İyileşemiyorum

Kuzum bu konuyu beyninde cozmen gerekiyor , 3 ay gecti olayin ustunden
Sen tek sefer zorla bir uyusturuya maruz birakildin , bagimli falan degilsin
Yanlis anlama ama neden hala atlatamadigini idrak edemiyorum ben
Gecti bitti , nornal hayatina devam etsene , neden kendine bunu yapiyorsun?

Ben art niyetli arkadaslariniz icin bir islem yapildi mi onu merak ediyorum. Size su durumu yastan arkadaslarinizi bir yere sikayet ettiniz mi?
Bunu sunun icin yazdim bazen bize kotuluk yapanlara karsi hicbir sey yapmamak da psikolojimizi bozar. Sessiz kalmak, hakkini aramamak bize depresyon olaeak geri doner ya da pismanlik duygusu olarak.

Kuzum bu konuyu beyninde cozmen gerekiyor , 3 ay gecti olayin ustunden
Sen tek sefer zorla bir uyusturuya maruz birakildin , bagimli falan degilsin
Yanlis anlama ama neden hala atlatamadigini idrak edemiyorum ben
Gecti bitti , nornal hayatina devam etsene , neden kendine bunu yapiyorsun?
İnanın bilmiyorum Milana sanırım hiç atlatamayacağım

Evet şikayetçi olduk
Ilaclarini birakmanalisin. Bagimlilik yapandan bahsetmiyorum ama psikolojik tedavilerde kullanilan ilaclar uzun sureli kulkanilir. Cunku etkisini belli bir doza ulasinca gosterir. Yani vucutta akumule olup uygun doza ulasincaya kadar etkisini degil sadece yan etkilerini gosterir. Genelde ilk 3 ay cok etkili olmayabilir. Bu nedenle bu tip ilaclar en az 6 ay kullanilir ve birakirken de yavas yavas doz azaltilarak birakilir. Eger yan etkisi tolere edemeyecegin kadar cok ise ilacini degistirmesi icin doktora rica edebilirsin

Size yardimi olurmu bilme ama belki bir isik olur annemin hikayesi:
Annem agir depresyon hastasiydi. Sabah Saat 10 da aksam yemegini bile pisirmis olan kadin tüm gün yataktan cikmiyordu; 60 kilodan 100 kilolara ulasmisti. Depresyon teshisi konulup ilaclara basladiginda biraz iyilesti; " ilaclarimi almazsam günes dogmuyor, etrafi sisli görüyorum" diye anlatirdi durumunu. Aldigi ilaclar yüksek bagimlilik riskli ilaclardi. Ilk doktoru sadece alti aylik ilac yazmisti, sonra doz ayarlamasi falan bi alti ay daha yazdi, daha yazamam dedi ; annem baska doktora gitti bir kac doz ona, sonra baska doktora vs. vs. en son artik hic bir Doktor yazmayinca özel olarak Aldi ilaclarini, yaklasik dört yil Kadar. Sonra bir gün artik ihtiyacim yok bunlara dedi. Ne doz ayarlamasi yapti ne de baska bisey. Birakti öylece. Demem o ki Saglam durun . Kendinize güvenin, bir kisinin basarabildigini herkes basarabilir.

Ilaclarini etkisi yok diye birakma. Eger kaldiramayacagin kadar yan etkisi cok ise degistir ama bir sure kulkanmak gerek. Vucudunda birikip uygun doza ulasinca etki gosterecektir. Eczacilik fakultesindeyim. Doktor degilim ama ilacin etkisi yok diye bu gip ilaclarin hemen kesilmeyecegini soylemek istedim.

