegi sadece kendini telkin etmek adına vermiş
yani nesini kıskanıyorum ben onlarn anlamnda
yoksa kimseyi felan da kücümsedği yok
aksine ezilen lafın altında kalan ve dıslanan bu kızcagız..
sırf yorum yapmak için ortalıgı ateşe vermek için yazıyorsun z yapmayın yazık bu insanlara
insanlar sizin yüzünüzden konu acamaz oldu yeter artık

Biraz önce başka bir arkadaşa daha aynı cevabı verdim ..bugün pek iyi hissetmiyorum :/ yalnız söylediklerimin arkasındayım. Görümcem ilkokul mezunu demeden elestirseydi anlardım ama kültürlüyüm, üniversite mezunuyum diye girip ordan çıkınca sinirlendim sanırım ..diğer tarafı inasani evet ama bu tarafi pek bencil ..
gercekten cok ayıp bu yaptgınız ban da yemişsiniz
zaten böyle insanlar direk banlansn
iyi başkasına sinirlen iyi hissetme gel konuya dal yıkıcı yorumlar yap kızcagız zaten üzgün birde sen eklen üzerine yok öyle bir dünya k . bkmayın

Her türlü yorum ve eleştiriğe acıgım.. sizlere içime dökmek için yazıyorum bu aralar iyi değilim..
eski konumda eşimin ailesi tarafından dıslandıgımı bahsetmiştim sizlere..
Herkes diyor aslnda boşver en iyisi böle olmak mesafeli olmak ama benim çok zoruma giden şeyler var ve ne yazık ki onları kıskandıgımı anladım bunu kendime itiraf edebldim dün..
özellikle eltim ve görümcem cok dışlıyorlar beni onlar cok iyiler ben kötüyüm kötü gelinim.. bende hep mesafeli durdum
üniversite okudum bir işim var eşim var kızım var bilgiliyim kültürlüyüm lakin bunlar yetmiyormuş
mesela insanlar karsısında bir duruşum yok güclü değilim cok zayıfım herşeye aglarım yahut içime atarm
laf söyleyenlere karsı cevap veremem o yüzden herkez ezmeye kalkar.. ben ise sadece susarm .. eşim cok kızar susma diye yapamıyorum..
bırak boşver susmak erdemliktir dediler sustum olmadı.. susanı meger se daha cok eziyorlarmış bu hayatta.
suctukca üzerine geliyorlarmış mesela
görümcem ; ilk okul mezunu.. ben ondan cok öndeyim her konuda okul olsun yaşam tarzı olsun giyim kuşam olsun aynada bir bakıyorum ondan cok daha güzelim daha kültürlüyüm bilinçiyim.. ben bu insanı neden kıskanıyorum ki diyorum ? cok sivri dillidir mesela otoriterdir anında lafını yapıştırır nabza göre serbet verir her ortamda nasıl davranacagını bilir cok yalakalık yapar iki yüzlüdür belkide bu yüzden seviliyordur..
ben ise sabitim.. neysem oyum kimseye yalakalık iki yüzlülük yapamıyorum belkide bu yüzden dıslanıyorum sevilmiyorum
eltim deseniz o na keza onunla şartlarmız aynı aslnda oda çalışıyor okumuş etmiş bir insan..
Onlarn iyi olmalarnı cok kıskanıyorum benim kmsem yok kızımdan ve eşimden başka..
ailem lede mesafelym ölesine görüşürüm anneme derdimi sıknıtımı hiç anlatamam zaten baştan beri evlilğime karşılardı şimdide en ufak birşeyde ayrıl derler bana .. bir arkadaşım yoktur.. tek kızım zaten kardeşim dahi yok gelip gittiğimiz kimsemiz yok kv kp ve annemlerden başka belkide bu nedenle kafama cok takıyorum onları
iş yernde bir ben varm birde erkek bir arkadaş.. ikimiz calışıyoruz sosyalleşeceğim bir ortam kesinlikle yok yine allaha şükür eşim ve kızım var..
Mesela biryere gittikleri zaman sosyal medyada felan paylaşırlar cok kıskanırım ben onlara naptmda dıslandm derim.. onlar gibi iki yüzlü cıkarcı yalaka yüzüne gülüp arkasndan iş mi cevirmem lazmmış insanlarm derim hep =(
birbirlerine gidip gelirler içim içimi yer =(
dün ögrendm ki tatile gideceklermiş birlikte
eltim kaynım görümcem eşi ve cocuklar nasıl kıskandım bir bilseniz.. acaip morelim bozuldu yüzüm düştü
tabiki kıskandımı eşime belli etmek istemiyoum
ben bu psikolojiden nasıl kurtulabilirim ? onları nasıl takmamaya saglayabilirim kendimce kıskanmayayı lütfen yardım edin bu halimi hiç iyi görmüyorum
bene mesafelıyım aıleme karsı olmasada esımın aılesıne karsı oyleyım, bayram seyran özel dısında bır araya gelmeyız arayıp sormamda cok nadır ararım ama kımsenın kımseden beklentısı yok, benımde dısarda vakıt gecırecegım arkadas ortamım yok iş yerınde sosyallesıyorum ıkı muhabbet dedıkodu derken gun egcıyor kalan bos vaktımı aılemle kızımla esımle gecırmek bana yetıyor zaman zamanda evde yalnzı kalmak evın ıslerıyle ugrasmak bana yetıyor...
tatıl kısmına gelırsek esımle basbasa olmak tercıhımdır..
bız ıkı yıldır hem aılecek hem basbasa hemde ben kızımla bırlıkte kendı aılemın yanında tatıl yapıyoruz.
eltım gorumcem vs umrumda degıl saglıkları yerınde olsun bıze dokunmasınlar gerısı boş, onlarla oturup bırseyler yapmak ıstemem acıkcası özel gunler dısında cunku yasam tarzlarımız farklı bakıyorum tatıl anlayısları yok , tek dertlerı onu mu alsak bunu mu ılla marka olacak vs benım ıcın kıyafetın markanın onemı yok, gezeyım goreyım, kafamı dagıtayım ben boyle mutlu oluyorum. ıletısım sekıllerı bagıra cagıra ben sakınlıgı sevıyorum, bence sızınde kımseye ıhtıyacınız yok arada sosyallesmek ıstersenız kursalara yazılın dans spor el ısı vs hangısıne yatkınsanız boylece esınız ve cocugunuz harıc bırılerı olur hayatınızda...

