Bisküvi - Kurabiye Tarifi İzmir Bombası-Nutella Sponsorluğunda

Canfeb

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2018
18.424
55.167
548
Merhabalar ,
Sevenlerin vazgeçemediği,sevmeyenlerin ekmeğe sürer yerim dediği bomba tarifimize geçelim hemen

Malzemeler
2su bardağı un
Yarım su bardağı su
1kasik şeker
1cimdik tuz
3kasik sıvı yağ
Sürülebilir çikolata (Nutella)
Yapılışı

Tatlımızın hamuru için bir kabın içerisine suyu, sıvı yağı, şekeri, tuzu alalim. Unu da hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırıp, yoğuralım.
Kıvam alan hamurumuzu streç film ile kapatalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Hamurumuza şekil verme aşamasına geçmeden önce fırınımızı en yüksek derecede alt ayarında çalıştıralım.
Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım ve elimizle rulo şekli verelim. Daha sonra hamur kesme aparatı ya da bıçak yardımı ile hamurumuzu parçalara ayıralım ve küçük küçük bezeler haline getirelim.
Hazırladığımız bezelerden bir tanesini alalım, oklava yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım. Hamur yağlı olduğu için açma işlemini zorlanmadan, kolayca yapabilirsiniz.
Açtığımız hamurun ortasına kakaolu fındık kremasından koyalım ve bohça şeklinde kapatalım.
Hamuru açıklık kalmayacak şekilde kapatalım, fazla gelen kısım olur ise keselim.
Fırın tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim.
Hazırladığımız İzmir bombamızı topladığımız kısım alta gelecek şekilde pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar sırası ile aynı işlemi uygulayalım.
Tatlımızı fırına sürelim ve fırınımızın ayarını 220°C ye düşürelim, fanlı olarak alt üst pişirelim. Pişirme işlemini fırının başından ayrılmadan, dikkatli bir şekilde pişirmelisiniz. Tatlımız 5-6 dakika içerisinde pişecektir.
İlk sıcağı çıkan İzmir bombalarını servis tabağına alarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mandalını sevsinler
Ellerine emeğine sağlık canım bu tarifi ilk kez duyuyorum çok beğendim inşaallah deneyeceğim
Yarışmada bol şans diliyorum

Ellerine sağlık canım benim çok güzel olmuş başarılar dilerim
Olsada yesek be

Mandalını sevsinler
Ellerine emeğine sağlık canım bu tarifi ilk kez duyuyorum çok beğendim inşaallah deneyeceğim
Yarışmada bol şans diliyorum
tesekkur ederim abla sen duymadım deyince acaba yapmasammi demedim degil

Ayy hep merak etmişimdir.. baya pratik duruyo ama ellerine sağlık

Bundan sonra mandal muamelesi yapanlar akıllı olurlar Ellerine sağlık canım,çikolatalar gel ye beni diyor Yarışmada bol şanslar

Atom mu etkilidir İzmir bombası mı?
Ne olmuş yani kurabiyelerin içinden çikileta fışkırttıysan
Ne olmuş yani iştah çekici duruyorsa
Neyse centilmenlik bende kalsın bi gısım bışırılır dilirim

Not:Benim tarifimi görmeyen benim tarifimi bakmaya da gelsin
Reklamlar bitti evime gideyim

Ellerine sağlık canom gördüm ama hiç yapmamıştım şahane yapmışsın

Ellerine saģlik cok degisik bi tarif

Vaaayyyyyy
İzmirde yedim bunu efsane bişey
O videoyu konuşmadan nasıl çekebildin,ben çatlardım
Mandal değilim kendinize gelin diyosun

amanınnnnnn canım çektiiii kesinlikle yapmalıyım hemde hemen
ellerine sağlık canım yarışmada başarılar dilerim

Ayy hep merak etmişimdir.. baya pratik duruyo ama ellerine sağlık
Sağol canım, yapımı çok kolay , çikolataları yağlı kağıda serip donndurabilirsin yapmadan ,bende koymuştum ,benim dondurucu kısmı aşağıda bicirik bırakmadı donsunlar
Bundan sonra mandal muamelesi yapanlar akıllı olurlar Ellerine sağlık canım,çikolatalar gel ye beni diyor Yarışmada bol şanslar
Sağol canım mandal sinemalarda
Sağol canım yürü git başka yerde tarifinin reklamını yap
Ellerine sağlık canom gördüm ama hiç yapmamıştım şahane yapmışsın
Sağol balım
Ellerine saģlik cok degisik bi tarif
Teşekkür ederim
Vaaayyyyyy
İzmirde yedim bunu efsane bişey
O videoyu konuşmadan nasıl çekebildin,ben çatlardım
Mandal değilim kendinize gelin diyosun
Mandalinizi kırarım
eline sağlık çok güzel görünüyor başarılar
Teşekkürler
Kiz bende dun yaptim biliyo musum Eki Görüntüle 2605945 fotoğraftan sonra karantina dinlemeyip akrabalar evimi bastı
Sessiz sedasız yapıp yeseydin ya hamuru farklı sanki?
amanınnnnnn canım çektiiii kesinlikle yapmalıyım hemde hemen
ellerine sağlık canım yarışmada başarılar dilerim
Çok teşekkür ederim çok kolay yapabilirsiniz, kontrollü pişirmek gerekiyor sadece birde Nutella diger markalar olmuyor

Eline saglik cnm başarılar ☺
Çikolata sevenler icin super bir tarif
bi tanesi kac kaloridir acaba

sorma kiz 2 tane kaldi bana esimde diyo karantinavar siz napiyosunuz oranlari farkli canim hamurun ben biraz kuzinede kizarttim eccükk

Ellerine sağlık Canfebim. İlk kez gördüğüm bir kurabiye.. Meraktayim bu tarifi mutlaka denemeliyim. İnşallah senin gibi güzel yapabilirim. Şansın bol olsun kuzum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…