iyi akşamlar hanımlar

mahzen92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2012
50
58
88
İstanbul
kadınlar kulübüne üye olalı epey zaman oldu ama doğru düzgün siteye girmedim hatta bu açtığım ilk konu ben biraz derdimi içimde yaşıyorum yani sanalda olsa kimseye rahatça birşey anlatamıyorum(bu durum lise 2 nin birinci döneminde arakadaşımın bana yaptığı affı zor bir davranıştan dolayı böyle)neyse ben soruma geçeyim...

ben aileme çok düşkünüm onlarda bana tek kızım dedemin tek kız torunuyum annem babam bana ilgililer Allah a şükür hele babam benim için çok başkadır....
ama annem annemi gerçekten seviyorum gözünün yaşına kıyamam gelgelelim bazı halleri var yani nasıl desem paranoyak gibi oluyor.mesela ben üniversite okuyorum katiyyen beni kız arkadaşlarımla asla bir yere göndermez, telefonum diyeim sessizde eğer annem aramış ben telefonu açmamışsam kıyameti kopartır, ya bana diyo ki her kıza telefon numaranı verme zaten iki üç kızda var tel. no. ona bile diyoki niye telefon numaranı veriyorsun ben şımarık bir kız olsam böyle dese tamam haklı ama çok da sakin bi insanım yani çevremden de takdir topluyorum olgun bi insan oturaklı bir kız olduğuma dair ama annem niye böyle davranıyor bütün anneler böyle mi ?
şimdiden sizlere teşeküür ederim ... sorumu cevaplarssanız çok memnun olurum ( bu arada profilimde medeni halimi evli diye işaretlemişim yanlışlıkla şimdi farkettim yanlış algılama olmasın)

Son düzenleme:
kadınlar kulübüne üye olalı epey zaman oldu ama doğru düzgün siteye girmedim hatta bu açtığım ilk konu ben biraz derdimi içimde yaşıyorum yani sanalda olsa kimseye rahatça birşey anlatamıyorum(bu durum lise 2 nin birinci döneminde arakadaşımın bana yaptığı affı zor bir davranıştan dolayı böyle)neyse ben soruma geçeyim...

ben aileme çok düşkünüm onlarda bana tek kızım dedemin tek kız torunuyum annem babam bana ilgililer Allah a şükür hele babam benim için çok başkadır....
ama annem annemi gerçekten seviyorum gözünün yaşına kıyamam gelgelelim bazı halleri var yani nasıl desem paranoyak gibi oluyor.mesela ben üniversite okuyorum katiyyen beni kız arkadaşlarımla asla bir yere göndermez, telefonum diyeim sessizde eğer annem aramış ben telefonu açmamışsam kıyameti kopartır, ya bana diyo ki her kıza telefon numaranı verme zaten iki üç kızda var tel. no. ona bile diyoki niye telefon numaranı veriyorsun ben şımarık bir kız olsam böyle dese tamam haklı ama çok da sakin bi insanım yani çevremden de takdir topluyorum olgun bi insan oturaklı bir kız olduğuma dair ama annem niye böyle davranıyor bütün anneler böyle mi ?
şimdiden sizlere teşeküür ederim ... sorumu cevaplarssanız çok memnun olurum ( bu arada profilimde medeni halimi evli diye işaretlemişim yanlışlıkla şimdi farkettim yanlış algılama olmasın)

İlginçmiş anneniz, bunu yapan sevgiliniz olsa çok kıskanç saplantılı bir tip derim ama bir anne neden bu kadar baskıcı davranır bilemedim :/ Benim annem hep evde oturuyorsun biraz çevre edin değişiklik yap diye teşvik eder beni hep ben yapmadan o planlar yapar. Sen de anne bana güvenmiyor musun, neden bukadar kısıtlıyorsun? Belli bir yaşa geldim ben nasıl hareket etmem gerektiğini biliyorum diyerek yapıcı bir dille konuşmayı deneyebilirsin:)

işte bende anlayamıyorum daha önce de konuştum inanın onu da denedim yeri geldi tartışmaya girdim. mesela bana her zaman diyo ki kızım oku mesleğini eline al kendi paranı kazan vs. bende ona diyorum ki sen beni işe de gönderemezsin sadece bana değil erkek kardeşime karşıda böyle davranıyor. sanki biz meleğiz etrafımzda ki insanlar bizim için kötü şeyler planlıyor :) anneme psikoloğa gitmesi gerektiğini gerektiğini bile söyledim o raddeye getirtdi yani beni bilmiyorum ya annemin bu huyu asla değişmez...

