iyiliksever kayınlarım

berrak_87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
307
35
0
Ankara
Kızlar ben mi yanlış karar aldım lütfen bana yardım edinnn :(

ben 1,5 yıllık evliyim ve severek evlendim eşimle. Konu şu ki kayınvalidemle birtürlü yıldızımız barışmadı.
nişanlanırken karşıma aldım konuştum seni annem kadar olmasada ona yakın bir değerde görüp sevmek saygı duymak istiyorum sende beni
kızınmış gibi gör hatalarımda beni uyar bana yol göster toyluklarım olursa bağışla diye. amagel gör ki
hiç bir zaman yaşının ağırlığını veremeyen bir kadın torunları dahi ona saygı duymaktan bi haber. ağzı küfürlü ne dediğini bilmeyen atıp tutan birisi.

Eltimle birlikte kalıyorlardı fakat çok büyük bir tartışmanın sonrasında ( o kadar büyük ki komşular toplanıp polis gelmiş) diğer eltimin yanına geçti.
rahatına inanılmaz düşkün. tokiden ev çıktı ve bu yaz kendi evine geçicek diye sevinirken eşimin abileri bir fikir atmışlar ortaya ki inanılmaz canım sıkıldı. tokiden çıkan
evi eşim alıcakmış. annesi hissesini bize vericekmiş ve abilerinede her ay 1 milyar göndererek ev sahibi olmuş olucakmışız.
ben kesinlikle olmaz dedim. çünkü annesi bu defa benimle yaşamak isteyecek . bende diğer eltimler gibi evlililğimi tehlikeye atmak istemiyorum. eşimin adını kılıbık taktılar.
ben lohusayken bana baktı diye oğlum yoruluyo bide sen çıktın başına dedi kayınvalidem.biliyorumki aynı evde katiyyen olamayız biz.
birde yarının ne göstereceği belli değil hadi annesinden evi aldık anneside o evde oturuyor allah korusun borca battık tek çaremiz evi satmak olursa o zaman annesi napıcak.
üstelik hayalimizde 2 tane ev almak vardı. öncelikle her ay bize kira getirisi olan yatırım amaçlı bir ev ardından da emekli olunca yaşayabileceğimiz bir ev.
eşimi vazgeçirdim tamam konu kapandı dedi ama ailesinin saçma sapan düşünceler öne atıp bizim hakkımızda karar vermelerinden bıktım usandım artık.

eşimi defalarca uyardım her kararımızı birlikte alalım diye ama abilerinin bi sözüyle hemen herşeyi onaylayıveriyor. basiretsizce tamam diyo.offff tek istediğim zaten herkes farklı ilerde
yılda birkaç kez bir araya gelmek ve aramızdaki saygıyı korumka fazla yüz göz olmamak. ama kayınvalidem ben berrak la yaşicam o bana bakar diyomuş. bakıma ihtiyacı yok eli ayağı tutuyo. ben doğum yaptıktan snra geldi bir tabak yemek koymadı önüme. birde allah sana bellalı bir gelin versin dedi bebeğimi severken :( keşke eltilerimle kayınvalidemle şeker muhabbetli samimi bir ilişkmimiz olsaydıda bir araya gelince benimde tadımı kaçırıp laf saymasalardı . daha anlatıcak çok şeyim var ama inanın ki çok doldummm. kıpır kıpır neşeli halim gitti yerine herşeyden şiklayetçi sinirli agresif biri geldi

cehenneme giden yol iyiniyet taşlarıyla örülüdür derler.
Sakın kendinizi böyle bağlamayın.
Dediğiniz gibi kv hisseyi size verecek ama sözde.
O yine onun evi olacak. Olsunda ama sizinle yaşayacakk.
Eğer bunu istemiyorsanız sakın bu işe girişmeyin.
Kv niz geçsin otursun , evlatlarıda gözkulak olur yaşar gider.

