• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jilet izleri

söylemedim ki, o kendi gördü ki kış ayında kısa kollu giyiyorum ben.
Hiç yadırgamadı, dövmenin altından pek belli olmuyor benimki.
kınanmaması lazım, 13-14 yaşında akran aklına uyup yaptıysa yine kınanamaz ama 17 yaşında yaptıysa problem.
13 14 yaşındayken yapılan şeye yapana değil ailesine kızarım ana dediğiniz gibi 17 yaşındaysa problem. Sonuç olarak bakarsak herkes aynı derin duygu düşünceye sahip değil vs ne olursa olsun bence kendinle ilgili bir şeyi gizlemek kötü bir seu benim kızdığım şey bu daha doğrusu zaten ortaya çıkacak bir şeyi gizlemek çok kötü ilişki sarsıcı

Geçmiş geçmişte kaldı. Geçmiş bir hapishane değil ondan öğrenebileceğiniz tecrübelerdir. Bence evleneceğiniz güne saklamadan, sevgilinizle yalnız bir anınızda konuşun. Belki o da hatalar yapmıştır ama görünür izleri yoktur. Eğer daha iyi bir psikolojideyseniz bu durumu arkada bırakın ve yolunuza bakın derim.

13-14 yaşında yapılmış bir şeye hasta damgası vurmak hiç doğru değil. 17-18 yaşlarında bunu yapmış birine evet psikolojik sorunları olabilir denilebilir ürkütürde ama küçük yaşlar bu tespitler için hiç doğru değil. 13 yaşında aile karmaşasında hıncını kendinden alan iki üç çiziği olan bir arkadaşım vardı 15 yaşında utancından kısa kollu giyemezdi şimdi oda dövmeyle kapattı ve 30 yaşında işinde gücünde doktor sakin naif tatlı bir kadın hiçte öyle arabesk serseri bir tip değil.

13-14 yaşında yapılmış bir şeye hasta damgası vurmak hiç doğru değil. 17-18 yaşlarında bunu yapmış birine evet psikolojik sorunları olabilir denilebilir ürkütürde ama küçük yaşlar bu tespitler için hiç doğru değil. 13 yaşında aile karmaşasında hıncını kendinden alan iki üç çiziği olan bir arkadaşım vardı 15 yaşında utancından kısa kollu giyemezdi şimdi oda dövmeyle kapattı ve 30 yaşında işinde gücünde doktor sakin naif tatlı bir kadın hiçte öyle arabesk serseri bir tip değil.
Konu sahibi eğer 18 yaşında ise , 4 5 yıl önce dediği 13 14 yaşına denk geliyor ama evlilik kararı aldığına göre 23 24 olması lazım o da 18 19 a denk geliyor ama profil de yaşı 18 gözüküyor umarım 18 yaşında evlenmeye karar vermiyordur buna daha da çok üzülürüm

Profilinde 18 yaşında olduğun yazıyor, doğru mu? Öyleyse 13 yaşlarında bir aptallık yapmışsın ama geçmiş gitmiş. Nişanlının ailesini ilgilendiren hiçbir mevzu yok. Nişanlına da söylemen lazım çünkü sen de sakladığın için dert ediyorsun şu an yani neden sakladın derse kendini savunamazsın. Sanırım yorum yapanlar senin yaşını kaçırdı, ben de ilk okuduğumda daha büyük olduğunu düşünmüştüm. 35 yaşındaki birinin ben birkaç yıl önce kollarımı kesmiştim demesiyle 13 yaşında olmuştu demesi bir değil. İlk insandan herkes kaçar zaten, seninki çocuklukmuş. Şu anda da bir sıkıntın yok sanırım, kendini üzme. Karşındaki de seni biliyor, büyük bir tepki vermez ama saklamamak lazım.

Konu sahibi eğer 18 yaşında ise , 4 5 yıl önce dediği 13 14 yaşına denk geliyor ama evlilik kararı aldığına göre 23 24 olması lazım o da 18 19 a denk geliyor ama profil de yaşı 18 gözüküyor umarım 18 yaşında evlenmeye karar vermiyordur buna daha da çok üzülürüm
Kesinlikle bende hepsinden ziyade o kısma takıldım.

Aynen öyle.
Kimin acıya nasıl ve ne şekilde tepki vereceği belli olmaz. Bunu akran arkadaşının aklına uyup da yapmış olabilir, yaşadığı problemlerden ötürü psikolojisi bozulup yapmış da olabilir. Evet kötü bir şey ama hangi yaşta yapıldığı daha önemli. İlk yorumlara bakarsak hasta diye yaftaladıkları insanın üzerine bir de onlar geliyor.
Kendi adıma konuşayım, çok küçük yaşta böyle bir hata yaptım ve 18 yaşına girer girmez dövme yaptım üzerini kapattım. İyi bir okuldan mezun oldum, şu anda da bir firmada yöneticiyim. Bunun hata olduğunun farkındayım, çevremdeki insanlar da farkında. Önemli olan da bu zaten.

