- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 698
nerden uyduruyorsunuz bakirelerde jinekolojik muayene neden yasak olsun?
kişi onay vermişse tabi ki de yasak filan değil
orda dr örnek almış kadın manyak mı hymene zarar versin?
neden öyle bir risk alsın ki sonra kişi tazminat davası filan açsın çok mu meraklı öyle şeylere?
ayrıca 5-6 yaşındaki ya da daha küçük kız çocuklarında da muayene olabilir misal cinsel organa merak edip nesne sokmak gibi olaylarla gelebiliyorlar
bunlar görülen vakalar
kesinlikle öyle bir yasak yok hastanın onayı varsa.
kızı da boş yere evhamladırıp korkutmayın
ayrıca hymen hpv için koruyucu değildir.
bakirelerde de hpv görülüyor
illa cinsel ilişki olması şart değil.
tabiki yasak,5-6 yasındaki kızların jinekolojik muayene ne ihtiyacı var onu hiç anlamadım?yani seni korkutmak istemem bakireliğin konusunda bir şey diyemem ama böyle bir işlem bakireler için yasak yani illa jinekolojik muayene yapılması gerekiyorsa ki bazen gercekten gereklıdır o zaman hasta ya da yaakınından ımzalı kagıt alırlar
yani şöyle söyliyim bakire bir kzıı o çatala yatırıp hiç bir şekilde bakamaz!
Ben bekar bayanlara (smear) bunun yapılmadığını duymuştum ama bilemiyorum bilgili arkadaşlar vardır
Sağlığında inşallah bir şey yoktur o önemli değil diyemeceğim önemsiz olsa sormazdın ama dr bir şey olmaz demiş :26:
çatalda sadece vajinal (vajina içi) muayane yapılmaz ki. dış bölgedeki pataolojik sorunları teşhis edebilmek için de çatalda bakılabilir... mantar için de aynı şekilde, arkadaşım zeynep kamilde muayene oldu, doktor baktı, çatalda muayene etti, arkadaşım bekardı... bakmadan nasıl anlayacak.
Bazen doktorlar sikayete gore ilac veriyim olmadi geri gelirse baska ilac yazarim diye dusunuyorlar. Bu dogru tedavi-teshis yontemi degil. Tembellik olabilir veya hastanin istegi uzerine illaki muayene olmayacaksa yapacak bisi gozukmuyor . Ama biz saglik icin ordayiz bakmadan acmadan yardim edemeyiz.
Aman iyiki ben sadece butun test yapiyorum iyiki vallahi clinicde degil lab dayim. Hastalarla ugrasmak zor anacim. Birde sonuclarida soylemiyorum Allah tan onuda hemsire doktor dusunsun benim isim temiz valla
patoloji laboratuvarında mısın missplayful
Hey Allahım konu nerelere gelmiş
Bakirelere de smear testı yapılır,bu test sadece hpv ıcın degıldır.
Ayrıca hpv sadece cınsel ılıskıyle degıl,o bolgelerdekı tensel temasla da gecer.yanı dokunma surtunme vs vs
Michael Douglas gırtlak ya da benzerı bır kanserı vardı,sebebının oral ılıskı oldugunu acıkladı gecenlerde okuduysanız eger.Yanı bu tıp vırusler vs ıcın ıllakı vajınal cınsel ılıskı gerekmez.
Jınekolojık muayene tabııkı kucuklere de yapılır,bızım ulkemızde genelde adet sorunu varsa doktora gıder kızlar ve adet gorme yası da cok buyuk yaslar degıldır.Bın tane degısık hastalık vs var,mesela bır yakınımın rahmınde perde var ve cok ufakyaslardan berı jınekologa gıder.Ayrıca baska ıkı tane bıldıgım bırı 9 bırı 16 yasında rahım kanserı kız var.Bunları yakından tanımadıgım ıcın rahım agzı mı ,rahım mı tam bılmıyorum ama bıldıgım 9 yasında olanın cok amelıyatlar gecırdıgı.Yanı jınekolojık hastalıklar bakırelıgın bozulmasıyla baslamıyor.
Yesıl,sarı ,kokulu köpuklu vs akıntılar ıcın de tabıı kı kultur alınması sart kı, ona gore ılac verılsın.Uygun olmayan ılaclar verıldıgınde dırenc gelıstırebılırsınız.Bunu bır hemsırenın bılmemesı cok sasırtıcı,eger gercekten hemsıreysenız tabıı.O yuzden yanlıs bılgıler vermeyın ınsanlara lutfen.
