#Yama Ameliyatı 2024 Güncelleme#
Ben de sizler gibi bir çözüm bulmak adına bu başlığın sayfalarını defalarca okumuşumdur. Buradan genel bir bilgi vererek kararsız kalan arkadaşlara yardımcı olmak istiyorum. Tek iz ameliyatı,yama ve lazer. Bunlardan birine karar vermeden önce beklentileriniz ve izlerinizin genişliği çok önemli. Çok ince, belirsiz çizikler için lazer iyi sonuç verebilir. Orta ve derin izlerde maalesef diğer yöntemlere yönelmeniz gerekiyor. Çünkü oradan asla tamamen yok olup gitmeyecekler. Yine anlaşılacaksa bir anlamı olmuyor bence. Yama ameliyatıyla ilgili sonuçları görmek istiyorsanız. Sizinle benzer bölgede izleri olan insanların resimlerini bilgi alırken atıyorlar zaten. Armscars adlı sitesinden de geniş kapsamlı bakıp inceleyebilirsiniz. (Kendim herhangi bir resim paylaşımında bulunmayacağım.) Gördüğüm resimlerde bana göre çok iyi, orta ve eh diyebileceğim sonuçlar vardı. Bunun harici kişiye özel komplikasyonlar da gelişebilir tabii ki. Her ihtimali hesap edip göze almanız gerekiyor. Ten renginiz, izlerin kalınlığı ve bulunduğu bölge, deri kaliteniz, yara iyileşme durumunuz, sonrasında bakımınız vs her şey sonucu etkiliyor. En iyi ve en kötü ihtimali göze alıp yüzleşebilecekseniz bu operasyonu yaptırmanızı öneriyorum. Ayrıca psikolojik durumunuzun da sağlam olması gerekiyor. Kendi adıma karar vermem zor olmadı. Zaten kısa kollu giyemiyordum. Çok çok yine giyemem ya da parlaklığı gideceği için dövme yaptırsam yanık izine dövme yapılmış gibi duracağını ve anlaşılmayacağını düşündüm. İzlerim dar bir alanda ve fazla derin değil. İzleri geniş ,parça parça alanlarda olan arkadaşlar için karar vermesi daha zor olabilir. Bir de bacaktan aynı boyutta bir yama alınacak çünkü. Refakatçi olmadan İstanbul'a gideceğim için beni asıl korkutan bu oldu aslında. Şimdi süreçten biraz bahsetmek istiyorum. Öncelikle sizin de nette bulabileceğiniz ofisinin numarasına msj attım. İzlerin resmini yolladım. Süreç ve fiyatla ilgili asistanından bilgi aldım. Hocamla telefonda bir görüşme yaptıktan sonra kesin operasyon gününü belirledik. İstanbul a daha önce hiç gitmemiştim ve süreç boyunca da yalnızdım. Bir gün öncesinde kan vermek için gitmeniz gerekiyor. Sabiha Gökçen'e indim. Kapıda sırayla taksiler bekliyor zaten. Kan vermek için Ataşehir'de verilen konuma gittim. Oteli de konuma yakın bir yerde seçtim. AsiaC. Otel. Operasyon sonrası için de çok yardımcı oldular. Hem yastık temin ettiler hem özel durumumdan dolayı kahvaltıya inemeyeceğim için odama servis ettiler sağ olsunlar. Zaten gelenlerin çoğu o oteli tercih ediyor sanıyorum. Bilgileri oluyor yani. Kan verdikten sonra hocanın ofisinde bir görüşme yaptık ve sonrasında otele geçtim. Hocanın ofisi,tıp merkezi ve otel konumları çok yakın zaten. Operasyon saatinden yaklaşık 3 saat önce gittim, hazırlandım ve serum aldım. Sonrasında hoca geldi çizimini yaptı ve lokal anesteziyle ameliyata girdim. Çıktım ağrı kesici , serum aldım ve yemek yedim. Girişimden 24 saat sonrasında çıkışım yapıldı ve otele geçtim. Orada da söylediğim gibi kahvaltımı otelden akşam yemeğimi bazen otelden, bazen uygulamalardan temin ettim. Tuvalet ve yemek harici kalkmamaya çalıştım. Alanın küçük olmasından dolayı düşündüğüm kadar zorlanmadım. 4.gün taksiyle ofisine geçtim. Dikişlerim alındı.Krem sürüp bantlandı. Yama alınan yerin bandajı yenilendi. Hocadan sonrası için bilgi aldıktan sonra tekrar otele geçtim. 6.günü de şehirden ayrıldım. Fazla yürümemem gerektiği için hava yolu şirketini aradım ve ücretsiz tekerlekli sandalye temin etmelerini istedim. Haricinde hoca uçak için size rapor da yazıyor zaten. Taksiyle tekrar hava alanına geçtim. Check-in için engelli ve yaşlı kısmı başka bir yerde ben bilmediğim için sıra beklemek zorunda kaldım. Ama direkt kapıda yeri sorup o şekilde gidebilirsiniz. Bundan sonrasında o bölgede oturuyorsunuz. Sıranız gelince de sizi tekerlekli sandalyeyle uçak kapısına kadar götürüyorlar. İnerken de aynı şekilde taksiye kadar tekerlekli sandalyeyle götürüyorlar. Ve eve geçtim. Gerekli bilgilendirmeler yapılıyor zaten. Söylenilen günde bantları çıkardım. Pansuman yerini çıkardım. Bacak iyileşene kadar bir katman orada kalıyor ve iyileştikçe zorlamadan çıkartıyorsunuz. Hocanın dediği kremlere ve bandaja geçiyorsunuz. Dediğim gibi bunların hepsinin bilgisini yazılı ve sözlü olarak alıyorsunuz zaten. Şehir dışında olduğum ve hocayla yüz yüze irtibatta olamadığım için kendımı biraz kaderime terk edilmiş gibi hissettim. Çünkü başta normal olarak yama yerleri şiş,ödemli, kızarık kötü bir görünümde oluyor. İnsanın ister istemez modu düşebiliyor. Operasyonum henüz çok yeni. Daha önümde uzun bir süreç var ama en azından psikolojim biraz olsun rahatladı diyebilirim. İstediğim sonucu 1 senenin sonunda alırım umarım. Bu sayfada yardımcı olmak adına 10 sene önce bile yazmış arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Kendim için seçeceğim yolda onların yorumları da katkı sağladı. Belki ben de bu mesajımla birilerinin kendi için en doğru kararı vermesine yardımcı olabilirim. Herkese geçmiş olsun.