Bundan dört beş yıl önce bazı saçma sebeplerden dolayı koluma jilet attım çocukluk aklı çok pişmanım ama geçmişi değiştiremiyorum şimdi nişanlı bir kızım ve bir aya düğünüm olacak nişanlım ve ailesi hala kolumu görmemiş düşünmekten uyuyamıyorum artık ne tepki vereceklerini kestiremiyorum siz böyle bi durumda olsanız ne yapardınız ya da gelininizin böyle bir şeyi olsa ne düşünürdünüz?
Beni ilgilendirmediğini düşünürdüm

Aynen öyle.
Kimin acıya nasıl ve ne şekilde tepki vereceği belli olmaz. Bunu akran arkadaşının aklına uyup da yapmış olabilir, yaşadığı problemlerden ötürü psikolojisi bozulup yapmış da olabilir. Evet kötü bir şey ama hangi yaşta yapıldığı daha önemli. İlk yorumlara bakarsak hasta diye yaftaladıkları insanın üzerine bir de onlar geliyor.
Kendi adıma konuşayım, çok küçük yaşta böyle bir hata yaptım ve 18 yaşına girer girmez dövme yaptım üzerini kapattım. İyi bir okuldan mezun oldum, şu anda da bir firmada yöneticiyim. Bunun hata olduğunun farkındayım, çevremdeki insanlar da farkında. Önemli olan da bu zaten.
Sadece merak ettiğim bir şey var ben elime iğne batsa gözlerim dolar nasıl küçük yaşta o kanı, acıyı tadip yapmaya devam ettiniz korkmadınız mi

Sadece merak ettiğim bir şey var ben elime iğne batsa gözlerim dolar nasıl küçük yaşta o kanı, acıyı tadip yapmaya devam ettiniz korkmadınız mi
Ben acıya normal şartlarda da dayanıklıyımdır.
Kolay kolay gözüm dolmaz, zaten bir kere yaptım ama bende çok fazla çizik var 6-7 adet kadar. Dikiş atıldı bir tanesine.
Acısını hatırlamıyorum, şuan olsa yapamam muhtemelen.
Babamın gittiği dönemlerdi, çook küçüktüm.

öncelikle yaşın gerçekten de o kadar küçükse evlenmemelisin. daha olgun değildin. evliliğin yükünü asla ve asla kaldıramazsın. evlilik kolay değil. iş bul çalış. özgüven sahibi ol. para kazan. lazerle izleri sildir. daha güçlü tutun hayata. ne bu canım hemen koca bul evlen. bir de kolunu bile görmeyen adamla ten uyumun var mı belli değil. ay ne saçma hayatlar var ya. ailen demiyor mu kızım sen daha olgun değilsin diye. evlenin yakın başınızı. kolunu bile görmemiş adam. pes ya.

Neden düşmesin ailesine laf? Ben anne olmuşum cocugumu nelerden korumuşum? Göz göre göre psikolojisi bozul kendine zarar vermiş birisini istememeleri konusunda lafta söylerler istemezlerde haklılılarda ayrıca.
yani bradshaw su yorumu bazkasi yazsa gecerdim ama sen yazinca sacma geldi.
senin ailen kumarbaz, seni aldatan, etmedigi hakaret kalmayan toksik iliskine sıkı sıkıya sarilmana hatta gecmisinde baskalariyla da iliskin oldugu icin "ne evlenecegim elin bipip attigi kadinla" diye yüzüne yüzüne söyleyen bir adamin hala pesinde kosmana laf ediyor mu??
göz göre göre psikoloji bozuk, kizina zarar vermis birini istiyor mu? sen onlari dinliyor musun?
yani senin ailene damat diye getirmek icin yalvardığın adam ve senin hayat tarzının yanında 18 yasinda, ergenken koluna jilet atmis ve bundan utanan bir gelin o kadaaaar masum ki

yani bradshaw su yorumu bazkasi yazsa gecerdim ama sen yazinca sacma geldi.
senin ailen kumarbaz, seni aldatan, etmedigi hakaret kalmayan toksik iliskine sıkı sıkıya sarilmana hatta gecmisinde baskalariyla da iliskin oldugu icin "ne evlenecegim elin bipip attigi kadinla" diye yüzüne yüzüne söyleyen bir adamin hala pesinde kosmana laf ediyor mu??
göz göre göre psikoloji bozuk, kizina zarar vermis birini istiyor mu? sen onlari dinliyor musun?
yani senin ailene damat diye getirmek icin yalvardığın adam ve senin hayat tarzının yanında 18 yasinda, ergenken koluna jilet atmis ve bundan utanan bir gelin o kadaaaar masum ki
Ahaha yengeç senin şu hafizana hayranım 😂😂

