Japonya’dan Türkçe uyarı: Nükleer felaket olacak!

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
Türkçe bir video hazırlayan Japon vatandaşları Fukuşima’da yaşanan nükleer felaketi hatırlatan bir video hazırlayarak Japon Başbakan’ın Türkiye’ye nükleer santral satmasından dolayı utanç duyduklarını dile getirdiler. Japonların hazırladığı videoda Fukuşima nükleer felaketini yaşayanlar Türkiye’de kurulması planlanan nükleer santralin bir başka felaket olacağı konusunda Türkiye’yi uyarıyor.

Merhaba, ben Japonum. Ben Türkler için duyduğumuz endişeyi anlatabilmek için Türkçe öğrendim... Japon başbakanı Türkiye'ye Nükleer Santral sattı. Bundan dolayı Japonlar utanç içindeler çünkü biz 2,5 yıl önce Fukushıma Nükleer santralinde büyük bir kaza yaşadık. Ben Fukushıma Nükleer Santralinden 20 km içerdeki şehri ziyaret ettim. Kazayı yaşamış o şehirler, 2.5 yıl geçtiği halde hala aynı şekilde duruyordu. Hala daha kazanın olduğu Nükleer Santralin içi ne durumda bilinmiyor. Çok tehlikeli olduğu için kimse kesin bilemiyor. Ve her gün 300 ton radyoaktif kirli su denize akıyor. Radyoaktif bulaşan toprak, sıyrılıp atılsa bile nereye atılacağı belli değil. Santralde kullanılan malzeme 100.000 yıl boyunca takip edilmesi gereken çok tehlikeli maddedir. Eğer ileride bizim sattığımız nükleer santralde bir kaza olursa gerçekten ne olacak? Düşüncesi bile korkunç. Bir Japon olarak ne kadar özür dilesek yeterli değil. Ben Türkler için endişeleniyorum. Biz sizin ve ülkenizin geleceği için endişe ediyoruz.Nükleer Santral büyük bir enerjidir ama aynı zamanda çok büyük bir para kaynağıdır. Japonya da bu hakkı kullanma hususunda insanlar yanlış karar vermekte görüş ayrılıkları olmaktadır. Aynı ülkenin insanları birbirine düşebilir. Nükleer Santral artık güvenli değil. Japonya, ekonomisi için geleceğini kurban etmiş bir ülkedir. Lütfen kimseye güvenmeyin. Lütfen bir Nükleer santral fikrine alışmayın. Her zaman etrafınızı koruyup, dikkatli olmak önemlidir. Ben Türkiye'yi otobüs ile gezdim çok güzel bir ülke olduğunu gördüm. Gelecekte o güzelliği kaybetmemesini arzu ediyorum. Bütün Türklerin ve geleceğin çocuklarına Japonya'dan sevgilerle...
http://webtv.radikal.com.tr/turkiye/7327/japonyadan-turkce-uyari-nukleer-felaket-olacak.aspx
 
Son düzenleme:
Nükleer konusundaki skandallarıyla ünlü Rosatom Şirketi, Mersin Akkuyu’da kurmayı planladığı nükleer santralin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'nu 3. kez Çevre Bakanlığı'na sundu.

Hükümetin ısrarlı tutumu ve ikna çabalarına rağmen, halkın itirazları ve projedeki eksiklikler nedeniyle Akkuyu santrali henüz tüm onayları alamadı. Hep beraber bu projeyi durdurabiliriz.

Yeni Çevre Bakanı İdris Güllüce; çevrenin, insan sağlığının, gelecek nesillerin felaketi olabilecek bu plana acilen dur demeli.

Rosatom’un kurmayı planladığı bu santral için daha önce 2 kez ÇED raporu hazırlanmış, ikisi de Çevre Bakanlığı’ndan geri dönmüştü. Şimdi 3. rapor da reddedilmeli, çünkü...

İstanbul ve çevresi de tehdit altında.
İstanbul ve çevresi de tehdit altında. Santralden çıkan nükleer atıklar Rusya’ya transfer edilirken boğazlardan geçecek. Dünyada her yıl, nükleer madde taşımacılığında en az iki kaza yaşanıyor. İstanbul Boğazı en tehlikeli kaza alanlarından biri.

Akdeniz foku ve caretta caretta'lar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.
Akdeniz foku ve caretta caretta'lar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Santralin kullandığı soğutma suyu Akdeniz'de su sıcaklığının artmasına neden olacak ve tüm deniz yaşamını tehdit edecek.

