Mandalını sevsinler
Ellerine emeğine sağlık canım bu tarifi ilk kez duyuyorum çok beğendim inşaallah deneyeceğim
Yarışmada bol şans diliyorum
Ellerine sağlık canım benim çok güzel olmuş başarılar dilerim
Olsada yesek be
Ayy hep merak etmişimdir.. baya pratik duruyo amaMerhabalar ,
Sevenlerin vazgeçemediği,sevmeyenlerin ekmeğe sürer yerimdediği bomba tarifimize geçelim hemen
Malzemeler
2su bardağı un
Yarım su bardağı su
1kasik şeker
1cimdik tuz
3kasik sıvı yağ
Sürülebilir çikolata (Nutella)
Yapılışı
Tatlımızın hamuru için bir kabın içerisine suyu, sıvı yağı, şekeri, tuzu alalim. Unu da hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırıp, yoğuralım.
Kıvam alan hamurumuzu streç film ile kapatalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Hamurumuza şekil verme aşamasına geçmeden önce fırınımızı en yüksek derecede alt ayarında çalıştıralım.
Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım ve elimizle rulo şekli verelim. Daha sonra hamur kesme aparatı ya da bıçak yardımı ile hamurumuzu parçalara ayıralım ve küçük küçük bezeler haline getirelim.
Hazırladığımız bezelerden bir tanesini alalım, oklava yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım. Hamur yağlı olduğu için açma işlemini zorlanmadan, kolayca yapabilirsiniz.
Açtığımız hamurun ortasına kakaolu fındık kremasından koyalım ve bohça şeklinde kapatalım.
Hamuru açıklık kalmayacak şekilde kapatalım, fazla gelen kısım olur ise keselim.
Fırın tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim.
Hazırladığımız İzmir bombamızı topladığımız kısım alta gelecek şekilde pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar sırası ile aynı işlemi uygulayalım.
Tatlımızı fırına sürelim ve fırınımızın ayarını 220°C ye düşürelim, fanlı olarak alt üst pişirelim. Pişirme işlemini fırının başından ayrılmadan, dikkatli bir şekilde pişirmelisiniz. Tatlımız 5-6 dakika içerisinde pişecektir.
İlk sıcağı çıkan İzmir bombalarını servis tabağına alarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 2605793 Eki Görüntüle 2605794 Eki Görüntüle 2605795 Eki Görüntüle 2605796 Eki Görüntüle 2605797 Eki Görüntüle 2605798 Eki Görüntüle 2605799 Eki Görüntüle 2605800 Eki Görüntüle 2605801 Eki Görüntüle 2605802
Atom mu etkilidir İzmir bombası mı?Merhabalar ,
Sevenlerin vazgeçemediği,sevmeyenlerin ekmeğe sürer yerimdediği bomba tarifimize geçelim hemen
Malzemeler
2su bardağı un
Yarım su bardağı su
1kasik şeker
1cimdik tuz
3kasik sıvı yağ
Yapılışı
Tatlımızın hamuru için bir kabın içerisine suyu, sıvı yağı, şekeri, tuzu alalim. Unu da hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırıp, yoğuralım.
Kıvam alan hamurumuzu streç film ile kapatalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Hamurumuza şekil verme aşamasına geçmeden önce fırınımızı en yüksek derecede alt ayarında çalıştıralım.
Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım ve elimizle rulo şekli verelim. Daha sonra hamur kesme aparatı ya da bıçak yardımı ile hamurumuzu parçalara ayıralım ve küçük küçük bezeler haline getirelim.
Hazırladığımız bezelerden bir tanesini alalım, oklava yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım. Hamur yağlı olduğu için açma işlemini zorlanmadan, kolayca yapabilirsiniz.
Açtığımız hamurun ortasına kakaolu fındık kremasından koyalım ve bohça şeklinde kapatalım.
Hamuru açıklık kalmayacak şekilde kapatalım, fazla gelen kısım olur ise keselim.
Hazırladığımız İzmir bombamızı topladığımız kısım alta gelecek şekilde pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar sırası ile aynı işlemi uygulayalım.
