İyi bir adam olması evlilik için yeterli Mİ

Bu adamların nesli tükenmeli.Aynısından bende de var.çocuklarım olmasa katlanmam.bir kaç iyi özelliği varda sabrediyorum.benimki arada düzelip arada bozuluyor🙄🙄 Aslına bakarsan bunlarla evlilik sürmez.çünkü Sen çok pozitif olursun eş negatif.Genç yaşımızda yaşlanıyoruz.yaşlanınca da ömür gitti diye gençleşme çabasına girer bunlar.

Evet tatil zamanlarınin çoğunda birlikte vakit geçiririz Piknik gezinti vs.
İyi bence benim kinde hem olumsuz yazdıkların var hem benim sorduklarim var ise gider gelir yatar uyur hergun böyle ne gezer ne gezdirir sohbet etmez oturur TV izler bişey anlat çok nadir cevap verir on yıl bitti evlilik yıldönümü bir çiçek on yılda bari alsaydın dedim ne istiyorsan al kendin dedi ciceklemi değer olurmuş öper kutlar unutmaz ama hepsi bu ben iyi adam mı kötü adammi bilemem ayrılmayı düşünmüyorum böyle idare ediyoruz

Sen belani mi arıyorsun diyenler var çevreme anlattığımda. Sen benden bekleme Yaz çıkarsa bahtina diyor.. Hey Allah im.. O monoton ben heyecan arıyorum.. mesela ablam bu konuda şanslı.. onun da eşi başına buyruk ama özel gün atlamaz kolye almış çok yakışmış.. Böyle işte Gıpta ediyorum😟

Sakin,kavgada da terbiyeli, ev ve çocuk sorumluluğu var. temizlik yemek vs. Sadık o konuda yanıltmadı,..gibi gibi burada yazılanlar sıkıntılar yok çok şükür.o yazdıklarıniz iyi koca a denildiğinde akla gelen özellikler olmasa gerek 😳
Bu yazdiklariniz da iyi koca özellikleri değil ki? Normal olması gereken asgari insan davranışları... aldatmiyor dövmuyor sövmuyor sömurmuyor olması kimseyi iyi koca veya iyi insan yapmaz, olsa olsa standart vasat insan yapar. Ama siz de haklısınız tabii, toplum olarak öyle bı hale geldik ki aldatmayan, dövmeyen her adama madalya takicaz neredeyse..

İyi bence benim kinde hem olumsuz yazdıkların var hem benim sorduklarim var ise gider gelir yatar uyur hergun böyle ne gezer ne gezdirir sohbet etmez oturur TV izler bişey anlat çok nadir cevap verir on yıl bitti evlilik yıldönümü bir çiçek on yılda bari alsaydın dedim ne istiyorsan al kendin dedi ciceklemi değer olurmuş öper kutlar unutmaz ama hepsi bu ben iyi adam mı kötü adammi bilemem ayrılmayı düşünmüyorum böyle idare ediyoruz
Benim de iki çocuğum var. evet romantizim şart değil gibi ama ben neden bu kadar yokluğunu hissediyorum.

Bu yazdiklariniz da iyi koca özellikleri değil ki? Normal olması gereken asgari insan davranışları... aldatmiyor dovmuyor sövmuyor somurmuyor olması kimseyi iyi koca veya iyi insan yapmaz, olsa olsa standart yapar.
Standart yani olması beklenen minimum düzey. Altı yeterli olmayan davranışları ifade eder. Yani ben böyle yorumların

Doğum gününü kastettim aslında

Hmm...
Benim eşim de sevgililer gunu ve kadinlar gununu asla kutlamaz ben de kutla diye diretmedim soylemedim hiç, kabul ettim ama evlilik yildonumumuzu ve dogum gunlerimi hic atlamaz mutlaka kutlar. Sevgiliyken de boyle dusundugunu biliyordum zaten eşimin.
Nebileyim biz yillarca flort etmedik bikac ayda evlenmeye karar vermiştik.

Siz nasil bu kadar tanimadan evlendiniz?

Bu adam iyi miyi değil. Biri sizi bu denli mutsuz ediyorsa iyi biri değildir. Adam resmen sizinle toplum içinde iletişim kurmuyor, sizinle görülmek istemiyor. :deli: Sizden utanıyor falan olmasın?
Bir de evlilik yıl dönümü kutlamanın dinle ne alakası var ya? Din mi diyor karınızı mutsuz edin, özel günlerinizi kutlamayın diye?
Mutsuzsanız bitmiştir, boşanmak için gayet yeterli bir sebep. Yaşınız 42 olduğunda çok daha fazla pişman olursunuz.

İyi bir insan bulmak gerçekten çok zor bu devirde. Kendi evliliğimde dahil tüm evliliklere bakıyorum monoton devam ediyor. Sürpriz konusunda ise her adam sevmiyor böyle şeyleri.

