Kemeraltında bulunan Zuhal giyim'e kendime hamile kıyafeti almak için eşimle gittik. Beğendiğim elbise tam olmayınca "terzimize hemen yaptırırız, hiç bir sıkıntı olmaz" dediler..biz de tamam dedik. O sırada satış elemanı elindeki katalogda Ebru Maternity'nin kataloğunu göstererek, bakın bunlar da çok güzel, hem de indirimde diyerek iki tane de t-shirt sattı bize..Terziden gelen kıyafeti denediğimde, dikim sırasında bir tarafdaki aksesuarın çıkarıldığını ve altında izin kaldığını gördüm. Kendilerine bunu söyleyince tuhaf tepkilerle karşılaştım, "sorun teşkil etmez, yıkandıkca çıkar, ne var ki bunda" gibi..Elimle kazımaya çalıştım ama çıkmadı..Satış yapan bayanın tavırları da oldukça rahatsız ediciydi. Bu ürünü almayacağımı söyleyince, "tadilatlı ürünü geri alamayız" dedi..Hamile halimle sinirlenmemek için kendimi zor tuttum..Bizim hatamız olmadığını, ürünün parasının iade edilmesini istediğimizi söyledik. Sonunda ürünü geri aldılar..Ama bir de kalkıp pişkin pişkin neden sinirleniyorsunuz gibi laflar ettiler.. Eve gelip aldığımız diğer 2 ürünü inceleyince aslında dedikleri gibi Ebru maternity'nin ürünleri olmadığını, bire bir taklitleri olduğunu gördük. Üzerindeki resimlerin bile aynısını yapmışlar. Bunları iade etmek için, eşim bu sefer tek başına mağazaya gittiğinde yine aynı saygısız tavırla karşılaşmış. Durumu inkar edip, "biz söyledik o marka olmadığını, isteseydiniz daha kalitelisini gösterirdik" demişler ve iade kabul etmemişler..
Tüm bunların yanında hamileliğimi fırsat bilip, ilgilenmediğim bir sürü ürünü satmaya çalıştılar. Ben sadece istediğim şeyi alıp çıkmaya çalıştıkça mağazalarında ne varsa önüme serip, bunu da alın, bu da kesin gerekli diye ilgilenmediğimi defalarca söylememe rağmen satış yapmaya çalıştılar. Bu basit satış politikasını benimsemiş bu mağazanın kapasitesiz satış elemanlarıyla olan uyumunu görünce buraya gelmenin büyük bir hata olduğunu anladım. Hamileliğinizi kullanarak cebinizdeki bütün parayı almayı hedefleyen, terzisinin suçlayacağına müşterisini suçlayan bu zihniyeti kınıyorum.