iyi bir insan olmak istiyorumm... Önerileriniz nelerdir

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Uzun uzun yazsam hangi birine yetiseyim.Soru cvp gidelim kızlar ama ufak bir iki örnek ile ben giris yapayim.
Hep herseyin en kötüsü ďüşünuyorum.
Mesela gecmiste kv ve görumceler ile cok tartşmalarimiz oldu yani onlarin bana çok haksizligi oldu aradan yillar gcti onlar unutmus gibi ararlar sorarlar iyi dawranirlar ama ben sanki kanli düşmanlarım unutamiyorum .
Aramam sormam.

Komsu arladaş eş hep herkes hakknda en kötusunu dusunuyorum ve sanki herkes beni kiskaniyor arkamdan kuyu kazıyor gibi geliyor töbe yarabbim.Bu sacma sapan duygulardan nasil kurtulabilirim.
5 aylik bebegim var o doğduktan sonra sorgulamaya başladim kendimi daha pozitiff olmak istiyorum
Kafamda hep şu sorular deprem olsa naparim yangin olsa nerden kacarim dilenci gelir kapiyi açmam kesin zarar vetcek derim offf daha birsürü zirvalik yardim bebeğim için iyi ve pozitif olmaliyim....

Valla ilk paragraf bende de war bende kolay kolay unutamiyorum insanlarin yaptiklarini icim sogumuyo bi turlu yuzlerine de gulemiorm dedigin gbi bari rol yapaym diorum oda olmuyo valla yoruldum zor cunku en basta bana zarar ama olmuyo

Valla ilk paragraf bende de war bende kolay kolay unutamiyorum insanlarin yaptiklarini icim sogumuyo bi turlu yuzlerine de gulemiorm dedigin gbi bari rol yapaym diorum oda olmuyo valla yoruldum zor cunku en basta bana zarar ama olmuyo

Rol yapabilsek oda belki bir nevi oda olmuyunca yine dönup dolaşip kotu biz oluyoruz

Biraz kinci ve paranoyak bir yapınız var.
Endişelerinizle başa çıkamıyorsanız doktora görünmekte fayda var.
Geçmiş olaylar için de unutmak değil ama affetmek mümkün.

Biraz kinci ve paranoyak bir yapınız var.
Endişelerinizle başa çıkamıyorsanız doktora görünmekte fayda var.
Geçmiş olaylar için de unutmak değil ama affetmek mümkün.

Dr fikrini uzyn zmndir düsunuyorum ama sadece düsunuyorumbir icraata gcemedim.
Ewet bnim kndime koydugum tanida o paranaya +kin
En kisa zmnda gidecegim ins bir dr a

Ölüm olduğunu sıkça düşünün, bugün o kin duyduğun kişi ağır bir hastalığa yakalansa kızdığın şeylerin bir ehemmiyeti kalır mı onu düşün mesela
İnsanı sonsuz hayatta iyiliğe götürecek tek şeyin gerçek anlamda temiz bir kalp olduğunu unutmayın
En mühimi ; sağlığımız, ailemiz, sevdiklerimiz yanıbaşımızda ise gerisi teferruattır , sinirlerinizi boş yere heba etmeyin , yaşlılıkta temiz bir kafa bize en gerekli uzvumuz olacak :)

Sana zamanında acımayan insanlar için şimdi enerji harcayıp iyi davranmaya çalışma boşver arama içinden gelmiyorsa onlar ararsa aç çok rahatsız etmiyorsa konuşmak bence en iyisini yapıyorsun.

Diğer konularda haklısın ama abartma ever dilenciye kapıyı açma sakın kimseye güven olmaz. Ama hayatta korkarak yaşayamazsın depremden nasıl kaçabilirsin ki ? Bu konularda bir gün otur plan yap deprem çantanı hazırla kapıya yakın yere koy bulunduğun kata göre çıkış planı yap bir kerelik iş bitti hem kafanı meşgul etmez. Yangın içinde her yerde çıkabilir şuan buna plan yapsan da o an panikten aklına gelmez.

Annem komşular hakkında çok artniyetlidir selam verene bir çıkarı vardır diye düşünür kızarım ben tam tersi ama yapım bu kolay kolay art niyet aramam çabuk güvenirim bazen saflık yapıyorum ama öteki türlü paronaya yapmak daha kötü. Sen temiz düşün bir kaç kez içindeki sesi susturmaya çalış devamı gelir inşallah.

Psikolojik rahatsızlıklar bu şekilde ortaya çıkıyor ilk olarak biliyorsunuz değil mi?

Çok tesekur ederim her bir korkuma ayri ayri değinmissiniz.Dikkate alicam inş.

Hayir denemedim.Ama en kısa zamnda deniyeceğim ins

İnsan aynı zamanda kendisinin doktorudur..
Sağlıklı bir bebişin var şükret ve onu sev geçmişte ve şimdi yaşadıklarını bilemiyorum ama bildiğim kadarıyla sana en güzel terapi bebişin..

Kincisiniz sadece kötü bir insan değilsiniz..
bende sorunlar yaşadım kv ile ama görüşüyorum herşeye rağmen eşim için.. arayın ara sıra sorun çok da sık aramaya gerek yok. Görümcelerimin sinsilikleri ortada ama doğum günü olunca bayram olunca ararım. Onun dışında pek aramam fazla samimiyete gerek yok çünkü :) ama kin de tutmuyorum. Nedrni de kendime zarar vermemek için kin tutmak kimseye değil kendine zarar verir. Affetmeyi dene unutma ama affetmeye çalış.

Belki de bu kindarlık ve paranoya ruhunuzun bazı insanlardan uzak durmanız için size yolladığı işaretlerdir ya da savunma mekanizmasıdır? Neden bunları kötü insan olmaya yordunuz? Bana göre “insanlar benim kuyumu kazıyor” paranoyası kötü insan olduğunuza değil, ruhsal anlamda güçsüz ve güvensiz olup da bu şekilde bir savunma mekanizması geliştirdiğinize işarettir, işareti değerlendirin ve kendinize güveninizi artırmak için çabalayın. Bunları hissetmek sizi kötü insan yapmaz. Ancak bu paranoya yüzünden size karşı gerçekten iyi niyetli birini üzerseniz kötü insan olursunuz.

İnsan doğası gereği güçsüz ve ilkeldir. Doğduğunda bakıma muhtaçtır, kendi kendine bakabilmeyi zamanla öğrenir. Zamanla tecrübeler sayesinde güce kavuşur. Her insanın güçlü gelişmiş yönleri olduğu gibi, güçsüz kalmış,zayıf yönleri de vardır. Bu saydıklarınız zayıf yonlerinizi korumak istemenizden kaynaklı.önemli olan zayıf kalmış yonlerinizi güçlendirmek. O yonleriniz güçlenince bu saydıklarınız da kendiliğinden ortadan kalkar

Cok guzel yazmışsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…