Bence hayata bakış açınızı değiştirin. Hayatta neyi düşünürseniz başınıza o gelir, kötüyü çağırmak derler eskiler, yeni nesil karma diyor. Hayata hep kötü tarafından bakmaktan vazgeçin. Öncelikle kocaman eğitimli kadınsınız, işiniz var hayatınızı kazanıyorsunuz, yazdığınıza göre bir sağlık sıkıntınız yok, hayatınıza giren bir iki salatalık için ölmek istiyorum lafı biraz ağır değil mi? Şu hayatta evladının cenazesini taşıyan anne babalar var, devası olmayan hastalıklara hastane kapılarında derman arayanlar var, evde eşi çocuğu bir lokma ekmeğe muhtaçken iş bulamayıp, başı önde evladının eşinin yüzüne bakamayanlar var, hayat arkadaşını daha genç yaşta toprağa verip, her özel günde soğuk mezar taşına sarılıp ağlayanlar var. Bence hayatınıza hep olumsuz yönden bakmaktan vazgeçin, sizin için neyin hayırlı olduğunu bilemezsiniz, tamam bir hayat arkadaşı istemeniz doğal birşey ama olmuyorsa bunun için hayatı kendine zehtermenin bir manası yok. Mesela şu son yaşadığınız olayda bile bakış açınız o kadar yanlış ki, adam iki kadını birden idare eden bir karaktersizmiş, neden benden vazgeçti, yalnız kaldım diye üzülmek yerine, iyiki beni seçmemiş diye şükretmeniz sevinmeniz gerekir, zira siz yanlış tercih yapıp o adamı seçmenize rağmen, birinin duası sizi korumuş ve adamdan kurtarmış, o adamın karakteri bozukmuş belli, sizi seçip sizle evlense ne olacak, bu seferde aldatılan kadın olacaktınız. İlahi kazalar hariç hayatımıza giren insanlar bizim tercihimizdir, bizim seçimlerimizdir. Demek ki sevgili tercihlerinde yanlış yaptığınız şeyler var. Mesela hayatınıza bie insan alacağınız zaman ona sevgili payesi vermeden önce , çevresini, arkadaşlarını , işini gücünü, aile çevresinin iyice tanımanızı tavsiye ederim. Burada okuyorum adamla yüz yüze bile gelmemiş, internetten bulduğu adama aşkım sevgilim diyebiliyor, sonrada bir sürü konu, internetten sevgili olduk, evliymiş, sevgilisi varmış, aslında söylediği gibi biri değilmiş diye, hayatınızda bu payeleri bu kadar kolay kimseye vermeyin.
Eğer ateist değilseniz ve dini bir inanca mensupsanız, canınızın size sadece emanet olduğunu unutmayın.
Evlilik doğru kişi ile yapılınca anlam taşıyan bir kurumdır ve emin olun türkiyede doğru tercih yapabilen ve mutlu huzurlu bir evlilik yürüten kadın sayısı o kadar az ki. O yüzden seçici olun, hiç evlenmemek , tranva bir evlilik yaşamaktan ve boşanmaktan çok daha iyidir unutmayın.