Tatlımızı fırına sürelim ve fırınımızın ayarını 220°C ye düşürelim, fanlı olarak alt üst pişirelim. Pişirme işlemini fırının başından ayrılmadan, dikkatli bir şekilde pişirmelisiniz. Tatlımız 5-6 dakika içerisinde pişecektir.
İlk sıcağı çıkan İzmir bombalarını servis tabağına alarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 2605793 Eki Görüntüle 2605794 Eki Görüntüle 2605795 Eki Görüntüle 2605796 Eki Görüntüle 2605797 Eki Görüntüle 2605798 Eki Görüntüle 2605799 Eki Görüntüle 2605800 Eki Görüntüle 2605801 Eki Görüntüle 2605802
Sağol canım, yapımı çok kolay , çikolataları yağlı kağıda serip donndurabilirsin yapmadan ,bende koymuştum ,benim dondurucu kısmı aşağıda bicirik bırakmadı donsunlarAyy hep merak etmişimdir.. baya pratik duruyo amaellerine sağlık
Sağol canımBundan sonra mandal muamelesi yapanlar akıllı olurlarEllerine sağlık canım,çikolatalar gel ye beni diyor Yarışmada bol şanslar
Sağol canımAtom mu etkilidir İzmir bombası mı?
Ne olmuş yani kurabiyelerin içinden çikileta fışkırttıysan
Ne olmuş yani iştah çekici duruyorsa
Neyse centilmenlik bende kalsın bi gısım bışırılır dilirim
Not:Benim tarifimi görmeyen benim tarifimi bakmaya da gelsin
Reklamlar bitti evime gideyim
Sağol balımEllerine sağlık canom gördüm ama hiç yapmamıştım şahane yapmışsın
Teşekkür ederimEllerine saģlik cok degisik bi tarif
Vaaayyyyyy
İzmirde yedim bunu efsane bişey
O videoyu konuşmadan nasıl çekebildin,ben çatlardım
Mandal değilim kendinize gelin diyosun
Teşekkürlereline sağlık çok güzel görünüyor başarılar
Sessiz sedasız yapıp yeseydin yaKiz bende dun yaptim biliyo musumEki Görüntüle 2605945 fotoğraftan sonra karantina dinlemeyip akrabalar evimi bastı
Çok teşekkür ederim çok kolay yapabilirsiniz, kontrollü pişirmek gerekiyor sadece birde Nutella diger markalar olmuyoramanınnnnnn canım çektiiii kesinlikle yapmalıyım hemde hemen
ellerine sağlık canım yarışmada başarılar dilerim
Nette 123yaziyir canım diyette kendine küçük lokmalık 1cay kaşığı çikolatayla yapabilirsin kalorisi yariya inerEline saglik cnm başarılar ☺
Çikolata sevenler icin super bir tarif
bi tanesi kac kaloridir acaba
sorma kiz 2 tane kaldi banaSağol canım, yapımı çok kolay , çikolataları yağlı kağıda serip donndurabilirsin yapmadan ,bende koymuştum ,benim dondurucu kısmı aşağıda bicirik bırakmadı donsunlar
Sağol canımmandal sinemalarda
Sağol canımyürü git başka yerde tarifinin reklamını yap
Sağol balım
Teşekkür ederim ♥
Mandalinizi kırarım
Teşekkürler ♥
Sessiz sedasız yapıp yeseydin yahamuru farklı sanki?
Çok teşekkür ederim çok kolay yapabilirsiniz, kontrollü pişirmek gerekiyor sadece birde Nutella diger markalar olmuyor
Ellerine sağlık Canfebim. İlk kez gördüğüm bir kurabiye.. Meraktayim bu tarifi mutlaka denemeliyim. İnşallah senin gibi güzel yapabilirim. Şansın bol olsun kuzum.Merhabalar ,
Malzemeler
2su bardağı un
Yarım su bardağı su
1kasik şeker
1cimdik tuz
3kasik sıvı yağ
Yapılışı
Ay ben çok yedim yasorma kiz 2 tane kaldi banaesimde diyo karantinavar siz napiyosunuz oranlari farkli canim hamurun ben biraz kuzinede kizarttim eccükk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?