Jean-Christophe Grangé

zeynep215

edep ya Hu!!!
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2008
2.426
17
156
Fransız yazar Jean-Christophe Grangé 1961’de Paris’te doğdu. Serbest gazeteci olarak çeşitli haber ajansları ve gazeteler için çalıştı.
Leyleklerin Uçuşu adlı ilk romanı 1994'te yayımlandı. Bu kitap Fransa'da 450000 adet sattı ve sekiz bölümlük bir TV dizisi haline getirildi.
Yazarın ikinci eseri Türkiye baskısını Şubat 2001'de yapan ve 20 dile çevrilen Les Rivières pourpres (Kızıl Nehirler)'di. Roman beyazperde'ye taşındığında yönetmen koltuğunda Mathieu Kassovitz vardı. Başrollerde ise Jean Reno ve Vincent Cassel yer aldı.
Grangé'ın üçüncü romanı Le Concile de Pierre (Taş Meclisi) eylül 2000'de piyasaya çıktı ve Fransa'da kısa sürede 150000 adet sattı. Türkiye'de Ağustos 2001'de yayımlandı. 2006 yılında Stéphane Cabel ve Guillaume Nicloux tarafından senaryolaştırılan kitap, Guillaume Nicloux yönetiminde sinemaya uyarlandı. Filmin oyuncu kadrusnda Monica Bellucci, Catherine Deneuve, Moritz Bleibtreu, Sami Bouajila, Elsa Zylberstein, Nicolas Thau, Tubtchine Bayaertu, Laurent Grévill gibi güçlü isimler yer aldı.
2001 yılında vizyonda yer bulan Vidocq filminin senaryosunu Pitof ile birlikte yazdı.
2003 yılında L'Empire des loups - Kurtlar İmparatorluğu (roman)'nu yayımladı. Eser 2005 yılında Chris Nohan'ın yönetmenliğinde beyazperdeye aktarıldı. Kurtlar İmparatorluğu (film)'nda Jean Reno'nun yanısıra Emre Kınay da yer aldı. Kitabın Türkiye baskısı Temmuz 2003'te yapıldı.
Grangé'ın bir yıl gibi kısa bir sürede kaleme aldığı La Ligne Noir (Siyah Kan) ise Mayıs 2005'te yaptığı ilk baskısı ile raflardaki yerini aldı.
Yazarın şimdilik son eseri olan Les Serment des Limbes (Şeytan Yemini) Türkiye'de ilk baskısını Ağustos 2007'de yaptı.
Bunların yanı sıra yazarın Zener'in Laneti/Sibylle isimli bir çizgi roman çalışması da bulunmaktadır.
Sırayla Romanları:
-Kızıl Nehirler (2001)
-Taş Meclisi (2001)
-Leyleklerin Uçuşu (2002)
-Kurtlar İmparatorluğu (2003)
-Siyah Kan (2005)
-Zener'in Laneti (2005)
-Şeytan Yemini (2007)

Jean-Christophe Grangé severmisiniz???
ben çok severek okuyorum kitaplarını
o bildiğimiz senaryolardan uzak oldukça sürükleyici gerilim tarzı kitapları var
olaylar o kadar enteresan bir hal alıyor ki bi sonra ki bölümde neler olacağını tahmin bile edemiyorsunuz
eğer okumadıysanız mutlaka bi kitabını en kısa zamanda okuyun derim

Jean-Christophe Grangé severim güzel kitapları var tavsiye de ederim

Grangé'ı bende çok seviyorum.Dan Brown'a benzetirim,hemen bitiveriyor.
Çok yoğunlaşma imkanı olmayan zamanlarda bile,her ortamda okunabilir romanlar.

Grangé'ı bende çok seviyorum.Dan Brown'a benzetirim,hemen bitiveriyor.
Çok yoğunlaşma imkanı olmayan zamanlarda bile,her ortamda okunabilir romanlar.

haklısın arkadaşım çok kalabalık bi mekanda bile okunabilir bi yazar olayların gelişim hızı okuyucuyu her ortamda kitaba bağlıyor ilginiz dağılmadan konuya hakim olabiliyorsunuz ayrıca Grangé konular arası geçişte gösterdiği üstün başarıyla okuyucunun bütün tahminlerini altüst ediyor ve beyniniz ister istemez olabilirliği olmayan şeyler üzerine bile yoğunlaşabiliyor kesinlikle okunması gereken bi yazar

ben hiç Jean-Christophe Grangé kitabını okumadım ama tavsiyenizi değerlendiricem tşk paylaşım için :)

ben hiç Jean-Christophe Grangé kitabını okumadım ama tavsiyenizi değerlendiricem tşk paylaşım için :)