Sorumluluk alan yok..
Sorumluluk alan yok. Olası bir kazada küçük bir miktar dışında sorumluluğu alacak kimse yok. Kaza olursa milyonlarca dolar halkın yani senin cebinden çıkacak. Rosatom'un ise hiçbir sorumluluğu yok.

Türkiye nükleer istemiyor.
Türkiye nükleer istemiyor. Türkiye’nin %64'ü nükleer santral istemezken, %82'si nükleer santrallere yakın yaşamak istemiyor.

Acil durum planı sadece 5 km çapını kapsıyor.
Acil durum planı sadece 5 km. çapını kapsıyor. Oysa bir kaza olması durumunda Türkiye'nin tamamı ve komşu ülkeler de radyasyondan etkilenecek.

Hep beraber, çevre bakanı İdris Güllüce’den, çevrenin, insan sağlığının, gelecek nesillerin felaketi olabilecek bu plana dur demesini sağlayalım.

2000 yılında Nükleer Karşıtı Platform ile yapılan etkinlikler ve harekete geçen insanlar sayesinde, nükleer enerji ihalesini iptal ettirebilmiştik. Şimdi benzeri bir sorunla karşı karşıyayız. Bu sorunu ancak birlikte aşabiliriz. Şimdi harekete geç, imzanı atarak başla, nükleer santral tehdidini birlikte durduralım.

http://nukleer.greenpeace.org/?tweet
 
Burası Türkiye'nin keşfedilmemiş cenneti Sinop. Buraya nükleer santral yapacaklar.
$BlA7oO1IgAAWJ6C.jpg

Mersin Akkuyu. Buraya nükleer santral yapacaklar.
$ac210d519b174a89a3790d05bc7eac66.jpg
 
Son düzenleme:
Nejat İşler - Nükleer Santral İstemiyoruz
[video=youtube;_euK0VY_Kow]https://www.youtube.com/watch?v=_euK0VY_Kow[/video]
 
Fukuşima’da yaşanan felaketin ardından nükleer enerji konusunda endişelerin arttığı Japonya, dün son reaktörün de kontrol amacıyla kapatılmasıyla uzun bir süre için nükleer enerjiye veda etti...

Japonya, dün çalışmakta olan son nükleer reaktörünü de kapamasıyla uzun bir süre için nükleer enerjiye veda etti. 2011’de Fukuşima’da yaşanan nükleer felaketin ardından Japonya, 54 nükleer santralinin 52’sinin faaliyetini durdurmuştu. Geriye kalan iki reaktörden biri eylül başında kapatılmıştı. Aktif olan son reaktör ise dün kontrol ve bakım için kapatıldı.
Reaktörün tekrar ne zaman açılacağına dair kesin bir tarih ise belirlenmedi. Böylece nükleer enerji sektöründe dünyanın bir numarası olan Japonya, Fukuşima felaketinin ardından yaklaşık kırk yıldır ikinci defa nükleer enerjiden yoksun kalacak.

14 yeni santral iptal
11 Mart 2011’de 9.0 şiddetindeki deprem ve tsunaminin ardından Fukuşima’daki Daiichi nükleer santralinde meydana gelen felaket, nükleer enerjiye tepki duyulmasına yol açmış, Japon halkı nükleer enerji aleyhinde gösteriler düzenlemişti. Felaketten önce enerjisinin yüzde 30’u nükleer enerjiye, yüzde 9’u yenilenebilir enerjiye dayanan Japonya’da 2030’a kadar nükleer enerji oranının yüzde 52’ye çıkarılması, 14 yeni santral daha yapılması planlanıyordu.
Ancak halktan gelen tepkileri göz önüne alan Japon hükümeti bu planı iptal etti ve nükleer enerjiye bağımlılığı azaltma kararı aldı.

Faturada yüzde 30 artış
Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Japonya için nükleer enerji büyük bir önem arz ediyor. Felaketin ardından gerçekleşen seçimlerle iktidara gelen Başbakan Shinzo Abe, enerji ithal etmek pahalı olduğu için nükleer enerjinin ülkesi için hayati olduğu konusunda ısrar ediyor.
Nükleer enerji olmadan da elektrik kesintilerinin önüne geçebilen ülkede birçok sektör güneş enerjisi gibi alternatif kaynaklara yöneldi. Kamuoyu hala nükleer enerjiye karşı çıksa da, elektrik faturalarındaki yüzde 30’luk artışın gösterilerin önüne geçtiği düşünülüyor.


Fukuşima’da kirli su hâlâ denize karışıyor
Fukuşima’daki Daiichi nükleer santralindeki radyasyon sızıntısının hala görülmesi, tehlikenin devam etmesine yol açıyor. Başbakan Abe, durumun kontrol altına alındığını söylese de reaktörlerin soğuması için kullanılan kirli suyun hala denize karıştığı aktarılıyor.