aslında sizin onları kıskandıgınız felan yokta, siz yalnızsınız onlar hep göz önünde diye böyle hissediyorsunuz mesela bir komşunuz felan yok mu kafa dengi onunla görüşmeye başlayın inan onların daha da yüzüne bakmazsın senin şu an tek ihtiyacın bir arkadaş bence

Sana cahilliğin mutluluk olduğunu söyleyen olmadı mı :)
Cahilsin bi kere ya düşünsene her şey sana helal. İki yüzlülük yap, bağır çağır, dedikodu yap, dışla, iş çevir, dil dök, kandır... Herşey serbest. Çünkü seni vicdani ve ahlaki kısıtlayan hiç bir şey yok.
Sen ve egoların... Muhteşemdir cahillik. Ben çok özenirim.
Cahilliğin okumamışlıkla da bir alakası yoktur. Doktor olsan da cahil olabilirsin mesela.
Yani sen bir lafı söylerken 40 kere düşünür, kırar mıyım karşımdakini der ve empati yaparsın.
Ama cahil yapmaz.
Yalakalık, iki yüzlülük yapmaya çalışırsın yapmacık durur beceremezsin. Hem niye yapasın ki gururun vardır yeltenemezsin. Kula kulluk etmezsin.
Cahil yapar.
Gösteriş yapayım dersin yapamazsın. Olmayanlar vardır. Hem hayatı maddiyatla ölçmeyi çok önceden bırakmışsındır. İstesen de olmaz.
Ama cahil elinde olsa kendine altın kaplama yaptırır.
Gülecek bişey bulamazsın etrafındaki acıya, kedere, traji komikliğe odaklanmışsın. Sahteliği görmüşsündür miden bulanır basit kahkahalara tahammül edemezsin.
Cahilin umrunda olmaz. Güler.

Yani cahil insan bana göre de müthiş birşey. Gamsızsın. Sadece yaşarsın. Bakış açın ve dünyan kısıtlıdır. O dünyada yaşar ve mutlu olursun. Ama kültürlü insan dertleriyle uğraşır. Sırf kendi derdine değil, dünyanın ve çevrenin derdine dertlenir. Sorgular, eleştirir, sorguladıkca cahile meze olur. Çünkü cahil anlayamaz, anlam veremez buna. Seni değersizleştirir, küçümser, inadına küçük dünyasında mutlu olur. Sense kalırsın, bakar özenirsin. Ama bilirsin ki vicdanınla yaşamak, bilmek, öğrenmiş olmak, farkında olmak yastığa başını huzurla koyabilmeni sağlayan tek şey.

