iyi de şimdi ben napcam?

fiona16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
442
323
158
merhaba hanımlar ben yine öncekilerine benzer sorunlar içindeyim. yine allak bullak oldum moralim cok bozuk. suan ramazanda eşimle kendi evimizdeyiz. memleketten sırf ramazanı beraber gecirebilmek için buraya geldik yoksa eşime kalsa o kendi memleketinde ben kendi memleketimde 1 ay boyunca ayrı olcaktık. şimdi bayram geliyo malum dün eşim geldi otobüs biletlerimizi ayırttıgnı söyledi. ben de ne zamana diye sordum. arefe günü benim memleketime gitcekmişiz 2 gün kalıp esimin memleketine gitcekmişz.orda da 4-5 gün kalcam ben dedi. sen istemiyorsan gelmeyebilirsin dedi. o kadar sinirlendim ki ama en cok da üzgün oldugum için üzgün bi şekilde konustum hatta tutamadım kendi ağladım. ben senden ayrı kalmak istemiyorum dedim ama beni buna zorluyor suanda. ya 2 gün sizde 5 gün bizde kalalım beraber olalım ya da sen ayrı ben ayrı takılalım bayramda da deyip seçim yapmaya zorluyor.biz temmuz basında eşimle 15 gün ilk kez ayrı kaldık zaten ve bana cok zor gelmişti bir araya gelince bi daha hiç ayrılmayalım demiştim ama ona cok zor gelmemiş olacak ki o öyle bişey demedi bana. normalde önceki tatillerimiz de onun memlektinde ne kdr kalırsak benimkinde de o kadar kalırdık. şimdi niye böyle diye sordum sıkılıyormus benim memleketimde.ama asıl sebep 2 sey söyledi. 1. si biz ataerkil bi yapıdaymısız zaten en cok erkekte kalınması gerekirmiş ilk ewlendiğimzde bunun böyle olcagını söylemiş bana beyfendi. 2. sebep ise 2 yıl boyunca yaşadıklarımızmıs. ama bence asıl sebep ailemi sewmiyor biliyorum (söyledigine göre babamı cok sewiyormus) tabi bir tek onu... o yüzden bizde kalmak istemiyor. ben de o böyle oldugu için onun ailesine karsı sewgi dolu diilim ben de onun ailesinin yanında kalmak istemiyorum ama ayrı kalmamak için kalırım diyorum. fedakarlık yapıyorum istemesem de diyorum bana werdigi cevap ben de senden ayrı olmak istemiyorum ama senin orada yalnız bırakarak ben de fedakarlık yapıyorum diyor. ben hayat boyu böyle mi gidecek dedim tatillerde hep sen ayrı ben ayrı, ilerde cocukları da mı paylasıcaz dedim onu bilmiyorum dedi.2 yıllık ewliyiz ve bunun sacma oldugunu düşüdüğüm için hiç ayrı tatil gecirmemiştik ama şimdi nerdeyse eşim beni bunun için zorluyor. napıcam ne düşünücem bilmiyorum cok mutsuzum bu konuda.ailemin yanında cok az kalmaya razı olup onunla gitmeli miyim, ki bu söylediklerinden sonra hiç gidesim yok. ama gitmezsem bayramda bile ayrı olsak nasıl olur, dogru mudur bilemiyorum....
bu arada eşim ailemi hiç sewmedi-özellikle annemi.. ama inanın bu süreçte böyle olması için somut hiç birsey olmamıstır. ne bir kötü söz, ne bir çirkinlik,saygısızlık yasanmadı.annem biraz cok konusur benim eşimde fazla konusanları sewmez, herhangi bir konuda onun hoşlanmadıgı bir fikir söyler. bu yani, eşim takık anneme. ama sadece aileme değil akrabalarıma yani benim tarafımdan olan herkese soguktur we bu durum artık bıktırdı beni. en cok istedigim sey eşinin ailesini de seven bi erkek belki buna gerek yok diyebilirsiniz ama inanın olmuyo illa bi huzursuzluk oluyo.
son olarak böyle ayrı memleketlerden evlenmenin bu denli zor oldugunu bilsem gercekten biraz daha mantıklı düşünmeye calısırdım.cünkü cok sıkıldım gerckten..
dün eşimle ilk konustugumuzda inanın sesimi bile yükseltmedim sadece üzgün konusutum ama hani yere düşersiniz de ilk olarak acısını anlamazsınız ya sıcagı sıcagına.. sonrasında yavas yavas acısnı hissedersiniz, işte öyle zaman gecip de düşündükce sinirlendim eşime kızgınlıgım arttı. bu yasadıgımız sorunlardan cok sıkıldım sürekli sorun cıkaran biri olmak da istemiyorum ama yapmacık da olamıyorum. napıcam, nasıll hareket edicem bilemiyorum.. cok üzgünüm......

