- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.671
- 498
- Konu Sahibi redvelvetcake
Katılıyorum.Evet tartisilmaz o yüzden tartisilmaya calisildigi zaman sorun oluyor, "tartisma" cikiyor ve üyeler ban aliyor. O yüzden tartismaya acik dedim, ama su tirnak icine aldigim tartismaya.
Konuya dönelim; bence bu tip konulari burada paylasarak, dövünerek elden bir sey gelmez. Cin'de Amerika'da orada burada yapilan seylere buradan müdahale etmek cok zor. Herkes yasadigi yerde elinden geldigince birseyler yapsa, yapilanlara müdahale etse, müdahale edenlere destek ciksa bu olaylar büyük ölcüde azalir. Cin'e ve Iskandinav ülkelerine lanet ediyoruz ama biz de cok masum degiliz. Hic bir ülke bir digerinden daha masum degil. Bizim ülkemizde olanlar basinda fazla yer almadigi icin halk haberdar olamiyor. Ama bu olanlar diger ülkelerde ülkemizi karalamak adina kullaniliyor. Japonya'da yunuslara yapilanlar gibi. Koy adli belgeseli izleyenler bilir. Yaptiklari vahsetle denizi kana buluyorlar. Bu ülke insanina lanet etmemize neden oluyor ama inanin Japon halkinin olanlardan haberi yok. Ayni durum bizim icin de gecerli. Burada canliya yapilan kötü bir muameleden bütün Türk halkini, sizi, beni sorumlu tutmalarini istemezsiniz degil mi?
O yüzden bu tip paylasimlar yapip, dövünüp, halklara lanet etmek yerine oturdugumuz yerden insanlik adina bir seyler yapmaya calismaliyiz...
Bu yüzden ilk mesajımda insanoğlunun kendini doğanın parçası olarak görmesi gerektiğini de belirtmiştim. Doğanın içinde, kesinlikle üstünde değil. Dünyadaki birçok bakteri insandan daha faydalıdır eko sisteme. Hatta bazıları olmasa canlı hayat olmaz.
(Tartışılmaz deme sebebim taraflardan birinin inanıyor olmasıdır. Tartışma değişime açık alanlar üzerinden olur ancak. Zaten amacı farklı bakış açılarını görüp, değişip, geliştirmektir tartışılan konuyu.)