İyi de atlatamayacak ne var ki?
Yasadin , bitti , bunu kendine tekrarla surekli , bitti , gecti , delirmeyeceksin neden deliresin ki?
Olur mu oyle sacma sey , tek sefer kullanimla dunyada insani delirten hicbir madde yok
Yapma lutfen bunu kendine , sen aklli basinda genc bir kadinsin , yahu ac su forumda eski yorumlarini oku ve silkelen kendine gel , ben bu muyum de !!
Valla yanimda olsan bi silkelerdim seni kendine gel sacmalama artik diye , o kullandigin madde vucudundan gitti bitti , kalk oturdugun yerden hayat devam ediyor deyip keyif aldigin birşeyi yap , ozune don , cocuk gibi sacmliyorsun valla su anda

Bence böyle düşündüğün için bırakamıyorsun. Kafanda Cook fazla büyüttüğün ve panik yaptığın için olayı hala ilk günkü tazeligiyle yaşıyorsun.
Oysa o ictigin şeyi keyif için her zaman içen insanlar var. Onlarda sendeki etkilerin üçte biri bile olmadığına eminim.
Misal benim eski sevgilim de yılların uyuşturucu bağımlısıydi. Adam bonzaiden tinere,birilerinin 'kafa yapar' dediği her şeyi koklar-icerdi. Ama en iyi okullarda okuyan,akıllı,neşeli birisiydi. bir iki günlük trip donemleri disinda kimse asla tahmin etmezdi bile madde kullandigini.
Seninkinin adini bilmiyorum ama bu adam büyük ihtimal onu da denemiştir, ama "way kafası ne güzeldi ha, öldüm sandım,ehuehuehu" diye mal mal konuşup ertesi gün ise gitmiştir.
Senin bu kadar büyütmen, bunca etkisini yaşaman uyuşturucudan değil o uyuşturucuya verdiğin önemden, çok büyük bir değer atfetmenden. Ben buna eminim.
O yüzden psikiyatr yerine konuşabileceğin bir psikologa da gitmelisin bence.

Hayır atlatacaksin. Geçti yaşadık ve bitti. Bende sürekli korkuyorum, tekrar yine aynı şekilde kontrolü kaybedersem delirirsem diye. Ama olmayacak. Bu da geçecek. Şimdi şöyle bir durum var. Senin de halihazırda okb rahatsızlığın var sanırım. Beyindeki kimyasal maddelerin düzeyinden kaynaklaniyor. Bu ilaçlar, en az 6 aylık kullanım gerektirir. Üç ayda seviyesi Max. Olur. Kaç ay oldu ilaçlarını kullanalı? Tabiki tek çözüm ilaç değil, ama Dr gerekli görüyorsa önemli. Geçecek hepsi. Belki birgün uyandığında hemen anlamayacaksin bunu, ama zamanla göreceksin. Ve sürekli kendine iç sesine bunu tekrarla. Yaşandı bitti geçti. Şuan iyiyim. Daha iyi olacağım. Bunu inanmasan da gün içinde sürekli tekrarla.

Hayır atlatacaksin. Geçti yaşadık ve bitti. Bende sürekli korkuyorum, tekrar yine aynı şekilde kontrolü kaybedersem delirirsem diye. Ama olmayacak. Bu da geçecek. Şimdi şöyle bir durum var. Senin de halihazırda okb rahatsızlığın var sanırım. Beyindeki kimyasal maddelerin düzeyinden kaynaklaniyor. Bu ilaçlar, en az 6 aylık kullanım gerektirir. Üç ayda seviyesi Max. Olur. Kaç ay oldu ilaçlarını kullanalı? Tabiki tek çözüm ilaç değil, ama Dr gerekli görüyorsa önemli. Geçecek hepsi. Belki birgün uyandığında hemen anlamayacaksin bunu, ama zamanla göreceksin. Ve sürekli kendine iç sesine bunu tekrarla. Yaşandı bitti geçti. Şuan iyiyim. Daha iyi olacağım. Bunu inanmasan da gün içinde sürekli tekrarla.
3 ay kullandım ilacı. Evet sanırım kendimi telkin etmem lazım

Okb veya anksiyetem yok ama major depresyon hastasiydim ve yuzde elli ilaclar yuzde elli terapi ile atlattim bu durumu... teyzem okb hastasi ama cok agir bir durumu vardi tedavi gordu ve su an gayet iyi.

