İyi Bakıcı Nasıl Olmalı?

Iyi bir bakici sizin bakis aciniza uygun olan bir bakicidir. Bu da herkese göre degisir.
Zaten kriterleriniz güzel.. bakicilarla konusunca hangisi akliniza ve kalbinize yatiyorsa onu secin..kendiliginden olusur zaten "evet bu olur" duygusu.
İnşallah :) İnternette ilan verdik, çevreme de soruyorum. Hayırlısıyla gönlüme göre birini bulsam çok rahat edeceğim.

İşi nasıl sevdirebilirim, bilmiyorum açıkçası. Ama kızımı sevmemesi için pek sebep yok gibi. Beslenmesi sorunsuz, mutlu ve neşeli bir bebek. Tek sıkıntımız uyku idi ama o da oldukça düzene girdi. Kamera olmazsa bırakabileceğimi hiç düşünmüyorum. Yapı gereği çok kontrolcüyüm. İyi bakıp bakmadığını görmeden yapamam, içim rahat etmez, işe gittiğimde de aklım hep evde kalır vs vs. Bir de benim sıkıntım; insanlara iş buyuramamak. Ölsem kimseye "bir bardak su getir" diyemeyenlerdenim. Ama işin ucunda kızım olunca yaparım sanırım, yani umarım :)

İşi nasıl sevdirebilirsiniz?

Onu bir bakıcı olarak değil aileden biri olarak gördüğünüzü hissettirerek,
İsteklerinizi kırıcı olmayacak şekilde dile getirerek ki yapınız gereği bu zor olmaz sanıyorum.
Ona özel hissettirecek jestler yaparak ( Bir arkadaşım hava kötü diye evine arabası ile bırakıyor bakıcısını mesela)
Bir başkası da küçük hediyelerle gönlünü yapıyor, bir günlük tatiller için parasını kesme gibi durumlardan
kaçınıyordu mesela.

Söz konusu evlat olunca hassasiyetiniz doğal, ancak karşınızdakinin de hassasiyetlerini unutmamak gerektiğini düşünüyorum.

İyiliğin karşılıklı olduğuna inanırım.

Dilerim gönlünüzce birini bulursunuz.

İşi nasıl sevdirebilirsiniz?

Onu bir bakıcı olarak değil aileden biri olarak gördüğünüzü hissettirerek,
İsteklerinizi kırıcı olmayacak şekilde dile getirerek ki yapınız gereği bu zor olmaz sanıyorum.
Ona özel hissettirecek jestler yaparak ( Bir arkadaşım hava kötü diye evine arabası ile bırakıyor bakıcısını mesela)
Bir başkası da küçük hediyelerle gönlünü yapıyor, bir günlük tatiller için parasını kesme gibi durumlardan
kaçınıyordu mesela.

Söz konusu evlat olunca hassasiyetiniz doğal, ancak karşınızdakinin de hassasiyetlerini unutmamak gerektiğini düşünüyorum.

İyiliğin karşılıklı olduğuna inanırım.

Dilerim gönlünüzce birini bulursunuz.
Hediye, ücret kesmeme bunlar hiç önemli şeyler değil. Mesele gönlünü yapmaksa sadece, fazlasıyla emek veririm. Yeter ki kızıma iyi baksın, sevsin, sarılsın. İyi dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Hediye, ücret kesmeme bunlar hiç önemli şeyler değil. Mesele gönlünü yapmaksa sadece, fazlasıyla emek veririm. Yeter ki kızıma iyi baksın, sevsin, sarılsın. İyi dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Öyle samimi geldiniz ki keşke aynı şehirde olsaydık ben bebeginize gönüllü bakardım
Bebegime sarilsin ibaresini çok sık tekrar etmissiniz
Tam bana göre olurdu :)

Bebeginizi kendi evladi, yeğeni, kardeşi gibi benimseyecek iyi birini bulursunuz inşallah :)

Öyle samimi geldiniz ki keşke aynı şehirde olsaydık ben bebeginize gönüllü bakardım
Bebegime sarilsin ibaresini çok sık tekrar etmissiniz
Tam bana göre olurdu :)

