İzmir'de Suriyeli çocuğa ölesiye dayak

sigortasi var, calisma izinini almis. Sanirim epeyi ugrasmis, nihayetinde avukat bu adam, yolunu bulmus.
Ama evet, zilyon tane zavalli var, sokaklarda telef oluyorlar. Ama en azindan olmuyorlar. kime gore, hangisi daha kotu bilmiyorum artik.

Ne güzel herkes onun kadar şanslı olamıyor.Bu ülke daha önce de pek çok ülkeden göç aldı ama hiç bu kadar vahim durumda olmamıştı.

Cemile Bayraktar twitterda bu vicdansizligi yapanlara dava açacağını yazmıştı dün. Umarım dediğini yapar ve bu pislikler cezalarını çeker.

Dövme nedenleri de çocuğa burda satış yapma demişler çocuk dinlememis devam etmiş. Zaten çocuk türkçe de bilmiyor anlamamistir ne dediklerini bile.

Bu çocuğun fotografini görmeye dayanamıyorum içim yanıyor.

Allah belanı versin lokantacı.. hiç utanmadında o çocuğa vurdun demii .. ahh ulan bana denk gelmez böyle şeylerr .. o lokantayı kafana yıkmazmıydım ben..

Ah yavrum ya... İçim acıdı. Keşke orada olsaydım da, o lokantacının canına okusaydım.

Ben de sokaklarda Suriyelilerin tacizine uğruyorum, ancak bu konunun, bir çocuğa uygulanan şiddetle ne alakası var? Bu ülkeye getirildiler, hepsi aç, iş yok güç yok, keyiflerinden de gelmediler... Onlara kapıları açanların, çözüm de sunması gerekmiyor muydu? Şimdi ne yapsın bu insanlar? Rahatsız olmuyorum demiyorum, önüme atlayan her çocuk, sokak başında kucağında bebeğiyle oturan her kadın, parkları mesken edinmiş her aile vicdanımı rahatsız ediyor ama bu kaosun içinde en masumu çocuklar. Dünyadan haberleri yok. Bunların faturasını onlara kesen herkesi Allah bildiği gibi yapsın.

Yine de sebep olabilir mi ?

olmuş işte, bakın sosyal medyada suriyelileri kötülüye kötüleye ön yargı oluşturdular insanlarda. suriyeli düşmanlığını anlayabiliyorum, hırlısı hırsızı var içinde kabul ediyorum, ama hangi millet pirüpak? güçleri anca ufacık çocuğa yetiyor. o çocuk cidden birilerini rahatsız etmiş olabilir, tutarsın kulağından götürürsün polise ailesini çağırırlar o korku o çocuğa yeter zaten. adammısınız siz kaç kişi ufacık çocuğa saldırmışsınız?

Demek istedigim bu olayın öncesi varsa bile dayak atmaya bir sebep olabilir mi
ne kadar savunmuyorum dense bile bir sebebi var demek bana samimi gelmiyor

Ben mesajimda haketmiş gibi birşey mi yazmışım? Döndüm tekrar okudum göremedim böyle bir ima,siz nereden çikardınız sebepi budur haketmiştir fikrini.
Ben demek istediğim gayet net,adamın sınırlarını zorlamış olabilir,uyarıldığı halde gitmemiş olabilir,olabilirde olabilir yani. Benim yerimde arabada taciz edilen bir başkası da inip o çocuğu dövebilirdi zira.Çocuğun suçu mu bu? Onada hayır demişim,getirip ülkeye sokmakla bitmiyor demişim açlar,açıktalar demişim. Lütfen rica ediyorum okuduğunuzu anlayın sonra yorum yapın.

Peki ben 'haketmis' dedin diye bir yorum mu yaptım ?
asıl ben rica ediyorum ki biraz saygılı olun
anlama problemim olduğunu dusuniorsaniz da ciddiye almayın o zaman
ben sadece ne kadar 'hakwtmis' denilmese bile; 'bunun bir başı,bir sebebi vardır' dense ne olur? olsa ne olur ?diyordum

Çünkü neticeye bakıyorum ortada 10 yaşında bir çocuk var
inip dovmemek de bir lütuf degil

Neler gördük neler okuduk burada anne olan kadinlardan bile
şaşırmıyorum
O yorumlari hatirliyorum :)
hey gidi hey siyasete yazan eskiler yok artık.bayağı bir kişi gitti yazmiyor artik.
Büyükler için o kadar değilde çocuklar için çok üzülüyorum.tamam arsız cocuklar cok ama dövmek olmuyor.kolundan tutarsin azarlarsin yollarsin falan.

Şeytan diyor topla bütün sülaleyi git şimdi o lokantaya..
Bu nasıl bir vicdan nasıl bir insanlık ya?
Allah kahretsin..Bu ülkede çocuklara yapılan tüm rezilliklerin hesabını soracak kimse yok mu ya..Deli olucam.

Alıntılamadan yapın o halde yorumunuzu,mesajimi alıntılayıp 'ama bu sebep olabilir mi 'demek 'siz dayağı haketti sebebide bu oldu demek istiyorsunuz'anlamına gelir.
Saygı konusunda sizden yada bir baskasından ders alacak durumda değilim,bu forumda kimseye saygısızca yorumum olmamıştır benim.(Saygı diyen siz,bana 'sen' diye hitap ederken ben hala 'siz 'diye hitap ediyorum,buda saygı ile ilgilidir,bilin istedim)
Arabadan inip dövecektim az kalsın demişim gibi çarpitmayın söylediğimide,öyle bir imam yada kelimem olmadı olamazda.
Neyse ben gayet net anlatmıştım meramımı daha fazla uzatmak istemiyorum. Rica ederim alıntılamayın artık

Seninle daha fazla senin dilinden kinusmayacagim

asla asla kimseye el kalkmamalı,insnalar kendi çocuğunu dövüyor,anasını,karısını,yanı ne ki bu çocuğu dövmüş,kızmayın ama erkek düşamınıda dğeilim,ama bakın kaç kadın şunların yaptığını yapar,erkek annelerine seslenıyorum,lütfen yaa oğullarınız daha merhametli vicdanlı yetiştiin,kızkardeşıne vurunce tepkinizi gösterın,orda başlyorlar dövmeye,ses çıkartan olmayınca ömür boyu vuruyorlar,arapları sveerim,halleri çok kötü,ama istanbuldaki bır kısmı kamplardan kaçıyor,toplanıp götürüyorlar,işin içindeyim ama dilenmek için yıne kaçıyorlar,Allah tez zamnada vatanlarına kavuştursun,ama bu surıye düşmanlığını hiç anlamıyorum,

Çocuk ziyaret edilmiş evinde
şimdi yüzünü gülerken görmek de güzel ama yetmez

Eklentiler

• 2015-07-23 16.32.13.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 77
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…