Japonya’dan gelecek misafirim ve içime oturan dert.

allah razi olsun ya sonunda duzgun bi yorum.
Sizin fikrinizi alabilir miyim?
Teşekkür ederim ama malesef ben de bu konuda yetkin değilim, sadece haberlerden ne öğrenirsem o. Sadece tavsiye edebileceğim şey kapalı ve kalabalık mekanlardan uzak durmak, gün boyu dışarıyla temastan sonra ellerimizi güzelce yıkamak, insanlarla yakın temastan kaçınmak. Ülkeye giriş çıkışlar tabi ki durmadı o aşamaya dilerim gelmez. Halk sağlığı müdürlüğünün İnternet sitesi bu konuda bilgileri güncelliyor sürekli. Kronik rahatsızlıkları olanların daha çok dikkat etmesini tavsiye ediyor doktorlar, çünkü bu virüs bu kişiler, çocuklar, yaşlılar için daha büyük risk oluşturuyor tüm diğer virüsler gibi. Panik yapmamak tabi ki gerekiyor ama hafife almamak da lazım. Şu aşamada alabileceğimiz tek şey kişisel önlemler.

e gezmeye gıden bır turk ogretmen ulkeme gıremıyorum ızın vermıyorlar dıyordu nasıl ya gırıs cıkıs elını kolunu sallaya sallaya rahat mı ? bunca hastalıga ragmen
oyle olsa tum dunyaya sımdıye coktan yayılırdı nasıl serbest gırıs cıkıs anlayamadım

grip olmusum iptal etme sansiniz seyahati varmi sizede bulasmasin diye bir laf atip sansimi denerdim 🙄

Kızlar Japon ve Brezilyalı bir arkadaşım geliyor hem beni görmek hem de Türkiye’yi gezmek için.
Biz 3’lü çok güzel bi gruptuk, çok güzel anlarımız olmuştur.
uçak bileti çoktan alındı.
Ama bu koronavirüs olayı, Japonya’da önünü alamayacak şekilde yayılması beni çok korkutuyor. Arkadaşım Tokyo’dan gelecek bir de en fazla vaka orada.
Aşırı korkuyorum ama Japonu eksem Brezilyalıyı da görememiş olucam🤦‍♀️
kafam karman çorman. Ne yapmalıyım sizce?
Aynı evde kalmayacak olsak da kesin temas olacak ister istemez.
Söz konusu bir sürü insan hayatı bence yapmayın nolur daha sonraya erteleyin mesala yaza .haberlere bakın çok hızlı yayılıyor ve kendini 20 gün sonra gösteriyor. Nasil bir düşüncedesiniz anlamadim.

Virüsün sıcağa dayanıksız olduğu ve havaların ısınmasıyla birlikte etkinliğini kaybedeceğini okudum ben de. O yüzden mi mart-mayıs tarihleri veriliyor acaba, biliyor musunuz?
İnşallah sıcak havalarda tamamen biter zaten şöyle bakınca zaten sıcak ülkelerde bu virüs yok afrika taraflarında falan

Herşeyi geçtim arkadaşlarımızda kusura bakmayın ama pek dusuncesizmis. Böyle bir durumda ne olur ne olmaz diye gelmemesi lazım ki şu durumda Allah korusun ben yurt dışı ucuslara bile binemem. Kuluçka süresi var o süre içinde her an herkesten bulaşabilir. Annen değil baban değil canım bence bir bahane bulup ertele.

valla hata bizim ülkede niye aliyor ki yurtdisindan turist yani varsa bisi sana bulasmasa baskasina bulasir önü alinamiyor ki bu virüsün

Kızlar Japon ve Brezilyalı bir arkadaşım geliyor hem beni görmek hem de Türkiye’yi gezmek için.
Ama bu koronavirüs olayı, Japonya’da önünü alamayacak şekilde yayılması beni çok korkutuyor. Arkadaşım Tokyo’dan gelecek bir de en fazla vaka orada.
Farkındamisin bilmem eğer bir sorun varsa burda been bile tehkikedeyim geliirse.