Neden düşmesin ailesine laf? Ben anne olmuşum cocugumu nelerden korumuşum? Göz göre göre psikolojisi bozul kendine zarar vermiş birisini istememeleri konusunda lafta söylerler istemezlerde haklılılarda ayrıca.
1 yıldır süregelen ayril baris ilişkim vardi üç gün öncesine kadar yazlık yerdeyız. Kışında idare ettik uzak sekildeydi. Yıne ayrıl barıs ama hep kendı ayrılıyor sonra kendi yalvarıp dönüyor. Cok kaprisli tripleri bitmedi hiç. Defalarca kırıcı cok ağır ileri gittiği oldu ama hep cocukluguna verdim aramızda 3 yaş var ben büyüğüm. Şimdi işi değişti devlet memuru oldu. Başkası yapsa kınayacağım şeyleri yaşıyorum. Sanal kumarı ayrı arada bi içtiği maddesi ayrı. İşinde gücünde olması sakin olması delirsede bazen beni tuttu. Bu arada her ayrılınca bısurude kız ekliyor tabi ben cıldırıyım dıye. Yani neyse şimdi bir aydır yan yanayız her gun birlikteyiz her gun evlenme teklifi ediyor. Bende kumarı birak paran olsun gibisinden konusurken düğün paralı falan dedim. Cok şey ıstıyosun dedi düğüne :D neyse kavga ettik baya ben ağır konustum keske eski sevgılımle evlenseydım falandı fılandı. Ama en sonunda döndü dediki ‘herkesin kullandığına bide düğün mü yapicam’ bu laf cok ağrıma gitti cıktım evden. Bitmesi gerektiğini biliyorum ama kopamıyorum sanki ona karşı ıcımde kıyamadıgım bişey var cok aşık değilim ama bu kıyamam duygusu hiç geçmedi. Diğer ılıskılerımde böyle değildim bı baskasına cok asıktım ama böyle olmadi. Diyeceğim o ki değişmesini bekledikce geriye gidiyor.

ot maddesini de kullanıyor.

kumar oynarkende benden para alıyo bu arada tabiki gerı verıyor ama ıstemesı bile kötü.

Ama şöyle ki ondan önce bi kaç kişiyle beraber olmuştum bana sormustı bende birini söylemedim aynı yerdendıler ve bu kısı cok önceydi ondan. Öğrenmiş dün gece ortalıgı bırbırıne kattı. Yaln söyledinler ‘o..pu’ herkesle yatmıssın falanlar.
Ablacımmmmmm.
Böyle madde-alkol-kumar bağımlısı bir tiple beraber olupta şu yorumu yazmaya utanmadın mı cidden? sdfksdfhkfds.

Dermatologa gittin mi evladım? Fraksiyonel lazer o tip izleri siliyor artık bir git gorun. Bu Arad kolunu görmeyen adamla mi evleniyorsun :110: Yani biriyle evleneceksem kolunu bacagini ve dahi baska yerlerini gorurum,yani zaman gecirince goruyorsun bir sekilde mutlaka. Yaz aylarında-shirt giymiyor musun, nasıl görmedi?? Ayrıca 18 yaşında çocukmuşsun, neden evleniyorsun ailen ne diyor?

Dermatologa gittin mi evladım? Fraksiyonel lazer o tip izleri siliyor artık bir git gorun. Bu Arad kolunu görmeyen adamla mi evleniyorsun :110: Yani biriyle evleneceksem kolunu bacagini ve dahi baska yerlerini gorurum,yani zaman gecirince goruyorsun bir sekilde mutlaka. Yaz aylarında-shirt giymiyor musun, nasıl görmedi??
Ben dövme siliyordum tüm lazer tipleri ile çalıştım ama maalesef derin jilet izleri kaybolmuyor çünkü bir deri kaybı var 🥺

