• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzlerken insanlığımdan utandığım belgesel

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
498
NatGeo wild'da bir belgesel izliyorum, kopekbaliklariyla ilgili. Son zamanlarda köpekbalığı yüzgeci çorbası cok revactaymis, talep gittikçe artıyormuş. Köpekbalığı avcıları da buyuk köpekbalıklarını canlı canlı yakalayıp yüzgeçlerini kesiyor, hayvanlar hala canlıyken. Az once gösterdi bir tanesini, isleri bitince de hayvanı öylece atıyorlar. Hazır ellerine gecmis etini de kullansınlar bari, hayvan daha nasıl yasayacak ki? kolsuz bucaksız bir insani denize atmak gibi, hayvan Denizin dibine karanlıklarına çöküyor ya da kendinden daha buyuk bir balinaya yem oluyor. Orada öylece uzun sure dipte kalıyor hareket edemeden. İzlerken gözyaşlarımı tutamadım o kadar üzüldüm ki. o kocaman hayvanın çaresiz ve masum bakışları... Nasıl bu kadar acımasız olunabilir ki, cok üzüldüm coook :43:

Bende izlemistim, ve uzulmustum. Shark Fin soup yani kopekbaligi yuzgeci corbasi icin katlediliyor hayvanlar. Hatta basroldeki adamda cok unlu Sef Ramsay.Asya restorantlarinda ates pahasina satilan bir corba.

Bende bundan 5 -10 yıl önce, bir programda, buzulların üstünde zaten kısıtlı hareket eden fokların canlı canlı avlanmalarını görmüştüm. "avlanmaları" olarak adlandırdım çünkü yaptıkları katliamı ne ben hatırlamak istiyorum ne de anlatmak isterim. Aklımdan senelerdir çıkmayan sadece bu değil ki, hayvanlara yapılan işkencelere çok üzülüyorum.

Bu tip haberlerden uzak duruyorum, yada tv de denk gelirsem izlemiyorum, etkileniyorum, aklımdan çıkmıyor. Belgesel bile izleyemiyorum :( nacizane önerim sende izlememeye çalış.

yazık günah ya. şöyle bir göz attım burada okuduktan sonra harbiden insanlıktan bir haberler.:19::47: dediğin gibi en azından böyle bir niyetiniz varsa sadece yüzgeçlerini kesmeyip tümden avlasınlar böyle uzunca bir süre acı çeke çeke ölüme gitmeleri çok kötü =(

keşke herkes vicdan sahibi olsa da köpekbalığı yüzgeci çorbasına rağbet göstermeseler.. diyecek söz bulamıyorum..

hayvanlara eziyet eden merhamet etmeyenlere Allahta merhamet etmeyecek. yanlışım yoksa bu bir hadis. o sebeple bu vicdansızları Allah ıslah etsin. kayınvalidemin evinde çok karınca vardı. öldürmeye kıyamıyordu. bir gün peçeteya almış onları camın önüne koymuş. güneşte cama vuruyor. vicdanı rahatsızlanmış peçeyi geri almış yere koymuş birde su dökmüş yere hafif içsinler diye sıcakta susamışlardır diye. sonra onları beslemeye başladı yere pekmez filan döktü. şimdi benimde evimde karınca var hep o aklıma geliyor bende peçeteye yürümesini sağlıyor dışarı koyuyorum ama vicdanım bundan bile sızlıyor ki. o eziyet edenler nasıl insan anlamıyorum

yazıklar olsun insanlığa.bu ne yaa.ne faydası varmış ki o çorbanın?ölümsüzlük mü veriyormuş?
oturun da şehriye çorbası için :47::47::47:

inanmıyorumm yaaa. ne lezzeti varmışki bukadar hayvaları telef ediyorlar:20:.. yazık yazık.. bari öldürün hayvanıda işkence çekmesin, etinide kullanın..

hayvanlara eziyet eden merhamet etmeyenlere Allahta merhamet etmeyecek. yanlışım yoksa bu bir hadis. o sebeple bu vicdansızları Allah ıslah etsin. kayınvalidemin evinde çok karınca vardı. öldürmeye kıyamıyordu. bir gün peçeteya almış onları camın önüne koymuş. güneşte cama vuruyor. vicdanı rahatsızlanmış peçeyi geri almış yere koymuş birde su dökmüş yere hafif içsinler diye sıcakta susamışlardır diye. sonra onları beslemeye başladı yere pekmez filan döktü. şimdi benimde evimde karınca var hep o aklıma geliyor bende peçeteye yürümesini sağlıyor dışarı koyuyorum ama vicdanım bundan bile sızlıyor ki. o eziyet edenler nasıl insan anlamıyorum

Kayınvalidenize sıkı sıkı sarılıyorum.Allah ondan razı olsun.