NeRdeee evde tek kalamıyorum yemek yiyemiyorum diyo.
evime gelincede burası oğlumun evi ben nereye gidersem o ev benimdir diyo.
komşularıma oğullarım sözümü çok dinler gelinleri öldürün desem bigün yaşatmazlar öldürrler diyo.
eşime anlattım defalarca uyardı annesini ama kar etmiyo. huyu bu çünkü.
Hürrem sultan adını taktı bana. sülalede öyle çağrılıyorum. oğlumu aldın elimden diyo
almadım anne neler diyosun diyorum alınganlık etme ben yeni doğum yaptığım için oğlun 4 dönüyo etrafımda
yoksa biliyosun sen onun kıymetlisisin diyorum bu defa akşam oğlu işten gelince ağlamaya başlıyo sanki bütün
gün ben ona eziyet etmişim gibi . kahve yapıyorum karşılıklı içelim konuşalım diye
oğlum çok çekti sakın onu üzme ondan bişey isteme ona bişey aldırma giyinmesende olur boşver diyo

Çatmışsın sen , ne diyeyim Allah sabır versin sana.
Allahtan eşin birşeylerin farkında.
Eğer sizle oturmayı kafaya koyduysa yanmışsınız.
Eltinizle polislik olacak olaylar yaşanması bile gözümü korkuttu benim.
Huyuna gidiyormuş gibi yapın ama eşinizle olayınızı çözün.
Diğer eltilerle sorunlu olduğuna göre ihale size kalacak korkarım:ssz:

Çatmışsın sen , ne diyeyim Allah sabır versin sana.
Allahtan eşin birşeylerin farkında.
Eğer sizle oturmayı kafaya koyduysa yanmışsınız.
Eltinizle polislik olacak olaylar yaşanması bile gözümü korkuttu benim.
Huyuna gidiyormuş gibi yapın ama eşinizle olayınızı çözün.
Diğer eltilerle sorunlu olduğuna göre ihale size kalacak korkarım:ssz:

inşallah böyle bişey olmaz daha sevgiliyken eşime söylemiştim ben birlikte oturmamızın imkansız olduğunu eğer
öyle bir fikri varsa yol yakınken bitirmemiz grektiğini. ev ev üstüne olmaz. eltimi kaynım tekme tokat dövmüş
kayınvalidemde bunu karı diye alırsan hakkımı helal etmem boşicaksın bunu demiş. polis o hengamede gelmiş.
çoluk çocuk sokaklara dökülmüşler. bide telefonda kayınvalidem anlatıyo bunları bana.
bende sen nasıl bir annesin nasıl bir büyüksün yuva yıkılsa daha mı iyi dedim oda oğluma kız oğlan kız alıcam yeniden diyo
eşim telefonu aldı azarladı biraz ama kayınvalidem tansiyonum çıktı dedi kapattı telefonu

Ev işi sakat bence de
Alacaksanız sizin adınıza olsun tapu
Allah korusun birşey olsa, o ev annesinin adına diye tüm kardeşler hak iddia edebilir

Ev işi sakat bence de
Alacaksanız sizin adınıza olsun tapu
Allah korusun birşey olsa, o ev annesinin adına diye tüm kardeşler hak iddia edebilir

canım evi alırsak tapuyu vericeklermiş bize. ama mesele şu ki kayınvalidem evi size verdim diye daha çok hak iddaa edicek üzerimde
ben bundan korkuyorum. tamam diğer kardeşlere biz ödücez ama annesi kendi hissesini bize vermiş olcak
bu iş hiç hoşuma gitmedi benim

canım evi alırsak tapuyu vericeklermiş bize. ama mesele şu ki kayınvalidem evi size verdim diye daha çok hak iddaa edicek üzerimde
ben bundan korkuyorum. tamam diğer kardeşlere biz ödücez ama annesi kendi hissesini bize vermiş olcak
bu iş hiç hoşuma gitmedi benim

Toki evleri bocu bitmeden satılmıyor diye biliyorum
Yani kayınvaliden evin taksitlerini ödedi ve bitirdi ise size satabilir

Ben genel olarak zaten en ufacık birşey alacaksam bile akrabadan tanıdıktan almam
Amanda 5 kuruş indirim yapar da sağ da sol da söylenir diye
Giderim yabancı bir yerden alır, kafam rahat olur
Hele ki ev, önemli mesele..
Ben sıcak bakmazdım şahsen..

Kayınvalide konusuna gelince de herkesin annesi sonuçta, her çocuğu dönüşümlü olarak bakmak kaydıyla sıra size gelince sizde bakın..

