Jinekolojik muayene, kızlar yardımm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yani evet daha kadın tuttuğunda hissettim ki korkudan ben ama acı değil de çubuğu da hissetmiş olabilirim o korkutmuştu ay nasıl alınıyor ki bu kültür ya kenarından mı içeri mi sokuyor yoksa

yok arkadaşım sen rahat ol kimse öyle bi risk almaz.
artık bütün doktorlar önce kendi güvenliğini düşünüo sistem bu hale getirdi.
hpv siğile yol açan bi virüs
değişik çeşitleri var genital bölgede siğile yol açan çeşitleri var
belirti vermeyen tipleri de var
bazı tipleri rahimağzı kanserine yol açıyor.
vücuttan hep kalan bir virüs
rahimağzında hücresel değişiklikler oluyor mu onu belirlemek için smear testi yapılıyor
o da bakire olmayanlarda olur. tabi bakire olanlar da isterse yaptırır ama muhtemelen hymen yırtılır.

ayrıca şahsi görüşüm kişinin hymeni kazayla yırtılırsa o kişi hala bakiredir.
bekaret cinsel ilişkiyle bozulur, hymenin kazara yırtılmasıyla değil.
hymen embriyolojik bir doku artığıdır fazla işlevi de yok.

bende farklı birşley demiyorum prosedur dedıgım zaten bu kişi izni olduktan sonra zaten sorun yok

farklı şey diyorsunuz
kesinlikle yasak nasıl yapıyor demişsiniz
kızı iyice korkutmuşsunuz
ayrıca hymene dokunmamıştır bile kenardan örnek almıştır

farklı şey diyorsunuz
kesinlikle yasak nasıl yapıyor demişsiniz
kızı iyice korkutmuşsunuz
ayrıca hymene dokunmamıştır bile kenardan örnek almıştır

anlıyorum da yani calıstıgım hastanede staj gördüğüm hastanelerde böyle birşey duymadım şahitte olmadım,ona istinaden söyledim,hala aynı şeyi söylüyorum kişinin istediği olmadan yapılması kesinlikle yasak yani benim bildiğim bu,hymene dokunup dokunmadıgını ben bilemem tabiki böyle bir riski hiç bir doktor almaz bakanlık bu konuyla ilgili cok güzel çalışmalar yapıyor ben zaten konu sahıbı arkadasada zarın yırtılmıstır demedım benım takıldıgım sey hastanın izni olmadan muayene yapılması oldu

Biliyorum aslında şu açıdan bakınca ben de önemsemiyorum, eşim olacak kişi lafıma güvensin iki damla kana değil ama insan bir tuhaf oluyor işte orada mı gidecekti vay efendim bekaretim diye
Hani reglim ya anlayamaz zaten demiştir bozulsa bile üstüne kalmaz yani zaten kanamam var ne dersiniz? :44:
Gerçi tövbe kadının ne kastı olacaksa benim hymene iyice manyaklaştım

"Akıntıdan ince kültür çubuğuyla kızlık zarına zarar vermeden kolaylıkla kültür alınabilir." yazıyor internette de

Son düzenleme:

Canım sözlü iznim var sonuçta ille de kağıda mı dökmek lazım

arkadaş iznim var diyor kaç kere yahu
kimse kimse neden zorla muayene etsin
hele şu koşullarda hiçbir doktor uğraşmaz böyle şeylerle

Ben bekar bayanlara (smear) bunun yapılmadığını duymuştum ama bilemiyorum bilgili arkadaşlar vardır

Sağlığında inşallah bir şey yoktur o önemli değil diyemeceğim önemsiz olsa sormazdın ama dr bir şey olmaz demiş :26:

Son düzenleme:
ama ne olursa olsun bakıre bir kıza bu tarz muayene yapılmamalı yapmaması gerekiyor yani zara dokunsun dokundurmasın öyle bir işlem ya-ma-maz!!!! senden izin aldımı bunun için peki?

aman allahım kendine radyolog diyen radyoloji teknisyenleri de tıbbi yönlendirme yapar,bizlere akıl verir olmuş !!

ayrıca fizik muayene için yazılı izin alınmaz.siz boğaz kültürü alınırken imza mı atıyorsunuz her seferinde ya da kan almak daha girişimsel bir işlem.yazılı kağıt mı imzalıyorsunuz.sözlü izin yeterlidir.içiniz rahat etsin efendim,bir sorun olmamıştır.kızlık zarından kan gecebildiğine göre bir sorun yoktur.radyoloji teknisyenlerinin gazına gelip içinize kurt düşürmeyin.prosedür dediği şeyler zaten belirli aralıklarla toplanıp biz doktorların belirlediği şeyler