Uyusturucu ile yasadigin tribin zaten hali hazirda var olan kontrol kaybetmekle ilgili takintilarini korkularini tetikledigini dusunuyorum... sozkonusu uyusturucunun kimyasal bir etkisi degil bu. "O gun bunlari yasadiysam ilerde de delirmem mumkun" seklinde delirmeyi bir takinti haline getirmek. Yani bana da okb gibi geldi, asla bir psikolojik yetkinligim yok ama oyle geldi. Bize mantiksiz gelen ihtimaller sana cok olasi geliyor.

Bence okb konusu terapi ve ilacla gecebilecek bisey hatta tedavisi en yaygin hastaliklardan biri... inan ki cogu insan bunu yasiyor ve senin de bu hallerin gececek. Tedaviye devam et sadece. Su an ne kadar zorluyordur bu seni tahmin edebiliyorum... ama delirmeyeceksin bu sadece kafandan atamadigin bir takinti. Benim teyzemin sevgilisi kanserden oldu ve teyzem onlarca hastasini kanserden kaybetmis bir doktor. O da kanseri takinti yapmisti mesela. Kanser olacagindan cok emindi ama tabi ki hala sapasaglam. Bu takintilar sanirim yasadigimiz zor olaylardan sonra pik yapiyor ve cesitli formlar alabiliyor. Seninki bu formu almis ama tedaviyle kesinlikle duzelecektir.

Bence zamanla gecer.
Cunki telefonun ayarlari vs degismis sonra denetlemissin delirdim mi diye.. baktin delirmemissin vsvs ..
Böyle kendini denetleyerek gide gide delirmedigini anlama imkanin olur bence.
Bu sürecte degisiklik ve tatil vs da iyi gelebilir belki sana? Yani kendini denetleme firsatin nekadar cok olursa daha cok anlarsin delirmedigini vs gibisinden..

Aklima da bu maddeleri kullanan arkadaslarinla konusman iyi olurmu diye geldi.. iyi mi fikir bilemedim ama.. sonucta bu tripleri yasayan olmustur aralarinda.
Ama uzaktan telefon üzerinden konus konuscaksan konus bence. Onlar da yasamistir belki baskasindan duymak iyi gelir.

Bu delirmekten korkma düşüncesini, psikaytr İbrahim Bilgen çok güzel anlatıyor. Çok iyi bir doktor. Youtubte çok güzel faydalı videoları var aç onun videolarını izle. İnşallah iyi gelir

Bence zamanla gecer.
Cunki telefonun ayarlari vs degismis sonra denetlemissin delirdim mi diye.. baktin delirmemissin vsvs ..
Böyle kendini denetleyerek gide gide delirmedigini anlama imkanin olur bence.
Bu sürecte degisiklik ve tatil vs da iyi gelebilir belki sana? Yani kendini denetleme firsatin nekadar cok olursa daha cok anlarsin delirmedigini vs gibisinden..

Aklima da bu maddeleri kullanan arkadaslarinla konusman iyi olurmu diye geldi.. iyi mi fikir bilemedim ama.. sonucta bu tripleri yasayan olmustur aralarinda.
Ama uzaktan telefon üzerinden konus konuscaksan konus bence. Onlar da yasamistir belki baskasindan duymak iyi gelir.
Onlarla konuşmama gerek yok. Kullananların deneyimlerini okuyorum. Zor şeyler yaşamış olanlar var benim gibi. Atlatmaları zaman almış. Ben atlatana kadar kafayı kurtarmaktan korkuyorum.

Geçmiş olsun da şeyi anlayamadım,hadi uyuşturucu maddeye bağımlılık korkusu olur da neden delireceğinizi düşündünüz anlamadım.Uyuşturucu delirtiyor mu?

