Jinekolog fobisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende ilk muayenemi evlendikten bir sene sonra oldum, dizlerim titreye titreye gitmiştim. Utangaçlıktı benimkisi bu yüzden kadın tercih etmiştim ama beni rahatlatmasını bildi, daha sonrasında da muayenelerim hep süper geçti doktor değiştirmiş olmama rağmen.

Yani o biraz sizden kaynaklanır ne kadar rahat olursanız o kadar iyi geçer, tabi özel devlet farkı da var devlette tahammül çok az.

Istanbul ise tavsiye edecegim cok iyi bir doktor var..

Korkma canım alışırsın git gel. Hiç sıkıntı yapma başta senin gibi herkes çekinir korkar. Ama kısa sürede bakıyor zaten 1 dk falan. Korkmana gerek yok. Yumurta rezervini de mutlaka sor nasılmış diye.

Kadın dogumcu konusunda çok şanslıyım sanırım. Hiç öyle agresif davranan birini görmedim. İlgisiz olabilirler ama özellikle özelde ki doktorlar kötü davranmaz diye düşünüyorum.

ozeldeki doktorlar cogunlukla iyi oluyor. Bu Ozal bul. Hastanelerdeki doktorlar iyidir sanirim. Baskent filan nasil baktiniz mi ben dis vs icin gitmistim iyiydi. Adana Tip vsr oradaki doktorlarda fena degil Dermancana baska bolumlerine gitmistim iyilerdi.

Ben jinekologdan korkmuyorum ama muayeneyi de sevmiyorum. Yılda bir defa kontrole gidiyorum ve kendimi muayene için ödüllendiriyorum. Eb geç saat 9a kadar randevumu alıyorum ve hemen muayeneden sonra güzel bir Cafe de kahvaltıya gidiyorum ondan sonra kendime güzel gördüğüm bir şey varsa hediye ediyorum..

Sorunuzu tam anlamamakla birlikte eğer bana soruyorsanız şu an Adana’dayım fakat Ankara’da okuyorum yani ordan da doktor önerisi alabilirim
Batıkent tarafına gelebilirseniz son gittiğim kadın doğum doktoru çok iyi bir doktordu. İlk umut tıp merkezi, doktor özlem güngör. 115 TL muayene ücreti. Muayene ederken şimdi şunu yapacağim afedersin, şimdi elimle muayene edeceğim biraz baskı hissedebilirsin vs diyordu. Verdiği tedavi de hemen işe yaradı.

Sorunuzu tam anlamamakla birlikte eğer bana soruyorsanız şu an Adana’dayım fakat Ankara’da okuyorum yani ordan da doktor önerisi alabilirim
Ankara’da gidecekseniz ve maddi durumunuz el verirse Bayındır Hastanesi’ni öneririm ben, Söğütözü şubesi. Yıllardır gittiğim her doktorundan memnun kaldığım bir hastane, bütün çalışanları gerçekten çok kibar, bence siz de memnun kalırsınız.

Jinekologlarla çok uzun bir geçmişim var
Özel bir hastane ve erkek doktor tercih et, kadınlar neden bilmiyorum kaçına gittiysem hepsi çok kabaydı

Bu arada doktor önerisi olarak da bir yakınımın çok memnun olduğu doktorunu önerebilirim Bayındır’dan, Uzm. Dr. Rıza Levent Alaybeyoğlu. İki doğumunda da baştan sona onun hastasıydı ve doktoru öve öve bitiremiyordu fakat ben hiç muayene olmadım kendisine, tamamen başkasından duyduğum bu.

Jinekologlar aslında cekinildigini bilir. Hasta çok ajite olmasın diye kesin komutlar verirki biran önce muayeneye gecebilsin. Evet bazıları özellikle devlet Hastanesi'nde bu komutlarını emir kipiyle veriyorlar çünkü çok hasta az zaman var. Cekindiginizi söylerseniz daha yavaş davranırlar. Merak etmeyin olacak ve bitecek. Tedavim gereği defalarca muayene olmak durumunda kaldım. Evet buna çok alisilamiyor. Ama doktorun komutlarina konsantre olur ve biteceğini düşünürseniz daha kolay olur. Acıtan bir işlem değil. Ve erken teşhis çok önemli. İyi şanslar dilerim.

genelleme yapmak gibi olmasın ama 2 kez kadın doktora gittim. sonra doğumumu erkek doktorda yapmaya karar verdim. çok da memnun kaldım. şöyle bişi hissettim ben. kadınlar diğer kadınlara karşı normal davranıyor. erkekler karşı taraf rahatsız olmasın diye daha bi özenli ve çekingen duruyorlar. bi de erkek jinekologlar karşı taraf yanlış algılamasın taciz damgası yemesinler diye de ekstra dikkat ediyorlar. malum öyle şeyler de oluyor. bazen art niyetli anlayan hastalarda çıkıyor. elini karnıma koydu diyip dava etmeye kalkanlar bile var. (gerçekten sapık olan ve olmayan ayrımı maalesef bazen doktorları da zorda bırakabiliyor)

Valla ben rutin aralıklarla gider muayene olurum bir sürü farklı doktora da gittim yıllardır bi defa bile beni tersleyen bi doktor olmadı . Doktordan beklentiniz ne mesela bence onu düşünün ben rutin kontrol için gittigimden bir sorunum olmadan gitmiş oluyorum byani motivasyonum yerinde üzgün değilim o insanlar sürekli asık suratlı (ki normal hasta insanlar) insanları görüyo . Onların da kendi hayatlarında sorun olabilir.
Ben her daim güler yüzlü olmaya dikkat ederim ama karşımdaki doktordan böyle bi beklentim yok . İşini iyi yapsın beni tatmin eden cevaplar versin yeterlidir.
Ayrıca diğer birimlerden farklı olarak jinekoloklar bu konularda daha hassaslar.

İnşallah karşınıza iyi birisi denk gelir. Benim ilk gittiğim doktor değil de yanındaki yardımcı öyle iyiydiki. Çok kötü idim gittiğimde, hastalıkla alakalı hem fizyolojik hem psikolojik çok kötü idim. Yorumlardan faydalanıp özel bir muayenehaneye gitmiştim. Ağrım inanılmaz kötüydü ve ağlıyordum eşim yanımda. Yardımcı kadın geldi bir ilaç verdi ağrımı o an kessin diye, doktor da geldi çok zayıfsın biraz kilo aldır eşine dedi. Kadın günde en az 30 kişiyle muhatap, ağlayan sızlayan. Yine hastalık mevzuu olsa ona giderim. Ama bebek olursa hastane tercih ederim.

Herkese yorumları için teşekkür ederim tavsiye edilen doktorlardan birinden yarın için randevu aldım, Ankara’daki doktorları da not aldım. Önerileriniz için teşekkürler, sayenizde cesaretimi topladım sonunda
Mune konum kapanabilir mi acaba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…