iyiliğimi düşünerek kötülük etmek

agresifpollyanna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2022
1.503
740
53
Arkadaşlar moralim çok bozuk. Biraz dertleşsek mi? Ailemle görüşmüyorum kız kardeşimin bana ve eşime yaptığı büyük bi saygısızlıktan dolayı. Annem de normalde bana hak vermesine rağmen bir anda onun tarafına geçti. Taraf tutmadan da ilerleyebilirdi ama hamileliğim boyunca beni bir kere bile aramayarak taraf tuttuğunu alenen gösterdi ve ben de dolayısıyla hepsini hayatımdan çıkardım. Öyle ki gerçekten hiç bir özel anımda istemiyorum ve özellikle eşimin ailesine karşı bunu dile getirdim eğer ki bir araya getirmeye çalışırsanız kalbinizi kırarım diye. Eşimin ailesini çok severim bu arada gerçekten ailem gibiler sağolsunlar bana hiç kimsenin yokluğunu aratmamak için her şeyi yaptılar yapıyolar. Bugün küçük bir cinsiyet partisi yaptılar bebeğim için, her şey çok güzeldi ama akşam eşimden öğreniyorum ki annemlerin evine gidip davet etmişler partiye. Benim biyolojik ailem de utanmadan yok zamana ihtiyacımız var bilmem ne diyerek reddetmiş annem olacak kadın da doğurunca hastaneye gelirim demiş lütfeder gibi. Eşim de çok kızmış ama bana söylememesini istemişler tepki gösteririm diye. Yav ben hiç birini hiç bir şeyimde istemiyorum ki yani o kadar moralim bozuldu canım sıkıldı ki anlatamam eşim söyleme beni arada bırakma ben çok kızdım zaten diyerek anlattığı için tepki de gösteremiyorum ama içim içimi yiyor yani resmen bi yerlerini kaldırdılar davet ederek kendilerini bir şey zannedecekler. her şeyi geçtim benim sözümü çiğnemiş oldular özellikle de söylemiştim asla yapmayın diye ve benim ters tarafımı bildiklerini düşündüğümden yapmazlar sanıyordum böyle bir şey. Şimdi çekindiklerinden konuyu da açamıyorlar arkadaşlar ben napayım sinirden kuduruyorum hem onların yaptığı çok zoruma gitti hem biyolojik ailemin bile bile gelmemiş olmaları hatalarından dönmemeleri gerçekten kanıma dokunuyor siz olsanız ne yaparsınız sağlıklı düşünemiyorum ben şuan

Son düzenleme:
Hiiççç takılacak bir şey yok,
Cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla doşelidir zaten...
Kendilerince seni mutlu edeceklerini zannetmislerdir ailenden böyle tepki alacaklarını beklememislerdir...
Benim de annemle arama nefret, kin herşey girdi yakın bı tarihte, doğumum yakın eşim de tam durumu bilmedigi için söylüyor "senin için ben konuşmak istiyorum çözülsün problem" diye ki (denediğinden eminim de dönüş alamamıştır, aynı senin hesap) asla istemiyorum zaten konusunu açmıyor bikac gündür pes etti ...
En güzel vakitlerini böyle şeylere takarak stresle gecirmen sana hiç fayda vermez.
Gerek yok yani, salla bazı şeyleri düşünme bile..

Bence aileniz konusunda hassassınız diye bu kadar alınıyorsunuz. Aslında gidip konuşmaları size verdikleri değeri gösteriyor. Ha doğru ya da yanlış bu tartışılır. Karışmamaları daha doğru olurdu, sonuçta sizin aileniz. Yine de bence iyi yönden bakın , kızmayın. Zaten onlar da aldıkları cevaptan sonra karışmamaları gerektiğini anlamışlardır.

Hamileliğinize bebeğinize yuvanıza odaklanın:) dışardan bi göz olarak söylüyorum gerçekten büyütülecek bi olay yok.

