Sanırım Betty bir arkadaşını bir konuda uyaracak ama çekiniyor, çok zekiyim yarebbimm.
Bu kişi kadın ve KK dan..
3 .hissim çok kuvvetlidir de:))
Sanırım Betty bir arkadaşını bir konuda uyaracak ama çekiniyor, çok zekiyim yarebbimm.
Ooooo ben yokken neler olmuş...:1shok:
Benden bahsettiğini sanmıyorum,eğer öyleyse de yarın açıklar artık..
Bugün gelemeyeceğine göre..
Şimdi asıl konuya dönersek; şu an çok hassas bir terazinin üzerinde oturup bakınıyorum aval aval,belki o yüzden yorumum çok doğru ve geçerli olmayabilir..
Sadece birebir yaşadıklarımı söylüycem yani bu kadar yaşanmışlığımın üzerine..
Kişiye zarar vereni kötülemek pek bir kazanç sağlamıyor. Kişinin kendi canı yanacak ki kararını versin.Hele ki boşanma,evlilik gibi sevginin,aşkın var olduğu keskin kararların ucundayken ne derseniz deyin insan çevreden gelen eleştirileri kabul etmiyor.Yaşanan olay her neyse özellikle çok tazeyken hiç kimsenin sevdiğine b.k atmasına izin vermiyor. Direkt inkar ve savunmaya geçiyor.İnsan en sevgili dostunu,kardeşini hatta anne babasını bile kırabiliyor:mymeka:
Biranda herkes çok kötü de o sizi üzen,kıran,yıpratan insan biranda en değerliniz oluyor. Komik ama gerçek bu.:sm_confused:
O yüzden sevdiğinin canı yanıyorsa o kişiyi kötülemek yerine yanında olduğunu hissettirmektir,zaten insan zamanla açılıyor,yaşadıklarını örneklendirince hangi kararın doğru ya da yanlış olduğunu kendi idrak edebiliyor..
Dayanabilirmisin olumsuz birsey söylemeden?? Görüyorsun veya hissediyorsun dostunun cani yanacak...??? Hic sana acilmadigni düsün?? Nereye kadar susarsin Laalem:uhm:
Gülsümcüm;
elbette söyleriz insaoğlu,sevdiğimize kıyabilir miyiz?:1hug:
Ama ben söylenenlerin etkisini anlatmaya çalıştım sadece..
İlk şok maalesef inkar psikolojisi..
Ne kadar tuhaf bir yaratiktir bu insanoglu degilmi Laalem....
Normalde olumlu olumsuz fikirlerine düsüncelerine daima deger verdigmiz insanlarin bu tür konulardaki düsüncelerini elimizin tersinle itiyoruz.....kulaklarimzi tikiyoruz....
Oysaki bilmezmiyiz onlarin bizim hep iyligmizi istedigni...a.s
Ahh be Gülsüm ahhh..
Tuhaf olan insanlar değil ki hayat çok acımasız inan..benneyaptımki
İnsan da neye ne tepki vereceğini şaşırıyor..
Tek gayemiz mutlu olmak iken yolumuza çıkan dikenler bizlerin de dengesini bozuyor..
Olan her zaman olduğu gibi her kararımızın ve düşüncemizin arkasında duran,gözyaşlarımızı silen,haykırışlarımızı dinleyen en yakınlarımıza oluyor maalesef..
Gönül ister ki; kimse üzülmesin,hele ki en sevdiklerimiz asla di mi?
Ama diyorum ya; o kaos döneminde kendimizi bile görmüyoruz ki bize yardım etmek isteyenleri,mutluluğumuz için dil dökenleri ne eyleyelim..
Maalesef; herşey konuşmak,anlatmak kadar kolay değil bu hayatta..senağlama
Degil haklisin...bazi seyleri yasamak lazim....ancak o zaman anliyorsun...demekki annem babam arkadasim dostum o yüzden bu kadar dil dktü diyorsun..kafana dank ediyor ama ne yazar...yaralandiktan sonra....
Ne bileyim..hata yapa yapa ögreniyor insan degilmi ..belkide burda en önemli nokta ders cikartmak...bir dahakine daha dikkatli olmak...hosumuza gitmesede söylenenlere kulak vermek...
Mesela rahmetli annemin dedikleri hep cikardi...bu kiz iyi bir kiz degil kizim arkadaslik yapmani istemiyorum dedigi zaman tabi bende hemen isyan bayraklari...neden niye tanimiyorsun etmiyorsun...ama sonra sonra dedikleri tek tek cikiyordu...
Bir laf vardir ya Ulu dinlemeyen ulur...bazi yerde cok dogru.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?