Jaluzi Perde - Aluminyum, Perfore, Ondulette

kronick

bize her yer TRABZON:)
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.807
29
43
Jaluzi perde çevremizde hemen hemen her yerde görmeye alıştığımız perde uygulamalarıdır. Birçok yerde görmemizin nedeni ışık kontrolü ve örtülücülüğü bir arada kolaylıkla gerçekleştirebilmeleridir. Örnek olarak bir mekanı örtmek istediğimizde, tül ve kumaş perde kullanırız. Ancak jaluzi perde bu iki özelliği bir arada yerine getirebilirler. Fiyatlarının uygun oluşu, fazla yer kaplamamaları ve temizliliklerinin kolaylığı tercih nedenlerinin başında gelir. Pratik olmakla birlikte aynı zamanda dekoratif ve estetik bir üründür. Motorlu ve uzaktan kumandalı da üretilebilir.16-25-50 mm genişliğinde bant seçenekleri bulunur. 16 mm bant genişliği özellikle kasa içi dediğimiz pencere doğraması üzerinde yada içinde kullanılmalıdır. 16 mm jaluzi perdeler çok geniş cephelerde tercih edilmemelidir. Tavan ve duvar uygulamaları için dirençleri zayıftır ve kısa sürede deforme olurlar. 25 mm bant genişliğinde olanlar rahatlıkla tavan, duvar kasa içi ve kasa üzeri uygulamalarda tercih edilebilir. 16 mm genişliğindeki jaluzi perdeler 25 mm jaluzi perdelere göre oldukça estetik ve zariftir ancak mukavemeti de doğru orantılı daha zayıftır. 25 mm jaluzi perdeler, büyük cephelerde üretim ölçü standartları doğrultusunda rahatlıkla kullanılabilir. 50 mm jaluzi perdeler daha çok geniş cephe ve pencerelerde tercih edilmelidir.

Jaluzi perdelerde perfore (tül) ve ondulette (özel kesimli) seçeneklerde bulunur. Perfore, jaluzilerin üzerine özel bir uygulama ile sık ve toplu iğne başı büyüklüğünde delikler açılır. Bu delikler perde kapalıyken tül efekti oluşturur. Böylelikle perdeniz kapalı durumdayken gün ışığından belli ölçülerde faydalanır ve güneşi filtre edersiniz . Perfore jaluzilerin standart bant genişlikleri 25 mm dir. Ayrıca perfore jaluzi perdeler gün ışığını filtre ederek geçirmelerinden dolayı enerji tasarrufu sağlayan perdeler arasında yer alır. Perfore jaluzi perdeler tam örtücü olmadıklarından, mahremiyetin ön planda olduğu yatak ve giyinme odası gibi alanlarda tercih edilmemelidir.

Ondulette jaluzi, yukarıda saymış olduğumuz tüm jaluzi standartlarının dışında yer alır. Bant kenarlarına özel bir kesim işlemi gerçekleştirilerek dalga verilir. Bu dalgalar perde açık veya kapalı durumdayken hoş görüntü efektleri yaratır. Bant genişlikleri kesim işleminden dolayı 35 mm dir. Ondulette jaluzi perde Hunter Douglas® tescilli markasıdır. Dekorasyonun ön planda olduğu alanlarda tercih edilmelidir. Ondulette® jaluzi perde tüketiciye resmi 5 yıllık garanti belgesi ile teslim edilir.

İyi bir jaluzi perde, dayanıklılığı yüksek saç kasadan oluşur. Kasa yüksekliği ve eni 25 mm olmalıdır. (Yüksek Kasa) Kasa genişliği ve yüksekliği 25 mm altında kalan jaluzi perdeler alçak kasa şeklinde tanımlanır, tavan ve duvar uygulamalarında kısa sürede deforme olurlar. Perdenin dayanıklılığında bantların önemi çok büyüktür. Alüminyum oranı yüksek alaşımlı bantlar jaluzi perdeye elastik bir özellik verir ve bu sayede bantlar oldukça zor deforme olurlar. Üretim öncesinde jaluzi perdelerin bantları düz bir formda ve rulolar halinde sarılıdır. Üretim sırasında iki çelik silindir arasından geçirilerek örtücülüğü sağlayan form verilir. Form, perdenin düzgün görünmesi ve iyi örtmesinde önem taşır.