Kendi ailenize alınmanız bu durumun sizi üzmesi de doğal ama şimdi aranızda neler oldu buradan biz bilemeyiz. Aranızdaki durumlar düzelir ya da düzelmez bunu da bilemeyiz. Ama belki en hamilelik sürecinde uzak kalmanız bebek için daha iyidir? Stresten uzak kalın.

Eğerki aileniz sizi önemsemiyorsa bu yapılanları asla önemsemeyin sonuçta onlar gizlice gittğinde art niyetten değil sizden çekindikleri için saklamışlar ve değer verdikleri için bu özel günde mutlu olmanız için çabalamışlar aslında size olan sevgilerinden yaptıklarını düşünüyorum bence bu konuya çok takılmayın hamileliğinizin keyfini çıkartın

Zaten tavrınız net. Evet bi yerde belki aradaki tatsızlığı kendilerince çözmeye çalışmış olabilirler ama siz bunu tercih etmiyorsanız kimseyi ilgilendirmez. Bence uygun bi şekilde eşinizin ailesine söylemelisiniz. Ben görüşmek istersem araya kimseyi sokmam zaten görüşürüm buna hiç gerek yoktu vs diyerek dile getirebilirsiniz. Eşinizin de ara da kalacağı bi durum yok bence nasıl size söylemeden gitmişlerse siz de eşinize söylemeden ailesiyle konuşabilirsiniz bu durumu

Eşinizin ailesi aranızı yapmaya çalışmış. Bence alınacak yada kızacak bir sey yok. Aranızda iyiymiş, sizi mutlu etmek için yapmıştırlar. Doğum zamanı yanınızda istemediğinizi, haber vermemelerini tekrar tekrar söylersiniz.

Mesela ben olsam onların tanımadığı kuzen x varsa eğer, x annemle beni bir araya getirmeye çalıştı. Oysaki uyarmıştım, ben ona çok kırıldım, küstüm vs. Şeklinde bir konuşma yapıp ciddiyetinizi gösterebilirsiniz.

Eşinizin ailesine kızacağınız bir durum yok.
Sizi çok sevdikleri için bunu yapmışlar.
Ben olsam ben de yapardım

Ortada kötü bir nıyet yok. Aileniz gelmeyerek ayıp etmiş. Onlarda daha işgüzarlık yapmazlar bence.

Eşinizin ailesiyle ilişkinizi bozmayın. Sizi sevdikleri için düşündükleri için yapmışlar.
Ama ailenize çok şaşırdım. İnsan evladının hamileliğinde yanında olur ne olursa olsun arkasını dönmez. Doğuma gelmemelerini söyleyin. Bir teyze yada akrabayla haber gönderin hamilelikte gelmeyene doğumda da ihtiyacım yok gelmeyin diyin.
Bebeği de göstermeyin:
Yaptıkları aşırı çirkinm

Aalinda ben ne kadar şanslı olduğunuzu düşündüm. Başka es ailesi olsa kalkcakta gelirlerinin mutluluğu için düşürülerek gidecek. Onlara hiç tepki göstermeyin. Evet farklı bi konuda sözünüzü cigneseler tamam ama bence bu konu biraz daha farkli. Sizin yerinizde olsam es ailesine karşı sevgim saygım daha çok artardi. Sizin ajlenize gelince sırf elalem içim Sizin es ailesine mahcup hissetmemeniz için gelmedi lazımdı siz haksız dahı olsanız. O yüzden aile diye her şeye he deyip geçemeyiz siz de devam ettirin tavrınızı

Ters tarafınızı gösterip onlarla da mı ilişkiyi bozacaksınız? Bu sefer tamamen yalnız kalırsınız. Ne gerek var. Eşinizin dediğini yapın, bilmemiş gibi davranın. Bu sinir Bu öfke size çok kaybettirir. Koyu sirke kendi kabını kırar. Sakinleşin ve güzel şeylerin tadını çıkarın.