Ben çok sakinim. Çok sıkıldım artık bu felaket teorilerinden, haberlerinden. Kişisel olarak yapabileceklerim belli ve sınırlı, paniklesem de değişecek bir şey yok. Domuz gribi, sars, mers, ebola. Eeh raddesindeyim artık.

Hayatımı kontrol edebildiğim kadar edip normal düzenimde yaşamaya devam ediyorum. Başka ne yapabilirim? Gidip sınırları kapatacak, uçuşları durduracak, hastalığa tedavi bulacak durumum olmadığına göre evde kendi kendime panikleyip stres yapmamın da bir anlamı yok.

Harikasınız gerçekten. Bende sıkıldım artık felâket seneryolarndan, elbette tedirgin olup korkuyoruz. Hatta anneler bende dahil çocuklarımızı düşünüyoruz endişeleniyoruz ama dediğiniz gibi yapacaklarımız sınırlı. Napalim evde panik ataktan anksiyeteden ölelim mi. Buraya da yazanlar olmuş dunyanin sonu bu virüsten gelcek,ülkeye girdi bile falan filan yapmayın insanları gereksiz panikletmeyin lütfen. Tedbir bizden gerisine elimiz yetişmiyor. Direk asya ülkesinde yaşayan bı üye yazmış mesela ama bizim milletimiz olayları büyütmek konusunda usta tabikii.

Harikasınız gerçekten. Bende sıkıldım artık felâket seneryolarndan, elbette tedirgin olup korkuyoruz. Hatta anneler bende dahil çocuklarımızı düşünüyoruz endişeleniyoruz ama dediğiniz gibi yapacaklarımız sınırlı. Napalim evde panik ataktan anksiyeteden ölelim mi. Buraya da yazanlar olmuş dunyanin sonu bu virüsten gelcek,ülkeye girdi bile falan filan yapmayın insanları gereksiz panikletmeyin lütfen. Tedbir bizden gerisine elimiz yetişmiyor. Direk asya ülkesinde yaşayan bı üye yazmış mesela ama bizim milletimiz olayları büyütmek konusunda usta tabikii.

Ha tabiki bu yazdıklarımdan dolayı japonya dan misafiriniz gelsin takılın diyemicem orasida ayrı mesele sonuçta keyif için gelmese daha iyi olur herkes için.

Konu sahibi kararını vermiş zaten illaki turistlik rehberlik yapacak. İlgili Japon arkadaş da her türlü ülkeye gireceği için bizim riskimiz aynı aslında, konu sahibini korumak için de uğraşmamıza gerek yok. İnsan kendi sevdiklerine kendisi değer vermiyorsa yabancılar neden uğraşsın? Sonuçta metroda bu yüzden kalp krizi geçiren bir sürü hastanın videosu var, pek çok kaynak var, biraz da kendiniz araştırın. Sizi “rahat” bırakıyorum.

Acil işinizin cuktını soleyın

YErinizde olsam arkadaşla ilişkimi keserdim. corona merkezinden gelen o.bunu düşünüp kendinin iptal etmesi gerekir size değer vermeyen bir insan için riske atmayın

hemen arkadaşlarınızın isimlerini korona virüslü kişiler türkiyeye giriş yapıyor diye emniyete bildirin gelemezler zaten kan sonuçlarından çıkar olmadıkları ama uçak bileti yandığı için ertelenir uzun süre :)

Seyahatler ne için yasaklanmıyor anlamıyorum. Yani illa bize de bulaşacak. Neyse havaalanlarında termal kameralar sayesinde tespit edilebiliyorda gerek yoktu yani keske milletim söz konusu deseydiniz. Düşüncesizlik arkadaşınızın yaptığı

Seyahatler ne için yasaklanmıyor anlamıyorum. Yani illa bize de bulaşacak. Neyse havaalanlarında termal kameralar sayesinde tespit edilebiliyorda gerek yoktu yani keske milletim söz konusu deseydiniz. Düşüncesizlik arkadaşınızın yaptığı

O termal kameralara güvenmeyin

Kuluçka döneminde ateş yok

O yüzden virüs pozitif olan biri direk ülkeye girebilir ateş-i 36.5 olduğu için.

Ama.belirtiler sonradan çıkar

Back
X