İzmir'de Suriyeli çocuğa ölesiye dayak

Sare Lavinya

En az 3 çocuk, Gökay & Aden & Kayra
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
5.987
9.569
198
İzmir’de yemek yiyen müşterilerin masalarına giderek mendil satmaya çalışan Suriyeli çocuk, esnafın saldırısına maruz kaldı. Burnu kanayan çocuğa çirkin saldırı objektiflere takıldı.

Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin sayıları gün geçtikçe artarken, yoksulluk içinde büyüyen Suriyeli çocuklar da ekmek parası kazanmak için sokaklarda mendil satıyor. İzmir’de bir lokantada yemek yiyen müşterilere mendil satmaya çalışan Suriyeli çocuk, esnafın saldırısına uğradı.

Türkçe bilmediği için ismi öğrenilemeyen Suriyeli çocuk, Basmane Meydanı'nda lokantada yemek yiyen vatandaşların yanına gitti. Çocuğun alandan uzaklaşmasını isteyen lokanta çalışanı, çocuğun direnmesi üzerine küçük çocuğu tokatlamaya başladı. Çevredeki vatandaşların olaya müdahalesine rağmen çocuğu yere yatırarak dövmeye devam eden lokanta çalışanı, darbeleriyle Suriyeli çocuğun burnunu kanattı.

AĞLAYARAK UZAKLAŞTI

Aldığı darbelerden korunmak için masalara sığınan Suriyeli çocuk, ağlayarak oradan uzaklaşmaya çalıştı. Bazı vatandaşlar çocuğa yardım etmek istedi ancak korkan çocuk ilk etapta kimseyi kendine yaklaştırmadı. Çevredeki Suriyeli vatandaşların da araya girmesiyle yardımı kabul eden çocuk, kanayan burnunu yıkadıktan sonra ağlayarak uzaklaştı.

kaynak:http://www.internethaber.com/izmirde-suriyeli-cocuga-olesiye-dayak-802586h.htm

Yaşı büyük olur pislik yapar döversinde. 10 yaşındaki bir çocuğu nasıl böyle döversin yahu!
seninle onun gücü birmi,birde burnunu kanatmış yazık çok yazık.
mendili satsın neolacak,almayan olursa geri döner.
şu lüks restorantlar vardır ya kapıdan kovarlar onun gibi,
bildiğimiz mahalle büfesi,halkla içiçe ortamlarda bari yapmayın bunu.

ah yavrum bu nasıl insanlık nasıl vicdan insan olamaz bunları yapanlar.Zaten savaşın göbeğinden kopup gelmişler gör yüreklerinde ne acılar var kaç kaybı var.Kolaymı ha yerini yurdunu bırakıp sizin gibi canilerin arasına girmek onlar çokmu mutlu bu durumdan.Dilerim bunu yapanlar birgün o yavrucağın yerinde olmazlar adi pislikler.Ayrıca çocuk dilencilik yapmıyor hırsızlık yapmıyor Allahım sizi bildiği gibi yapsın amin

Çocuğa tokat atılması falan çok acı gerçekten şu ağlayan fotoğrafı görünce içim yandı

Yalnız bu Suriyeli sorunu gittikçe daha vahim bir hal almaya başladı. İstanbul’da her ışıkta, her köprüde Suriyeli aile ya da mendilci çocuk var. Üzülüyorum ama hangi birine yardım edilebilir? Ya da böyle bireysel yardım etmek doğru mu? Bu insanların sokaklarda ne işi var?

Suriye'lileri hiç sevmesem de o bir ÇOCUK ya ÇOCUK....

Ellerin kırılsın emi, onun gözünden akan yaş, yüzündeki o acıya burda yüreğim sıkıştı...

Çocuklara bunu yapmayın yapmayınn vicdansız insanlar...

Allah ıslah etsin...

duka evet, bence bireysel yardim da bulunmak dogru. Devlet yetisemiyor bu insanlara.
sen simdi diyeceksin ki devlet neden yetisemeyecegi kadar cok multeciye kapilarini actii kontrolsuz gidiyor. Bende diyecegim ki, butun olumsuzluklara ragmen iyi ki acti : (
sirkete suriyeli bi adam aldik, Avukatmis normalde, evini arabasini malini mulkunu yagmalamislar, burada sagda solda gunu birlik isler yapiyormus, surunmus epeyi, iznini almis oturmus, smdi bizde mal paketliyor hamallik yapiyor.
yine de "cocuklarim esim sag ya, daha ne istiyeyim, iyi ki geldik cok mutluyuz" diyor.

