burda kendi fikrimi ya da tahminimi söylemiyorum. gerçek olan bişeyi söylüyorum. kiracıdan izinsiz eve girmesi kesinlikle suçtur. isterseniz bi avukata danışın aynı cevabı alırsınız. ev kendisinin de olsa sonuçta o evi sözleşme yaparak kiraya vermiş ve o kiracı o evde oturduğu süre boyunca kiracının evi sayılır. ''benim evim girerim izin mi alacağım'' diye bişey söz konusu değildir.
bi yerde okudum. ev sahibi aylardır kiracısından kirayı alamıyormuş. aradığında da ulaşamıyormuş son zamanlarda. bi gün ev sahibi evine gitmiş, kapının kilit kısmı aşınmış, zarar görmüş, ev sahibi de bi akıl eve girmiş evde kimse yok dağınık falan.. evde ödenmemiş faturaları bulmuş, ev kendisinin olduğu için faturalar da kendisinin üzerineymiş. bi sıkıntı çıkmasın diye faturaları almış ödemiş, kapının kilidini de değiştirmiş, kapıya da bi not bırakmış ''kapının kilidi çok kötü olmuş değiştirdim anahtarı almak için yanıma uğrayın'' yazmış.
halbuki bu hikayede ev sahibinin kötü bi niyeti yok görünüşe göre. ama okuduğum sitede bi avukat ''konut dokunulmazlığını ihlal suçunu oluşturmaktan'' dolayı eğer kiracısı dava açarsa, kiracısının haklı bulunacağını söylemiş.
o yüzden dava edin adamı, hakkınızı arayın ''burası benim evim izin mi alıcam s... gidin'' demek neymiş görsün. sonuçta konut dokunulmazlığını ihlal suçu işlemiş.