Kumandalı sistemler :

Jaluzi perdeler isteğe bağlı motor eklenerek, kumandalı veya buton kontrollü üretilebilir. Bir kumanda ile 8 ayrı perdeyi kontrol edebilirsiniz. Jaluzi perde motorlarının farklı iki seçeneği bulunur. Biri sadece jaluzi banlarına hareket kabiliyeti verir. Diğer modelde ise bantlar ile birlikte perdeyi aşağı ve yukarı doğru hareket ettirebilirsiniz. Motorlu jaluzi perde yaptırmaya karar verdiğinizde dikkat etmeniz gereken sıva altı kablo tesisatını unutmamanızdır. Motorlu jaluziler özellikle iki cam arası seperasyon – separatör uygulamalarında kullanışlıdır.

İki cam arası uygulamalar :

İki cam arası jaluzi uygulamaları işyeri ve ofislere yönelik ara bölmeler için iyi bir seçenektir. İki cam arasına yerleştirilmiş jaluzi perde sayesinde temizlik ve perdelerin dış etkenlerden zarar görme olasılığı tamamen ortadan kalkar. İki cam arası uygulama, ısı cam arası jaluzi perde uygulamaları ile karıştırılmamalıdır. Isı cam arası jaluzi perde, dış cephelerde kullanılan jaluzi seçenekleri arasında yer alır. İki cam arası uygulamalar ise iç cephe uygulamaları için söz konusudur. İki cam arası jaluzi perdelerde motor tercihi ergonomiyi ve konforu artırır.



Telli (zigıl) uygulamalar :

Jaluzi perde kenar kılavuzu bir diğer adı ile zeygıl uygulaması hareketli ve açılır kanatlarda tercih edilmelidir. Zeygıl sistemi jaluzi perdenin bant kenarlarına, kasa başlangıcından sonuna kadar açılan delikler ve bu delikler arasından geçen gerdirilmiş çelik telden oluşur. Kasa üzerine veya tavana uygulanmış jaluzi bu sayede pencere hareket ettirilirken camlara çarparak ses çıkarmaz ve deforme olmaz. Telli sistem, 25, 35 ve 50 mm bant genişliğindeki jaluzi perdelerde uygulanabilir isteğe bağlı bir özelliktir.

Jaluzi Perde Temizliği

İthal jaluzi perdelerde kullanılan bantlar antistatik olduklarından üzerlerine toz yapışmaz ve bu sayede kuru bir bez ile kolaylıkla temizlenebilir. Ancak bu temizlik sık aralıklarla yapılmalıdır ki kullanılan alanda bulunan nem ile toz birbiri ile karışmamalıdır. Elektrik süpürgenizde perdelerinizin üzerinde biriken tozu alabilmeniz için iyi bir seçenektir. Çok büyük ölçülere sahip jaluzi perdeleriniz yere serilerek su ile yıkanabilir. Ancak yıkama sonrasında çok iyi kurulanmalıdır. Üst kasa ve metal etek çıtası saç olduklarından dolayı oksitlenmelerine neden olabilirsiniz. Bantlar alüminyum olduğu için paslanma söz konusu değildir. Bulaşık makinenize sığabilecek parçaları ise çekinmeden yıkayabilirsiniz. Yıkama sonrasında çok iyi durulama yapılmalıdır.

