• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Izmirde kendime yeni bir hayat kurabilirmiyim

izmir kesinlikle güzel bir şehir değil öncelikle, bildiğimiz köy.
ulaşım en büyük sorunlarından, berbat. otobüsü gelmez, geleni gitmez, aktarmaya90 dk da varana kadar süren dolar vs.
şehirleşme anlamında ise izmirin dağlarında betonlar açar diye bir paylaşım vardı nette en son, korkunç.
evler pahalı, kiralar saçma sapan evler için bile uçuk.

biraz gerçekçi olalım ben izmir i tavsiye etmiyorum, ha gezmeye gelirsin ilçelerini gezersin ayy izmir çok güzel yaa <3 dersin o ayrı. yaşanılacak bir şehir değil.

eyyorlamam bu kadar : )
Uzuldum okuyunca..ama dogru sanirim:KK61:

Ben paşa paşa anacigimin yanına gideyim en iyisi kreşten yırtarım oda sevine sevine bakar torununa kızlar izmir pek olmayacak bir hayal gibi bizde tatile gideriz inşallah oglumla
Annesini yanında kalman büyük destek olur sana hem maddi hem manevi iyi fikir... Tabi annen öyle herseyine çok karışan biri değilse...

Niye ki devlet is kurmak isteyenlere para veriyordu biraz da ordan aldimu neden olmasin
50 bin lira cok az bir para
Isyeri acmak kolay mi saniyorsunuz?
Yanliz cocuklu bir kadin , hem ev kirasi odeyecek hem dukkan kirasi , vergisi , muhasebeci masrafi , dukkanin evin elektrik su fatutalari , dukkana alacagi hammadde
50 bin lira 3 ayda biter gider
Devlet onune gelene para vermiyor , onun da pek cok sarti var , once kurs almasi grrekiyor vs vs
Ben yanliz bir kadini bosuna cesaretlendirmek istemiyorum
Parasini koysun koseye vr maasli bir is bulsun
Kendini toparlayinca tekrar dusunur yeni is kurmayi

Niye ki devlet is kurmak isteyenlere para veriyordu biraz da ordan aldimu neden olmasin
herkese vermiyor ki kursuna katılacak belge alacak,konu sahibi önce kendi açacak kendisi cebinden harcayacak,herşeyi faturalandıracak,proje hazırlayıp kurula sunacak kurul kabul ederse projesini parasını alır,ama peşin olmuyor bildiğim kadarı ile kalem kalem veriyorlar. Ve kira 500 İse 250 sini karşılıyor öyle biliyorum Proje kabul olmazsa para alamayabilirde konu sahibi yaptığı masrafla kalır.

Ama şöyle yapabilir işkur kursuna gidip meslek eğitimi alabilir daha sonra işkur onu işe yerleştirir biraz birikim yapar en azından elinde belgesi olur.işe girerken

50 bin lira cok az bir para
Isyeri acmak kolay mi saniyorsunuz?
Yanliz cocuklu bir kadin , hem ev kirasi odeyecek hem dukkan kirasi , vergisi , muhasebeci masrafi , dukkanin evin elektrik su fatutalari , dukkana alacagi hammadde
50 bin lira 3 ayda biter gider
Devlet onune gelene para vermiyor , onun da pek cok sarti var , once kurs almasi grrekiyor vs vs
Ben yanliz bir kadini bosuna cesaretlendirmek istemiyorum
Parasini koysun koseye vr maasli bir is bulsun
Kendini toparlayinca tekrar dusunur yeni is kurmayi
Kolay değil biliyorum ama annesi de evliligin orda da rahat edemez... üstüne eklerse ufakda olsa bir yer kimseye minnet etmez en azından diye düşündüm

herkese vermiyor ki kursuna katılacak belge alacak,konu sahibi önce kendi açacak kendisi cebinden harcayacak,herşeyi faturalandıracak,proje hazırlayıp kurula sunacak kurul kabul ederse projesini parasını alır,ama peşin olmuyor bildiğim kadarı ile kalem kalem veriyorlar. Ve kira 500 İse 250 sini karşılıyor öyle biliyorum Proje kabul olmazsa para alamayabilirde konu sahibi yaptığı masrafla kalır.

Ama şöyle yapabilir işkur kursuna gidip meslek eğitimi alabilir daha sonra işkur onu işe yerleştirir biraz birikim yapar en azından elinde belgesi olur.işe girerken
Tam bilmediğim için böyleyse zor tabi... kuafor luk belgesi olması lazım dogru

Devlet onayli isbasi egitim kurslari var iskurda.hem gunluk maasini aliyor egitim gorurken.sonra is sahibi de yapiyorlar.hem de bir meslek ogreniyorsun.

Kolay değil biliyorum ama annesi de evliligin orda da rahat edemez... üstüne eklerse ufakda olsa bir yer kimseye minnet etmez en azından diye düşündüm
Isyeri sahibi bir kadin olarak soyluyorum , 50 bin lira 3 ayda biter , zaten bir isyerinin tutmasi ve kara gecmesi icin en az 1 sene gerekiyor , 1 sene nasil gecinecek konu sahibi?

Guclu durusunuzdan dolayi sizi tebrik ederim. Yalniz bildiginiz bir is yoksa is kurmanizi -en azindan piyasalar bu kadar sikisikken- hic tavsiye etmem.

Elinizdekinden de olmayin.

1000 kira deseniz
1000 kres deseniz
Emlakci tasinma depozito deseniz
Mobilya beyaz esya deseniz veya nakliyat
Abonman ucretleri
Is tutup para kazandirana kadara faturalar yeme icme cabasi

Dukkan tutup malzeme almaya para kalir mi bilmiyorum acikcasi.

Cok dikkatli olmalisiniz.
Bence bir sure annenizle yasayin o sorun cikarmiyorsa.
Annemle yaşayamam annem evli orda kalmam hiç bi sorun yaratmaz ama ben bi odalı da olsa kendi evim olsun istiyorum

izmir kesinlikle güzel bir şehir değil öncelikle, bildiğimiz köy.
ulaşım en büyük sorunlarından, berbat. otobüsü gelmez, geleni gitmez, aktarmaya90 dk da varana kadar süren dolar vs.
şehirleşme anlamında ise izmirin dağlarında betonlar açar diye bir paylaşım vardı nette en son, korkunç.
evler pahalı, kiralar saçma sapan evler için bile uçuk.

biraz gerçekçi olalım ben izmir i tavsiye etmiyorum, ha gezmeye gelirsin ilçelerini gezersin ayy izmir çok güzel yaa <3 dersin o ayrı. yaşanılacak bir şehir değil.

eyyorlamam bu kadar : )
Aa çok sasirdim walla ben hiç böyle duymamıştım

Devlet onayli isbasi egitim kurslari var iskurda.hem gunluk maasini aliyor egitim gorurken.sonra is sahibi de yapiyorlar.hem de bir meslek ogreniyorsun.
Mesela hangi meslek canım?ah eşşek kafam aaaah okulumu okuyup bitirseydim labaratuvar teknisyeni olacaktim kafa anca haylazliga bastı burayı okuyan genç kızlar varsa kurban oluyum okuyun yaaa

Back
X