Fazlasıyla korumacı davranıyor. Ama çocuğunu her kötülükten koruyamaz ki. Serbest bırakıp bazı yanlışları yaşayıp öğrenmesini izlemesi lazım. Sen arkadaşlarından eminsen onun bu kdar paronayak davranması anlamsız. Bence de bir psikoloğa görünmesi uygun olur. Sadece sana yapıyor sanıyordum ama kardeşine de böyleymiş. Fazla bir koruma içgüdüsü var. İlerde evlenince daha çok sorun çıkar gibime geliyor.

Fazlasıyla korumacı davranıyor. Ama çocuğunu her kötülükten koruyamaz ki. Serbest bırakıp bazı yanlışları yaşayıp öğrenmesini izlemesi lazım. Sen arkadaşlarından eminsen onun bu kdar paronayak davranması anlamsız. Bence de bir psikoloğa görünmesi uygun olur. Sadece sana yapıyor sanıyordum ama kardeşine de böyleymiş. Fazla bir koruma içgüdüsü var. İlerde evlenince daha çok sorun çıkar gibime geliyor.

Benim 4 tane çocuğum var. Inanın ben artık haber izleyemiyorum.eğer denk gelip üzücü bişey izlemişsem etkisisinden çıkamıyorum. annenizde olayların etkisinde kalıyorsa sizi korumak adına böyle davranıyor olabilir.inanın annelik çok farklı bir duygu

Benim 4 tane çocuğum var. Inanın ben artık haber izleyemiyorum.eğer denk gelip üzücü bişey izlemişsem etkisisinden çıkamıyorum. annenizde olayların etkisinde kalıyorsa sizi korumak adına böyle davranıyor olabilir.inanın annelik çok farklı bir duygu

Muhakkak ki öyledir. Ama arkadaşımızın annesinin yaptığı çok abartılı. Arkadaşlarına kadar karışıyor. Niye numaranı verdin diyor. Bu kadar korumacı tavırla birşey kazanamaz ki. Evladı evet gözünden sakınır annesi ama bu kadar hayatına karışması doğru gelmiyor bana.En azından arkadaşlarını tanır,gözünün tutmadığını da söyler kızına. İlerde evlendiği zaman eşinden bile sakınır. hayatı çok kısıtlanır,özgür yaşayamaz.

yok artık evlenince de sorun çıkaracak değil herhalde :) ya bende şöyle düşünüyorum bu kadar aşırıcı korumacı ama üniveristeye gidiyorum okula nasıl gönderiyor ? aslında üniveriste daha tehlikeli her türlü insan var yani kapılsan kaynar gidersin..

bir de annem mesela bir konu olur onun fikrini sorunca hayır der aradan bi iki saat geçsin cevabını değiştirir. annem çok iyi bi insan sabırlı anlayışlı çevresinde çok sevilir ama böyle davranınca bende psikolojisinden şüpheleniyorum. psiklolğa git desen eminim diyecek ki 'ben deli miyim ?' maalesf böyle yanlış bi algı var sanki psikopat olanlar gidiyormuş gibi.

evet haklısınız. bir de bu devirde insanın başına ne gelirse ya arkadaştan ya akrabadan geliyor. biliyorum anneler yavrusunu gözünden sakınır ama annemin yaptığı normal değil gibi .
bu annemin iyi hali önceden daha beterdi beş altı senedir biraz daha rahat davranıyor.mesela okula gitmek için evden çıkıyorum bana diyo ki aman kzım birinin elinden bişi içme okul dışına fazla çıkma beni de paranoyak etti :) güler misin , ağlar mısın ..

Back
X