- 11 Eylül 2011
- 442
- 323
- 158
merhaba hanımlar ben yine öncekilerine benzer sorunlar içindeyim. yine allak bullak oldum moralim cok bozuk. suan ramazanda eşimle kendi evimizdeyiz. memleketten sırf ramazanı beraber gecirebilmek için buraya geldik yoksa eşime kalsa o kendi memleketinde ben kendi memleketimde 1 ay boyunca ayrı olcaktık. şimdi bayram geliyo malum dün eşim geldi otobüs biletlerimizi ayırttıgnı söyledi. ben de ne zamana diye sordum. arefe günü benim memleketime gitcekmişiz 2 gün kalıp esimin memleketine gitcekmişz.orda da 4-5 gün kalcam ben dedi. sen istemiyorsan gelmeyebilirsin dedi. o kadar sinirlendim ki ama en cok da üzgün oldugum için üzgün bi şekilde konustum hatta tutamadım kendi ağladım. ben senden ayrı kalmak istemiyorum dedim ama beni buna zorluyor suanda. ya 2 gün sizde 5 gün bizde kalalım beraber olalım ya da sen ayrı ben ayrı takılalım bayramda da deyip seçim yapmaya zorluyor.biz temmuz basında eşimle 15 gün ilk kez ayrı kaldık zaten ve bana cok zor gelmişti bir araya gelince bi daha hiç ayrılmayalım demiştim ama ona cok zor gelmemiş olacak ki o öyle bişey demedi bana. normalde önceki tatillerimiz de onun memlektinde ne kdr kalırsak benimkinde de o kadar kalırdık. şimdi niye böyle diye sordum sıkılıyormus benim memleketimde.ama asıl sebep 2 sey söyledi. 1. si biz ataerkil bi yapıdaymısız zaten en cok erkekte kalınması gerekirmiş ilk ewlendiğimzde bunun böyle olcagını söylemiş bana beyfendi. 2. sebep ise 2 yıl boyunca yaşadıklarımızmıs. ama bence asıl sebep ailemi sewmiyor biliyorum (söyledigine göre babamı cok sewiyormus) tabi bir tek onu... o yüzden bizde kalmak istemiyor. ben de o böyle oldugu için onun ailesine karsı sewgi dolu diilim ben de onun ailesinin yanında kalmak istemiyorum ama ayrı kalmamak için kalırım diyorum. fedakarlık yapıyorum istemesem de diyorum bana werdigi cevap ben de senden ayrı olmak istemiyorum ama senin orada yalnız bırakarak ben de fedakarlık yapıyorum diyor. ben hayat boyu böyle mi gidecek dedim tatillerde hep sen ayrı ben ayrı, ilerde cocukları da mı paylasıcaz dedim onu bilmiyorum dedi.2 yıllık ewliyiz ve bunun sacma oldugunu düşüdüğüm için hiç ayrı tatil gecirmemiştik ama şimdi nerdeyse eşim beni bunun için zorluyor. napıcam ne düşünücem bilmiyorum cok mutsuzum bu konuda.ailemin yanında cok az kalmaya razı olup onunla gitmeli miyim, ki bu söylediklerinden sonra hiç gidesim yok. ama gitmezsem bayramda bile ayrı olsak nasıl olur, dogru mudur bilemiyorum....
bu arada eşim ailemi hiç sewmedi-özellikle annemi.. ama inanın bu süreçte böyle olması için somut hiç birsey olmamıstır. ne bir kötü söz, ne bir çirkinlik,saygısızlık yasanmadı.annem biraz cok konusur benim eşimde fazla konusanları sewmez, herhangi bir konuda onun hoşlanmadıgı bir fikir söyler. bu yani, eşim takık anneme. ama sadece aileme değil akrabalarıma yani benim tarafımdan olan herkese soguktur we bu durum artık bıktırdı beni. en cok istedigim sey eşinin ailesini de seven bi erkek belki buna gerek yok diyebilirsiniz ama inanın olmuyo illa bi huzursuzluk oluyo.
son olarak böyle ayrı memleketlerden evlenmenin bu denli zor oldugunu bilsem gercekten biraz daha mantıklı düşünmeye calısırdım.cünkü cok sıkıldım gerckten..
dün eşimle ilk konustugumuzda inanın sesimi bile yükseltmedim sadece üzgün konusutum ama hani yere düşersiniz de ilk olarak acısını anlamazsınız ya sıcagı sıcagına.. sonrasında yavas yavas acısnı hissedersiniz, işte öyle zaman gecip de düşündükce sinirlendim eşime kızgınlıgım arttı. bu yasadıgımız sorunlardan cok sıkıldım sürekli sorun cıkaran biri olmak da istemiyorum ama yapmacık da olamıyorum. napıcam, nasıll hareket edicem bilemiyorum.. cok üzgünüm......
bu arada eşim ailemi hiç sewmedi-özellikle annemi.. ama inanın bu süreçte böyle olması için somut hiç birsey olmamıstır. ne bir kötü söz, ne bir çirkinlik,saygısızlık yasanmadı.annem biraz cok konusur benim eşimde fazla konusanları sewmez, herhangi bir konuda onun hoşlanmadıgı bir fikir söyler. bu yani, eşim takık anneme. ama sadece aileme değil akrabalarıma yani benim tarafımdan olan herkese soguktur we bu durum artık bıktırdı beni. en cok istedigim sey eşinin ailesini de seven bi erkek belki buna gerek yok diyebilirsiniz ama inanın olmuyo illa bi huzursuzluk oluyo.
son olarak böyle ayrı memleketlerden evlenmenin bu denli zor oldugunu bilsem gercekten biraz daha mantıklı düşünmeye calısırdım.cünkü cok sıkıldım gerckten..
dün eşimle ilk konustugumuzda inanın sesimi bile yükseltmedim sadece üzgün konusutum ama hani yere düşersiniz de ilk olarak acısını anlamazsınız ya sıcagı sıcagına.. sonrasında yavas yavas acısnı hissedersiniz, işte öyle zaman gecip de düşündükce sinirlendim eşime kızgınlıgım arttı. bu yasadıgımız sorunlardan cok sıkıldım sürekli sorun cıkaran biri olmak da istemiyorum ama yapmacık da olamıyorum. napıcam, nasıll hareket edicem bilemiyorum.. cok üzgünüm......