Iyilesme sureci

1impossiblelove

Hoșgeldin gün ıșığım
Kayıtlı Üye
14 Mart 2018
1.545
2.886
53
29
Kizlar iki hafta sonra sezaryen olacagim
Hastanede ve evde yardimcim olacak kimsem yok
Hastanede yanimda esim kalacak
Evde de yardim edecek elinden geldigince ( kendiside rahatsiz)
Sezaryen dogum yapanlardan yardim istiyorum
Gozumu cok korkuttular bebegine bakamazsin alirken egilemezsin kalkamazsin diyerek
Iyilesme sureci gercekten bir hafta on gun kadar mi suruyor
Cocuk aglarken benim kalkamam deme gibi bir luksum olamaz cunku
Kendim bakamaz miyim hastaneden ciktiktan sonra

merhaba, oncelikle saglikla dogsun bebeğiniz.. ornek vereyim, bi arkadasim dogumdan sonra eve geldiginin 3. gunu kurabiye yapıp beni cagirmisti... bir arkadasim 7. gunde eskisi gibiyim dedi.. Fizyolojisi farklı herkesin. Belki siz de 2. gun ayaklanacaksiniz..iyi dusunun..

Merhaba
Iki gun hastanede kalsam diyorum sanirim yurudukce acilirim
Yani eve dondugumuzde ( insallah) kizimin ihtiyaclarini gorebilmem lazim
Ama dediginiz gibi fizyolojinin payi buyuk
Insallah dediginiz gibi olur
Tesekkur ederim, amin

Sezaryen Doğum yaptığımın ertesi gününden itibaren bir hafta boyunca Beylikdüzü-çapa arası gittim geldim bebeğim yoğun bakımda olduğu icin. Evim beşinci kat asansörümüz yok. Demem o ki biraz da şartlara bağlı o durum. Evet ilk gün gerçekten zor, eğilip kalkmak da bir süre zor ama imkansız değil. İki gece hastanede kalacaksın zaten, baya bi toparlamış olursun. Zaten insallah tek işin bebise bakmak olucak, beşiğine değil yanına yatırırsın yavruyu esin bi sure idare etsin:) sağlıkla gelsin insallah

İlk kızım sezaryendi, iki gece hastanede acıdan kıvrandım, üçüncü gün dikiş yerlerimdeki gerilme acısı dışında bir şey yoktu. Herkeste aynı olmuyor ama genelde gidişat bu şekilde. Çok fazla eğilip kalkamıyorsunuz ama el kadar bebenin de sizin akrobasi yapmanıza ihtiyacı yok. Rahat bir oturma pozisyonunda emzireceksiniz, altını değiştirme işlemini eğilmeden yapabileceğiniz yüksek bir yerde yapacaksınız, ağladığında bol bol kucakta pış pış, ev temizliği, yeme gibi konuları eşinize postalayacaksınız, oldu bitti. Şimdi ikinci kızım da sezaryen olacak, ee bir de evde ilgi bekleyen 3 yaşında bir minnoş olacak, ona rağmen korkmuyorum. İnsan başına gelince bir yolunu buluyor. Eşiniz de işlerin ucundan tutan bir insansa korkmayın.

ben sezaryen ameliyat arti kist ameliyati oldum ayni anda. hastanede bebekle tek basima kaldim, yurt disinda hemsire vs gelip bakmiyor. bebegi bile kendin yikiyorsun. 5 gun o halde kaldim hastanede ciktigim gece de ev tasidim. bunu yuz kere ornek vermisimdir burada. Yuz kere de topa tutulmusumdur. kendinize guvenin, evvelallah ustesinden gelirsiniz.

merhabalar ben de 2 . bebeğimi sezeryan oldum. doğduğu gun de dahil hastanede her işimi kendim yaptım eşim bile yoktu yanımda devlet hastanesi olduğu için. Ağrı tabiki oluyor ama ona bakamayacak kadar değil. Yanımda bir bayan vardı sabaha kadar ağladı cocuğu ama abartısız akşamdan sabaha kadar ağladı. kadın ben ameliyatlıyım diye götünü bi doğrultmadı. Bir kere emzirmeye bile teşebbüs etmedi. hepimiz yardım teklif ettik ama ne mama verdi ne meme verdi nede kucağına aldı ameliyatlıyım diye...Hemşireler bile kızdı neden bu kadar ağlatıyorsun diye...