Jaluzi perde seçimi yapılırken dikkat edilecek konular ?
Jaluzi perde almaya karar verdiğinizde doğal olarak tercihinizde ön plana çıkacak olan fiyattır. Ancak fiyatla birlikte dikkat edilmesi gereken temel özellikler vardır ki bunlar göz ardı edildiğinde düşük fiyata aldığınızı düşündüğünüz bir perde, uzun vadede size çok maliyetli gelebilir.
Jaluzi perdelerde dikkat edilmesi gereken önemli özelliklere aşağıda sırası ile yer verilmiştir.
Jaluzi perdelerinizin bant kalınlıkları 18 mikron üzeri olmalıdır. (Tüm hakları jaluzi perdeler.com a aittir. İzinli veya izinsiz kopyalanamaz.) Jaluzi perdelerde bant kalınlık ölçüleri 16 ve 22 mikron arası değişmektedir. Micron oranı yüksek olan jaluzi perdelerin bantları üretim sırasında daha iyi form alırlar ve uygulandıklarında düzgün bir görünüm sergilerler. Jaluzi perdelerde formun düzgünlüğü ışık sızma oranını en az düzeye indirir. Ayrıca istem dışı çarpmalarda deforme olmazlar.
Jaluzi perde bantlarının yerleştirildiği merdiven araları sık olmalıdır. Bu sayede örtücülükleri artar ve iyi bir kapatma sağlarlar. Merdiven sıklıkları jaluzi perde maliyetlerini arttıran en büyük özelliktir. Sık merdiven kullanılmış bir jaluzi perdede bir metre yükseklikte 120 bant kullanılırken seyrek merdivenli bir jaluzi perdede bu sayı 90 lara kadar düşebilir.
Renk bütünlüğü tüm perdelerde olduğu gibi jaluzi perde içinde oldukça önemlidir. Örneğin kırmızı bir jaluzi perde yaptırmaya karar verdiğinizde bantlar, taşıyıcı ipler, üst kasa, etek çubuğu ve bantları taşıyan merdivenler kırmızı tonlarında olmalıdır. Bu özellik diğer renkler ve 16, 25, 50 mm jaluziler içinde geçerlidir.
Jaluzi perdenizin bütün ağarlığını taşıyan mekanizmaya ait üst kasa 25 mm genişliğinde ve kalın saçtan üretilmiş olmalıdır. Bu sayede büyük ölçülerdeki perdeler yıllarca deforme olmadan kullanılabilir.
Doğru tespit, ölçelendirme ve montaj jaluzi perdelerinizin kullanım ömrünü arttıran en önemli faktörler arasında yer alır.
Kısacası jaluzi perdeleriniz yukarıda saymış olduğumuz özellikleri taşıyan uluslar arası üretim standartlarına uygun ve garanti belgeli olmalıdır.
Ölçümü yapılacak jaluzinin kapatacağı bölgenin genişlik ve yüksekliğini ölçünüz. (Tüm hakları jaluziperdeler.com a aittir. İzinli veya izinsiz kopyalanamaz.)

Jaluzi perde ölçüsü nasıl alınmalıdır?

Jaluziler duvara veya tavana monte edilebilmektedir. Yükseklik ölçülerini alırken bu hususu dikkate alınız. Yükseklik için genelde pencere alt mermerine kadar ölçü alınmaktadır.
Eğer jaluzinin pencere çerçevesinden daha fazla bir alanı kapatması isteniyorsa, kenarlardan 10´ar cm pay olacak şekilde fazla ölçüm alınız.
Birden fazla yan yana pencere camını ayrı jaluzilerle kapatmak istiyorsanız, jaluziler arasında 3 mm veya daha fazla aralık olacak şekilde ölçüm yapınız. Bu mesafenin az olması jaluzilerin birbirlerine takılmasına, fazla olması ise ışığın içeriye girmesine neden olabilir.
Açılabilir pencereler için jaluzinin toplanmış halindeki üst kalınlığını hesaba katarak yüksekliğini artırınız. Yüksekliğin az gelmesi durumunda jaluziniz katlansa bile açılamama ihtimali bulunmaktadır. Ahşap jaluzilerin toplanmış haldeki kalınlığı alüminyum jaluzilere göre daha fazladır.
Jaluzilerinizi doğrama üzerine monte edilerek, sadece camı kapatacak şekilde sipariş vermek istiyorsanız, ölçüm alırken, camın iç ölçülerini kullanınız. Genişlik için, camın doğrama arası genişliğinden 5mm daha dar jaluzi gerekmektedir. Yükseklik için ise camınızın doğrama arası yüksekliğini kullanabilirsiniz.
Kapı veya camı kapatacak şekilde doğrama üzerine monte edilecek jaluziler için isteğiniz doğrultusunda "telli sistem" uygulanır. Telli sistem, jaluzi içerisinden geçip üst ve alt doğramaya sabitlenen hizalama teli sistemidir. Telli sistem uygulanan kapı ve pencerelerin jaluzileri açılıp kapatma sırasında sabit durarak jaluzinin hasar görmesini engeller. Telli sistem, jaluzinin katlanmasına veya açı değiştirilmesine engel olmaz.
Kumanda çubuğu ve ipleri jaluzinin sağında ya da solunda olabilmektedir.