Ben de ona şaşırdım, özel ve güvenilir bir hastaneye gittim zaten kimse imza falan istemedi yani :44:İyi bari ama haklısınız zaten pamuklu çubukla almasının sebebi zarar vermemek :) Peki dıştan mı alıyor kültürü, zarın dışından yani? Gerçi içten alsa bile mümkün değil zarar gelmesi şimdi düşündüm de zorlasa bile yapamaz yani değil mi

bi arkadaşın yazdıkları şok geçirmeme sebep oldu kız yeşil akıntı diyor ki hiç görmedim öyle bişey belliki bayağı bir sorun var doktor görmeden test yapmadan nasıl anlicak ne olduğunu acaba sağlığımızdan önemli yapmayım şu zar olaylarını lütfen hem o çubukla akıntından örnek almıştır içine sokmuyor arkadaşım merak etme

Hangi arkadaşın yazdıkları canım? :44:Haklısınız ama panikledim tabi zaman geçtikçe sakinleştikçe anlıyorum ve bu şekilde bozulacağını düşünmek saçma geliyor :)

Sağlıktan önemli yapmıyorum benim için iki damla kana bakıcak erkek değil, sözüme güvencek olan önemli düşüncem o değil zaten ama insan bir tuhaf hissediyor ne bileyim onun gitmesine hazır değilim bir de masada mı kaldı bekaretim gibi saçma fikirlere kapılıyor yoksa bir erkeğe hesap vermek değil derdim ay anlatamadım ama anladınız bence siz

Bir de yeşil nasıl hiç duymadın ki ya

Son düzenleme:
Zarar geldiğini düşünmüyorum canım, için rahat olsun, hem zar öyle duvar gibi değil ki, sadece vajina kaslarının çevresindeki bi doku. Yani vajinanın ortası açık ve de delik, o yüzden hiç korkma bişey olmamıştır

sana açıkça yazayım erkeğin bozacağı zar hemen vajinanın ağzında değil bir erkeğin penisinin boyunu düşün hemen hemen o kadar ilerde bu zıkkım o kadar kolay değil

ay bu dert bendede var.. bnmde hormonlarima bakicam derken adam borulu kamera soktu. kan falanda gelmedii. bu soru isareti bendede var ki suan bunu buraya yazsan kim biliceki bozulup bozulmicagini.. baska bir doktora git bende oyle.yapicam

Arkadasim madem hemsiresin tmm bende mikrobiyoloji ogrencisiyim. Ultrason yapamazsin ki buna.. Akinti varsam sample,kultur alicaksin mecbur lab a gondericeksin. Bunu nasil bilecegiz yoksa... Genelde bizim burada ABD de mutlaka doktor , hemsire veya saglik personeli ark olsa bile bi kisi ayni sekilde saglik personeli refakat ederek muayene yapiliyor. Yani hasta yanliz basian birakilmisyor kimse zan alrinda kalmasin diye. Ben anlamadim olay bir mantar degil, kan, idrar ve kultur testleri yapilmali... Test yapmadan oyle acip bakarakk hmmm neymis ki bu mantar gibi ama degilde deyip teshis konulmaz ki!

Ha isin psikikolojik kismina gelirsek anliyorum ama disarda onca hasta bekliyo orada bakmadan acmadan muayene yapamayiz. Yani hastalarinda kendini zorlamasi lazim. Sirf bu yuzden doktora gitmiyorlar iste. Emin olun kimse rahat degil bir bayani o sekilde muayene etmekten ama rahat olun ki bizde bilelim ne var ne yok. Gerekirse catalada yatirilabilir hasta bakire olabilir bizim zarla isimiz yok biz vajinanin genel durumuna bakariz. Bunu da maalesef ultrasonla yapamayiz!

sürüntü alınabilir bakirelerde de, mantarın ya da bakteriyel enfeksiyonun tam olarak hangi türden olduğunu belirleyip, ona göre ilaç verilmesi için. ayrıca benim adet kanamam yaklaşık 6 gün sürer, sizinki 4 gün sürüyormuş, sürüntü alınırken zara dokunmadan almıştır merak etmeyin, gördüğünüz kan da adet kanıdır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…