benim kendi bakıcı kriterlerimi de oturtmaya çalışıyorum, daha çok var bana gerçi :)
bence bakım süresini de hesaba katmalısınız.
ben 2 yaş sonrası kreş düşündüğüm için mesela, daha yaşlı bir bakıcı bakacağım, çok aktif olmadığı sürede daha çok sevgi ile büyüyebilir diye düşünüyorum.
kardeşimin bir bakıcısı var, çocuk düşünce çocukla birlikte ağlıyor, çok hoşuma gidiyor, aralarında ciddi bir sevgi bağı var.
ama siz uzun yıllar baktıracaksanız elbette onunla koşup oynayacak parka götürecek birini aramalısınız. bu durumda yaş aralığınız çok uygun.
diğer yandan geç gitme-erken dönme durumlarınız varmış, ancak bakıcı ile anlaşılırken yine de saat üzerinden anlaşmanızı tavsiye ederim, sonra sorun yaşandığına çok şahit oldum. her gün 3de evde olan biri iseniz, bakıcınız o saate bir randevu ayarlayabiliyor ve sorun çıkabiliyor, veya fazla kaldığı süre dolayısıyla yüksek maaş talep edebiliyor. bu gibi durumları daha başta netleştirmek sonra sorun yaşamamanızı sağlayacaktır.
özellikle komşu vs ile anlaşırsanız kesinlikle eve misafir kabul etme-etmeme durumlarını da konuşmalısınız.
ve çocuğu hangi şartlarda kendi evine götürebileceğini.
bir de benim şartlarımdan birisi tanıdık referansı olacak, çok gözlem yeteneğime güvenen biri değilim, görüşmelerde kaçırdığım noktalar olabilir diye düşünüyorum. o yüzden çocuk bakmış olmasından ziyade, bu kadın çocuk bakar diyebilecek bir referansı varsa daha uygun benim için. daha çok iş arkadaşlarıma danışmayı ve o çevrede bakıcı haberini yaymayı düşünüyorum bu sebeple.