Kaynak : www.JaluziPerdeler.Com
 
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!
Zincir perdeler, alışılmış perde uygulamalarından sıkılan ve sıra dışı alanlar için sizlere tavsiye edebileceğimiz yeni bir ürün. Farklı renklerde metal boncuklardan oluşan zincir perdeler, istenilen en ve boyda hazırlanabilir.

Kullanım alanları; mağaza vitrinleri, galeri, gece klubü, kuaför salonları, büyük alışveriş merkezleri, sahne, otel, fuar standları, restaurant, cafe, pub, bar, eğlence yerleri, evler, işyeri ve hayal gücü ile sınırlı kullanıma açık birçok alan. Farklı çapları ve renkleri bulunur. Stoklu renklerimiz; parlak nikel, koyu nikel, paslanmaz çelik, parlak altın, mat altın ve antik kahvedir.

Kaynak: mps.com.tr
 
Alüminyum ve ahşap malzeme ile gün ışığına akılalmaz formlar kazandırabilen jaluzi üreticileri, iki cam arasına yerleştirilen jaluzi, motorlu ray gibi sistemlerle de 2000'li yılların teknolojisini pencerelere taşıyor. Dünyada birçok ülkede 1940'lardan beri geniş bir kullanım alanı bulan jaluziler, ülkemizde inşaat ve pencere sistemlerinin standart olmayışı nedeniyle kısıtlı kullanılan bir perde sistemi oldu.

Ancak son yıllarda, jaluzi satan pek çok firma, aynı zamanda jaluzi üretmeye başlayınca, mekana ve ölçüye göre üretilen jaluzilerin tül ve kumaş perdelerle rekabeti kızıştı.Çeşitli renk ve ölçü alternatifi ile sayısız dekorasyon olanakları sunan jaluziler, sağladığı kullanım kolaylığı ile de dikkat çekiyor. Kolayca açılarak bütün pencereyi tamamen açıkta bırakabilen bu perdeler, ayrıca içeri giren ışık miktarını da ayarlayabiliyor. Belli aralıklarla yıkamaya ihtiyaç duymaması ve kolay temizlenebilmesi de jaluzinin çok tercih edilmesinin başka bir nedeni.

Alüminyumda seçenek çok
Seri üretime uygunluğu ile diğer sistemlere göre daha ucuz olan jaluziler, alüminyum ve ahşap olmak üzere iki ayrı malzemeden üretiliyorlar. Jaluzinin atası diyebileceğimiz alüminyum jaluzi, hafif ve dayanıklı olduğu için hala çok tercih ediyorlar. Ayrıca tüketiciye sayısız renk seçeneği sunabiliyor ve dar alanlarda bile rahatça uygulanabiliyor.Piyasada 16 milimetreden 50 milimetreye kadar çok değişik ebatlarda kanat genişliğine sahip alüminyum jaluziler satılıyor. Ayrıca çift cam arasına uygulanan ya da motorlu sistemle açılıp kapanan modelleri de mevcut.

Sıcak ve dekoratif
Alüminyum jaluziye kıyasla daha sıcak görünümlü ve dekoratif olan ahşap jaluziler ise bantlarının düz ve formsuz oluşundan dolayı tam örtücü olmasalar da özellikle geniş pencerelerde çok iyi sonuçlar verebiliyor. Üç ayrı bant genişliğinde en fazla 10 renk alternatifi bulunan ahşap jaluziler, özellikle country tarzı evlerin vazgeçilmez perdeleri olarak çıkıyor karşımıza.

Hem ekonomik, hem kullanışlı

Tüm pencereyi açıkta bırakabilecek şekilde toplanabilen jaluziler, ışığın açısını değiştirerek istenilen miktarda ışığın odaya girmesini sağlayabiliyor.
Tamamen kapanarak içerinin görünmesini engelleyebiliyor.
Pratik mekanizması ile kolayca kullanılabiliyor.
İstenilen ebada göre üretilebildiği için her mekana kolayca uyum sağlayabiliyor.
Seri üretime uygun bir sistem olduğu için fiyatları diğer mekanizmalı perdelere göre ucuz.

