• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzinsiz 10 gün çalışmak

yagmurzelis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2025
9
-1
1
25
Çalıştığım iş yerinde 10 gündür izinsiz çalışıyorum. Haftalık izin verilmedi. Geçen ay 5 tane kullanıldığı için mi anlamadım ama eleman sıkıntısı da var. Patron eleman da almıyor iş yükü çok fazla. Ve eleman olmadığını biliyor yani yetersiz. Şu an çalışmaktan her yerim ağrıyor üstüne grip olcam galiba. Ben rapor alsam yanımdaki kişi tek kalıyor. Rapor da almak ne bileyim ne kadar doğru bilmiyorum ama cidden hasta hissediyorum. Bu durumda ne yapmak lazım. İçimizdsn biri hasta olsa perişan olcaz

Son düzenleme:
Patrona neden sormuyorsunuz bunu? İzin haftalık olur, 10 gün olmuş siz sesinizi çıkarmıyorsunuz. Orası nasıl bir işyeri anlayamadım.

Nasıl bir iş bu? Kaç saat çalışıyorsunuz? İzinsiz çalışma mı olur, iş kanununa aykırı.

Patrona neden sormuyorsunuz bunu? İzin haftalık olur, 10 gün olmuş siz sesinizi çıkarmıyorsunuz. Orası nasıl bir işyeri anlayamadım.
Galiba haftalik 4 izin oluyor biz onu geçen ay kullandık. Bu ay da yani 4 gün oldu izin hala yok. Yani toplam 10 gün oldu işte. Sesimizi çıkarsak nolcak adam der istemiyosan çık

Çalıştığım iş yerinde 10 gündür izinsiz çalışıyorum. Haftalık izin verilmedi. Geçen ay 5 tane kullanıldığı için mi anlamadım ama eleman sıkıntısı da var. Patron eleman da almıyor iş yükü çok fazla. Ve eleman olmadığını biliyor yani yetersiz. Şu an çalışmaktan her yerim ağrıyor üstüne grip olcam galiba. Ben rapor alsam yanımdaki kişi tek kalıyor. Rapor da almak ne bileyim ne kadar doğru bilmiyorum ama cidden hasta hissediyorum. Bu durumda ne yapmak lazım. İçimizdsn biri hasta olsa perişan olcaz
Allahından bulsun şerefsizler.

Kanunsuz bir şey bu. Nereye şikayet edebilirsiniz acaba? Bilemiyorum umarım bilen biri yazar. İzin çalışanın hakkıdır, izin kullandı diye sonraki ay ölümüne çalıştıramaz kimse kimseyi.

Galiba haftalik 4 izin oluyor biz onu geçen ay kullandık. Bu ay da yani 4 gün oldu izin hala yok. Yani toplam 10 gün oldu işte. Sesimizi çıkarsak nolcak adam der istemiyosan çık
Ses çıkarmaktan kastım gidip sorabilmek. İzin konusunu tam anlayamadım ama aylık hakkınız varsa ben birini yarın kullanmak istiyorum uygunsa falan deseniz olmaz mı? Patron hiç konuşulmayacak biri mi?

Neden gidip sormuyorsunuz

Haftalık iznimi kullanmak istiyorum diyeceksınız
Geçen ay neden 5 izin yaptınız hani söylendi mi bu ay fazladan yapın öbür ay bayram zamanı idare edin bizi die ?

İzin aylık olmaz ki, haftalık olur.
Yanlış mı biliyorum.
Değişik bir hesap yapıyorsunuz, böyle mi anlaştınız?

Mesleğiniz ne, günde kaç saat çalışıyorsunuz? Nasıl bir sistem var? Maaşınız nasıl?

Back
X