izmirli arkadaşlar hastane sorunuma çözüm arıyorum

nefes.

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2009
1.292
0
116
İzmir
arkadaşlar ben 29 haftalık ikizlere hamileyim.endişeli ve korkulu günler yaşamaya başladım endişe sebebimde erken dogum korkusu ve bununla birlikte gelen küvez yogun bakım ünitesi sorunu.fakat benim araştırdıgım kadarıyla izmirde bir ege ünv.bide dokuz eylülde varmış yogun bakım ünütesi .kk dan bir arkadaşımız egede küvez problemi yaşandıgını suyu geldigi halde 1 gün bekletildigini ve torpille manisadaki bir hastanede dogumunu yaptıgını söyledi .tabi ben bu olayı duyunca endişelerim arttı. sizler izmirde yaşayanlar başınıza böyle şeyler geldimi yada çevrenizdekilerin başına .en güvenilir hastane neresidir .ssk anlaşmalı özel yogun bakım ünitesi olan bir hastane varmı izmirde.
şimdiden cevaplarınız için teşekkürederim .

canım izmirde kent hastanesinde var diye biliyorum ama olmasa bile korkma benım arkadasım 3 ay önce şifa hasttanesinde doğum yaptı orada küvez yoktu ama baska hastaneden getirttiler.. bu arada izmir de Egepol hastanesi ve çınarlıda var diye biliyorum ama emin değilim araştır derim..

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin de yoğun bakım ünitesi var...
Bir de Egepol adlı hastanede de varmış...
Kent hastanesinde var ama SGK antlaşması yok...

Çınarlı hastanesinde küvöz yok.. sadece bebek nakil aracı var... küvözlü bir yere nakil edebiliyorlar..

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin de yoğun bakım ünitesi var...
Bir de Egepol adlı hastanede de varmış...
Kent hastanesinde var ama SGK antlaşması yok...

canım egepol hastanesinden ıkı gün önce iş teklifi aldım perşembe de görüşmem var.. o gün ben öğrenebilirim.. ayrıca orada calısan bir çok arkadasım var çok ii bir hastane oldugunu söyluyorlar..

tabi bu arada izmir deki hastaneleri iyi kötü biliyorum devlet hastanelerini yani bende araştırma ve eğitim hast. de 4 yıl calıstım ve kesinlikle tepeciği tavsiye etmiyorum iyi ebe ve dr ları var ama kötüsüne denk gelirsen kabus olur

Tepecik eğitim ve araştırma hastanesinde ve
Kent hastanesinde yenidoğan bakım ünitesi olduğunu biliyorum,
ınşallah gerek kalmadan sağlıkla kucağına alırsınız bebişleri...

ilgilendiginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar .kent hastanesini bende duydum ama çok yüksek paralar ödeniyor şuan için benim gözümü korkutuyor .bide allahım düşürmesin arkadaşıma katılıyorum tepecikmi allahım korusun .

egepol hastanesine hamileligimin 7. haftasında gitmiştim .ordaki bayan dr. sorun yaşayınca hemen bıraktım ama bir dr. suçunu herkeze mal edemeyiz ama yogun bakım oldugunu bilmiyordum orda .temiz bir hastane .ilk dogumumu çınarlıda yaptım sorunda yaşamadım herşey iyiydi ama işte bu farklı bir durum önlem almak lazım hatta ben o önlemi almak için biraz geciktim .
canım bilgi alırsan benim için çok sevinirim.

aamin canım allah öyle acılar bebeklerimizede bizlerede yaşatmasın .:Saruboceq:

Küvöz konusunu bir de doktorunla konuşmanı tavsiye ederim.. ben 2007 de doğumumu Çınarlı da yapmıştım.. küvözü doktorum ayarlamıştı.. ilk önce dokuz eylülü ayarlamaya çalışmıştı ama yer olmayınca mecburen tepecik i ayarladı... yani doktorun da ayarlayabilir... bir de tabi doğum yaptığın gün boş küvöz bulmak da mesele olabiliyor... çok zor gerçekten................

evet canım en büyük sorunda o boş küvez .koskoca ünüversiteler kapılarını kapatıyor kimi zaman .bide düşün izmir gibi bir yerde yaşıyoruz koskaca bir şehir ama seçeneklerde az güvende .dr. daha evel konuşmuştum 34 haftalardan evel doğum olursa dokuz eylül demişti anca orası başa çıkabilirmiş . ondan sonrası içinde ege dedi ama ege kendi içerde 15 gün yatan hastasın küvez bulamıyor nekadar üzücü bir olay .ege bide benim dibimde 5 dakkalık yol .okadarda çok tanıdıgım var orda ama riskte var offff allahım yardım etsin .
banada bütün hamilelerede .

İzmir'de Özel hastanelerin içindeyeni doğan ünitesi sadece Kent ve Şifa'da var . Kent hastanesinin SGK ile anlaşması yok.

Umarım gerek kalmaz...

canım inşallah gerek kalmaz, arkadaşım yeni ikiz doğum yaptı , sezeryanla olmasaydı beklerdi herhalde bebişlerimiz 41. haftaya kadar:))

39. haftada doğum oldu çok şükür hiçbişeye gerek kalmadı. Seni çok iyi anlıyorum ama hiç bunalrı düşünüp strese girme, inşallah senind eikizlerin vakitlice ve sağlıklıca dünyaya gelirler.