Mekanizma ve üst ray önemli

Alüminyum jaluzi alacaksanız, kanatların fırın boya olmasına dikkat edin. Aksi taktirde jaluzinizin renkleri kısa zamanda solabilir ve dökülebilir.
jaluzi kanatların çok ince olsaması hemen deforme olması yol açabilir. 21 mikron ve üstü kanat kalınlığına sahip jaluzilerin ömrü daha uzundur.
Çelik alaşımla üretilmiş üst raylar, alüminyum olanlara göre daha dayanıklıdır.
Kullanılan iplerin kalın olması mekanizmanın zor çalışmasına, çok ince olması da mekanizmanın deforme olmasına sebep olur.
Ahşap jaluzilerin ağırlığına uygun olarak çelik alaşımlı üst ray ve kalın ipler tercih edilmelidir.
Jaluziler, tül ve kumaş perdeler gibi belirli aralıklarla yıkama gerektirmiyor.
Kaz tüyü ya da fiber toz alıcılarla tozunu almak yeterli oluyor.
Uzun kullanımlarda deterjanlı bezle temizlenebiliyor.
Gerekirse alüminyum jaluziler, duşun altında deterjanla yıkanabiliyor.
Çift cam arasına uygulanan jaluziler temizlik gerektirmiyor.

Çelik raylar daha uzun ömürlü
Çelik alaşımlı üst raylar kullanılarak daha uzun ömürlü jaluziler üreten Jaluzi Online, ip dolaşmasını önleyen mekanizmasıyla da iddialı. Malzeme ve işçilik hatalarına karşı 5 yıl garanti veren Jaluzi Online'da alüminyum jaluzilerin fiyatları, kanat genişliklerine göre metrekaresi 40 ile 60 YTL arasında değişiyor. Ahşap jaluziler ise 100 YTL ile 150 YTL arasında satılıyor.

MPS Modern Perde Sistemleri
Luxaflex marka jaluzilerin bayisi olan MPS, bantları özel kesimli Ondulatte ve ahşap jaluzi serisi olan Wood Blind oldukça iddialı. 5 yıl garantili olarak satılan Ondulette'nin metrekaresi 110 YTL, Wood Blind'in ise 100 YTL.

JDS İthal Perde Sistemleri
1975 yılından bu yana perde üreten JDS, jaluzi üretimi konusunda da sektörün en eskilerinden. Ürünlerini müşterisine aracısız ulaştırmayı prensip edinen firma, uygun fiyatları ile dikkat çekiyor. JDS'de alüminyum jaluzilerin metrekaresi 14 dolara, 25 milimetre ahşap jaluzilerin metrekaresi 37 dolara, 50 milimetre ahşap jaluzinin metrekaresi ise 50 dolara satılıyor.
 
Link Silinmiştir.
Link Silinmiştir.
Link Silinmiştir.
Link Silinmiştir.
Link Silinmiştir.
Link Silinmiştir.
Link Silinmiştir.
 
çok hoş durmuşlar valla tablo gibi aynı.insanın içini açıyo,geç karşısına seyret...
 
çok farklılar ve çok hoşlar çok beğendim ya paylaşımın için çok teşekkürler lereeenim
 
eskıden boyle duvar kağıtları vardı..bunları gorunce o geldı hemen aklıma..manzara resimleri..gol resimleri vs..iç açıcı guzeller..
 
Sevgili lereenim bizde eşimle bu yaz yeni evimiz için perde konuşuyorduk ve daha bunları görmeden böyle perde düşünüyorduk.ama ben iş yerlerindeki düz beyazlar gibi olursa istemem diyordum bunlara bayıldım.bencede çok hoş ve pratik.teşekkürler.
 
bende çok beyendim insanı dinlendirirler bakarken.isterdim doğrusu.paylaşım için tşk canım
 
herbiri çok güzel geçekten duvar kağıdı gibi benim böyle perdem olsa hiç açmam dışarıyı görmektense perdelerimi seyreder dinlenirim.
 
bayıldım ya cok hoş tatıle gıdemeyenler asın evınıze denızı,dogayı,butun guzellıklerı:))))
 
X