İyileşemiyorum

Sürekli dua ediyorum. Namaza başladım. Yeni diziye başladım. Yeni kitaplar edindim. Bana mısın demiyor. Her sabah rezil bir şekilde uyanmaktan bıktım.

Hmm ilginc..
Psikologa gitmelisin.
Psikolog izzet güllü doktor bey var.. makalelerini oku videolar da paylasiyor takinti okb vs hakkinda youtube kanalinda.
Simdilik bir göz at belki durumuna uygun birsey bulabilirsin.
Sonra kendine iyi bir psikolog bul yakinlarinda ve konusma seanslarina basla bence.
Biz burdan tam olarak duygu durumunu düsüncelerini yüzdeyüz anlayamayiz uzaktan. Karsilikli sohbet edebilecek biri olsa sana iyi gelebilir ve sorunun kaynagini bulur cözebilirsiniz böylelikle.

Son düzenleme:
"Delirecek miyim" korkusuna nasil kapildin? Bu korkuyu genelde anksiyete hastalari yasar. Sen de bu maddeyle temas sonrasi anksiyete patlamis olabilir gibi geldi. Unutma ki gercekten delirecek olan insan bunun farkinda bile olmaz ve bunun kaygisini da yasamaz. Dedigim gibi bana daha cok anksiyete vakasingibi geldin (ben de anksiyete hastasiyim ve ayni korkulari bir zamanlar yogun olarak yasadim)
Maddeden uzak kalma durumu delirecek gibi hissettirebilir. Bu beynin oyunu. Beyin rahatlayacak bir şey istiyor. Tedavide yöntem değişikliğini de kaldıramamış zaten konu sahibi.

Konu sahibi, bu durumu doktorunuzla konuştunuz mu? Yöntem değişikliğine gücünüz olmadığını, kaldıramadığınızı anlattınız mı kendisine?

Kutunun üzerinde kırmızı renkte yüksek riskli ilaç yazıyor. Kendini nasıl hissediyorsun diye sordu önce iyiydim, iyiyim dedim. Bırakıyoruz o zaman alışkanlık yapan bir ilaç çünkü dedi, uzun süre kullanamayız.
Ne kadar süre kullandınız o ilacı? Düşündüğüm ilaç ise, o ilaç için yıllık rapor alıyorlar diye biliyorum.

3 ay olmuş.... o maddenin zerresi kalmadı vücudunuzda bunu kafanıza yazın, delirmeyeceksiniz de... bence dizi,film değil de el işi yada yapboz alıp uğraşsanız daha iyi olur ... hayatınızı siz zorlaştırıyor ve karartıyorsunuz... tekrar söylüyorum o madde yok artık vücudunuzda sizi delirtecek bir durum da yok

Toplam 4 doktora gittim. Hepsinin farklı bir görüşü farklı bir tedavi yöntemi var. İyileşeceğime dair umutlarım kalmadı.
Doktorları daha detaylı araştırıp birine karar ver ve tüm süreci onunla yürüt planladığınız tedavide istikrar sağlayın yani değişim bünyeyi sarsabiliyor. Allah yardımcın olsun

Anlayamadım. Uyuşturucu maddeyle temas derken, uyuşturucu kullandın ve sonrasında bırakmayla ilgili sorunlar mı yaşamaya başladın?

Maddeden uzak kalma durumu delirecek gibi hissettirebilir. Bu beynin oyunu. Beyin rahatlayacak bir şey istiyor. Tedavide yöntem değişikliğini de kaldıramamış zaten konu sahibi.

Konu sahibi, bu durumu doktorunuzla konuştunuz mu? Yöntem değişikliğine gücünüz olmadığını, kaldıramadığınızı anlattınız mı kendisine?
Maddeden uzak kalma değil maddeden kaynaklı delirme korkusu.

3 ay olmuş.... o maddenin zerresi kalmadı vücudunuzda bunu kafanıza yazın, delirmeyeceksiniz de... bence dizi,film değil de el işi yada yapboz alıp uğraşsanız daha iyi olur ... hayatınızı siz zorlaştırıyor ve karartıyorsunuz... tekrar söylüyorum o madde yok artık vücudunuzda sizi delirtecek bir durum da yok
Umarım öyledir, teşekkürler.

