ata sağlık..... benim iş yerime 10 dk mesafede ve anlaşmamızın olduğu bir hastane hamile kalmadan önce kontrol amaçlı muayneye gittim medine hanıma mahrem perdesi yoktu yanındakı sekreter kızın yanında soyunup muayne olmak zorunda kaldım... ki iğrenç bir duygu zaten dr bile olsa.... arkasından alttan muayne tti yumurtan kalınlaşmış dedi hamile kalırsan gel kalmassan gelme dedi bir sürü tıbbi terim kullandı sanki ben dr m o hasta öyle saflaştım ki ne oldu şimdi ne demek istedi dr dedim sekreter kendisi anlatsın dedi sordum sorun yok gebe kalırsan gel dedi beni sepetledi :)
o ay hamile kalmadım ama bir sonraki ay çok şükür hamileydim evde testlerimi yaptım biraz eminlikle mecburen gene ayno yere gitmek zorunda kaldım işten izin alamıyorum bir de izmir de şöyle bir sorun var yeterli derecede dr mu yok yada kapasite mi az bilemiyorum özel dr haricinde muayne için en az bekleme süresi 1 ay o kadar beklemekte istemedim tabiki en azından genel bilmem gereken şeyleri öğrenirim o zmana kadar da bir dr bulup onunla devam ederim di...
gittim muayneye anlattım test yaptığımı vs gel bakalım görünmez ama dedi baştan yıktı zaten ama benim bebişim kesesini gösterdi şükür 4 haftalık hamilesin dedi testlerini yaptır gel dedi ne folikasit kullan dedi ne başka bişi öyle derece gittim tepece geldim gene ama içim içimi yiyordu ben nere kime gitcem diye sonraki 2 haftada gittim gene medine hnma kesede karartı görüyorum bu sağlıklı gebeliklerde de olur sağlıksız dada sana rapor vereyim mi dedi cuma saat 16.00 düşünün açık konuşun dr hanım dedim düşük tehliken var dedi hıı gelmişken kalp sesini duymak istermisin dedi pıt pıt pıt ben daha idrak edememişken kesti benim için en kötü deneyimdi.... progestan verdi rapor verdi beni gene sepetledi ....
nihayet artık 7 haftalık olmuştuk dr da bulduğumu sanıyordum egepol hastanesinde dilek alihanoğlu gayet iyi karşıladı tarttı en son regli tarihini sordu sonra eşim kaldı içerde beni ulturasona soktu eşim müsade istedi geleblidi yanıma... sesini duyamadı alttan baksak duyarız ama gerek yok seni yormayalım dedi.... inceden ses duyar gibi olduk ki ben öbür hafta 3 kerede olsa gübür gümbür ses duymustum... kısacası dr yorgundu galiba istemedi ilgilenmek.... ben sordum ne yemeliyim ne içmeliyim neye dikkat etmeliyim vs sorduklarıma cvp verdı esktradan ekledği özellikle söylediği bişey olmadı.....
önceki dr n söylediklerinden bahsettim geyet soğuk kanlılıkla bebek düşecekse düşer ona engel olmassın dedi progestanı kesmemi söyledi tek faydası da buydu zaten....
nitekim o da beni hayal kırıklığına uğrattı...
oradan gelir gelmez arkadaşımın dr u bület turgut ay dan randevu aldım ve o günü bekledim ne olacak bakalım diye ki beklediğime değdi galiba çok sempatik ilgili kibar bilgili bir dr bana gayet açık ve net bebeğim ile ilgili ne bilmem gerekiyorsa hem gösterdi hem anlattı boyu kilosu vs her şeyini öğrendim benimle ilgili ben sormadan ne yapmam gerekiyorsa yeterli bilgiyi verdi zaten benim beklentim de buymuş umarım bundan sonrası için de böyle gider şuan 10+5 randevumuzda 12+1 olucaz inşallh güzel haberlerle çıkarım . bu kadar detaylı anlatmamın nedeni 1 2 3 dr la yetinmeyin içinize sinene kadar uğraşın belki benim gittim dr ların da çok seven hastaları vardır bilemem ama herkes farklı elektrik alıyor ve bu biraz frekans işi. ben tavsiye etmem ama iyi deneyimleri olan tavsiye eder herkes için hayırlısı...