Japonya’dan gelecek misafirim ve içime oturan dert.

Kesin olmayan bilgilerle insanları korkutmak ve panik ortamı yaratmak suçtur.
teşekkürler, anayasamız hakkında bilgiye sahibim.
oradaki halkta 'soylenti'ler olduğunu söyledim. yani dedikodular. hastanın testini ben yaptım pozitif çıktı demedim.')

Kızlar Japon ve Brezilyalı bir arkadaşım geliyor hem beni görmek hem de Türkiye’yi gezmek için.
Biz 3’lü çok güzel bi gruptuk, çok güzel anlarımız olmuştur.
uçak bileti çoktan alındı.
Ama bu koronavirüs olayı, Japonya’da önünü alamayacak şekilde yayılması beni çok korkutuyor. Arkadaşım Tokyo’dan gelecek bir de en fazla vaka orada.
Aşırı korkuyorum ama Japonu eksem Brezilyalıyı da görememiş olucam🤦‍♀️
kafam karman çorman. Ne yapmalıyım sizce?
Aynı evde kalmayacak olsak da kesin temas olacak ister istemez.

Gorusmeyin.

Bence kabul etmeyin..
Ne olacağı belli olmaz onlarda virus varsa size sizden baskasina bizlere busekilde gidip yayilmaya devam edicek.
Insanlar hala akillanmamis gezme derdindemi gercekten hayir niyetleri ne virusü türkiye ye de bulaştirmakmı? (Genel olarak söyledim sadece sizin arkadaslariniz icin gecerli degil)

Sondakika haberlerinden van da 5 kişi bu teşhisle hastaneye yatmış, orada bulunan bir tanıdığımda hastaneninde kapatıldığını söyledi
Netleşen teşhis yok ama hala yani. Çünkü daha dün bu virüsler üzerine çalışan bir arkadaşıma sordum da şüphelenip karantinaya alınanlar oldu ama hiçbirinde çıkmadı henüz demişti. İnşallah olmaz hiç.

Ben kabul etmezdim. 👍
Hastalik kol geziyor millet hala ülke degistiriyor, gezme derdine düşmüş. Şaka mi bu ya...
Binlerce insan viruse yakalandi, binlercesi öldü ve tedavisi yok hala hersey normalmiş gibi seyehatler ediliyor ya cildiriyorum. 🙄
Ben de anlamiyorum oda arkadasim surekli yurt disina gidiyor, ne kendini ne bizi dusunmuyor. Sinir oluyorum.

Netleşen teşhis yok ama hala yani. Çünkü daha dün bu virüsler üzerine çalışan bir arkadaşıma sordum da şüphelenip karantinaya alınanlar oldu ama hiçbirinde çıkmadı henüz demişti. İnşallah olmaz hiç.
Insallah ama çok aktif geliş gidişler var hala iran sınırında çok tedbirli olunması gerekiyor

Ben olsam görüşmem ama nasıl iptal edilecek bilmem bilet falan alınmış.keşke ülke bir süre bütün sınırları,gidiş gelişleri kapatsa.termal kamerayla hasta olanı bulsan ne olacak ki?kuluçka süresindekini bulamayacaksın.bu ülkeye girerse çok can alır.ihmaller ülkesi sonuçta.

Insallah ama çok aktif geliş gidişler var hala iran sınırında çok tedbirli olunması gerekiyor
Iran sinirina tedbir alinmis da, gorevliler bilgilendirilmis de, hepsine maske alinmasi icin talimat verilmis de, mişde miş, valla bana komik geliyo artik, sinirdan gecen gecti, viruslulerden giren girdi zaten, 2-3 haftaya duyariz bizde ki vaka artisini, zaten van sinirina onlem alsan nolucak, adamlar hergun 3 ucak kaldiriyo Turkiyeye

Size katılıyorum geliş gidişler olduğu sürece bulaşma riski var

Benim arkadaşımın eşi singapur'dan geldi turistik gezi deydi . İptal etmedi.
İnsanlar bilinçli değil.üstelik dünyaya yayılan bir virüsün bizim ülkeye uğramama ihtimali oldukça düşük bence. dua etmekten hijyene dikkat etmekten başka çare olmadığını düşünüyorum ben de.
Tüm seyahatler kapatılsa belki bir nebze faydası olur..

Şu dönemde keşke kimse ülke dışına çıkmasa. Bi süre otur oturduğun yerde kardeşim ya.

Görüşmek istemediğinizi söylerseniz eminim ki kendilerini çok kötü hissederler ama bu sizin ve cevrenizin sağlığından daha önemli değil

Back
X