Bence bir bayramı onun ailesiyle bir bayramı da kendi ailenizde beraber kutlayın. Biz oyle yapıyoruz.
Ayrıca ben de ayrı tatillere karşıyım eşinize kızgınlığınız geçtikten sonra sakin sakin konusun, orta yol bulmaya çalışın. Bence esınız bencillik yapıyor. Anlatın, tamam annemi sevmeyebilirsin anlarim, ama onlar bnm ailem asgari aile ilişkilerimizi korumak adına, bnm hatrima biraz dayan, diyin. Bu sekilde makul anlatmaya çalışın. Zamanla ikna olacaktır bence. Ben olsam kabul etmezse tatilde kendi memleketime de gitmem evde otururum ona vicdan yaparım.

yanlış anlamadıysam arefe günü ve bayramın ilk günü sizin ailenizin yanında geçireceksiniz..zaten bayramdanda iki gün kalıyor onunda ailesinin yanında geçirmeniz doğru olanı..üzülmeyin zamanla herşey yoluna rayına oturacaktır..birşeyler için çaba göstermek,yaptırtmaya çalışmak inatlaşmayı ve yapmamayı tetikler..kaç gün kalınıp kalınmaması önemli değil,maksat gönüller alınsın,hoş sohbetler edilsin,huzur ve mutluluk hakim olsun yeterli..gideceğiniz günleri düşünerek zehretmeyin..

Eşiniz sizin ailenize karşı sıcak değil diye sizde onun ailesine böyle olmanız çok yalnış bence.
Siz onun ailesine sıcak ve yakın davrandıkça o bence mahcup olup hatasını anlayabilir.

Erkekler genellikle eşlerinin ailesinin yanında rahat edemezler, bu onları sevmediğini göstermezki.
Madem eşinizden ayrı kalmak istemiyorsunuz, o zaman onunla beraber gidin ve bayramın tadını çıkarmaya bakın.
Orda fazla kaliyoruz, bizde az kaliyoruz diye zehir rtmeyin hayatı kendinize.

2 gun sende 5 gun bende ne demek ya sacmalamıs esınız :ssz:

bu arada eşim de ben de tatildeyiz. yani bayramdan sonra da bi 10 gün kadar tatiilimiz war o yüzden kızıyorum ya bende...

Henüz yeni evlisiniz ve aile olmayı becerememişsiniz.

Bana göre tatiller ayrı geçse bile bayram ayrı geçirilmez.O yüzden bir çözüm bulun bu olaya.Ya bir bayramı eşinizinkilerle,diğerini sizinkilerle geçirin,veyada 2 bayramdada başka yere tatile gidin.Ama mutlaka eşinizin yanında olun.

eşiniz ailenizi sevmediği halde iki gün kalmaya razı ise
sizde bu fedakarlığa karşılık olarak onunla birlikte ailesine gidin derim
bu durumda kalınacak süreleri eşit tutmak gerekiyor
kalan tatilinizide başbaşa başka yerde geçirirsiniz

tatlım, genel olarak ilişkiler konusunu yazayım:
1. bi kere eşin ortaya şartlarını koymuş ve bu şekilde mutlu olacağını söylemiş, di mi?
o zaman sen nasıl mutlu olacak, senin şartların ne? sen de bunları öne sür.
ortak bir yol bulun, ikiniz de memnun olsun. yoksa biriniz memnun, diğeriniz kaybeden olarak hoş olmaz.
2. Onu değiştirmeye çalışma, değiştiremezsin. O bu şekilde soğuk davranıyor. Kimbilir altında neler var bunun?
Onu dinle. Ama bazen insan neden o şekilde davrandığının kendi bile farkına varamaz.
O yüzden sadece dinle. Ama değiştiremezsin. Ancak onun istemesi lazım bunu. Mücadele edersen yıpranırsın.
3. Onu değiştiremeyeceğine göre, kendini değiştireceksin. Bunu da "yeni bir sen olarak nasıl bir ilişki seni mutlu ederdi, sen bu ilişkide nasıl biri olurdun?" bu sorulara cevap vererek ancak bulabilirsin. Çünkü "şu anki sen" çözüm üretmiyor, problem görüyor. Yeni sen, olaylara farklı açıdan bakıp, daha mutlu olmayı tercih eden bir kişi olmalı.
4. Ve farkettiysen konuyla ilgili direkt bir öneride bulunmadım. Çünkü öneride bulunsam, bu senin hayatınla uyumlu olmayabilir(doku nakli gibi düşün).
Çözümü ancak sen bulabilirsin, inan bana. Şu anda zihnin sıkışmış durumda. Emin ol ki, en güzel, en doğru, seni en mutlu, memnun edecek çözüm yine senin zihninde ama sen bunu göremiyorsun sadece.