Bebeginizi kendi evladi, yeğeni, kardeşi gibi benimseyecek iyi birini bulursunuz inşallah :)
Ahh keşke. Çok teşekkür ederim duanız için. Allah sizin de dileklerinizi tez zamanda gerçekleştirsin :)

benim kendi bakıcı kriterlerimi de oturtmaya çalışıyorum, daha çok var bana gerçi :)

bence bakım süresini de hesaba katmalısınız.

ben 2 yaş sonrası kreş düşündüğüm için mesela, daha yaşlı bir bakıcı bakacağım, çok aktif olmadığı sürede daha çok sevgi ile büyüyebilir diye düşünüyorum.
kardeşimin bir bakıcısı var, çocuk düşünce çocukla birlikte ağlıyor, çok hoşuma gidiyor, aralarında ciddi bir sevgi bağı var.

ama siz uzun yıllar baktıracaksanız elbette onunla koşup oynayacak parka götürecek birini aramalısınız. bu durumda yaş aralığınız çok uygun.

diğer yandan geç gitme-erken dönme durumlarınız varmış, ancak bakıcı ile anlaşılırken yine de saat üzerinden anlaşmanızı tavsiye ederim, sonra sorun yaşandığına çok şahit oldum. her gün 3de evde olan biri iseniz, bakıcınız o saate bir randevu ayarlayabiliyor ve sorun çıkabiliyor, veya fazla kaldığı süre dolayısıyla yüksek maaş talep edebiliyor. bu gibi durumları daha başta netleştirmek sonra sorun yaşamamanızı sağlayacaktır.

özellikle komşu vs ile anlaşırsanız kesinlikle eve misafir kabul etme-etmeme durumlarını da konuşmalısınız.
ve çocuğu hangi şartlarda kendi evine götürebileceğini.

bir de benim şartlarımdan birisi tanıdık referansı olacak, çok gözlem yeteneğime güvenen biri değilim, görüşmelerde kaçırdığım noktalar olabilir diye düşünüyorum. o yüzden çocuk bakmış olmasından ziyade, bu kadın çocuk bakar diyebilecek bir referansı varsa daha uygun benim için. daha çok iş arkadaşlarıma danışmayı ve o çevrede bakıcı haberini yaymayı düşünüyorum bu sebeple.

tüm şu dediğiniz kriterleri tek bir insanda toplayabilirseniz bize de haber verin..
Hayal kurmaya gerek yok bence. Belli başlı şeyleri olsun. En önemlisi temiz ve pozitif olması. Yoksa çocukla falan sürekli oynayıp, eğitici faaliyette bulunmasını beklemek hayalden başka bir şey değil. O faaliyetleri yapma yaşına gelince kreş en mantıklı çözüm.

Merhaba kızlar. 1 ay sonra işe başlayacağım ve kızım şu an 9,5 aylık. Bir süre babayla paslaşacağız ama nereye kadar bilemiyorum. Ailelerin bakma durumu yok ne yazık ki. "İyi bakıcı nasıl olmalı, ben ve bakıcı arasındaki ilişki şekli nasıl olmalı ve en önemlisi kızım ve bakıcı arasındaki ilişki düzeyi nasıl olmalı?" hep bunu düşünüyorum.

Benim düşündüğüm kriterler 28-40 yaş arası, bebek bakımı ve beslenmesi konusunda bilgi ve deneyim sahibi, bebeğimin elini attığı her şeye "cıs" demeyip merakını besleyecek, hareketli, neşeli ve mutlu, sevecen ama aynı zamanda kuralcı olması. Evimde bakmasını istiyorum. Eve kamera koymayı düşünüyorum ve bunu en baştan söyleyeceğim. Mesai saatlerim rahat olduğu için 8-5 çalışması gerekmeyecek. Evden geç çıktığım ya da erken geldiğim zamanlarda gözleme şansım da olacak elbette. Hatta işe başlamadan 1 hafta, kızıma birlikte bakmayı düşünüyorum. Ev işi ya da yemek istemiyorum. Tüm gününü kızımla geçirsin. Kızımı eğitmesinden önce onu sevmesini, sarılmasını istiyorum. İstediğim ilk şey bu; sevgi. Kızımı cesaretlendirmeli, takdir etmeli, desteklemeli ve meraklandırmalı. Eğitimi adına istediğim şey bu.

