- 2 Şubat 2015
- 5.987
- 9.569
- 198
- Konu Sahibi Sare Lavinya
-
duka evet, bence bireysel yardim da bulunmak dogru. Devlet yetisemiyor bu insanlara.Çocuğa tokat atılması falan çok acı gerçekten şu ağlayan fotoğrafı görünce içim yandı
Yalnız bu Suriyeli sorunu gittikçe daha vahim bir hal almaya başladı. İstanbul’da her ışıkta, her köprüde Suriyeli aile ya da mendilci çocuk var. Üzülüyorum ama hangi birine yardım edilebilir? Ya da böyle bireysel yardım etmek doğru mu? Bu insanların sokaklarda ne işi var?
Izmirin en pislik yeri..Yurumeye korkuyorum.Kimbilir minicik cocuk ne pislikler gormustur orda.Allah belanizi versin elleriniz kirilsin.
duka evet, bence bireysel yardim da bulunmak dogru. Devlet yetisemiyor bu insanlara.
sen simdi diyeceksin ki devlet neden yetisemeyecegi kadar cok multeciye kapilarini actii kontrolsuz gidiyor. Bende diyecegim ki, butun olumsuzluklara ragmen iyi ki acti : (
sirkete suriyeli bi adam aldik, Avukatmis normalde, evini arabasini malini mulkunu yagmalamislar, burada sagda solda gunu birlik isler yapiyormus, surunmus epeyi, iznini almis oturmus, smdi bizde mal paketliyor hamallik yapiyor.
yine de "cocuklarim esim sag ya, daha ne istiyeyim, iyi ki geldik cok mutluyuz" diyor.
dogru. bende cocuklara para vermemeye calisiyorum, hele de suriyelilerden onceki bu milletin insanlarina hic vermiyorum. Suriyeliler olunca da aciyorum, hadi smdi yaz, ama kisin ne yapacaklar cok dusunuyorum.Bireysel yardımda bulunmaktan kastım iş vermek değil . Çocuklara para vermek örneğin. Ailesi o çocuk eve para getirdikçe onu daha çok sokaklara sürüyor, gelir kapısı gibi gördüğü için. Yani kendi kuyruğunu ısıran yılan gibi yardım ettikçe çocuğu sokaklarda dilenmeye ya da bir şeyler satmaya daha çok mahkum etmiş oluyoruz.
Çok doğru demişsin devlet neden yetişemeyeceği kadar çok mülteciye kapıyı açtı? Böyle ciddi bir iş bu kadar plansız programsız yapılır mı? Sınır güvenliğini sağlayamaz hale geldik bak işte?
duka evet, bence bireysel yardim da bulunmak dogru. Devlet yetisemiyor bu insanlara.
sen simdi diyeceksin ki devlet neden yetisemeyecegi kadar cok multeciye kapilarini actii kontrolsuz gidiyor. Bende diyecegim ki, butun olumsuzluklara ragmen iyi ki acti : (
sirkete suriyeli bi adam aldik, Avukatmis normalde, evini arabasini malini mulkunu yagmalamislar, burada sagda solda gunu birlik isler yapiyormus, surunmus epeyi, iznini almis oturmus, smdi bizde mal paketliyor hamallik yapiyor.
yine de "cocuklarim esim sag ya, daha ne istiyeyim, iyi ki geldik cok mutluyuz" diyor.
sigortasi var, calisma izinini almis. Sanirim epeyi ugrasmis, nihayetinde avukat bu adam, yolunu bulmus.Sizin şirkette çalışan adamı takdir ettim.Çalışıyor çünkü dilenmiyor.Ama ülkemize barınmak için gelen Suriyelilerin pek çoğunun dilendiğini ve insanları rahatsız ettiği gerçeğini ne yazık ki değiştirmiyor tabi birde bu insanların düşük ücretlerle sigortasız çalıştırılarak bizim kendi vatandaşımızın işssiz kalmasına neden olma durumu var ki orası ayrı bir konu.Şirketinizde işi başlayan kişinin sigortası var mı?Evet devlet sadece kapılarını açtı onun dışında hiçbirşey yapmadı bu insanlar için,şu an tamamen kaderlerine terk edilmiş durumdalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?