Anlayamadım. Uyuşturucu maddeyle temas derken, uyuşturucu kullandın ve sonrasında bırakmayla ilgili sorunlar mı yaşamaya başladın?
Arkadaşlarım içeceğime uyuşturucu damlatıyor, madde etkisindeyken ağır şeyler yaşıyorum. Sonrasında delirmekten korkmak gibi şeyler başıma bela oluyor.

psikologlar gelen hastalara şikayetin ne diye sorduklarında kişi şikayetlerini siraliyorsa psikolog hastanin akilli olduğunu düşünür. Eğer psikolog neyin var diye hastaya sorduğunda benim birseyim yok diyorsa psikolog hastanın gerçekte bir sorunu olduğunu düşünür ters oranti canim yani sadece akilli ınsanlar delirdiklerini dusunurler. O yüzden sen şikayetlerini sıralayabiliyorsan kesinle delirmedin delirmeyeceksinde çünkü kendi farkindaligina sahipsin. Sadece evham yapıyorsun. İlaçlar bağımlılık yapar yoksunluk hissedersin bunlar normaldir. Kendini oyalamaya bak yeni uğraşlar bul

Yanlış hatırlamıyorsam Netflix'te bir belgeselde lsd'nin yetmişlerde çok popüler olduğundan bahsediyordu. Yani o kadar kötü bir madde değil diye hatırlıyorum ,siz sadece bir kere kullanmışsınız .Bence önyargılarınızdan dolayı böyle takıntı yaptınız.
Popülermiş diye zararsız demiyorum ama bir meth falan gibi değil anladığım kadarıyla.

Son düzenleme:
Öncelikle böyle hissetmenin sebebi bunun senden habersiz ve izinsiz yapılmış olması. Arkadaşlarının(?) yarattığı travma. Çoğu uyuşturucu madde fiziksel bağımlılık yapmıyor zaten direkt. Öyle çevrelerde bulunmuş ve belli maddeleri ara sıra kullanan ama akademik ve sosyal olarak olarak iyi bir şekilde devam eden insanların olduğu çevrelerde bulundum. LSD de bağımlılık yapan görmedim.

Çoğu maddede ( esrar haha) ve LSD için de dahil etkileri belirleyen ana şeylerden biri maddeyi aldığındaki ruh halindir. Bazı maddeeede yorgunsan yorar anksiyete yapar bazısında eğlenmek için festivalde alıyorsundur enerjik yapar vs. LSDyle hayatında önemli karalar alan ve hayatını düzenleyen ( hatta Netflixde böyle bi belgesel var sigarayı bırakanlar var) olmuştur. ( Mind-Explained 6. bölüm)

Senin bu anksiyeteden ve arkadaşlarının yaptığı suç diyeceğim artık dolayı olan bir şey. Rahatla. Geçmiş gitmiş. Psikoloğa devam ilaçlara.

Dünyanın sonu değil, pek çok insan var pek çok maddeyi pek çok farklı amaçla kullanan yani

Son düzenleme:
oncelikle cok uzuldum sizin icin, lsd agir saykodelik bir madde ve gerceklik alginizla oynamis olma ihtimali cok yuksek. ve evet maddenin kendisi belki bedeninizden cikti ama o madde bir kez gerceklik alginizla oynamis oldu ve beyniniz bunun ustesinden gelemiyor buyuk ihtimalle zaten okb hastaligina sahip oldugunuz icin. ayrica lsd vucudunuzda depolanip 1 saniyelik flasbackler halinde sizi yine gercekten koparabilir, bu alti ay-bir yil kadar surebilir. fakat gececek. bence bunu bir deneyim olarak gorun ve kabullenin. cok dogal bir sey yasadiginiz. gececek.

gercekten agir bir madde, arkadaslariniz siniri asmis.

Hem psikiyatri hem de psikolağa gitsen. Konuşma terapasi iyi gelebilir.

Back
X