Onlarla konuşmama gerek yok. Kullananların deneyimlerini okuyorum. Zor şeyler yaşamış olanlar var benim gibi. Atlatmaları zaman almış. Ben atlatana kadar kafayı kurtarmaktan korkuyorum.

Aslinda denetlemissin delirmedigini ama hala kendinden süphe ediyorsun..
Olabilir ama odak noktani en azindan farkli bir yere cekmeye calis. Arada yine denetleyebilirsin kendini icin rahatlayacaksa.. ama sürekli o modda kalma.

Dua et birkac sure oku veya salavat cek 100 defa vs.. iyi geliyor. Ondan sonra bir kitaba basla ve günlük yarim saat oku. Nefes egzersizleri yap. Nefese odaklaninca insan fazla zihin oyunlarina gelmez..

Kendini de fazla zorlama. Suana kadar delirmedigini denetlemissin sonucta. Buna inan ve güven.
Birde delirme korkusunun kaynagi nedir?
Ben bazen ordan burdan duyuyordum yani insanin zihni yeni acilmlar yasayinca spiritüel veya manevi anlamda.. delirdiginin hissine kapilabiliyormus.
Belki bu madde sonrasinda farkli bakis acin gelisti diye sende de o tarz hislere korkulara kapilmissindir. Insan anlam veremedigi bilmedigi seyden korkar.

Manevi konulari da arastir istersen. Tasavvuf olsun veya budizm.. meditasyon yapabilirsin veya günlük birkac sure okuyabilirsin. Zihnini biraz sakinlestirmek iyi gelir.

Psikologa da gidebilirsin. Konusma terapisi aslinda iyi gelebilir. Sirf ilac tedavisi ise yaramaz zaten.

Geçmiş olsun da şeyi anlayamadım,hadi uyuşturucu maddeye bağımlılık korkusu olur da neden delireceğinizi düşündünüz anlamadım.Uyuşturucu delirtiyor mu?
Bilinçaltımda bastırdığım bir şeydi sanırım açığa çıktı. Ve ben çok kötü olunca bu maddeyle ilgili sürekli bir şeyler okuyup durdum o da yönlendirmiş olabilir beni.

Aslinda denetlemissin delirmedigini ama hala kendinden süphe ediyorsun..
Olabilir ama odak noktani en azindan farkli bir yere cekmeye calis. Arada yine denetleyebilirsin kendini icin rahatlayacaksa.. ama sürekli o modda kalma.

Dua et birkac sure oku veya salavat cek 100 defa vs.. iyi geliyor. Ondan sonra bir kitaba basla ve günlük yarim saat oku. Nefes egzersizleri yap. Nefese odaklaninca insan fazla zihin oyunlarina gelmez..

Kendini de fazla zorlama. Suana kadar delirmedigini denetlemissin sonucta. Buna inan ve güven.
Birde delirme korkusunun kaynagi nedir?
Ben bazen ordan burdan duyuyordum yani insanin zihni yeni acilmlar yasayinca spiritüel veya manevi anlamda.. delirdiginin hissine kapilabiliyormus.
Belki bu madde sonrasinda farkli bakis acin gelisti diye sende de o tarz hislere korkulara kapilmissindir. Insan anlam veremedigi bilmedigi seyden korkar.

Manevi konulari da arastir istersen. Tasavvuf olsun veya budizm.. meditasyon yapabilirsin veya günlük birkac sure okuyabilirsin. Zihnini biraz sakinlestirmek iyi gelir.

Psikologa da gidebilirsin. Konusma terapisi aslinda iyi gelebilir. Sirf ilac tedavisi ise yaramaz zaten.
Sürekli dua ediyorum. Namaza başladım. Yeni diziye başladım. Yeni kitaplar edindim. Bana mısın demiyor. Her sabah rezil bir şekilde uyanmaktan bıktım.

Back
X