Allah belalarını versin bu insanlar savaştan kaçıp geldi başka bir ülkede parasızlar ne yapacaklar illa suç mu işlesinler bunu mu istiyorsunuz ? Fakirliğin, kimsesizliğin gözü kör olsun zengin suriyeliler lokantasına gelseydi hizmette kusur etmezdi ama bu pislik yatacak yeriniz yok

Izmirin en pislik yeri..Yurumeye korkuyorum.Kimbilir minicik cocuk ne pislikler gormustur orda.Allah belanizi versin elleriniz kirilsin.

işin acı tarafı, bu çocuk 3-5 yıl sonra yürümeye korkma sebeplerimizden biri olacak belki de...

ya savaşta kalacaklardı, ya burda sefaleti seçeceklerdi. başka şansları yok, kimse yurdunu bırakıp gelmek istemez. artık yüreğim kaldırmıyor benim.

Bireysel yardımda bulunmaktan kastım iş vermek değil . Çocuklara para vermek örneğin. Ailesi o çocuk eve para getirdikçe onu daha çok sokaklara sürüyor, gelir kapısı gibi gördüğü için. Yani kendi kuyruğunu ısıran yılan gibi yardım ettikçe çocuğu sokaklarda dilenmeye ya da bir şeyler satmaya daha çok mahkum etmiş oluyoruz.

Çok doğru demişsin devlet neden yetişemeyeceği kadar çok mülteciye kapıyı açtı? Böyle ciddi bir iş bu kadar plansız programsız yapılır mı? Sınır güvenliğini sağlayamaz hale geldik bak işte?

dogru. bende cocuklara para vermemeye calisiyorum, hele de suriyelilerden onceki bu milletin insanlarina hic vermiyorum. Suriyeliler olunca da aciyorum, hadi smdi yaz, ama kisin ne yapacaklar cok dusunuyorum.
yine de sorsan, hepsi sana basina bombalar yagarak yasamaktansa kisin soguktan donayim, telef olayim cok daha iyi der.
cok kizginim ya, yaziklar olsun beraber yasayamayan insanlara,
savaslara, rant yarislarina lanet olsun.

Sizin şirkette çalışan adamı takdir ettim.Çalışıyor çünkü dilenmiyor.Ama ülkemize barınmak için gelen Suriyelilerin pek çoğunun dilendiğini ve insanları rahatsız ettiği gerçeğini ne yazık ki değiştirmiyor tabi birde bu insanların düşük ücretlerle sigortasız çalıştırılarak bizim kendi vatandaşımızın işssiz kalmasına neden olma durumu var ki orası ayrı bir konu.Şirketinizde işi başlayan kişinin sigortası var mı?Evet devlet sadece kapılarını açtı onun dışında hiçbirşey yapmadı bu insanlar için,şu an tamamen kaderlerine terk edilmiş durumdalar.

çok üzüldüm ya küçücük çocuğun üstüne o kadar adam hücum etmiş içim parçalandı yazık insanlık ölmüş

sigortasi var, calisma izinini almis. Sanirim epeyi ugrasmis, nihayetinde avukat bu adam, yolunu bulmus.
Ama evet, zilyon tane zavalli var, sokaklarda telef oluyorlar. Ama en azindan olmuyorlar. kime gore, hangisi daha kotu bilmiyorum artik.

Çocuğu dövmesi çok çirkin bir davranış ama bu olayın öncesi olduğunu düşünüyorum. Geçen gün bu yaşlarda bir Suriyeli çocuk ışıklarda arabamı tekmeledi para ver diye,elinde mendil vardı satıyordu camı açmadım zira kızım vardı arka koltukta ,cesaret edemedim,sonra arabamın camına yumruk attı,yanına 2 çocuk daha geldi,biri arabanın önüne geçti,yeşil yandı kalkamadım çarparım diye,arkadaki arabadan adam indi kovaladı da bastım gittim. Yaşadığım korkuyu bir ben bilirim,sıkıştım kaldım,kızım korktu ağlıyor.Dünde haberlerde spikerin başına gelmiş aynı olay. Tabiki dayak atılmasın ama böylede zarar veriyorlar insana ben İstanbul'un göbeğinde bu korkuyu yaşadım. Açlar,kalacak yerleri yok,böyle alikıran baş kesen olup korku salıyorlar ortalığa.
Ülkeye sokmak kolay ama bakamıyoruz,sefil oluyorlar,zarar veriyorlar böyle.
Bu arada dayağı savunmuyorum yanlış anlaşılmasın,kesin öncesi vardırda demiyorum ama adamlar bıkmiş olabilir,sürekli tekerrür ediyor olabilir,ikaza rağmen gitmemiş olabilir zira ortada birşey yokken bu çocuğun hunharca dövülmüş olduğuna inanmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…