Valla yazıyı okuyunca ilk düşündüğüm şey ama onlarda sörfçülerin kollarını bacaklarını koparıyor besin için oldu. Daha sonra tüm yorunlarda yüzgeç çorbası yapanlar lanetlenince biran kendimden süphe ettim hiç bir üzüntü hissetmeyince köpekbalıkları için :17: Ki hayvanları da çok severim, petshoplarda satılmalarından, önce eve alıştırılıp sonra sokağa atılmalarından ve gelip onların doğasını betonlaştırıp onlara yaşayacak alan bırakmamamızdan nefret ederim, ama yemek için kullanılmaları beni etkilemiyor çünkü zaten doğanın dengesinin böyle olduğunu düşünüyorum, güçlü olan canlılar her zaman altlarındakiyle besleniyor, belgeseli izlemedim o yüzden soylarını azaltacak şekilde kitlesel öldürme yöntemleri uygulanıp uygulanmadığını bilmiyorum. Ortada sadece bir avcılık varsa bana anormal gelmiyor zaten o köpekbalıkları kendinden daha büyük balinaların besin kaynağıysa hertürü onlara yakalandıklarında canlı yem olmayacaklar mı? Aynı şekilde kendinden küçük balıkları canlı canlı parçalamıyorlar mı?

Istakozları da pişirmek için canlı canlı kaynar suya atıyorlar acı çekip çekmedikleri belli değil ama ben yine de karşıyım buna.

Valla yazıyı okuyunca ilk düşündüğüm şey ama onlarda sörfçülerin kollarını bacaklarını koparıyor besin için oldu. Daha sonra tüm yorunlarda yüzgeç çorbası yapanlar lanetlenince biran kendimden süphe ettim hiç bir üzüntü hissetmeyince köpekbalıkları için :17: Ki hayvanları da çok severim, petshoplarda satılmalarından, önce eve alıştırılıp sonra sokağa atılmalarından ve gelip onların doğasını betonlaştırıp onlara yaşayacak alan bırakmamamızdan nefret ederim, ama yemek için kullanılmaları beni etkilemiyor çünkü zaten doğanın dengesinin böyle olduğunu düşünüyorum, güçlü olan canlılar her zaman altlarındakiyle besleniyor, belgeseli izlemedim o yüzden soylarını azaltacak şekilde kitlesel öldürme yöntemleri uygulanıp uygulanmadığını bilmiyorum. Ortada sadece bir avcılık varsa bana anormal gelmiyor zaten o köpekbalıkları kendinden daha büyük balinaların besin kaynağıysa hertürü onlara yakalandıklarında canlı yem olmayacaklar mı? Aynı şekilde kendinden küçük balıkları canlı canlı parçalamıyorlar mı?

İyi de canım köpekbalıkları avına acı çektirmeden beslenmenin yöntemini biliyorlar mı veya bilseler de bunu uygulayabilirler mi? Ama biz biliyoruz ve yapabiliriz aramızdaki fark ta bu hayvanlardan bizi ayıran fark.

siz yazınca bi bakıyım izliyim dedim içim acıdı resmen bu nasıl bişeydir yaa kesip denize geri atıyolar canı nasıl yanıyodur kim bilir

malesef biz insanoğlu yaratılmışların en şereflisi olarak dünyaya geliyoruz ama sonrada en şeytanı olarak çıkıyoruz, hayvanlar okadar masumki, o kadar savunmasızki, onların yaşam alanını daraltan yada vahşice öldüren hep insanoğlu..
içmeyiver o çorbayı, dünyada bu kadar değişik lezzetler varken 1tas çorba için bunu yapan insanlara yazıklar olsun

kapitalist sistem acımak yok rocky üzerine kurulu. tüketenler oldukça üretenler de olacaktır.

Böyle şeyleri hayatta izleyemiyorum. Yanlışlıkla denk gelsem, günlerce aklımdan çıkmıyor ve ağlıyorum :( Nasıl bu kadar vicdansız olabiliyorlar, nasıl savunmasız bir canlıya böylesine eziyet edebiliyorlar anlamış değilim. Canlı canlı yüzgeçlerini kesip bir de onu öylece denize atmak nedir ya !
Öğrenciyken ruh sağlığı bozuk bir komşunun, köpeğini döverek öldürdüğünü son anda köpeğin bağırışlarından yerimden sıçrayıp pencereden baktığımda görmüştüm ve artık çok geçti. O köpek orada acı çekmesine rağmen yine de sahibine zarar vermemişti. Donup kaldım ve hiç bir şey diyemedim, keşke şikayet etseydim o adamı diyorum ama yapamadım. O şehirde yalnız bir öğrenci olarak, akıl sağlığı bozuk o komşudan korktum. O acımasız, bana ve ev arkadaşıma da zarar verebilirdi çünkü. Hala aklıma geldikçe ağlarım. Dilerim Allah'tan ahirette o adamın, o yaptığından ötürü çekeceklerine şahit olurum. :14:

Back
X