Ben çok küçükken arkadaşlarımın aklına uyup böyle birşey yapmıştım.
18 yaşına bastığım gibi dövme ile kapattırdım.
Şuanda da hem bir firmada yöneticiyim, hemde çok düzenli düzgün bir ilişkim var.
İlişki içerisinde olduğum insan ‘çok zor dönemlerden geçmişsin’ diyip üzeri kapalı bir teselli etmişti. Gördüğü halde asla yüzüme vurmadı da.
Hayatta herşey insanlar için, herkes hata yapar.
Bu da bir hatadır.
vebalı gibi bakmaya gerek yok, eğer herhangi bir ruhsal sağlığın yoksa, psikolojik olarak iyiysen hatadır, bitmiştir.
ama iste sizinki tam olarak bu;
tek istisnasi o iz orada hep durur, gizlemez de saklamaz da, daha en basindan gorduysem, görüp de iliski yasayip evlenmeye karar verdiysem o olur. o zaman tabii ki laf etmeye hakkim olmaz çünkü gördüm, aldim. mesele burada kapanmis olmasi lazim.
ama konuda kocanin haberi bile yok.
mutlaka isler daha da ciddilesmeden paylasmali
siz bunu saklamamissiniz. adam sizi gormus, izinizi görmüş, tanimis etmis bu tanidigi kisiyle zamanla bir bag kurmus, ilişki yasamak istemis.
bu apayri birsey, bu adamin bile isteye yaptigi bir secim.
ama konudaki sıkıntı koca adayının haberi bile yok 😞
bu sizce normal mi?
siz evlendiğiniz kisinin boyle büyük bir seyine nikahtan sonra tanik olsaniz tepki vermez miydiniz?
kaldi ki adam daha kendi tanimadan, konusmadan 18 yasinda küçücük bir kizla nisanlanan bir adam.
belli ki evlilikten tek beklentisi klasik, standart, eline el degmemis bir iyi aile kızı bulup sıradan bir hayat yasamak.
en iyisi simdi soylemesi.
en azindan adam "beni kandirdin" demez, kabul ederse evlenir.
kabul etmezse de ayrilir bu da konu sahibine su an icin eziyet gelse de uzun vadede daha iyi olur 18 yasinda hic tanimadan yapılacak bir evlilikten geri durunca

ama iste sizinki tam olarak bu;

siz bunu saklamamissiniz. adam sizi gormus, izinizi görmüş, tanimis etmis bu tanidigi kisiyle zamanla bir bag kurmus, ilişki yasamak istemis.
bu apayri birsey, bu adamin bile isteye yaptigi bir secim.
ama konudaki sıkıntı koca adayının haberi bile yok 😞
bu sizce normal mi?
siz evlendiğiniz kisinin boyle büyük bir seyine nikahtan sonra tanik olsaniz tepki vermez miydiniz?
kaldi ki adam daha kendi tanimadan, konusmadan 18 yasinda küçücük bir kizla nisanlanan bir adam.
belli ki evlilikten tek beklentisi klasik, standart, eline el degmemis bir iyi aile kızı bulup sıradan bir hayat yasamak.
en iyisi simdi soylemesi.
en azindan adam "beni kandirdin" demez, kabul ederse evlenir.
kabul etmezse de ayrilir bu da konu sahibine su an icin eziyet gelse de uzun vadede daha iyi olur 18 yasinda hic tanimadan yapılacak bir evlilikten geri durunca
Bu konuda haklısınız zaten.
Günümüz Türkiye'sinde hangimiz travmalarla büyümedik ki? Herkesin travması ve doğal olarak travmaya/probleme tepkisi çok farklı.
Ben küçükken akran arkadaşlarıma uyup böyle birşey yapmıştım, bilinçliydim ki 18 yaşına kadar bunun utancını yaşayıp 18 yaşında dövme yaptırdım.
Konu sahibi ile de bu nedenle empati yaptım, eğer çok küçükken bilinçsizce yaptığı bir şey ise bu konuda onda hata bulamam.
Ancak dediğiniz gibi, mutlaka evleneceği insana söylemeli.
Öteki türlü kandırmış, gizlemiş oluyor ki yadırgayacak insan şu an daha büyük tepki verecektir.
Ben sadece bu kadar ötelekileştirilmesine kızdım, evet kendine zarar vermek çok büyük bir olay, yapılmamalı.
Ancak küçükken yaptıysa tolere edilebilir, olmuştur bir hata diyebiliriz.
Ben toplumdan soyutlayıp kötü gözle bakılmasına karşıyım.
Hatasının farkındaysa topluma kazandırılmalı.

baskıcı bir aileye sahip olduğum için çoğu şeyim kısıtlıydı beni korkutan şey bana karşı ne tepki vericek olması
:( nişanlınız ileri görüşlü biriyse sizi yargılamaz, 13-14 yaşında henüz çocukmuşsunuz bunu yaptığınızda, ki aslında hala çocuk sayılırsınız, aile baskısı mı sizi erken yaşta evlenmeye itiyor ?

Back
X