Jillian Michaels - 30 Day Shred egzersiz programi

evet canım göbüşüm ünlü oldu... ben seni bekledim albüm icin... ripped harikaydı ama 2 gündür yapamadım....

canımsın:54: , valla foruma girer girmez bende senin fotoları aradım :) kalp kalbe karşıymış.

kızlar 2 gündür yapamadım. sanırım bugünde yapamayacagım..
belki iftardan sonra yapabilirim ama sanmıyorum..
ne yapayım şimdi ben? en baştan mı başlayayım? yoksa level 2 den mi başlayayım.
2\1 den sonrasını hiç yapamadım..:50:

yok yok 2 den başla, ama ne zaman başlayacağın da önemli.
bu yüzden bu gün başla hatta :51:

Kızlar bu program gerçekten işe yarıyor. Lütfen birbirimizin motivasyonunu düşürmeyelim. Bu konuyu neredeyse en baştan okumuş biri olarak söylüyorum, sadece bu forumda bile bir çok insan denedi ve faydasını gördü. Yabancı sitelerde okuduğum ve gördüğüm sonuçlar da farklı değil.

Sadece kendi vücuduma bakarak bile bu programın ne kadar işe yaradığını söyleyebilirim. Evet, jillian'ın diyet programına uymadım, hatta bi diyet bile yapmadım sayılır, sadece kararında yemeye çalıştım. Bugün 17. günüm. Aslına 19. günüm olacaktı ama 6 güne bir ara verdim. Ağırlık kullanmadım. Hatta bazı hareketleri sonuna kadar yapamadım. Eminim doğru yapamadığım da bir sürü hareket olmuştur.

Her insan kendisindeki sonucu en iyi görür, anlar ya... Benim fiziğim öyle korkunç değildi zaten. Ama sarkmıştım, selülitlenmiştim, hızlı kilo alıp-vermeler ve şok diyetler yüzünden bikini filan hayaldi... Şimdi her şeyden önce fit hissediyorum. Bacağımı yada kolumu kaldırırken eskisi gibi yorulmuyorum. Düşünsenize, kendi bacağımı taşıyamıyormuşum eskiden... Kalbimdeki ağrıdan dolayı bu programın 7.gününde acile gitmiştim. Kalp ritmimde bi sıkıntı varBana doktorun söylediği şey: "Sıkıntı yok, stres yok, spora devam". Halbuki ben zannetmiştim ki spor ağır gelmiş falan dicek... Şu an üşendiğim zaman bile kalp sağlığım için kalkıp yapıyorum.

Peki görsel bi değişiklik oldu mu diye sorarsanız, evet. Çok sevdiğim etek tipi bol bi pantolonum vardı. Fermuarını çekemiyordum tam, yan yağlarım engel oluyordu, o yüzden yüksek bel pantolon olarak kullanıyordum, o haliyle de gayet şıktı. Şimdi ufak bi çekmeyle fermuar kapalıyken bile girip-çıkabiliyorum pantolonuma. Bacaklarımın arka tarafının üst kısmı tamamen selülitti, şimdi çok çok az kalmış, hatta nerdeyse hiç görünmüyolar. Şimdi sadece kalça tarafımda kaldı. Bacaklarım hala gevşek, ama sıkılaşmaya başladılar biliyorum. Kollarım kas yapmadı, inceldi... Belki ağırlık kullanmadığımdandır. Göğüslerim dikleşti ve toparlandı.

Görsel bi değişiklik olmasaydı bile, sağlığı hissediyorum, bu yeterdi... Jillinada beni etkileyen tek şey, bu zaman kıtlığında yarım saate günlük ihtiyacım olan egzersizleri sıkıştırabilmiş olması... Gözüm korkmadan yapabiliyorum... Hayatımda ilk kez bu kadar ısrarla fiziksel bi aktiviteye devam ediyorum. Bu programı paylaşan arkadaşa da motivasyınuma katkıda bulunan sizlere de çoook teşekkür ederim:54:

şimdi denedim yapamadım kızlar. o zıplama hareketlerinde bacaklarım, bileklerim battı resmen.. :14:
iftardan sonra tekrar deneyeceğim..

Son düzenleme:
Ben kendi sırt resimlerimi gördükten sonra kimse bana bu program işe yaramıyor diyemez:)
Bakmak isteyenler sanırım sayfa 287'deydi.