sevgiler :)

tatlım, genel olarak ilişkiler konusunu yazayım:
1. bi kere eşin ortaya şartlarını koymuş ve bu şekilde mutlu olacağını söylemiş, di mi?
o zaman sen nasıl mutlu olacak, senin şartların ne? sen de bunları öne sür.
ortak bir yol bulun, ikiniz de memnun olsun. yoksa biriniz memnun, diğeriniz kaybeden olarak hoş olmaz.
2. Onu değiştirmeye çalışma, değiştiremezsin. O bu şekilde soğuk davranıyor. Kimbilir altında neler var bunun?
Onu dinle. Ama bazen insan neden o şekilde davrandığının kendi bile farkına varamaz.
O yüzden sadece dinle. Ama değiştiremezsin. Ancak onun istemesi lazım bunu. Mücadele edersen yıpranırsın.
3. Onu değiştiremeyeceğine göre, kendini değiştireceksin. Bunu da "yeni bir sen olarak nasıl bir ilişki seni mutlu ederdi, sen bu ilişkide nasıl biri olurdun?" bu sorulara cevap vererek ancak bulabilirsin. Çünkü "şu anki sen" çözüm üretmiyor, problem görüyor. Yeni sen, olaylara farklı açıdan bakıp, daha mutlu olmayı tercih eden bir kişi olmalı.
4. Ve farkettiysen konuyla ilgili direkt bir öneride bulunmadım. Çünkü öneride bulunsam, bu senin hayatınla uyumlu olmayabilir(doku nakli gibi düşün).
Çözümü ancak sen bulabilirsin, inan bana. Şu anda zihnin sıkışmış durumda. Emin ol ki, en güzel, en doğru, seni en mutlu, memnun edecek çözüm yine senin zihninde ama sen bunu göremiyorsun sadece.

sevgiler :)

yorumun için cok teşekkürler .. yazdıklarının hepsi cok dogru ama dediğim gibi gercekten ne düşüncegimi ne yapcagımı sasırdım. ne kendimi, ne eşimi artık üzmek istemiyorum. ama bi tarafta da ailem war, onları da gözleri yollarda bırakmak, üzüldüklerini bilmek istemiyorum. biz iki kız kardesiz ve bir tek ben ayrıyım ailemden. haliyle işleri güçleri ben oluyo. bana hiç bi zaman bişey demezler ama üzüldüklerini bilirim böyle bi durumda...

aksamüstü otururken birden konu tekrar acıldı ve niyeyse birden hararetlendi ve benle tartısmaya basladı. neymiş o beni ailemin yanına göndermekle bana iyilik yapıyomus istese göndermezmiş bile.bu hayat boyu böyle dewam etcekmiş onun ewi ailesinin yanıymıs...en sonlarında da bana güwenmediğini bu yüzden de benden cocuk fln asla istemedigini ve istemeyeceğini söyledi."en sonunda da seni istemicem o olcak" dedi.. üslubu gittikçe ağırlasıyo bana karsı.. zaten ben cocuk istiyorum artık 2 yıldır ewliyiz ama o son noktayı böyle koydu ve canımı acıtmayı basardı bu son sözleriyle

diğer konuları bilemem ama gün sizde 2 gün eşinizde 4 gün demiş arada çok fark yok,takılmayın bence bunalra

hayatım, sen napıyosun? senin değerlerinin sınırını aşmasına izin veriyorsun ve izin verdiğin sürece olacak bu.
sen eşine neden bağımlısın? önce bunu çözelim bence.
sana şunu yapmanı öneriyorum: en kötü senaryoyu yazalım. onu kaybetmek mi? onun seni istememesi mi? onun seni terketmesi mi?
şu anda bu en kötü senaryoya göre korkuların var ve eşine bu cürreti de bu korkuların veriyor.
bu senaryoyu yaşa ve korkularınla yüzleş. sonra esas kararı ver, ültimatonunu çek.

şu anda karar verirsen korkularınla karar verirsin. oysa ki içinde ailene karşı, eşine karşı bir sevgi var, ve en önemlisi kendine olan sevgin.
işte bu sevgiyle karar vermen gerekiyor.

şu anda da sakın çocuk felan düşünme. henüz o olgunluğa erişmiş bir evlilik göremedim ben.
çocuk çok ciddi bir şekilde kadını yıpratır. biraz daha bekle bunun için. eşinin senin yanında olacağından emin ol.
bu arada, blogumu takip eder misin? sana yol gösteren bir yazı mutlaka bulacaksın orda.

http://www.kadinlarkulubu.com/kisis...ndir-quotkotu-kaderin-efendisiquot-olmak.html

Back
X