Karşıyaka,bornova bu saydıkların bucanin epey uzağında olsa gerekCanım bende ege üniversitesinden bu yıl mezun oldum işin aslı 9 eylülde neler yaparsın bilmiyorum ama arkadaş edinmek için zaten zaman gerek biraz zaman geçsin bulursun..Benimde yok arkadasım..Karşı tarafları bilmem pek ama bornova küçük park felan gayet iyidir :)karşıyaka süperdir :)
İzbanla halkapınar istasyona gelip ordan metroya aktarma yapacaksın. Konak ya da bornovaya gidebilirsin metroyla.Bucaya en yakın izban sirinyerde ya metro?
Bucadamisin sendeKalk gel gezelim ruhum daraldı benimde evde :|
Gezecek yer bulamamak değil.gezecek yere nasıl gidilir onu öğrenmek benim kiİzmirde gezecek yer bulamıyorsan diğer şehirdekiler napsın ama dimi
Peki direkt Konaga giden Eshot yok muİzbanla halkapınar istasyona gelip ordan metroya aktarma yapacaksın. Konak ya da bornovaya gidebilirsin metroyla.
ahhh izmir bucadan konaga inebilirsin cok yakın ordan vapurla karsıyaka veya bostanlıya gidebilirsin buca gölete gidebilirsin fuara gidebilirsin bunlara otobüsle gidersin bucada forbest var güzel bi sokaktır giyim için alabilecegin güzel seyler var okuldan 5 dk yürüyerek ulaşabilirsin orayaArkadaşlar ben bu sene dokuz eylul üniversitesini kazandım.Fakat adamakıllı tek bir arkadaş edinebilmis değilim henüz.Bana izmiri gezmemde yardım edecek veyahut kendiside dokuz eylülu kazanmış arkadaşlardan yardım istiyorum.bucadan nerelere nasıl gidebilirim ızmirli arkadaşlariminda yorumlarini bekliyorum.inanın sıkıntıdan çatlayacagim:'(
Forbest dedigin yer tinaztepe yerleskesine yakın bi yerde miahhh izmir bucadan konaga inebilirsin cok yakın ordan vapurla karsıyaka veya bostanlıya gidebilirsin buca gölete gidebilirsin fuara gidebilirsin bunlara otobüsle gidersin bucada forbest var güzel bi sokaktır giyim için alabilecegin güzel seyler var okuldan 5 dk yürüyerek ulaşabilirsin oraya
Bucada esasinda pek sakin sayılmaz :)Hayırlı olsun öncelikle. Abim de 9 Eylül Buca kampüsünde okuyor. Deniz Ulaştırma İşletme bölümü 2. sınıfta. İzmir Buca oldukça sakin bir yer. Pek fazla hareketlilik yok dışarda. Konak çarşıya gidebilirsiniz. Oralar daha kalabalık olur.
Buca tarafı uzmanlık alanım değil otobüs numarası veremem ama gümrüğe giden eshot var, konağa giden var mı bilmiyorum.Konağa gitmek istersen metroyu kullanmanı tavsiye ederim.Peki direkt Konaga giden Eshot yok mu
Yok canım gaziemirdeyim sana uzak ama iyi kötü izmiri bilirimBucadamisin sende
hayır imyoya yakın ama önünden 4 5 tane otobüs tınaztepeye cıkarForbest dedigin yer tinaztepe yerleskesine yakın bi yerde mi
buca da tınaztepe kampüsünden zaten metro duraklarına otobüsler geliyor,ordan izbanla alsancak'a gelebilirsin.Buca'nınsa kendi içinde gençlerin en çok olduğu yer Şirinyer.Forbest falan var işte menderes caddesi var,parklar var.Ama sen zaten karşıyaka,konak,alsancak'ı tercih edersin.Benim bildiğim çok geçen otobüslerden 70,alsancağa 8 konağa gidiyor.metro da zaten her yere ulaşıyor neredeyse.Karşıyaka,bornova bu saydıkların bucanin epey uzağında olsa gerek
öncelikle bi şehir haritası al semtleri gösteren ne nerede şöyle bi kuşbakışı bi tepeden bak kafanda yerleri bi otursun. bir de izban ve metro aslında iki ayrı şeymiş gibi söyleniyor ama halkapınarda kesişiyorlar.izban ı izmiri kuzeyden güneye giden bir hat metroyu da doğudan batıya bir hat gibi düşünebilirsin bunlar kesişiyor işte. o kadar da karışık değil. ama sen harita olayına bi bak kesin.Karşıyaka,bornova bu saydıkların bucanin epey uzağında olsa gerek
soylediklerini birbir kaydettim:) ilgin alakan icin gercekten cok teşekkür ederim:))Öncelikle hayırlı olsun.