Öyle bir durum sözkonusu olunca merak etme muhakkak bir hal çaresine bakar doktorlar hastane. Sen stres yapma lütfen dua et bol bol hayırlsıı ile vakitlice gelsinler inşalalhhh

Öncelikle ikizlerini zamanında ve küveze ihtiyaç kalmadan sağlıkla kucağını almanı diliyorum. ızmir'de küvez bulabilmek gerçekten büyük bir sorun. Ben Ege'de doğum yaptım ama boş yer olmadığı için oğlum Tepecik'e nakledildi. Doğum yaptığın yerde boş küvez yoksa bebek en uygun yere naklediliyor, o da küvez bulunabilirse o nedenle doğumun erken olacak gibi olursa küvez meselesini mutlaka doğuma girmeden hallet. Benim eşim doktor olduğu halde biz rica minnet boş küvez bulabildik. ızmir'de Ege, Dokuz Eylül, Tepecik ve Behçet Uz'da yenidoğan yoğun bakım bölümü var, özellerde de sadece Şifa ve Kent'de ama Kent'in SGK ile anlaşması yok. Ege ve Dokuz Eylül güçlü bir torpil bulamazsan orada doğum yapsan bile bebeği kabul etmiyor çünkü çok az sayıda küvezleri var. Doktorunu ve küvez meselesini şimdiden hallet ondan sonra rahat rahat doğumu beklersin. ınşallah bunlara hiç gerek kalmaz ama tedbirli olmakta fayda var. Her çoğul gebelik erken doğumla sonuçlanmıyor, etrafındaki pozitif örneklere bak ve her zaman ben zamanında doğum yapacağım diye telkin et kendini. Hamilelikte moral herşeyin başı keşke ben de sana söylediklerimin o zaman farkında olsaydım da uygulayabilseydim.

cevaplarınız için tekrar teşekkürler kızlar.
inşallah küveze ihtiyacımız olmaz tek temennim o ama işte elde deyil .ufacık bir agrıda bile yoksa geliyormusunuz miniklerim diyorum .onları o camın arkasında görmek istemiyorum .heralde benimde piskolojim bozuldu biraz .egede tanıdıgım çok kişi var ama işte ya bişey yapamazlarsa diye endişe ediyorum .ama yinede hayırlısı olsun yiyecek ekmekleri varsa allahım herşeyimize yardımeder.pazartesi kontrolümüz var dr. ne diyecek bakalım.

egepol hastanesine gidiyorum ben. orada kuvez var ve sgk anlasması da kuvezler için. ayrıca hangı kadın dr ile sorun yaşadın bilmiyorum ama tijen hanım gitti onun yerine çok tatlı bir erkek doktor geldi gökalp bey. bende fatma hanımın hastasıyım çok kişi şikayetçi olsada ben doktorumdan memnunum. bende yine gitmelisin oraya. avantajları çok iyi. ve izmirde en iyi son sistem ışın tedavisi makinesi var sarılık için ama o sgk ile karşılanmıyormuş

evet canım aynen tijen hanımdı sorun yaşadıgım .siniretmişti beni .ama geçen eşim görüşmüş egepolle tek yogun bakımları varmış hatta doluymuş .yogun bakım sayıları bir çok hastanede az buda işleri güçleştiriyor .allahım nasipeder 36 dayanabilirsem ya ege pol yada gazide yapacagım gazide bu konuda çok iyi egepoldende herkez memnun o artık benim şanssızlıgıma denk geldi ama tijenin gitmesine çokkkk sevindim .

7 aylık ıkız annesıyım aynı korkuları bende yasadım 33 haftada dogdu ıkızlerım cınarlı da dogum yapmayı planlıyordum ama her ıhtıale karsı ege unıversıtesınede gıdıyordum kuvoz olayından dolayı sonunnda da erkeen dogum yaptım oglum 1 gecekızım 16 gun kaldı kuvozde egede kuvoz sayısı cok ama solunum cıhazlı makına az kızımı tepecı ge goturduler orda cok guzel ılgılendıler tertemız bır yerdı ıyıkı de egede dogum yapmısım helekı bızım gıbı ıkız annelerının tam tesekkullu bır hastanede dogum yapması lazım bence aklına takılan bır soru varsa sor benı acıl doguma aldılar o sıra zaten nerde bos kuvoz var hemen arastırıyorlar hıc bır yer gerı cevırme falan yapıyor ınsallah zamanında dogarlar bol bol dua et

ayşecim cevabın için çokkk teşekkürederim .inan biraz içime su serptin .egeyi inan bende istiyorum o kadar çok tanıdıgım varki orda .sanki orda herşey daha kolay olacakmış gibi geliyor ama işte o yogun bakım ünitesinin azlıgı korkutuyor insanı ama dedigin gibi bir şekilde bulunacaktır ortada bırakmazlar heralde kuzularımı .
bide bişey soracagım egeye gidiyordum demiştin polikilinikleremi yoksa başka özel dr. vardı orda onu merakettim .bende bu günlerde gitmek istiyorum ama polikliniklerde beklemeyi göze alamıyorum .bide büssürü testler tahliller sil baştan yapacaklarını zannediyorum .bana bilgi verirsen sevinirim canım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…