İyi ki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda?

Ben sezaryen doğum yaptım ve çok iyiydi bu biraz doktorla ilgili aslında ilk başta çok ağrım oldu ama o da geçti zamanla tekrar hamile kalırsam sezaryen yaptırırım

Ben epidural sezeryan oldum iyi ki de böyle olmuş çok çok çooook rahattım ilk gece bile kalkıp bebeğimi kendim emzirdim ablam yorgunluktan uyuya kalmış bebek ağlıyordu duymadı beni bende bi kendimi yoklayıp bebeğimi almıştım kucağıma eve gelince ağrı olur siye bekledim olmadı bıgün olsa yine epidural sezeryan olurum hem bebeğimi gördüm doğar doğmaz hemde ağrı hiiiç hissetmedim cok samimiyim üstelik doğum sonrası her işimi de kendim yaptım kanepe bile kaldırdım ne dikiş ağrısı ne bişey maşallah bana :nazar:Unutmadan doğum sancısı çekmediğimden makyajım ve fönümde bozulmamıştı ayılma gibi bi durum olmadığından da hemen emzirebildim bebişimi gelenler şaşırmıştı sen cidden doğum yaptınmı diye

Bende sezeryanla oldum iyikide olmuşum normal dogum nasıl bilmem ama Cook korkuyordum :) 1 hafta acı sonra unutuyorsun aklına gelicek hal kalmıyor bebişten :)

Bende iyiku sezeryan olmusum ben normal olucakti sancim vardi ama gebeleikte tansiyonum oldugu icin drlar hicbir riski goze almadilar epidural sezeryan oldum iyiki olmusum epidurali tavsiye ederim normal yapmus gibi iki saat sonra ayaklandim

epidural sezeryan oldum...cok cabuk ayaklandım...sonuçta normal dogumda da kesi atacaklar bari karın altımdan kessinler diye düşündüm ...dr um iyiki sezeryan demişsin bebek uzun ve kilolu seni normal dogumdan gene sezeryana alırdım dedi...isabetli bir karar vermişim....normal dogumuda merak etmiyor degilim hani...

Bende sezeryanla doğum yaptım.normal doğumu bilmediğim için sezeryan doğumdan çok memnun kaldım.
ilk üç gün yataktan kalkarken zorlandım ama sonrası rahattı.zaten yanınızda ailenizden biride kalıyorsa daha neolsun.

sezeryandan sonra mutaka ağrı kesici kullanmak zorunda kalırsın o da sütüne geçer.. normal doğum yaptım dikişlerimin geçmesi 15 gün sürdü ama oturmadığım sürece ağrım olmuyordu ilk gece dışında hiç ağrı kesici kullanmadım.. ayakta yürürken hatta iş yaparken hiç ağrım olmadı çünkü sezeryana göre çok daha yüzeysel bir kesik..

bu arada insanların çoğu sezeryan demiş gözlerime inanamadım.. normal doğum insanın doğasında olan bişey yani olması gereken, bi risk durumu varsa tamam ama keyfi sezeryanlara şaşırıyorum özellikle normal doğumu hiç denemeyenlere...

Ben miyom ameliyatı olmuştum.o da sezeryan doğum gibi bebek yerine miyom alıyorlar ama daha uzun süren kazıma filan gerektiren bir durum.Bir de aynı anda iki ameliyat olmuştum.Yani hem safra kesem hem miyomum alındı.Özellikle ameliyattan sonra 4 saat müthiş ağrı yaşadım sesim bile cılız çıkıyordu.sanki üzerimde kesiklerime tonlarca ağırlık bastırıyorlardı.Bu iki ameliyat olduğu için mi oldu acaba?

Bir de ameliyat sırasında boğaza hortum gibi birşey takılıyor mu acaba adını bilemiyorum.Ameliyattan sonra bu yüzden çok sıkıntı çekmiştim gıcık olmuştum çok kötü ve her öksürdüğümde acı çektim doğal olarak.Son olarak sezeryande lavman yapıyorlar mı?