Çok kaptırmamak için normalde forumu yalnızca takip etmekle yetinirim ama soru çok iyi bildiğim bir yerden gelince dayanamadım.
1. Tınaztepe'den Konak'a direkt otobüse binebilirsin (hat numarası sanırım 104'tü.). Konak'tan istediğin her yere ulaşırsın. İstersen Konak'ta da gezebilirsin ama Konak, İzmir'i bilmeyen biri için zor ve geç bir saatte gittiğinde korkutucu bir yer olabilir.
İndiğin yerde YKM'yi göreceksin. Hemen arkasında taksi-dolmuşlar var. Sorarsan gösterirler. Talatpaşa yazana bindiğinde Alsancak'a 5 dakikada ulaşırsın.
Konak'ta indiğin aktarma merkezinden Göztepe otobüslerine binerek Göztepe sahile gidebilirsin (üzerinde Üçkuyular, F. Altay, Balçova, Narlıdere yazar).
Tam karşısındaki vapur iskelesinden Karşıyaka, Bostanlı, yine Göztepe ve Üçkuyular'a gidebilirsin(indiğin yerde iskeleyi görmemen mümkün değil-bulamam diye korkma).
Aynı yerde bulunan metro istasyonundan metroya binip Bornova yönüne de rahatlıkla ulaşabilirsin. Bornova istasyonunda inersen 3-4 dakika yürüyerek Küçükpark'ı, yani Ege Üniversitesi öğrencilerini elinle koymuş gibi bulursun
2. Tınaztepe'den Şirinyer Aktarma Merkezi otobüsüne binip Şirinyer İzban istasyonunda in. İzban'dan Aliağa / Menemen yazan yöne binerek Karşıyaka'ya 20 dakikada ulaşabilirsin. Karşıyaka istasyonunda inersen çarşıda gezerek bolca vakit geçirebilirsin. Çarşıyı dümdüz yürüyüp sahile çıktığında Konak vapurlarını göreceksin. 1. maddede yazdıklarımı burada tersinden de uygulayabilirsin tabii. Yani Konak vapuruna binip Konak'a geçtikten sonra, Konak'tan Tınaztepe otobüsüne binerek dönüş yapabilirsin. Böylece bolca güzergah kullanmış olacaksın. Biraz zor ama tek bir çözüm yolu öğrenip kendini kısıtlama
3. Yine Şirinyer Aktarma Merkezi'ne gidip oradan aynı şekilde Aliağa / Menemen yönünden İzban'a bin, Hilal veya Halkapınar'da (ki ben Hilal'i daha az kalabalık ve merdiven derdi olmadığı için tercih ediyorum) inip metroya aktarma yapabilirsin. Metrodan da hem Bornova, hem Konak yönüne gidebilirsin.
4. Şirinyer İzban'da tam ters yöne (Cumaovası yönü) binip Esbaş istasyonunda indiğinde tam karşında Optimum'u göreceksin. AVM'lerde yalnız gezmeyi seven biri olarak, Buca'dan en rahat ulaşabileceğin AVM olduğu için bu seçeneği de söylemek istedim. Sinemaya falan gidebilirsin.
5. Tınaztepe'den Menderes caddesinden geçen herhangi bir otobüse binip heykelde indiğinde (heykelin neresi olduğu konusunda diğer yolculardan veya şoförden yardım alabilirsin) Buca - Bornova minibüsleri geçer. Minibüsle Bornova'ya rahat rahat ulaşırsın.
6. Seçeneklerden 5'i zaten seni Şirinyer'e götürdüğü için bu da aynı zamanda Forbes çarşısı demektir. İstersen sadece Şirinyer'e gidip orada da gezebilirsin.
Sorduğun soruya gelince, tüm otobüs, metro, izban ve vapur seferlerinde Kentkart geçerlidir. Minibüslerde de paranı kullanırsın.
"İzmir otobüs güzergahları" yazarak arama motoruna soru sormaktan da çekinme lütfenEshot'un sayfası sana tam istediğin cevapları verecek.
Doğma büyüme İzmirliyim ve işim gereği toplu taşımayla aramızda seviyeli bir ilişki varYani tariflerden şüphen olmasın. Karışık anlattıysam lütfen kusura bakma. Sormak istediğin soru olursa seve seve cevaplarım.
İzmir'i hiç bilmeyen biri için en rahat ulaşabileceğin ve yalnız başına da olsa gezmekten sıkılmayacağını düşündüğüm yerleri tarif ettim. Umarım en kısa zamanda arkadaşlarınla çok daha iyi keşifler yaparsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?