Bu yüzden kendini kimse ile kıyaslama. Hele bu insanlarla hiç.
Kıyasladığın insan kadar yol alırsın, onların gittikleri yere gidersin.
Senin ne işin var başkasının yolunda :)
Sev kendini :)

aslında sizin onları kıskandıgınız felan yokta, siz yalnızsınız onlar hep göz önünde diye böyle hissediyorsunuz mesela bir komşunuz felan yok mu kafa dengi onunla görüşmeye başlayın inan onların daha da yüzüne bakmazsın senin şu an tek ihtiyacın bir arkadaş bence
bencede.. aynen katılıyorum bu yorumunuza

Her türlü yorum ve eleştiriğe acıgım.. sizlere içime dökmek için yazıyorum bu aralar iyi değilim..
eski konumda eşimin ailesi tarafından dıslandıgımı bahsetmiştim sizlere..
Herkes diyor aslnda boşver en iyisi böle olmak mesafeli olmak ama benim çok zoruma giden şeyler var ve ne yazık ki onları kıskandıgımı anladım bunu kendime itiraf edebldim dün..
özellikle eltim ve görümcem cok dışlıyorlar beni onlar cok iyiler ben kötüyüm kötü gelinim.. bende hep mesafeli durdum
üniversite okudum bir işim var eşim var kızım var bilgiliyim kültürlüyüm lakin bunlar yetmiyormuş
mesela insanlar karsısında bir duruşum yok güclü değilim cok zayıfım herşeye aglarım yahut içime atarm
laf söyleyenlere karsı cevap veremem o yüzden herkez ezmeye kalkar.. ben ise sadece susarm .. eşim cok kızar susma diye yapamıyorum..
bırak boşver susmak erdemliktir dediler sustum olmadı.. susanı meger se daha cok eziyorlarmış bu hayatta.
suctukca üzerine geliyorlarmış mesela
görümcem ; ilk okul mezunu.. ben ondan cok öndeyim her konuda okul olsun yaşam tarzı olsun giyim kuşam olsun aynada bir bakıyorum ondan cok daha güzelim daha kültürlüyüm bilinçiyim.. ben bu insanı neden kıskanıyorum ki diyorum ? cok sivri dillidir mesela otoriterdir anında lafını yapıştırır nabza göre serbet verir her ortamda nasıl davranacagını bilir cok yalakalık yapar iki yüzlüdür belkide bu yüzden seviliyordur..
ben ise sabitim.. neysem oyum kimseye yalakalık iki yüzlülük yapamıyorum belkide bu yüzden dıslanıyorum sevilmiyorum
eltim deseniz o na keza onunla şartlarmız aynı aslnda oda çalışıyor okumuş etmiş bir insan..
Onlarn iyi olmalarnı cok kıskanıyorum benim kmsem yok kızımdan ve eşimden başka..
ailem lede mesafelym ölesine görüşürüm anneme derdimi sıknıtımı hiç anlatamam zaten baştan beri evlilğime karşılardı şimdide en ufak birşeyde ayrıl derler bana .. bir arkadaşım yoktur.. tek kızım zaten kardeşim dahi yok gelip gittiğimiz kimsemiz yok kv kp ve annemlerden başka belkide bu nedenle kafama cok takıyorum onları
iş yernde bir ben varm birde erkek bir arkadaş.. ikimiz calışıyoruz sosyalleşeceğim bir ortam kesinlikle yok yine allaha şükür eşim ve kızım var..
Mesela biryere gittikleri zaman sosyal medyada felan paylaşırlar cok kıskanırım ben onlara naptmda dıslandm derim.. onlar gibi iki yüzlü cıkarcı yalaka yüzüne gülüp arkasndan iş mi cevirmem lazmmış insanlarm derim hep =(
birbirlerine gidip gelirler içim içimi yer =(
dün ögrendm ki tatile gideceklermiş birlikte
eltim kaynım görümcem eşi ve cocuklar nasıl kıskandım bir bilseniz.. acaip morelim bozuldu yüzüm düştü
tabiki kıskandımı eşime belli etmek istemiyoum
ben bu psikolojiden nasıl kurtulabilirim ? onları nasıl takmamaya saglayabilirim kendimce kıskanmayayı lütfen yardım edin bu halimi hiç iyi görmüyorum
bence onlar sizi kıskanıyor ki dıslıyorlar.asla sizin seviyenizde olamayacaklarını biliyorlar.bizimkilerde bişey sorarlardı ne dersem tersini bilerek yapıp sonucun benim dediğim sekilde cıktığını görünce öylece kalırlardı.inanın bi ara bende mi sorun diye düşündüm ama anladım sorun onlarda.sen kendine güzel bi çevre yap en büyük eksiklik bu asla cevap vereyim çirkef olayım falan diye düşünme yani.