NeRdeee evde tek kalamıyorum yemek yiyemiyorum diyo.
evime gelincede burası oğlumun evi ben nereye gidersem o ev benimdir diyo.
komşularıma oğullarım sözümü çok dinler gelinleri öldürün desem bigün yaşatmazlar öldürrler diyo.
eşime anlattım defalarca uyardı annesini ama kar etmiyo. huyu bu çünkü.
Hürrem sultan adını taktı bana. sülalede öyle çağrılıyorum. oğlumu aldın elimden diyo
almadım anne neler diyosun diyorum alınganlık etme ben yeni doğum yaptığım için oğlun 4 dönüyo etrafımda
yoksa biliyosun sen onun kıymetlisisin diyorum bu defa akşam oğlu işten gelince ağlamaya başlıyo sanki bütün
gün ben ona eziyet etmişim gibi . kahve yapıyorum karşılıklı içelim konuşalım diye
oğlum çok çekti sakın onu üzme ondan bişey isteme ona bişey aldırma giyinmesende olur boşver diyo

:53:
İşin gerçekten çok zor,Allah sabır versin.
Ev işi olmamalı,eşini bir biçimde ikna et,vazgeçsin mutlaka.
Böyle sorunlu bir insanla ne huzurunuz kalır ne de düzeniniz.
24 saat aynı evde kafayı yer insan.Anlaşılan herkes birbirinin üstüne atıyor ihaleyi.
3 erkek kardeş mi eşin?

Hürrem sultan mı? :1:
Aynı evin içinde olmaz diyorum başka da bir şey demiyorum.. :ssz:

:53:
İşin gerçekten çok zor,Allah sabır versin.
Ev işi olmamalı,eşini bir biçimde ikna et,vazgeçsin mutlaka.
Böyle sorunlu bir insanla ne huzurunuz kalır ne de düzeniniz.
24 saat aynı evde kafayı yer insan.Anlaşılan herkes birbirinin üstüne atıyor ihaleyi.
3 erkek kardeş mi eşin?

evet canım 3 erkek kardeşler. eşim evden vazgeçti zaten ama
bu ve buna benzer olayları hep yaşıyoruz ve ben kendi çabalarımla bertaraf
ediyorum. bu da beni yoruyor... evime geldi cilt sabunum vardı banyoda kutusu vardı aynanın üzerinde her sabah onunla cildimi yıkıyorum
birde öğrendim ki klozeti kullandıktan sonra ellerini o sabunla yıkıyormuş . diş fırçAMı kullanıyormuş. yakalayınca anne o benim diş fırçam
dediğimde ne var yani geldiğimden bu yana kullanıyorum ben bunu pis mi ağzım benim dedi 1 liralık fırçanın lafını ediyo oğlum bana
bu gelin diyo. alırım fırça sana yeni diyo ooffff offff olucak şey mi yaaaaa. eşim ne derse dinlemiyoda inat mı inat.
hemen ağlıyo eee eşimde haliyle acıyo sonra ona :(

2 ev almayı planladığınıza göre sen de çalışıyosun ve eşin planlarını senin maaşını da katarak yapıyo, vermem de, bu kadar, kendisi kiminle ne karar veriyosa onunla halletsin, fikrime önem vermeyen paramada tamah etmesin de

Kayınvaliden huysuz birisi yazdıklarından anladığım kadarıyla.Diğerlerinin eşleri istemiyorlarsa sizin başınıza bırakıp kurtulmak için böyle bi iyilik! yapmaya çalışmışlardır.Anlayamadığım konu neden bu kadar meraklılar gelinle aynı evde yaşamaya bırakın oğullarınız mutlu mesut yaşasınlar yani değil mi ? Eli kolu tutan sağlıklı kayınvalideler için bu sözüm, bakıma muhtaç olanlara diyecek lafım yok.Eşin kimseyi kıramayan bi insan bence bu yüzden hayır demeyi bilmiyor :31:

evet canım 3 erkek kardeşler. eşim evden vazgeçti zaten ama
bu ve buna benzer olayları hep yaşıyoruz ve ben kendi çabalarımla bertaraf
ediyorum. bu da beni yoruyor... evime geldi cilt sabunum vardı banyoda kutusu vardı aynanın üzerinde her sabah onunla cildimi yıkıyorum
birde öğrendim ki klozeti kullandıktan sonra ellerini o sabunla yıkıyormuş . diş fırçAMı kullanıyormuş. yakalayınca anne o benim diş fırçam
dediğimde ne var yani geldiğimden bu yana kullanıyorum ben bunu pis mi ağzım benim dedi 1 liralık fırçanın lafını ediyo oğlum bana
bu gelin diyo. alırım fırça sana yeni diyo ooffff offff olucak şey mi yaaaaa. eşim ne derse dinlemiyoda inat mı inat.
hemen ağlıyo eee eşimde haliyle acıyo sonra ona :(

sen de ağla, bayıl yerlere falan yat,madem racon bu, çirkeflikle herşeyi elde edemez hanımefendi

sonu bastan belli bir durum sakin ama sakin o evi almayin derim ben kv o evde otursun sizlerde goz kulak olursunuz yada siraya konulsun sirayla kalsin sizlerde sayili gun sabredersiniz fakat birarada cok zor allah yardimciniz olsun

sen de ağla, bayıl yerlere falan yat,madem racon bu, çirkeflikle herşeyi elde edemez hanımefendi

