Japonya’dan gelecek misafirim ve içime oturan dert.

ben olsam iptal ederdim.

normal sartlarda cuma gunu tatile cikacaktim ben malezyaya gidecektim. orada da koronavirus cikti, direkt iptal ettim paramin yarisindan cogu yandi.

gecen ay da yurt disindaydim yanimda bir suru cinli vardi sorun etmemistim cunku ciddiye almamistim. ama su an ben bile gercekten tirsiyorum. ankarada bile tedirginim bazen. nisan ayinda singapurda bir egitime katilacaktim su an resmen onu dusunuyorum. bence tehlikeye atilmasi gereken bir konu degil bu artik.
Kardesimde isi geregi yaklasik bir aydir singapurda odum kopuyor ona birsey olacak diye. Bu virus hepimize kabus oldu 😔

Azıcık bence okuyun siz okuyun? Kimsiniz nesiniz bilmiyorum ama karantinaya ŞÜPHELİ olarak alındı diyip sonra Türkiye'ye virüs girdi artık demek neyin kafası? Olası demişsin ilk mesajına bak bakalım? Çoğu karantina h1n1 ya da diğeri... Kendi organinizdan uydurup sonra da geri vites yapmayın!
Ya bi git ya bi sal beni kimsin yapıştın ya . Haberi yapan ben değilim haber yapılmış bende takip eden bi vatandaş olarak okudum ve soyledim Türkiye ye de bulaştı diye , orada bulunan bir tanıdığımda evet böyle biseyler var hastanede kapatıldı dedi.. Terbiyesizlesmeyin gidin başka saldıracak yer bulun ..!

Pardonda Turkiyede kazadan olme ihtimalin cokca fazla o zaman disari cikmayin, millet araba kullanmasini bilmiyor, 10 saatle ehliyet alip yola cikiyor, siz virusten korkuyorsunuz. Turkiyede kim insan canina kiymet veriyor.
Bir abartmayin

Kızlar Japon ve Brezilyalı bir arkadaşım geliyor hem beni görmek hem de Türkiye’yi gezmek için.
Biz 3’lü çok güzel bi gruptuk, çok güzel anlarımız olmuştur.
uçak bileti çoktan alındı.
Ama bu koronavirüs olayı, Japonya’da önünü alamayacak şekilde yayılması beni çok korkutuyor. Arkadaşım Tokyo’dan gelecek bir de en fazla vaka orada.
Aşırı korkuyorum ama Japonu eksem Brezilyalıyı da görememiş olucam🤦‍♀️
kafam karman çorman. Ne yapmalıyım sizce?
Aynı evde kalmayacak olsak da kesin temas olacak ister istemez.
Herhalde ellerini kollarını sallaya sallaya giremezler.Bu gidişle zaten Türkiye de bu belayı başına alcak belli ki.Madem japonu eksen brezilyalıyı da göremiceksiniz siz gidin ya bizim başımızı niye belaya sokuyorsunuz

teşekkürler, anayasamız hakkında bilgiye sahibim.
oradaki halkta 'soylenti'ler olduğunu söyledim. yani dedikodular. hastanın testini ben yaptım pozitif çıktı demedim.')
Anayasamız hakkında sen de bu yorumu yapan arkadaş da gercekten çok bilgili tebrik ederim.Ülkeye sizin gibi bilinçli arkadaşlar lazım.

Sınırlar sanal birer çizgidir, gerçek değiller. Virüsler sınır tanımaz. Kendi önlemlerimizi alıp bekleyeceğiz başka çaremiz yok.

Bu arada benim eşim çin merkezli bir şirkette bir sürü çinliyle beraber bir plazanın içinde çalışıyor. Hangi biriyle temasa girmesin? Ya da hangi birini geri yollayalım?
Sınırlar sanal bir çizgi değildir.Öyle olsa ismine sınır demezlerdi.Virüsler sınırlar arası geçişleri kapattığında ve mal giriş çıkışlarında da dezenfekte önlemlerini aldığında gayet de engellenebilir.Şirketteki çinliler Çin’e mi gidip geliyorlar bu arada?