Yanıma başka bir hasta geldi benden 1 2 saat sonra. Cocuğun elbiselerini kadın tanıdık olursa giydirip çıkıyor erkek olursa içeri almıyorlar. Kadının kocası getirmişti elbiseleri. Bayan da çok yeni gelmişti . Ben giydirmiştim üstünü filan bebeğin ameliyatımdan bir kaç saat sonra filan.
Allahın izni ile sağ salim olur çıkarsın minikine de bakarsın inşallah...

Öncelikle sağlıklı bir doğum süreci geçirmenizi umarım.
Bu durum bünyeden bünyeye değışir tabii ama ben spinal anestezi ile sezaryen oldum. Uyuşukluk geçtiği an rahatlamıştım. Hastanede 2 gün kalmam gerekiyordu ama doktorum ve çocuk doktorunun izniyle ikinci geceyi evimde geçirdim.

Ara sıra dikiş bölgesinde gerilme olsa da yoğun bir acı geçirmedim. Eve geldikten iki sonra lohusa yatağı denen saçma şeyden kurtuldum. Evet yanımda yardim edecek çok kişi vardı ama alışabilmek için kimseden yardım almadım sorun da yaşamadım.

Umuyorum çabucak sağlikla atlatırsiniz siz de.

Canım seni boşuna korkutmuşlar ya alt komşum sezeryandan 2 gün sonra eve geldi 3 gün yine kendisi hastaneye gitti geldi... yengem maşallah hastaneden çıktıktan sonra yatmadı bile.. diğer yengemde geçen yıl sezeryan oldu oda 3 gün sonra ayaklandı.. eskidendi o dedikleri şimdiki doktorlar çok iyi yapıyorlar sezaryanı..

Bende oldukca hareket etmek istiyorum
Ama bebegi nasil kendim yikarim falan korkuyorum
Yikamaktan degilde tutup cevirebilir miyim egilip kalkmam cok mu zor olur tereddut ediyorum

Bende oldukca hareket etmek istiyorum
Ama bebegi nasil kendim yikarim falan korkuyorum
Yikamaktan degilde tutup cevirebilir miyim egilip kalkmam cok mu zor olur tereddut ediyorum
Hani bebeklerin kuvetleri oluyor ya onu ( kaymaması için gerekli tedbirleri alarak) bir masanın üzerine koyun, bu sayede çok eğilmeniz gerekmez yıkarken.
Altını değiştirirken de aynı masanın üzerinde yumuşak bir örtü yardımı ile yapabilirsiniz. Ayakta durunca benim daha az ağrım oluyordu.

Gözünüzü korkutmayın ve içinizi ferah tutun. Evet fizyoloji herkesin farklı ama iyi düşünün iyi olsun. Oğlum 3.5 yaşındaydı kızımı sezaryen ile doğurduğumda. Cuma doğum oldu, pazar hastaneden çıktık. Eve geldiğimde bir çocuk bir bebek benim ilgimi bekliyordu. Çok şükür hemen ayağa kalktım hem çocuklarıma baktım hem de evimi çekip çevirdim. Tabi ki sağolsun eşim yardımcı oldu hep.

Fileli bebek kuveti aldim ayakligiyla birlikte havada duruyor yani

Egilmem pek gerekmez diye dusunuyorum boylelikle
Insallah cabuk iyilesirim
Cok tesekkurler
Allah evlatlarinizi size bagıșlasin

Üç kere sezeryan oldum. Üçünde de ertesi gün taburcu oldum. Eve geldiğim de de bütün işlerimi kendim yapabiliyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…