Son düzenleme:
kızlllaaarrrr!!! önceden level 1in ilk günü ve 8. günü arasındaki farkımı gösteren foto koymuştum.. şimdi level 2 nin 7sini yapıcam bugün. size taze taze fotolarımda koyuyorum eski koyduğum fotolarla birleştirerek. bakın bakalım değişim iyi mi ben hayretler içinde kalıyorum fotolara baktıkça :)

gunde 25 dakika spor ile 10 gunde hemen sekle girmek beklenmemeli. jillian piyasadaki en zor ve etkili egzersiz programlarini yapan insan bunu tum dunya kabul etmis o yuzden elestiri yapacaksak bunu kisisel seviyede yapalim genel olarak ise yaramaz diye kestirip atmayalim. yarim saatte 300-400 kalori yaktiriyor bu program mesela, evet ayni kaloriyi durmadan ip atlayarak/kosarak/dans ederek de yakabiliriz ama programda bolgesel calismalarin da olmasi bunu genel olarak daha etkili yapiyor diye dusunuyorum.

sizin niyetiniz kendi tabirinizle "erimek" ise siz bunu zaten diyetle yapmalisiniz. genel olarak spor vucudun kaslarini calistirip sekillendirmek icindir, daha fit olmak icindir, kilo vermek icin degil. ama tabi, vucudunuzdaki kas kutlesi ne kadar fazla ise dinlenme aninda yaktiginiz kalori de o kadar fazla olur, ayrica gunluk aktivitenizi ne kadar arttirirsaniz o kadar cok kalori yakarsiniz vs vs. bu sebeplerden oturu de sporun kilo vermeye yardimci oldugu bir gercektir ama kilo vermek icin -tekrar ediyorum- en onemli sey sizin yeme duzeniniz. 80% diyet 20% spor deniyor ya o hesap.

oncelikli amaciniz kilo vermekse iyi bir diyete ek olarak kardiyo/aerobik egzersizler yapabilirsiniz. kilo probleminiz yoksa kardiyoya degil guc ve kondisyon calismalarina agirlik verebilirsiniz. daha hizli sonuc istiyorsaniz vaktiniz de varsa gunde 25 dakika degil haftada 3 ila 5 gun 1-2 saat calisabilirsiniz. yag yakmak incelmek istiyorsaniz ama zora gelemiyorsaniz dans edebilirsiniz Zumba vs. onemli olan sevdiginiz, sorumlulukla devam edebileceginiz, bos zamaniniza yasam tarziniza zevkinize uyan programi secmek. sonucta sadece jogging yapan da inceliyor, spor salonuna gidip aletlerle calisan da, evde dans eden de. saglikli bir beslenme duzeni tutturan herkes icin her turlu fiziksel aktivite fayda saglar diye dusunuyorum. bu programi paylasmamin nedeni Jillian DVDlerinin genel olarak daha hizli sonuc verdirmesi (ve de gunde yarim saat aldigi icin cogu kisiye daha kolay gelmesi). Onun disinda cok unlu olan P90x ve Insanity programlari var onlara da bir goz atin belki size daha eglenceli gelebilir. Bu bahsettigim isimlerin hepsi binlerce kisi tarafindan uygulanmis etkisi kanitlanmis programlar.

dip not: bu programi uygularken kol sirt karin ve bacaklariniz "kaslanacak" bu da komik degil bilakis programin amaci. kaslanacak derken erkek gibi kaslanmaktan bahsetmiyorum. calistirilan kaslar guclenir kas kutlesi artar kas da yagdan cok daha az yer kaplamasina ragmen cok daha agir oldugu icin //ornek// 55 kilo olup da genel olarak ince olmasina (ozellikle kiyafetli iken zayif gorunmesine) ragmen ciplakken yumusak/yagli gorunen bu sebeple bikini giymekten kacinan bir kisi spor yaparak 60+ kilo olup da (illa kilo alinacak diye soylemiyorum, sadece ornek), 55 kiloluk halinden 1 beden daha ince gorunebilir ve bikiniyi cok rahat tasir. sizden daha kilolu olmasina ragmen daha ince gorunen, sizden daha kucuk beden giyebilen insanlarin olmasi da bunu acikliyor. bu sebeple kaslanmaktan korkmayalim.