Daha yeni altyazı geçti TV de. Saat 20:00 den itibaren tek taraflı olarak İran uçuşları durduruldu diye. Millet neyin kafasını yaşıyor gerçekten anlamıyorum. Konu sahibi de sadece kendisi için sormuş, yoksa bu japon arkadaş zaten gelicek ülkeye. Millet ne saldırmış ya hayret bişey. Bimere cimere yazın uçuşlar durdurulsun diye, konu sahibi ne yapabilir. Şu an bile uzakdoğu, ülkelerine tatile giden bir sürü insan var. Havaalanları vızır vızır. Global dünyada bu virüsten korunmak çok zor, hele ki tedbirlerde ihmaller yaşanan bir ülkede. Dileyelim ki sağlık kurumlarımız hazırlansın.

Van'da yaşıyorum dün gece itibarıyla karantina altına alınan 10 kişi vardı onlar da İran'dan gelen Türkiye vatandaşı imiş, virüs testleri negatif çıkmış, sınır kapıları da kapatıldı. Yine de tedbiri elden bırakmamak gerekiyor çarşıda in cin top oynuyordu normalde trafik felç olurdu sallana sallana geçtik yolları yani. Çok zor bir dönemden geçiyoruz Allah sonumuzu hayreylesin.
Konu sahibi kesinlikle görüşme ben olsam açık açık da söylerim yani canımızı yolda bulmuyoruz. Biz avmlerden toplu taşıma araçlarından tırsıyoruz siz eve davet etmekten bahsediyorsunuz. Yürek mi yediniz diye sorarlar ?

Arkadaş senin arkadaşın gelecek ama bizde tehlikeye giriyoruz :KK64:
Boşver gelmesinler bu süreçte.
Ben olsam kabul etmezdim.
Şakaya gelecek, amaan bişey olmaz denecek bir durum değil.

Yalnız bu konuyla beraber virüsün ülkemize girişinin an meselesi olduğunu iyice anladım.
Biz sadece çine kapadık güya kendimizi.
Ama baksana gayet açık geliş gidiş var.
Of Allahım sen koru

Sınırlar sanal bir çizgi değildir.Öyle olsa ismine sınır demezlerdi.Virüsler sınırlar arası geçişleri kapattığında ve mal giriş çıkışlarında da dezenfekte önlemlerini aldığında gayet de engellenebilir.Şirketteki çinliler Çin’e mi gidip geliyorlar bu arada?

Tüh bütün dünya düşünememiş bunu kapatmamışlar geçişleri dezenfekte önlemleri de almamışlar habire yayılıyor virüs.

En son çin yeni yılında gittiler, şu an ne durumda bilmiyorum. Çok merak ettiyseniz sorayım.

Daha yeni altyazı geçti TV de. Saat 20:00 den itibaren tek taraflı olarak İran uçuşları durduruldu diye. Millet neyin kafasını yaşıyor gerçekten anlamıyorum. Konu sahibi de sadece kendisi için sormuş, yoksa bu japon arkadaş zaten gelicek ülkeye. Millet ne saldırmış ya hayret bişey. Bimere cimere yazın uçuşlar durdurulsun diye, konu sahibi ne yapabilir. Şu an bile uzakdoğu, ülkelerine tatile giden bir sürü insan var. Havaalanları vızır vızır. Global dünyada bu virüsten korunmak çok zor, hele ki tedbirlerde ihmaller yaşanan bir ülkede. Dileyelim ki sağlık kurumlarımız hazırlansın.

allah razi olsun ya sonunda duzgun bi yorum.
Sizin fikrinizi alabilir miyim?

Tüh bütün dünya düşünememiş bunu kapatmamışlar geçişleri dezenfekte önlemleri de almamışlar habire yayılıyor virüs.

En son çin yeni yılında gittiler, şu an ne durumda bilmiyorum. Çok merak ettiyseniz sorayım.
Bugün İran sınırı tek taraflı kapatıldı canım.Ekonomi hakkındaki tüh vahlı anlatımlarınla yok üretim durursa yok bilmem ne olursa gibi saçma ahkamlarınla seni dışardan iktisat okuyup eueyhhh ben biliyorum yeahhh yeri gelmişken şuraya bir kaç bildiğimi sıkıştırayım havalarını bozmamak için diyorum ki hazin bilgilerinle kadınlar kulubu kadınları olarak aydınlatılmanın devamını dört gözle bekliyorum.Takipteyim canım senden öğrenecek çok şeyimiz var muahhh

Back
X