Off bilemiyorum gerçekten, kafam gerçekten çok karışık. Onu bir yabancıya emanet etmenin endişesi içerisindeyim ve duygularım inanılmaz karışık. Hâliyle üzülüyorum ve korkuyorum. Neye bakmalıyım kızlar? Ne sormalıyım? Ne talep etmeliyim?

benim kayınvalidem de bir kıza bakıyor 2 yaşlarında çocuk. annesi daha önce birçok bakıcı değiştirmiş en son kayınvalidemle görüşmüşler işe başlamadan önce anne "size gelelim tanışın kızımla" demiş. bir akşam çaya gelmişler kayınvalidem kıza kucağımı açtım gel bana dedim hemen geldi sarıldı ısındı bana dedi. anne de çok şaşırmış hemen sarılmasına. o da çocuğun evinde bakıyor kamera var anne izliyor. kahvaltı ve öğlenleri beraberler sonra anne geliyor. kahvaltı da anne ne demişse o yediriliyor ama maşallah bayağı şey yiyor çocuk kayınvalidem saydı ben yiyemem o kadarını. dışarı çıkarmıyor kayınvalidem o kadar sorumluluk alamam korkuyorum diyor. zaten çocuk meraklı sürekli bişeyler soruyor cevaplıyorum gösteriyorum diyor. anne gidince sabahları biraz hırçın oluyormuş ama sonra geçiyor diyor. bir de televizyona kitlenmiyor çocuk sadece kahvaltı sırasında tabletten çizgi film açıyor o sırada izleniyor daha sonra yok tv

benim kendi bakıcı kriterlerimi de oturtmaya çalışıyorum, daha çok var bana gerçi :)

bence bakım süresini de hesaba katmalısınız.

ben 2 yaş sonrası kreş düşündüğüm için mesela, daha yaşlı bir bakıcı bakacağım, çok aktif olmadığı sürede daha çok sevgi ile büyüyebilir diye düşünüyorum.
kardeşimin bir bakıcısı var, çocuk düşünce çocukla birlikte ağlıyor, çok hoşuma gidiyor, aralarında ciddi bir sevgi bağı var.

ama siz uzun yıllar baktıracaksanız elbette onunla koşup oynayacak parka götürecek birini aramalısınız. bu durumda yaş aralığınız çok uygun.

diğer yandan geç gitme-erken dönme durumlarınız varmış, ancak bakıcı ile anlaşılırken yine de saat üzerinden anlaşmanızı tavsiye ederim, sonra sorun yaşandığına çok şahit oldum. her gün 3de evde olan biri iseniz, bakıcınız o saate bir randevu ayarlayabiliyor ve sorun çıkabiliyor, veya fazla kaldığı süre dolayısıyla yüksek maaş talep edebiliyor. bu gibi durumları daha başta netleştirmek sonra sorun yaşamamanızı sağlayacaktır.

özellikle komşu vs ile anlaşırsanız kesinlikle eve misafir kabul etme-etmeme durumlarını da konuşmalısınız.
ve çocuğu hangi şartlarda kendi evine götürebileceğini.

bir de benim şartlarımdan birisi tanıdık referansı olacak, çok gözlem yeteneğime güvenen biri değilim, görüşmelerde kaçırdığım noktalar olabilir diye düşünüyorum. o yüzden çocuk bakmış olmasından ziyade, bu kadın çocuk bakar diyebilecek bir referansı varsa daha uygun benim için. daha çok iş arkadaşlarıma danışmayı ve o çevrede bakıcı haberini yaymayı düşünüyorum bu sebeple.
Süreyi tüm gün bakacakmış gibi anlaşacağım. Yani erken geldiğimde kadın için extra bir durum olacak bu. Hem de bir aksilik olur, bir kötü durum olur geç kalırsam ne kadın ne de ben mağdur olmayalım. Açıkçası apartmana 6 ay oldu taşınalı ve pek kimseyle tanışmışlığımız yok. Ama tanıdığım memur ablaların akrabası, eşi dostu olursa daha mutlu olacağım.