Benimde sigillerim vardı bebeğime geciçek die sezeryanla oldum ağrım 3gün oldu eve gelsinler resmen ilaçlardan dolayı kafayı yicektim ama bu rağmen iyikide sezaryan çünkü normal dogumdan korkuyodum

genel ansteziyle sezeryan oldum iyikide olmuşum 2 gün yatıp kalkerken sıkıntı oldu 3 . gün ayaklandım 1 ay oldu doğum yapalı ne ağrım var ne sancım var 33. haftada doğum sancılarım başlmıştı 38e kadar erteleyebildik o sancının yanında sezeryan sancısı hiç bişey birde normal doğumunda kötü tarafları var sezeryanda olduğu gibi idrar torbasında düşme rahim sarkması bebeğin kafasında yamukluk vs. iyikide sezeryan olmuşum 1 karışlık bir dikiş izinden başka hiç bi belirtisi yok

bende mecvuren sezeryan oldum 20 gün olduama dikiş yerimde yanma ve ağrı hala devam ediyor ayakta uzun süre duramıyorum kendimi sürekli korumam lazım hele yanma hissi bir arttı mı muhakkak oturmam lazım bu sizlerde olmadı mı hanımlar?

Bende son hafta ortaya çıkan basur yüzünden genel anestezi ile sezaryen oldum. Gönlüm normal olmasını isterdi o ayrı ama şimdi durduk yere sezaryen kötü diyemen. En azından bizzat yaşadıktan sonra. Saat öğlen 11:20'de getirdiler osama daha yatağıma yerleşmeden kızımı getirdiler. Hemşire hemen ilk ağız sütü için göğsüme verdi kızımı. Doktorum saat 18'de yemek yiyebilirsin saat 20'de kalabilirsin dedi. Zor durdum yatakta. Yardıma hemşire gelicek kaldırmaya dediler onu bile bekleyemedim. Güzelce kalktım dogdoğru duşa, alt bölgemi yıkayıp giyindim. Temiz temuz giyindim aldım serumu çıktım koridora yürüdüm , hemşireler şaşırdı. Tek başına dimdik yürüyorsun maşallah dediler. Bütün gece oturdum kızımı emzirdim , ertesi gün ben çıkıcam eve deyince çıkardı doktorum. Geldim evi süpürdüm bulaşık makinesinde temizler vardı onları yerleştirdim duşumu aldım ohh. En son artık 3. Gün annem yeterrrr diye isyan etti, ben sana yardıma geldim sen ütü yapıyorsun diye bağırdı. Azcık lohusa ol deyince 1 gün yattım. Bu arada sadece 1 kez ağrı kesici yapıldı sonrasında evde falan ağrı kesici kullanmadım sadece antibiyotik kullandım. Bu yazıyı 25 günlük anne olarak yazıyorum hamilelikte toplam 12 kilo aldım şuan 14 kilo vermiş durumdayım :)) hamilelik öncesinden daha zayıfım yani. Normal doğum yanlısı olarak iyi ki sezaryen diyemem ama sezaryen insanı yatalak yapmıyormuş yani. Öyle bir anlatmışlardı ki, 1 hafta 10 gün yatalak olucam sanmıştım.

Arkadaslar yorumlari okudumda baya sasirdim ben Avusturya'da yasiyorum
ve iki ay oldu dogum yapali burda ve genel olarak Avrupa Ülkelerinde öyle dogum yapma teknigini secemiyosun eger bebegin kafasi asagidaysa ve bebek ve anne icin tehlikeli bi durum yoksa normal
dogum yapiyosun ben dogum sancisi cekerken sezeryan istedim ve ebe kesinlikle karsi cikti dogum
bittigindede hamilelere secme hakki biraksak kimse normal dogum yapmaz dedi herseyin dogal yönü daha saglikli oldugu icin aslinda sana iyilik yapdik ondan normal dogum yapdin dedi :) iykide normal dogurdum ve burdaki sistem Türkiyedeki gibi degil ve normal dogumdan sonra 4 gün ilgileniyolar seninle sezeryanda ise 5 gün burdakileri okudukca hayrete düstüm

1 hafta once genel anestesiyle sezeryan oldum ilk 3 gun oksururken canim acidi. Simdi hicbi agrim olmuyo yatalak olmuyosunuz yani. Ama kesinlikle dogal olan normal dogumu tavsiye ederim :)

Doğum sonrası ağrı şiddeti hamilelikle ilgili bence. Ben epidural sezaryanla doğum yaptım. Son güne kadar herşey normaldi, Ama kordon dolanmasından dolayı sezaryan olmak zorunda kaldım. Doğumun ertesi günü ayaklandım. 2 günlük agrı dışında pek sıkıntım olmdı. Bebek dışında vücutta hiç kilom olmadıgı için, İğleşme süremde kıssa sürdü. Ama şimdi kendime dikkat etmesem hemen dikiş yerlerim içten ve dıştan sızlıyor. Yani ayakları ve dikiş yerlerini sıcak tutmak zorundayız. 7 ay olmasına rağmen azıcık sogukla temas ettiğimde hemen sızım başlyor. Normal istedim doğumumu ama olmadı. :(

Back
X