siz iliskilerinizi iyilestirmek icin ne yaptiniz. karsi tarafla iyi gecinmek tanimaya sevmeye calismakta emek ister. bunlarin hepsi yalakalik degildir mesela.
mesafeli durmak bi tercih. saygi duyarim.
ama hen mesafeli durup hem kendine deli divane olunmasini beklemek simariklik bence.

daha iyisin daha kültürlüsün daha çok okumuşsun daha çok güzel giyiniiyormuşsun daha güzelmişsin giyim kuşamın da harikaymış ....
soruyorum konu sahibi neden kıskanıyorsun:KK53:

Ayrımcılık yapılıyor olması bence zoruna giden.
Eşin ve kızınla gidersin tatile üzülme
Emin ol daha güzel geçer ailecek

Kıskanıyor olman bana tuhaf gelmedi sebebi çok yalnız kalmış olman

Acaba basit bir kursa falan gidemez misin çevre edinmek için

Bir arkadaşlıl kursan bu düşüncelerinin hepsinden arınırsın bence

Bence kıskanışının sebebi ne çevre, ne arkadaş. Ayrım yapılıyor olması zorunuza gitmiş, bu şekilde devam ettiği sürece de hep gidecektir. Anlamadığım kısım, seviyor olsanız buna takılmanızı anlarım da yazdıklarınızdan yola çıkarak ben pek sevdiğinizi de düşünmüyorum ama neden bu kadar takıyorsunuz o iki insanı.

Bence kıskanışının sebebi ne çevre, ne arkadaş. Ayrım yapılıyor olması zorunuza gitmiş, bu şekilde devam ettiği sürece de hep gidecektir. Anlamadığım kısım, seviyor olsanız buna takılmanızı anlarım da yazdıklarınızdan yola çıkarak ben pek sevdiğinizi de düşünmüyorum ama neden bu kadar takıyorsunuz o iki insanı.:KK20:

Ayrımcılık yapılıyor olması bence zoruna giden.

Ayrımcılık yapan yok ki
Görumce ve elti için konuşuyorum

İnsanlar her zaman herkesle aynı iletişimi kuramaz buna ayrımcılık diyemeyiz

Örneğin bir kuzenimle daha samimiyim digeri ile normal
Bunun sebebi kafamın uyması ve karşılıklı diyalogumuzun birbirimize iyi gelmesi
Bu daha az samimi olduğum insana haksızlık değil

Ayrıca konu sahibi hem karşısındakilere tavırlı davranıyor hem onlardan samimyet bekliyor
Elti ve görümce anlaşamayacaklarını düşündükleri için konu sahibinden geri duruyor olabilirler

Ayrımcılık belki kızına yapılıyor olabilir o kadar

Bende görümcemi kıskanıyorum çünkü benden becerikli çalışkan hırslı kendini ezdirmeyen biri
Ama ben arkamda kocam var kocam arkamda olmasaydı fena ezerlerse azıcık ucundan eziyo da

kıskançlık çok insani bir duygu. yalnız iyi anlaşan insanlrı yalaka ikiyüzlü vs diye tanımlamak hoş değil. iki kişinin frekansı daha iyi tutuyordur, bu olabilir. sizinkisi yalnızlıktan ileri geliyor. kendi sosyal çevreni oluşturmuş olsaydın onların samimiyet seni bu kadar üzmezdi. bence yeni arkadaşlıklar kurmaya bak. bir hobi edin. kendi dünyanı yarat onlardan bağımsız. eşine de yansıtma sürekli bu kıskançlıını, adam ne yapsın.

Bi kere beraberce tatile gitmeyi iyi bisey sanmayin. Basa bela almaktir o.

Anlamadigim baska bisey. Nasil etrafinizda kimse olmaz? Atanma felanmi oldu? Evliymissiniz yani en az 23 yasindasiniz diyim. Bu kdr senelik bi yasamda nasil hayati bi anne baba ve isyerindeki arkdastan ibaret olabilir? Evlenmeden once hic sosyal degilmiydiniz?

ben hic dislandigimi dusunmezdim demekki onla anlasiyo kafa yapilari onla uyuyo sen kardes digilsinki sende ayri ugraslar bul onlar seni kiskansin onlari dusunmekten pskolojini bozmussun

Back
X