- Konu Sahibi rafadantayfa
-
Fotoğraflarınıda payllaşın amayani bebişler geldikten sonra
yaa bizimde balıklarımızın yavruları olmuştu
yumurtadan çıkışını görmek için gözümüzü akvaryumdan ayırmıyoduk kardeşimle
harika bişey :))
Yavrular çıktı yumurtadan:)) şimdiden hayırlı olsun bebişleriniiiiizzz
Teşekkür ederimmAllah Analı Babalı Büyütsün..
Evet bu mevsimde yumurtluyorlarmış genelde.Teşekkürleryumurtlama mevsimi herhalde..Daha geçen hafta bi arkadaş paylaşmıştı faceden japon yavrularım oldu diye:))
hayırlı uğurlu olsunlar minnak balıklarınız,inşallah sağlıkla doğarlar
Evet çok mutlu oldum.Süper bir duygu olmali benimde vardi baliklarim 8 japon baligi..6 si hakkin rahmetine kavustu.. Su anda 2 tane balik var ve bunlarda ölürse eger birdaha balik almiycakmis esimKeske bunlarda yumurtlasalar
Ayyyy süper yaaaa resimlerini bekliyoruz bebişlerinnnn
Yumurtaları ayrı kaba aldın mı canım? Bildiğim kadarıyla japon
balıkları yeni doğan yavruları ve yumurtaları yiyo:44:
Var ama cok cabuk batiyor akvaryum su anda 2 balik var onlarada iyi bakiyorum solungac parazitinden öldü 2 si digerlerini bilmiyorum ki :44::26:
Nasiil temizliyosun sen canim ? 80 litre su aliyor akvaryum fazla buyuk degil o yuzden buyumediler genis ortamda olmadiklari icin denemek icin almistik akvaryumu
Ben hem iç filtre hemde dış filtre kulanıyorum.
Arada bir akvaryumun üzerine dinlenmiş su ilave ediyorum.
Bu şekilde su sık kirlenmiyor.
Ben 4 ayda bir değiştiriyorum komple akvaryumun suyunu.
80 lt ideal bir akvaryum bence.
Benimki 200 lt ama keşke daha küçük alsaydım diye düşünüyorum temizliği 4 ayda birde olsa zor oluyor.
80 lt de en fazla 8 balığa kadar besleyebilirsin.
Benimkiler hiç hastalanmadı.Bunun için ayrı bir çaba sarfetmedim.
Ama sanırım bazı balıklar alındığı yerden kaynaklı hastalıklı olabiliyorlar.
Benimde geçmişte bir çok balığım nedeninin bilmediğim bir şekilde kısa sürede ölüyordu.
Şuan bu balıkları aldığım akvaryumcunun balıkları çok sağlıklı çıkıyor.
Birde sık su değişimide zararlı olabilir.Suyu ne sıklıkla değiştiriyorsun?
ayda 1 kez tum degistiriyorum ayrica ustten su eklemiyorum ben :26: Su anda yeniden temizlemeyi dusunuyorum filtre bozuldu sadece oksijen gidiyo suya :44:
birde ilk baslarda cok yem attigimdan su cok kirlenmisti simdi gunde 1 kez cok az veriyorum az kirleniyo baligin biride surekli koseye saklaniyo :S hastalancak galiba bilmiyorum uzuluyorumda aslinda dis filtre dedigin hangisi canim?
Bu arada hayirli olsun bebeklerinbuyuduklerinden napicaksin bakilmaz cunki o kadar balik cok merak ettim ayy yerim onlari
Çok yemlediğin için çabuk kirlenebilir.Ben yiyip bitirecekleri kadar yem veriyorum.Dış filtre akvaryumun dışında duruyor.Boruları oluyor biri akvaryumdaki suyu alıyor filtrenin içinden dolaşıp başka bir hortumdan su temiz olarak akvaryuma doluyor.
Balıkların kaç tanesi ölmeden büyütebilirim bilmiyorum.Çünkü şuan çok küçükler.50 tanesi büyürse kendim bakıcam.Ama 50 den fazla büyürse dağıtırım diye düşünüyorum.Ama en az 3 aylık olana kadar ben büyütücem.Sonrasında duruma göre değişir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?