Japonya’dan gelecek misafirim ve içime oturan dert.

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.473
133
Kızlar Japon ve Brezilyalı bir arkadaşım geliyor hem beni görmek hem de Türkiye’yi gezmek için.
Biz 3’lü çok güzel bi gruptuk, çok güzel anlarımız olmuştur.
uçak bileti çoktan alındı.
Ama bu koronavirüs olayı, Japonya’da önünü alamayacak şekilde yayılması beni çok korkutuyor. Arkadaşım Tokyo’dan gelecek bir de en fazla vaka orada.
Aşırı korkuyorum ama Japonu eksem Brezilyalıyı da görememiş olucam
kafam karman çorman. Ne yapmalıyım sizce?
Aynı evde kalmayacak olsak da kesin temas olacak ister istemez.

Ülkeye girerken kontrolden geçiyorlar.

Bu insan gelince sadece sizinle değil bir sürü insanla temasa girecek. Bulaşı ihtimali varsa sadece size bulaşmaz muhtemelen. Çok endişe ediyorsanız sebebinizi dürüstçe söyleyin.

Geçiyorlar fakat hastalığın kuluçka süresi mevcut 14 gün. Kontrol sadece hastalık belirtileri gösterenler için işe yarıyor. :/

keşke uçağı Falan iptal olsa ya. Of yani :/

kuluçka süresi 27 günmüş.
sadece termal kamerayla bakılıyor ateşi olan ayıklanıyor. kontrol dedikleri o.
kuluçkadakini tespit edebilecek bir sistem yok.

ben olsam ertelerdim konu sahibesi.

Peki ülkeye ilk girişte bende virüs olsa ama daha kuluçka döneminde olsa

Yanı ateşim 36.5

Termal cihazlarda normal cikacak ve ben ülkeye giriş yapacağım

Ama sonra ateş yükselecek ve bende virüs olduğu açığa çıkacak

İtalya'da virüsü bulaştıran kişi Çinli iş arkadaşıyla yemek yiyen bir adammış.
Karısı ve halisahada futbol oynadigi insanlara o bulaştırmis. Şimdi 2 tane ölü var bu adam yüzünden... Bence görüşme.
Benim de arkadaşım İran'dan geldi. İran da malum ölü sayısı 6 oldu. Hele iki hafta geçsin öyle buluşucam.

Ülkemizede korona virüsü girmiş durumda . Artık dışarı da çok mecbur olmadıkça çıkmamamız gereken bi dönemdeyiz

kuluçka süresi 27 günmüş.
sadece termal kamerayla bakılıyor ateşi olan ayıklanıyor. kontrol dedikleri o.
kuluçkadakini tespit edebilecek bir sistem yok.

ben olsam ertelerdim konu sahibesi.

21 gün.

Evet söylediklerinizin hepsini biliyorum da bu konu sahibinin arkadaşında virüs olma ihtimalini ya da konu sahibinin arkadaşı gelmese de virüs kapma ihtimalini değiştirmiyor. Arkadaşın geldiği uçakla en az 150 kişi daha gelecek ve bunlardan herhangi biriyle temasa girip girmeyeceğimiz mechul.

Dediğim gibi konu sahibi endişeleniyorsa ertelesin ya da iptal etsin ama bahane uydurmasın. Bu sebeple kabul edemiyorum desin.

Kişisel önlemlerimizi alıp dua etmekten başka çaremiz yok şu an. Kendimizi korumanın garanti bir yolu yok.

aslında Japonya'da sadece 134 vaka var. yani arkadaşınızda olma ihtimali %1 falandır. çok endişeleniyorsaniz buluşmayın tabii ki

Van'da 3 kişi karantinaya alınmıştı, birisinde testin pozitif çıktığına dair söylentiler var.
ki İranlılar da korkup Türkiye'ye geliyormuş akın akın.
Kesin olmayan bilgilerle insanları korkutmak ve panik ortamı yaratmak suçtur.

ben olsam iptal ederdim.

normal sartlarda cuma gunu tatile cikacaktim ben malezyaya gidecektim. orada da koronavirus cikti, direkt iptal ettim paramin yarisindan cogu yandi.

gecen ay da yurt disindaydim yanimda bir suru cinli vardi sorun etmemistim cunku ciddiye almamistim. ama su an ben bile gercekten tirsiyorum. ankarada bile tedirginim bazen. nisan ayinda singapurda bir egitime katilacaktim su an resmen onu dusunuyorum. bence tehlikeye atilmasi gereken bir konu degil bu artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…