1. gun: Eki Görüntüle 481634 Eki Görüntüle 481635

11. gun: Eki Görüntüle 481639 Eki Görüntüle 481640

bilgiler için teşekkürler ama farkındaysanız kişisel eleştirimi kendi seviyemde yaptım :) sıkılaştırıyor bununda farkındayım ama kaslandırıyor ben böyle abartılı kas seven birisi değilim manken vücudu diye tabir ettiğimiz vücuda kavuşmak istiyorum ki bundan aylar önce öyleydim maalesef kilo alınca bozuldu biraz günde 1600 m. kosan biri olarak böyle bir yorum yaptım diyet yapmadanda eridiğim zamanlar oldu spor yaparak tekrar tesekkürler .....

$jill.webp

fotoyu üstteki mesaja eklemeyi unutmuşum :) işte 16 gün içindeki değişim.

çooook güzel.. bariz değişim var :53:

saol canım, arkadaşlar hemen pes etmesin diye eklemek istedim. kiminde çok çabuk değişim oluyor kiminde yavaş. benim göbek bölgemde hızlı değişim oldu, basenlerim ve bacaklarımda çok ciddi değişim olmadı henüz mesela ama sıkılaştılar toparlandılar. basenler için ramazan sonrası diğer egzersizlere başliycam inşallah. ama dediğim gibi başlayınca bırakmayın spor bu yani illa k i etkisini görücez. rejimi de unutmamak lazım malesef sporla tek başına çok fazla gitmiyo. sadece vücut toparlanıyo. işte öyle... heyecanlıyım ve çok gaza geldim. çok zayıflamam lazım daha 10 kilo vermeliyim :(:(:(

saol canım, arkadaşlar hemen pes etmesin diye eklemek istedim. kiminde çok çabuk değişim oluyor kiminde yavaş. benim göbek bölgemde hızlı değişim oldu, basenlerim ve bacaklarımda çok ciddi değişim olmadı henüz mesela ama sıkılaştılar toparlandılar. basenler için ramazan sonrası diğer egzersizlere başliycam inşallah. ama dediğim gibi başlayınca bırakmayın spor bu yani illa k i etkisini görücez. rejimi de unutmamak lazım malesef sporla tek başına çok fazla gitmiyo. sadece vücut toparlanıyo. işte öyle... heyecanlıyım ve çok gaza geldim. çok zayıflamam lazım daha 10 kilo vermeliyim :(:(:(

evet herkes de aynı değişim olmuyor maalesef. ben diyet de yaptıgım halde böyle sonuçlar alamadım. pes etmedim, etmicem de ama bir kaç gündür ayak bileklerim agrıyor yapamıyorum. çok üzgünüm :14:

evet herkes de aynı değişim olmuyor maalesef. ben diyet de yaptıgım halde böyle sonuçlar alamadım. pes etmedim, etmicem de ama bir kaç gündür ayak bileklerim agrıyor yapamıyorum. çok üzgünüm :14:

canım sakın pes etme. bak beni geçenlerde biri eleştirdi kilolarımı, dedi ki manken gibi olabilirsin azcık boğazını tutsan dedi. birkadın her zaman zayıf ve bakımlı olmalı dedi. çok moralim bozuldu ama çok gaza geldim. şimdi 62-63 kilo civarındayım. boyum da 1.68. en azından bi 55-56 kiloya düşmem lazım. napıyoruz ağrıya acıya yılmadan yapıyoruz. inan ki geçen gün diz ağrımdan ölüyodum kendimi zorladım yaptım yaptıktan sonra ağrım da azaldı. hırslanmak lazımmmm ben hırstan kudurdum resmen:52:

Canım ayak bileklerin ağrıyor diye bırakma.Kızlar bilirler benim diz kapaklarım ağrıyordu.E kolay değil bu koca vücudu kaldıyor,zıplatıyor falan:)Ben hiç bırakmadım,hatta bir ara dedim kesin liflerim falan koptu çok ağrıyordu ama yinede bırakmadım ve şimdi maşaAllah hiçbir yerim ağrımıyor.O ağrılar zamanla geçiyor canım.

arkadaşlar ben 30 day shared'e baktım bi de ripped in 30 a.. sanırım ripped in 30'a karar kıldım ondan başlicam. bu egzersizde diyet listesi de vermiş türkçesi var mı sizde, bi de yapmak zorunda mıyız bu diyeti? ben zaten kilo veriyorum yavaş yavaş yediklerime dikkat ederek.. şimdi napiim ben bilemedim yaa??? deneyimli dostlar akıl verin banaa... ):

Back
X