İyi bir adam olmasi tabiki yeterli degil bir insan iyi bir arkadas olabilir ama iyi bir es olamaz mesela. Tum sorumlulugu en basinda almaniz onu rahata alistirmaniz yanlis olmus cocugu zaptedemem ne demek en azindan cocukla ilgilense sizde kendjnizie vakit ayirsaniz belki bunlari dusunecek zamaninizda olmazdi. Severek evlenmissiniz zamanla evet hersey monotonlasiyor ama bence bosanmak icin yeterli bi sebeo degil bunlar siz kendinize zaman yaratacak seyler yapin yardimci almakla baslayabilirsiniz mesela. Cok mutsuz oldugum zamanlarda sunu dusunurum gulersen butun dunya seninle guler aglarsan yalniz aglarsin yani demem o ki enerjinizi degistirece biseyler yapin icinizden gelmiyorsa bile sac olur alisveris olur bi canlilik bi enerji gelsn size belki bunu aile ortaminada yansitirsiniz bunlari bosanmayi dusunmeyin diye soyluyorun yoksa esinizin en basinda kendjni degistirmesi lazim belki farkindaligi ilk siz baslatirsiniz

Eşin gönlünü hoş tutmak=Peygamber efendimizin Hz. Aişe ile oyun bile oynaması örneğini öne sürün siz de. Ay adam benim karakterim bu dese daha çok saygı duyacağım da böyle saçma sapan bahanelerle gelince sinir oluyorum.

Evet durgun bir insan olabilir mesela siz de temizlik yapmayı sevmiyor olabilirsiniz hayatta hepimiz sevdiklerimiz için, hayatın akışı sağlansın, birbirimizin yüzünü güldürelim, düzenimiz kurulsun çeşitli çabalar göstermiyor muyuz?

Bazen evlilikte yapıcı olmak çözüm olmayabiliyor. Bu tarz insanlara bir cinnet çözüm oluyor.

İyi bir insan olmanın yanı sıra yaşadığı insana kıymet vermesi, bunu göstermesi çok elzem.

Benim de iki çocuğum var. evet romantizim şart değil gibi ama ben neden bu kadar yokluğunu hissediyorum.
Bende hissediyorum çok üzülüyorum genciz kadınız çok normal el ele çift görünce üzülüyorum kendime düzelmiyor ama beni boş beleş boş iş peşinde olmakla suçluyo elimden bişey gelmiyor

Sen belani mi arıyorsun diyenler var çevreme anlattığımda. Sen benden bekleme Yaz çıkarsa bahtina diyor.. Hey Allah im.. O monoton ben heyecan arıyorum.. mesela ablam bu konuda şanslı.. onun da eşi başına buyruk ama özel gün atlamaz kolye almış çok yakışmış.. Böyle işte Gıpta ediyorum😟
Bence eşinizi başkalarının eşiyle kıyaslamazsanız daha mutlu olursunuz. Herkesin iyi yönleri de var eksikleri de. Evlilik birliğine ve size psikolojik/ fiziksel zararlar vermiyorsa aşık olup evlendiğiniz adamı olduğu gibi kabul etmeye çalışın. Benim bir arkadaşımın eşi de böyle, her özel gün öncesi adamı kuyumcuya götürüp bana bunu al hediye olarak diyor adam da alıp getiriyor😄 o böyle bi çözüm bulmuş.
Ha ben aşırı mutsuzum diyorsanız öyle evlilik devam etmez tabi istediği kadar iyi insan olsun.

Bence eşinizi başkalarının eşiyle kıyaslamazsanız daha mutlu olursunuz. Herkesin iyi yönleri de var eksikleri de. Evlilik birliğine ve size psikolojik/ fiziksel zararlar vermiyorsa aşık olup evlendiğiniz adamı olduğu gibi kabul etmeye çalışın. Benim bir arkadaşımın eşi de böyle, her özel gün öncesi adamı kuyumcuya götürüp bana bunu al hediye olarak diyor adam da alıp getiriyor😄 o böyle bi çözüm bulmuş.
Ha ben aşırı mutsuzum diyorsanız öyle evlilik devam etmez tabi istediği kadar iyi insan olsun.
İnsan ister istemez o moda giriyor. Ben mi değersizim ya da bu insanlar bunu haketmek için ne yapıyor diye kendime de haksız yüklendim. Sonra baktım ki bu benimle ilgili bir sıkıntı değil

Dini hassasiyetleri elbet olabilir fakat bu size odun gibi davranmasını gerektirmez, bilakis sizi el üstünde tutmalı, değerli hissettirmeli, sevgisini gösterebilmeli. Çünkü bizim dinimiz bunu emrediyor. Ayrıca peygamberimiz de sizin en hayırlınız hanımıyla iyi geçinendir buyuruyor. Tabi ki güzel söz tatlı dil kullanacak, sürpriz hediye alacak ki kadın mutlu olsun, olsun ki mutlu etsin. Zaten eminim büyük şeylerde gözünüz yoktur, bi çiçek bi kitap bi çikolata bile mutlu etmeye fazlasıyla yetiyor bizlere. Önemli olan hatırlandığını ve değer gördüğünü hissetmek. Eşinize erkeğin hanımına karşı vazifeleri diye İslami bir kitap alıp hediye ederek ilk adımı siz atabilirsiniz 🤭

Back
X