Jinekolojik biyopsi yaptıranlar

Pocahontas94

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2020
315
792
103
30
Kızlar hepinize merhaba. Cuma günü jinekoloji randevum vardı. Uzun zamandır devam eden ( mantar yok) vulvada kaşıntı problemim vardı. Geçen günlerde de vulva derisinde bir renk değişimi farkettim. küçük beyaz bir nokta gibi duruyordu. Ben de randevu aldim hemen. Doktor smear, kan ve ultrason istedi. Kan sonucum normal, ultrasonda da herhangi bir problem olmadığını söyledi. Smear bekliyorum ve o beyaz noktadan hoşlanmadığını çok küçük olsa da biyopsi yapılmasının uygun olacağını söyledi. Böyle bir durum yaşayan var mı? Vulva biyopsisi yaptıran oldu mu aranızda? Açıkçası ben biraz tedirginim sonuçtan ziyade islem nasil olacak ve acıyor mu diye.

Hpv mi acaba diye düşündüm bir an. Acıtır mı sorunuza gelince; hiç yaptırmadım bilmiyorum ama pek sanmıyorum. Hem acıtsa bile sağlık için değer bence. Daha büyük acıları engellemiş olursunuz. Zaten uzun sürecek bir işlem değildir diye tahmin ediyorum.

Kızlar hepinize merhaba. Cuma günü jinekoloji randevum vardı. Uzun zamandır devam eden ( mantar yok) vulvada kaşıntı problemim vardı. Geçen günlerde de vulva derisinde bir renk değişimi farkettim. küçük beyaz bir nokta gibi duruyordu. Ben de randevu aldim hemen. Doktor smear, kan ve ultrason istedi. Kan sonucum normal, ultrasonda da herhangi bir problem olmadığını söyledi. Smear bekliyorum ve o beyaz noktadan hoşlanmadığını çok küçük olsa da biyopsi yapılmasının uygun olacağını söyledi. Böyle bir durum yaşayan var mı? Vulva biyopsisi yaptıran oldu mu aranızda? Açıkçası ben biraz tedirginim sonuçtan ziyade islem nasil olacak ve acıyor mu diye.
cok basıt bır ıslem bıldıgınız smear testı ıcın muayene oluyormussunuz gıbı olacak
endısenız varsa doktorunuza sorun nasıl olacak ne olacak dıye sormaya cekınmeyın bılgılendırır
burda herkes kendınce kendı yasadıgını belkı tecrubesız bır sekılde kotu deneyımını anlatır korkutur bu tarz seylerı doktorunuza sorun en ıyısı

Valla ben histereskopiden korkuyorum ama ilk evlendigim sene biyopsi yaptirmistim yani dusunuyorum hic acimadi hatta doktor kutuya koyarken ne ara yapti ben an korkudan oluyom buyuk bir aci bekliyorum ama yok hic bisey olmadi korkmayin

bu platformda vajinal usg' nin bile çok can acıttığını söyleyen kadınlar var herkesin deneyimi farklı ön yargı oluşturabilir gelen yorumlar.
geçmiş olsun bu arada.

bu platformda vajinal usg' nin bile çok can acıttığını söyleyen kadınlar var herkesin deneyimi farklı ön yargı oluşturabilir gelen yorumlar.
geçmiş olsun bu arada.
Evet. Ben smear verdim bir ay önce. Canı çok acıyanlar falan olmuş. Ben de hiç öyle bir şey olmadı. Sadece kendimi biraz rahatsız hissettim o kadar. Çatıda da aynı şey oldu. Benden önce hamile kalan arkadaşım çok canının yandığını söylemişti. Ben de hiç acı falan olmadı. Kesinlikle kadından kadına değişiyor.

Merhaba bende olacağım ve çok korkuyorum sonuç inşallah temiz cikar benimde 7 yıldır sürekli kaşıntı vardı hep krem verip gönderdiler ama smear testinin sonucu ascus çıkınca ve kaşıntı devam edince doktor biyopsi yapalım vulvaya dedi baya anestezili olacak sizin durumunuz ne oldu acaba

Merhaba bende olacağım ve çok korkuyorum sonuç inşallah temiz cikar benimde 7 yıldır sürekli kaşıntı vardı hep krem verip gönderdiler ama smear testinin sonucu ascus çıkınca ve kaşıntı devam edince doktor biyopsi yapalım vulvaya dedi baya anestezili olacak sizin durumunuz ne oldu acaba
Merhaba bende smear temiz geldi ama vulvar biyopside hpv çıktı.

Herkese merhaba
3 ay önce hpv 16 teşhisiyle kolposkopi biyopsi oldum. Patoloji sonucumda cin yazmıyor fakat sadece tanıda kronik servisit diyor yani temiz demek mi?

Herkese merhaba
3 ay önce hpv 16 teşhisiyle kolposkopi biyopsi oldum. Patoloji sonucumda cin yazmıyor fakat sadece tanıda kronik servisit diyor yani temiz demek mi?
geçmiş olsun. evet cin gibi durumunuz yok. kronik servisit benim de eski biyopsi sonucumda çıkmıştı. doktor temiz dedi.

Back
X