:1: vala doğru diyosun canım :9:
eşim normalde hiçkimseyi karıştırmaz ailemizle ilgili durumlara ama nedense abileri damardan g,r,yorlar galiba
offf sinir oluyorum :5:
bende çalışıyorum öğretmenim abisi çalışanların G...tü KALKIYO diye bana laf vuruyo. hherkesin önünde cengaver olan eşim
nedense bu konularda hep geri planda kalıyo :37:

Kayınvaliden huysuz birisi yazdıklarından anladığım kadarıyla.Diğerlerinin eşleri istemiyorlarsa sizin başınıza bırakıp kurtulmak için böyle bi iyilik! yapmaya çalışmışlardır.Anlayamadığım konu neden bu kadar meraklılar gelinle aynı evde yaşamaya bırakın oğullarınız mutlu mesut yaşasınlar yani değil mi ? Eli kolu tutan sağlıklı kayınvalideler için bu sözüm, bakıma muhtaç olanlara diyecek lafım yok.Eşin kimseyi kıramayan bi insan bence bu yüzden hayır demeyi bilmiyor :31:

evet eşim onların yanında bana değer verdikçe eltimde dahil hepsi kuduruyor.
büyü mü yaptın kız diyo bana :37:
ben de sende uğraş sende çek çevir kocanı kendine dedim :52:

abilerinden biri evi alsın size para ödesinler..
kv dede onlarda kalsın ..tek kılıbık senin eşin değil demek ki..

:1: vala doğru diyosun canım :9:
eşim normalde hiçkimseyi karıştırmaz ailemizle ilgili durumlara ama nedense abileri damardan g,r,yorlar galiba
offf sinir oluyorum :5:
bende çalışıyorum öğretmenim abisi çalışanların G...tü KALKIYO diye bana laf vuruyo. hherkesin önünde cengaver olan eşim
nedense bu konularda hep geri planda kalıyo :37:

canım ben eşime hep derim ki (sevgiliykende nişanlıykende halada), beni kendimi savunmak zorunda bırakma, annenler bana bişey derse beni sen savun çünkü burun yüzden kesilmez sana bişey diyemezler silemezler, aynı şekilde benimkilerde sana bişey derse bırak beni seni savunayım onlarda beni silemez, beni kendimi savunmak zorunda bırakırsan, ortada bırakırsan ben kendimi çok güzel savunurum o zamanda nemesis ağır konuştun vs diye vızıklama, sende bakıcaktın ortama kaynın o lafı dediğinde eşinde bi kıpırdanma var mı, varsa o ne dicekse desin ama bişey demiyosa böyle bi terbiyesizlik karşısında sen aynı dozda bi cevap vereceksin ki haa berrak kolay lokma değilmiş lafıyla kamyon çarpmışa çevirebilirmiş desinler, bi iki laf sokmadan sonra senden daha çok sevilen olmıcak emin ol, tecrübeyle sabittir

Çalışan bayan olmanız iyi olmuş en azından kolay rest çekebilirsiniz eşinize karşı,çünkü ev alırken sizinde paranız katılacak.Eşinize paramızla rezil olmak istemiyorum,yengenle annenin yaşadıklarını biliyorsun derseniz sizi anlar sanırım.Cahil insanlarla tartışmaya girmeyin zira ben hiç kazanamadım diye bir laf vardır ya siz ne derseniz deyin kayınvalideniz kendi bildiğini okumaya çalışacaktır.Bu yüzden fazla yüz vermeden kayınvalidenizin sizinle oturmayacağı sinyallerini verin derim.Ayrıca eşiniz sizi savunmuyorsa siz kendi kendinizi savunun,bırakın arkanızdan ne derlerse desinler.İnşaAllah herşey yoluna girer.Allah cc yardımcınız olsun.

Back
X