iyi olmak kötü olmak..HANGİSİ?

AYLINNN7677

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2009
478
0
0
42
İstanbul
Kızlar gecenler bir evin camında yazılı şu hadisi gördüm..Peygamber Efendimiz SAV.tarafından bildirilmiş.

"Allahım beni iyilik yaptığım insanların şerrinden koru"

Çok üzüldüm ve kafam karıştı..Yani insanlar nie böle..Gerçekten öle ama İyi olursun seni arkandan vururlar laf ederler..Kötü olursun değer verir saygı duyarlar..

Hele özel ilişkilerdede böle erkeğe kendini agırdan satarsın erkek peşinde her istediğini yapar.tersi durumda ise bir havalarda..soğuklu o biçim..genneleme yapmıyorum ama çoğu böle değilmi?

Siz ne yapıyorsunuz?İ

İyiliğinizden mi mutlu oldunuz?Kötülüğünüzden mi peki?

yazdiklarina tamamen katiliyorum..nekadarda aci olsa yazdiklarin malesefki gercek....ben haddinden fazla iyi niyetliligimden ve yardimsverligimden cok yara aldim...ve artik kimseye yardim ve iyilik yapmayacagim...cünkü cok yoruldum..kaldiramiyorum artik..
2.evliligimden olan esimde cok saf kalpli...kim olursa olsun..herkeze yardim eder.maddi veya manevi....bi kac gün tanidigi adama bile borc verdi.. fazlasiylan iyilik yapti..önceden defalarca bu cok yardimseverliginin yüzünden cok darbe aldik..defalarcada tartisma oldu aramizda..bukadar iyi niyetli olma .. her önüne gelene güvenme diye kac kere uyardim aramiz acildi..simdi daha yeni en son darbeyi yedikten sonra ..sen hakliymisin artik kimseye yardim etmeyeceyim dedi..umarim sözünde durur artik..ne kadar yardim edersek insanlara enayi gibi görüyorlar bu devirin insanlari...

Bilmiyim ben...
Şu iyilik kötülük olayını hala çözemedim..
İnsanoğlu bir garip..
Bana iyilik gibi gelen size kötü gelebiliyor..
Herkesin hayat bakışı farklı..
Bazılarında SS kuralı geçerliyken bazıları da tatlı dil,güler yüz bekliyor..
Ben uğraşmıyorum hiç kimseyle,kendi kendime takılıyorum artık,çözümü böyle buldum...
Ne etlisi ne sütlüsü..

Ne edersen onu bulursun, gibi klasik cümleler kuracağım ben.
Herşeye rağmen ben iyiliğimi yaparım, ben benden sorumluyum.
Karşıdaki bu iyilikten anlamıyorsa o onun sorunu ve eksiği.
Kim ne ederse kendine eder. ıyiliği de ,kötüğü de.

iyilik çok göreceli bir kavram .yardıma ihtiyacı olan kim olursa olsun elimden geleni yaparım,gerisi kendisinin seçimi.

bende iyiliğimi yaparım
karşımdaki bilirse bilir bilmezse
kendisi bilir
ben bana göre doğru olanı yapayım da.

valla bende çözemedim bu moktan işi dogrıusu ..yaparsın iyilik kibarlıgı elden bırakmassın yüzüne bakmazlar ulan kötünün kötüsü olursun el üstünde taşırlar....tabi istisnalar hariç ..ama ne bilem ben çok karşılaştım ya ..çok şansızım bu konuda sanırım ...

bende buna inaniyorum..insanin tahamül ve sabir sinirlari var...artik tahamül sinirlari asildiysa yapacak birsey yok demekki...
bende derdim önceden kul bilmesse allah bilir diye...ama dedigim gibi kaldiramiyorum artik...maddi ve manevi cok kaybimiz oldu..cok üzüntüler yasandi esimle benim aramda..o yüzden artik daha mesafeli olmaya calisiyoruz...yardim derneklerine yardim ederiz diye düsünüyorum..gercekten yardima ihtiyac olan insanlara...ama artik o derneklerede güveni kalmadi kimsenin..

haklısınız yardım dernekleri konusunda ben de çok çekinceliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…