Hiç okumayanların Kızıl Nehirler ile başlamasını tavsiye ederim, tek kelime harika bir kitap, bir o kadar da ürpertici. Filmi de vardı ama kitabın yakınından bile geçememiş ne yazık ki :1no2:

j.c. grange kesinlikle çok zeki ve yaratıcı bir adam inanılmaz kitaplar yazıyor. en sevdiğim yazarlardan biri...

bütün kitablarını okudum.
nasıl bir kurgudur
psikopat mıdır hayal dünyası mı güçlüdür çözemedim :)
yeni romanını bekleyenlerdenim.

kesinlikle tavsiye ediyorum boncuğum zaten bi kitabı oku hemen diğer kitaplarını merak etmeye başlıyorsun inanılmaz bi yazar önce kızıl nehirlerle başla işe daha sonra konudada verdiğim listeyle devam eta.s.

Hiç okumayanların Kızıl Nehirler ile başlamasını tavsiye ederim, tek kelime harika bir kitap, bir o kadar da ürpertici. Filmi de vardı ama kitabın yakınından bile geçememiş ne yazık ki :1no2:

kesinlikle haklısım canım kitap ve film arasında inanılmaz bi fark var öyle büyük bi hevesle filmi izlemiştim ki tek kelimeyle hüsran oldu benim için :mymeka:

j.c. grange kesinlikle çok zeki ve yaratıcı bir adam inanılmaz kitaplar yazıyor. en sevdiğim yazarlardan biri...
haklısın canım böyle kurgular müthiş bi zekanın ürünü olabilir zaten her kitabında biraz daha hayran oluyorum inan

bütün kitablarını okudum.
nasıl bir kurgudur
psikopat mıdır hayal dünyası mı güçlüdür çözemedim :)
yeni romanını bekleyenlerdenim.

olaylar arasında ki kurgu insanı dehşete düşürüyor değil mi bi olayı anlatıyor ve ne alaka diyorsun nerden çıktı bu şimdi ama onu öyle biyerde öyle bi bağlıyor ki ana temaya aklın çıkıyor ordaki zekaya :1shok:

haklısın canım böyle kurgular müthiş bi zekanın ürünü olabilir zaten her kitabında biraz daha hayran oluyorum inan

olaylar arasında ki kurgu insanı dehşete düşürüyor değil mi bi olayı anlatıyor ve ne alaka diyorsun nerden çıktı bu şimdi ama onu öyle biyerde öyle bi bağlıyor ki ana temaya aklın çıkıyor ordaki zekaya :1shok:

kitabın başından veya gidişatından sonunu asla tahmin edemiyorsun lülülülülülü
dehşet bi hayal dünyası var adamın hihoyyyt

'leyleklerin uçuşu'undan 'şeytan yemini'ne kadar bütün kitaplarını okudum.ilk defa kadıköy'de bir korsan kitapçıdan almıştım kitabını.o zaman liseye gidiyordum.o zamandan bu zaman adeta müptelası oldum romanlarının.evet kurgusu gerçekten harika!polisiye gerilim türünde jean christophe grange'yi tek geçerim.şimdi sırada son kitabı 2009 yapımı 'koloni'var.ancak bu romanın türü polisiye gerilim değil sadece gerilim.bakalım aynı duyguyu yaşatabilecek mi merak ediyorum.bir günde hiç kalkmadan başından ,yutarcasına okuyorum kitaplarını.gerçekten çok sürükleyici.

"Kızıl Nehirler ve Taş Meclisi'ni okudum. İnanıyorum ki biz polisiye roman yazarları çok sağlam, sıkı, sarkmayan, soluk soluğa okunan bir kurguyla, edebiyatın temel işlevi olan insan benliğine yolculuğu gerçekleştirebiliriz."

Ahmet Ümit

Biz Efendileriz, Biz Köleleriz.
Biz Her Yerdeyiz, Hem de Hiçbir Yerde.
Biz Karar Verenleriz.
Kızıl Nehirlerin Hakimiyiz.

Back
X