Brezilya nükleere yatırımı durdurdu
Japonya’da yaşanan güvenlik sorunu, nükleer enerjiye yönelmeyi düşünen diğer ülkelerin de kaygı duymasına sebep oluyor. Türkiye de nükleer enerjiye yatırım yapmaya hazırlanan ülkelerden. Türkiye, Mersin’de inşa edilecek ilk nükleer santral için Rusya ile, Sinop’ta yapılması planlanan santral için Japonya ile anlaşmıştı.
Brezilya ise Fukuşima’daki durumun ardından nükleer santrallere yapmayı planladığı yatırımı ertelemeye karar verdi. Hükümetin enerji planlama kurumundan yapılan açıklamada, 2030’a kadar dört nükleer santralin inşa edilmesi planına sadık kalınmayacağı duyuruldu. Onun yerine rüzgar enerjisinde potansiyel gördükleri belirtildi.
Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde halihazırda işleyen iki nükleer santral var, diğeri ise inşaat aşamasında. Almanya geçen yıl 2022 yılına kadar ülkedeki 17 reaktörü, İsviçre 2034’e kadar beş reaktörünü kapatacağını söyleyerek nükleer enerjiden kademeli olarak vazgeçeceklerini duyurmuştu. Belçika ise 2016-2025 yılları arasında nükleer enerjiden tamamen vazgeçeceğini açıkladı.



http://dunya.milliyet.com.tr/japonya-son-nukleer-reaktoru-de/dunya/detay/1763998/default.htm
 
Mutfak tüpü gaz kaçırıyor mu diye çakmakla kontrol eden,Trafosuna kedi girince 40 ilçede elektrikleri kesilen ülkeyiz,nükleer santral bizim neyimize.Şu an çoğu insanın umrunda değil bu nükleer mevzusu,söylenen herşey kulak arkası ediliyor ama ileride çocuklarımız torunlarımız iki kafalı beş bacaklı doğmaya başlarsa görecekler neyin ne olduğunu,ya da belki buna da kader deyip geçerler bilemiyorum.
 
Mutfak tüpü gaz kaçırıyor mu diye çakmakla kontrol eden,Trafosuna kedi girince 40 ilçede elektrikleri kesilen ülkeyiz,nükleer santral bizim neyimize.Şu an çoğu insanın umrunda değil bu nükleer mevzusu,söylenen herşey kulak arkası ediliyor ama ileride çocuklarımız torunlarımız iki kafalı beş bacaklı doğmaya başlarsa görecekler neyin ne olduğunu,ya da belki buna da kader deyip geçerler bilemiyorum.

Başka ülkeler kapatmanın derdinde biz ise açmanın el gider Mersine biz gideriz tersine işte:KK14:
 
İnönü Stadında açılan Nükleer Santrale Hayr ! pankartını 2.defa açılması engellenmişti ve açtırmamışlardı.O geldi aklıma.Yasadışı bişey yapmıyorduk ya biz pankart acacaktık alt tarafı.
 
valla bu isin kazasi koprunun ayaklarinin cokup uc kisinin olmesine benzemez, hizli trenle kaza yapip 35-40 kisinin hayatini kaybetmesine de benzemez.. Marmarayda elektirikler kesilip tunelin icinde karsiya kadar yurumeye de benzemez.. Bundan once yapilanlara ve guvenlik tedbirlerine bakilirsa yandik ki ne yandik...
 
Türkiye'nin farklı bölge ve illerine kurulması beklenen nükleer santraller Allah korusun yaşanacak bir kaza sonrası tüm ülkeyi etkiler.
Buyrun Çernobil, tüm Karadeniz'i etkiledi, etkilemedi deyip haberlere ellerinde Rize çayıyla çıkıp ohhh mis gibi ben içiyorum hiçbirşey olmaz diyenlerden biri de tuhaftır ki kanserden öldü, Karadeniz'de kanser patlaması yaşandı resmen:KK50:

Hadi hep beraber öldük gittik, nükleer felaket yaşandığında o topraklarda yetişen mahsulünüz bile radyasyonlu olur, beslediğiniz hayvan, içtiğiniz su, doğuracağınız çocuklar bile daha anne karnındayken hasta olur.

Nükleer bir felaket olduğunda anında ölümde olur, 10 yıl sonra da kanser olarak çıkar ortaya.

Hala Nükleer santralı dayatıyorlar, bu işin piri Japonya bile bin pişman, yapalım nükleeri, nasılsa insan bir kere ölür, ölürsek ne mutlu, Allah süründürmesinde:KK50:
 
X