İzin almaya gelınce zorla yatırmsmıs ıste hastayı catala,yazılı kagıt alacak halı yok ya dr un bır ornek almak ıcın, gırısımsel bır sey yapmıyor sonucta,pamuklu cubukla sürüntü alıyor.O cubugu dılıne degdırıp tukurugunden örnek aldıgını dusun,onun gıbı.
Sonuc olarak merak edılecek bır sey yok,tabıı kı dr senın zarına zarar vermeden ornek almıstır.Muhtemelen sen böyle bır muayeneye alısk olmadıgın ıcın etkılendın.Gecmıs olsun :)
Canim öncelikle geçmis olsun ben EBEyim yazdiklarim rahatlatacaktir seni ister evli olsun ister bekar jinekolojik muayne yapılır ama bu jinekolojik muayne denildiğinde sadece vajina içi akla gelmemeli gözle muayne edilir dış dudaklar İç dudaklar bakılır,evlilerde spekulum muaynesi bimanuel muayne yapılırken bekarda yumurtaliklar illaki degerlendirilecekse anusden girilerek degerlendirilebilinir,senin durumuna gelince akintindan enfeksiyon turunu belirleyip ilâç yazmak için örnek almış bu gayet normal yapilmasi gereken bir durum neyin iznini almasi gerekiyor anlamadim vajina girişinden almıştır hymene neden zarar versin acabami demeniz bile yanlis yıllarca okuyorlar en ayrintili konulara hakimler telden yaziyorum kelime hatalari varsa k.bakmayin sormak istediğim birşey varsada sorabilirsin
If you're a virgin meaning you haven't had sexual (vaginal) intercourse you probably don't need a Pap smear. And even if you do have a Pap smear, it will not cause you to lose your virginity. Although the instruments used to collect the cervical cells may stretch or even tear your hymen the thin tissue covering the vaginal opening, which is present in some women who've never had sex you will only lose your virginity when you have sexual intercourse.
The purpose of a Pap smear is to collect cells from your cervix, which is the lower end of your uterus. The cells collected in a Pap smear can detect if you have cervical cancer or suspicious cells that indicate you may develop cervical cancer.
In most cases, cervical cancer is caused by a sexually transmitted infection called human papillomavirus (HPV). If you've never had any type of sexual intercourse, you're unlikely to have HPV. However, there are other risk factors for developing cervical cancer, such as family history and smoking, so talk to your doctor if you have concerns.
For effective cervical cancer screening, the American Cancer Society recommends that all women have an initial Pap smear by the age of 21, regardless of whether or not they've had sexual intercourse, or after they've been sexually active for three years, whichever comes first. The American College of Obstetricians and Gynecologists recommends that women begin having Pap smears at age 21, regardless of when they become sexually active.
Ayni bizim hocamizin anlattigina geldi olay. Elbette istisna vardir olabilir. Ama yazida dendigi gibi.Cervical kanserinin nedenlerinden biri HPV. Cinsel iliskiye girmediyseniz olma sansi dusuk. Hpv nin disinda sigara ve ailede kanser oykusu olmasi riski arttiriyor.
Arkadasim madem hemsiresin tmm bende mikrobiyoloji ogrencisiyim. Ultrason yapamazsin ki buna.. Akinti varsam sample,kultur alicaksin mecbur lab a gondericeksin. Bunu nasil bilecegiz yoksa... Genelde bizim burada ABD de mutlaka doktor , hemsire veya saglik personeli ark olsa bile bi kisi ayni sekilde saglik personeli refakat ederek muayene yapiliyor. Yani hasta yanliz basian birakilmisyor kimse zan alrinda kalmasin diye. Ben anlamadim olay bir mantar degil, kan, idrar ve kultur testleri yapilmali... Test yapmadan oyle acip bakarakk hmmm neymis ki bu mantar gibi ama degilde deyip teshis konulmaz ki!
Ha isin psikikolojik kismina gelirsek anliyorum ama disarda onca hasta bekliyo orada bakmadan acmadan muayene yapamayiz. Yani hastalarinda kendini zorlamasi lazim. Sirf bu yuzden doktora gitmiyorlar iste. Emin olun kimse rahat degil bir bayani o sekilde muayene etmekten ama rahat olun ki bizde bilelim ne var ne yok. Gerekirse catalada yatirilabilir hasta bakire olabilir bizim zarla isimiz yok biz vajinanin genel durumuna bakariz. Bunu da maalesef ultrasonla yapamayiz!
çatalda sadece vajinal (vajina içi) muayane yapılmaz ki. dış bölgedeki pataolojik sorunları teşhis edebilmek için de çatalda bakılabilir... mantar için de aynı şekilde, arkadaşım zeynep kamilde muayene oldu, doktor baktı, çatalda muayene etti, arkadaşım bekardı... bakmadan nasıl anlayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?