• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Izmirde kendime yeni bir hayat kurabilirmiyim

Isyeri sahibi bir kadin olarak soyluyorum , 50 bin lira 3 ayda biter , zaten bir isyerinin tutmasi ve kara gecmesi icin en az 1 sene gerekiyor , 1 sene nasil gecinecek konu sahibi?
Ben hayal alemin de geziyorum sanırım ya bi çantacı falan açabilirim diye dusunuyodun

Annemler maddi anlamda çok sknti yasiyolar bu sene özellikle elleri baya sıkısık başkasına baktirip aklım kalacağına anacima baktiririm maddi anlamda destek de olurum aslında

Arkadasım o parayla iş yeri kurulmaz cok büyük ihtimalle elindekinide eritir gidersin.kaldıki farklı bir sehirde sıfırdan bir hayat içinde epey masrafın olacak.illede izmir diyorsan oradan maaslı calısabilecegin bir iş bul.paranda kalsın bankada.eğitimin ne.meslegin varmı.egitimsizsen maaslı iştede cok bişey kazanamazsın.ozamanda cocugun kres parasına yetmez.yani gercekci olmaz lazım.hayal kurmak güzelde gercekler bunlar

İş kurmanız şart mı ?

mesleğiniz varsa girin bir işe çalışın.

kenarınızdaki paraya dokunmayın derim.

sıkı zaman için saklamakta yarar var diye düşünüyorum.

Hakkınızda hayırlısı olsun

Eğer istersen değil İzmir’de Ay’da bile kendine yeni bi kurbilirsin.

İzmir İstanbul'dan küçük ama daha güvenli veya daha az karmaşık bir şehir değil. Hayat pahalılığı deseniz İstanbul'la yarışacak seviyede artık. Ben Antalya veya Çanakkale'yi öneririm. Hele Çanakkale son zamanların gözdesi.

40-50 bin liraya büfe tarzı bir yer açabilirsiniz bu arada. İzmir'de müthiş tutuyor sandviç büfeleri.

Ben de Izmır'e yerleşmeyi çok istiyorum. Bence elinizdeki parayı harcamayın, maaşlı bi ise girin. Şartlar uygun olduğunda tekrar dusunursunuz

Offff! Öyle anlattınız ki, Balçova, Narlı dere..sahil boyu... şu an .kalbim pır pır atıyor.
:) tabi önmli olan geçinebilmek onu halledersenz yaşamak için gerçekten güzel yer ams bazı yorumlara katılıyorum kiralar cidden arttı ama iiki kişisnz ve 700 tl ye iki kişilik bi ev bulablrsnz. Pazara gdersnz meyve sebze orda markete göre yarı yarıya fark var. Iş içinde dediğim gbi gıda ya da giyim diyorum ama .. Eşyalı bi ev de tutablrsnz onlar bi tık pahalı oluyo ama küçük ideal bi ev uuygun bulursunuz . Istanbuldan buraya gelnce zaten maddi olarak daha az zorlanırsnz en azından

Elindeki parayla saglam bir is kuramazsin
Cok az o para.
Hadi kurdun tutmasi icin bir zaman lazim
Ben olsam risk alamazdim..

Bence gir bir ise calis.
Kira kres vs.
Iyi maasli bir is lazim tabi

Zor durumlar
Allah kolaylik versin

İzmirliyim bende altımızda arabamız ve iki katlı evimiz olmasına rağmen burda yaşamak istemiyorum kuzenimin evi orta halli 1.500 lira verıyo kiraya

Merhaba kızlar 1 tane oğlum var 2 yaşında bende 27 yaşında bir anneyim eşimle bosancaz mayıs da ilk duruşma görülecek... annem babam ayrı annem istanbulda babam ise küçük bir şehirde ablamda ankara da evli... boşandıktan sonraki hayatım için bir karar vermem lazım hayalim hep denizi olan bir şehirde yasamakdi istanbulda bir düzen kursam diyorum o şehirin karmasasinin içind e kaybolurum istanbul gibi bir şehirde babasız evlat yetiştiremem kollayamam babamın yani desem ufak şehir herkez birbirini tanıyo yarın bir gün densizin biri bı laf söyler ayıkla pirincin tasini ve cok sıkıcı bir şehir 1 tane avm var dusunun ankarayi oldum olması sevemedim nedense... ben diyorum izmirde bir ev tutsam bi iş yeri açsam cocugumla tutunabilirmiyim elimde 40.50 milyar bi butceyle ne işi kurabilirim bi akıl alayım sizlerden dedim yapabilirmiyim kızlar izmiri düşündükçe o deniz kokusu mis gibi burnuma geliyo birde kimsenin kimseye karismadigi güzel bir memleket diyolar ne derseniz
Tabi kurabilirsin neden olmasin