benim kayınvalidem de bir kıza bakıyor 2 yaşlarında çocuk. annesi daha önce birçok bakıcı değiştirmiş en son kayınvalidemle görüşmüşler işe başlamadan önce anne "size gelelim tanışın kızımla" demiş. bir akşam çaya gelmişler kayınvalidem kıza kucağımı açtım gel bana dedim hemen geldi sarıldı ısındı bana dedi. anne de çok şaşırmış hemen sarılmasına. o da çocuğun evinde bakıyor kamera var anne izliyor. kahvaltı ve öğlenleri beraberler sonra anne geliyor. kahvaltı da anne ne demişse o yediriliyor ama maşallah bayağı şey yiyor çocuk kayınvalidem saydı ben yiyemem o kadarını. dışarı çıkarmıyor kayınvalidem o kadar sorumluluk alamam korkuyorum diyor. zaten çocuk meraklı sürekli bişeyler soruyor cevaplıyorum gösteriyorum diyor. anne gidince sabahları biraz hırçın oluyormuş ama sonra geçiyor diyor. bir de televizyona kitlenmiyor çocuk sadece kahvaltı sırasında tabletten çizgi film açıyor o sırada izleniyor daha sonra yok tv
Ne güzel. Bana da böyle sevecen, çocuğun huyu ve annenin söyledikleri ile uyumlu biri lazım. Aslında çok şey istemiyorum; sevsin, bakımını yapsın ve biraz oynarsın. Kitaplıklarım oturma odasında zaten. Aldım istediği kitabı okudun, hatta isterse sesli okusun kızım da dinlesin. Sürekli kızımla birebir ilgilenmesini de istemiyorum. Sonuçta kızımın da kendi başına oyun oynama alışkanlığı edinmesi lazım.

birlikte kalma süresini uzatıp,bu dönem içerisinde bakıcı ve kızınızı gittikçe artan sürelerde yalnız bırakıp denemeler yapmanızı tavsiye ederim.ayrıca bakıcınız çocuklarını büyütmüş, evde can sıkıntısından, bir iş yapayım da oyalanayım hem de para kazanırım zihniyetinde birisi olmasın.yaptığı işin bilincinde ve önemimi kavramış olsun.çalışma saatleri konusunda net konuşun.kolaylıklar diliyorum

tüm şu dediğiniz kriterleri tek bir insanda toplayabilirseniz bize de haber verin..
Hayal kurmaya gerek yok bence. Belli başlı şeyleri olsun. En önemlisi temiz ve pozitif olması. Yoksa çocukla falan sürekli oynayıp, eğitici faaliyette bulunmasını beklemek hayalden başka bir şey değil. O faaliyetleri yapma yaşına gelince kreş en mantıklı çözüm.
"Çocuğumla sürekli ilgilensin ve eğitici faaliyette bulunsun" gibi bir talebim olduğunu nereden çıkardınız? Hayal kurmama sebep olacak kriterlerim yok benim. Bir bebeğin sevilmesinden, bakımının yapılmasından ve onunla ilgilenilmesinden bahsediyorum. Merakı beslemek ya da meraklandırmaktan kastım laboratuvar deneyleri yapması değil elbette. Kızımın merak ettiği şeyleri anlatması, tanımasını sağlaması. Kızımı desteklemek için de onu alkışlayıp "aferin" demek çok mu insanüstü beceri gerektiriyor? Ya da bebek ne yer, ne yemez bunu bilmek için diplomalı olmaya da gerek yok.

birlikte kalma süresini uzatıp,bu dönem içerisinde bakıcı ve kızınızı gittikçe artan sürelerde yalnız bırakıp denemeler yapmanızı tavsiye ederim.ayrıca bakıcınız çocuklarını büyütmüş, evde can sıkıntısından, bir iş yapayım da oyalanayım hem de para kazanırım zihniyetinde birisi olmasın.yaptığı işin bilincinde ve önemimi kavramış olsun.çalışma saatleri konusunda net konuşun.kolaylıklar diliyorum
Süreyi uzatmak mantıklı bir fikir. Umarım o bilince varmış biri denk gelir. Saat konusunda da ne olur olmaz 9-5 arası demeyi düşünüyorum. Aksi bir durumda zor durumda kalınmaması için. Erken geldiğimde evine döner zaten. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