beni en iyi sen anlarsın bu durumda. gerçekten o kadar öfkeliyim ki hepsine (biyolojik aileme).. benim eşim de aynı şekilde barıştırmaya çalışıyordu, konu onu da ilgilendirdiği için durumu eşimin ailesi içinde açıkladım aslında durumun ne kadar ciddi olduğu da bilinsin diye. yine de bile bile böyle bir işe kalkışmaları biraz beni eşimi ezip geçmek oldu gibi hissediyorum. aslında farkındayım oğullarına da saygısızlık olan bir durum olmasına rağmen yine de ego gurur yapmadan iletişim çabaları tamamen beni sevdiklerinden önemsediklerinden dolayı bunun çok farkındayım ama saygı duyulmasını beklerdim benim çok hassas olduğum bir konuydu. aslında en çok zoruma giden şu, mutlu ya da kötü hiç bir anımda onları istemiyorum ve eğer bu cinsiyet olayını da bilmeseler ve sonradan öğrenselerdi benim tercihimle gelmemiş olacaklardı. şimdi onlar teklif edilip de gelmedikleri için kendi tercihleriyle gelmemiş oldular. eminim bunu düşünerek egolarını okşadıklarına. bu fırsatı ellerine verdikleri için kızıyorum çünkü benim haberim de var zannediyorlardır. yani seviyesiz bir davranış olacağını bilmesem arayıp gerçekten benim haberim yoktu sizi asla görmek istemiyorum diyecektim o sinirle. tuttum kendimi basit bir duruma sokmamak için..

Yok ya, aramaya falan hiç gerek yok, sen bir kere daha görmüş oldun, artık eşinin ailesi de durumu kavramış oldu, hic kafana takma, aslında dunurleri adım atmış torunları için bile gelemeyecek kadar kötü insanlarmis, kibirleri ağır basmış. Sen de bak hayatına, artık onlarda karışamaz kararlarına, yeri gelince de söylersin açıkça kararıma saygı duymadınız diye, şimdilik hiç polemiğe girip kendini germe, bizim düşünecek evlatlarımız var, kendi ailemiz var, inan kafamda sadece kendi çekirdek ailem var artık gerisini o kadar düşünmüyorum ki... Onlar beni düşündü mü yok, umursuyor mu yok, o zaman öfkemi bile onlara ziyan edemem. Yoklar kafamda bitti.

Sakin olun, maalesef bu dünya böyle bir dünya farklı sınavlardan geçiyoruz. Ne mutlu size ki eşiniz ve eşinizin ailesi çok iyi insanlarmış. Umarım hep öyle olurlar.
Burada sizin sinirlenmenize gerek yok, herkes kimin haklı kimin haksız olduğunu görür, anlar. Allah da görüyor.
Bu yüzden sakin olun, bebeginizi, kendinizi ve kendi cekirdek ailenizi dusunun. Bazı insanları değiştiremezsiniz, buna kök ailenizde dahil.
Yakinda bebisinize kavusacaksiniz insallah, saglikla gelsin. Tadink cikarin, heyecanini yaşayın. Sevgiler

yorumunu okurken evlat kelimesinde bile içim titredi karnımdaki masumu düşünerek. ne biçim anneler var ya cidden yazıklar olsun. hamileliğimin bile keyfini çıkaramadım sırf üzüntü kaygı öfke hisleri yüzünden. zaten hormonların da etkisiyle iki kat yaşıyoruz, bir an evvel doğurmak istiyorum. halbuki odaklanmam lazım kendi hayatıma dediğin gibi evladım için. öyle de değişik bir his ki ne zaman üzülsem yavrum sanki hissediyor da varlığını belli ediyor ufak dokunuşlarıyla karnıma. biz daha iyi anne olalım inşallah ne diyim

Boşverin onlara da ders olmuş birdaha da davet etmezler. O nasıl anneymiş yaa zamana ihticı varmış bilmem ne. Yuh yahu gelmesin hastaneye de bir zahmet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…