Tabi kurabilirsin neden olmasin
Olmuycak sanırım gülüm o parayla iş yeri açılmaz diyo çoğu insan kiralar da yüksekmis gerçi ben dün baktım yeni foça da eşyalı havuzlu sitelerde 800 liraya falan vardı evler ama bilemiyorum cocugum olmasa hiç düşünmez atardım kendimi izmirede çocuk olunca olmuyo iste

Hakkınizda en hayırlısı neyse o olsun ama yerinizde olsam istanbulda yeni baştan bi ev kurup kirada otururdum maaşlı bi işe girip çalıştığım parayla kirami ve oğlumun kreş masraflarını oderdim elinizde olan paradan düzen kurduktan sonra kalan olursa koyun bi kenarda dursun maasdan artan olursa üstüne biriktirir bi iş yerini kurtarcak kadar olunca değerlendirirdim..

Olmuycak sanırım gülüm o parayla iş yeri açılmaz diyo çoğu insan kiralar da yüksekmis gerçi ben dün baktım yeni foça da eşyalı havuzlu sitelerde 800 liraya falan vardı evler ama bilemiyorum cocugum olmasa hiç düşünmez atardım kendimi izmirede çocuk olunca olmuyo iste

Yeni foca dedigin yer yazlik kisin orda emekliler ve kedi kopekten baska kimse olmaz ne is yapacaksin ki orda esnaf yazin dukkan acar kisin kapatir yazlik yerler hep aynidir kişin yasayan cok azdir
Istedigin is kolunda olan devren dukkanlara bak bir bakalim kaca devrediyorlar ne kadar sermaye gerekiyor fikir sahibi olmus olursun

Hakkınizda en hayırlısı neyse o olsun ama yerinizde olsam istanbulda yeni baştan bi ev kurup kirada otururdum maaşlı bi işe girip çalıştığım parayla kirami ve oğlumun kreş masraflarını oderdim elinizde olan paradan düzen kurduktan sonra kalan olursa koyun bi kenarda dursun maasdan artan olursa üstüne biriktirir bi iş yerini kurtarcak kadar olunca değerlendirirdim..
Bilmiyorum böyle şeyleri kafama taktıkcada olacak olmayacak iyice çıkmaza giriyorum su boşanma süreci bi bitsin hele de ondan sonra duruma gore hareket edicem artık izmiri çok istiyodum da olmayacak anlaşılan

Ben sizin yerinizde olsam izmir hayalimi bir süreliğine askıya alır annemin olduğu yere yerlesirdim.Elimdeki parayla bir araba alır ve hemen işe girer evladımi da anneme emanet ederdim.Yeni bir başlangıç için bu kadar degişiklik ilk aşamada bana yeterdi sonrasında izmir planımı tekrar değerlendirirdim.Anneniz anladıgım kadarıyla Gebze yaşıyor ve oralarda iş imkanı daha fazla diye biliyorum.Ve izmir konusuna gelince izmir güzel bir şehir ama bana göre çok tıkanan noktaları var izmirin.Bir istanbulun verdiği hazzı bana veremedi güzel ama biz güzel gördüğümüz icin güzel olan bir şehir.neyse.Ben oldum olası istanbulu hep daha fazla sevmişimdir belki onun etkisiyle böyle düşünüyorumdur izmir hakkında.

Yeni foca dedigin yer yazlik kisin orda emekliler ve kedi kopekten baska kimse olmaz ne is yapacaksin ki orda esnaf yazin dukkan acar kisin kapatir yazlik yerler hep aynidir kişin yasayan cok azdir
Istedigin is kolunda olan devren dukkanlara bak bir bakalim kaca devrediyorlar ne kadar sermaye gerekiyor fikir sahibi olmus olursun
Walla şimdi sen diyince baktımda ayakkabı çanta mağazası 14 milyara karşıyaka bostanlı mahallesinde semt nasıldır bilmiyorum tabi

Walla şimdi sen diyince baktımda ayakkabı çanta mağazası 14 milyara karşıyaka bostanlı mahallesinde semt nasıldır bilmiyorum tabi
Devren dükkan alacaksanda iyi araştır neden devrediyor bir tanıdığım iş yeri 3.aya kalmadan devretti üstelik yeni açmıştı bir sürü masraf etmişti,yine bir tanıdığım devren dükkan aldı,sonra oda devir etti devir ettiği kişide daha alalı 4-5 ay olmadı yine kapatma kararı aldı kapatacak dükkanı.

Back
X