"Çocuğumla sürekli ilgilensin ve eğitici faaliyette bulunsun" gibi bir talebim olduğunu nereden çıkardınız? Hayal kurmama sebep olacak kriterlerim yok benim. Bir bebeğin sevilmesinden, bakımının yapılmasından ve onunla ilgilenilmesinden bahsediyorum. Merakı beslemek ya da meraklandırmaktan kastım laboratuvar deneyleri yapması değil elbette. Kızımın merak ettiği şeyleri anlatması, tanımasını sağlaması. Kızımı desteklemek için de onu alkışlayıp "aferin" demek çok mu insanüstü beceri gerektiriyor? Ya da bebek ne yer, ne yemez bunu bilmek için diplomalı olmaya da gerek yok.
Bu konuda tecrübesiz olduğun son derece belli. Amacım sana karşı saf almak değil, gerçekleri konuşmaktı. Kaldı ki burada yazılanlar, snein yorumlarından da çocuğun eğitimine destek vermesi olarak anlaşılıyor. Kaldı ki montessori eğitimini bile dile getiren olmuş. Sen de ev işi istemediğini,sadece çocukla ilgilenilmesini istediğini söylemişsin.
Kesinlikle amaç da bu zaten. Ben de çalışan anneyim ve ben bakıcıyı göze alamadığım için bin türlü zorlukla birlikte anneme baktırdım. Şimdi anaokuluna gidiyor. Bakıcının 40 türlüsünü görmüş bir insan olarak gerçekten çevremde de hiç rastlamadım. Senin dediğin çocuğa bir "aferin demek çok mu zor?" elbette zor değil ama bebeğin küçük olduğu için "aferin" kısmı çok yavan kalıyor eğitimde.

Bu konuda tecrübesiz olduğun son derece belli. Amacım sana karşı saf almak değil, gerçekleri konuşmaktı. Kaldı ki burada yazılanlar, snein yorumlarından da çocuğun eğitimine destek vermesi olarak anlaşılıyor. Kaldı ki montessori eğitimini bile dile getiren olmuş. Sen de ev işi istemediğini,sadece çocukla ilgilenilmesini istediğini söylemişsin.
Kesinlikle amaç da bu zaten. Ben de çalışan anneyim ve ben bakıcıyı göze alamadığım için bin türlü zorlukla birlikte anneme baktırdım. Şimdi anaokuluna gidiyor. Bakıcının 40 türlüsünü görmüş bir insan olarak gerçekten çevremde de hiç rastlamadım. Senin dediğin çocuğa bir "aferin demek çok mu zor?" elbette zor değil ama bebeğin küçük olduğu için "aferin" kısmı çok yavan kalıyor eğitimde.
Evet bakıcı konusunda sıfır deneyime sahibim, o yüzden buraya konu açtım. Ben burada uzun uzun anlatmak istemedim. Eğitim Programları ve Öğretim alanında doktoram var. Yani bir bebek, çocuk; neyi ne zaman öğrenebilir, ne kadar sürede kazanır, hangi yollarla kazanabilir, kazanması için hangi davranış ve becerilere sahip olmalı vs vs bunları zaten biliyorum. Ve yine biliyorum ki "hiçbir eğitim yöntemi, her çocuğa %100 başarı sağlayamaz". Bugün montesorri moda olur, yarın başka bir yöntem ya da yaklaşım. Özel kurumlar yaptıkları uygulamaları bilimsel temele dayandırabilmek adına bazı "moda" yöntem ve yaklaşımları kullanırlar. Aksi takdirde müşterilerin gözü boyanmaz. Oysa çocuklar, tek bir yöntemle eğitilemeyecek kadar farklı ve özeldir. Çocukların yatkınlık ve becerileri gibi ihtiyaçları da farklıdır. Bu nedenle kızımın ilk 2 yaş dönemi için özgüven kazanması ve merak duygusunun beslenmesini ısrarla istiyorum. Bu onun yalnızca eğitimi için değil, duygusal gelişimi için de önemli. Ve yine ısrarla "sevsin" diyorum. En önemli kriter bu benim için. Ve hala çok şey istemediğimi düşünüyorum. Sokakta, parkta gördüğümüz bir çocuğa bile "ne kadar tatlısın, akıllısın" ya da "aferin" diyebiliyoruz.

Back
X