• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Jinepol Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Kliniği - Etiler

ben muayene için gittim. tüp bebeği de orada yaptırıcam. çok memnun kaldım. profesyonel bir merkez

Jinepol hakkında bir olumsuz geri bildirim aldım ama tek bir geri bildirim ile karar vermek istemiyorum. Bu merkez deki doktor bu işi ilk yapanlardan biri olduğunu söylüyor. Mutlaka bu sitede dolaşan bir iki kişinin orada deneyimi vardır. Lütfen yazın paylaşın. Bu karanlık yolda tamamen el yordamı ile gitmeyelim. Birbirimize ışık tutmaya çalışalım.

Jinepol ile ilgili bir açıklama yapmam gerekiyor. Eleştiri orasının tam teşekküllü bir hastahane gibi değil ama küçük bir klinik olması üzerine idi. Ancak orda çalışanlarla ilgili hiç bir eleştiri almadım. Bence tam teşekküllü bir hastahane teorik olarak tabii ki avantajli beklenmedik bir komplikasyona müdahale edebilmek için. Ancak günümüzde tüp bebek ten daha ciddi pek çok operasyon küçük kliniklerde yapılıyor örneğin estetik operasyonlar gibi. Dolayısı ile kliniğin başka yönleri avantajlı ise küçük olması göz ardı edilebilir benim kanaatımca. Jinepol ün Doktoru Selim Bey ve Embriyoloğu Ülkü Hanım Türkiyenin sahalarında en iyi qualifikasyon ve deneyime sahip olanlar arasında. Israrla herkese sormama rağmen Jinepol ün bu kilit isimleri hakkında hiç bir eleştiri almadım hatta pozitif yanıtlar aldım. Dolayısı ile yakında Jinepol de bir randevu alıp kendim görmek ve birinci elden deneyimlerimi buraya taşımak istiyorum.

Pozitivist, ben tüp bebek tedavimi Jinepolde başlattım. Dediğin gibi isimler Türkiyede bu konuda önde gelen isimler. ben Başak hanımın hastasıyım.Bugüne kadar klinikten memnun kamadığım hiç bir konu olmadı. Çok profesyoneller bence. KEndimiçok rahat ve güvenilir ellerde hissettim. Umarım güzel sonuç alırım.

Pozitivist, ben tüp bebek tedavimi Jinepolde başlattım. Dediğin gibi isimler Türkiyede bu konuda önde gelen isimler. ben Başak hanımın hastasıyım.Bugüne kadar klinikten memnun kamadığım hiç bir konu olmadı. Çok profesyoneller bence. KEndimiçok rahat ve güvenilir ellerde hissettim. Umarım güzel sonuç alırım.

Tedavinin hangi aşamasındasın ? Yumurta toplama yapıldı mı ? Umarım mutlu sonuç alırsın.

Hadi hayırlısı başlamışsın. İnşallah güzel sonuçlar alacaksın.

Ben bu ayı tüp sonrası oluşan kistten dolayı pas geçmek zorunda kaldım

Küçük bir merkez olduğu için pek şey ile doktor bey kendisi ilgileniyor diye duydum. Bu tabii bir taraftan iyi çünkü diğer merkezlerde kendi doktorunuzu muayeneden sonra çok az görebildiğiniz oluyor. Diğer taraftan da tabii dezavantajları var. Siz ne düşünüyorsunuz ? Örneğin anestezi olurken doktor bey kendisi mi yaptı ?

Evet ciddi sıkıntı benim için geçmiş bir deneyimden dolayı adı ne olursa olsun beni korkutuyor. Merkez çok küçük olunca çağdaş teknikleri ne derece uygulayabiliyorlar alt yapıları var mı diye bir soru işareti oluşuyor.

Jinepol ile ilgili yapabildiğim en etraflı araştırmayı yaptım hatta gidip merkezi gördüm. Benim kanaatim maalesef olumsuz oldu. Ben buraya gitmeyeceğim ve kimseye tavsiye de etmiyorum. Bu tabii ki benim kişisel görüşüm. Bana katılan da olabilir katılmayan da.

Haklısın. Sebepler şöyle:
1) Merkezin küçük ve verimli bir merkez olmak adına maliyet unsurlarından kısıntı yaptıkları kanaatindeyim. Bu teknolojik yatırım tercihleri yapılırken en son en yeni ve en pahalıyı seçmemek olabilir. Bu gözlemden yaptığım bir çıkarım. Bir varsayım. Doğru da yanlış da olabilir. Örneğin doktorun tüp bebek yanısıra anestezi gibi bir kaç işi birden yapması gibi. Bu felsefede olan bir merkez maliyeti kısmak adına pahalı gördüğü teknolojik ve malzeme yatırımı yapmakta tereddüt edebilir. Tüp bebek alanında hiç bir şeyin ispatı mümkün değil. Dolayısı ile sezgilerimize kalıyor bazı kararlar. Ve benim sezgilerim burada yeterince güven duymadığımı söylüyor.

2) Merkezin küçük ve verimli olması yanısıra fiyatının piyasa fiyatı ile üç aşağı beş yukarı aynı olduğunu düşünüyorum.

3) Merkezde tek embriyolog olması bence bir risk. Ya o embriyolog benimle ilgilenmesi gerektiği bir zamanda başka bir nedenle geç kalırsa veya işe gelemezse ne olacak.

4) Aşağıda link ini verdiğim tartışmalı bir olay var. Tabii bu konuda kim sorumlu ve gerçekte ne oldu sadece allah bilir. Kimseyi suçlamıyorum. Ama böyle bir olay olması maalesef biraz üzücü. Bu tabii tüm tüp bebek merkezlerinin bizden para alırken titiz ama bize hizmet ederken umarsamaz olabileceklerini göstermesi açısından üzücü bir olay.

Not: 100 postadan daha az gönderdiğim için sistem linki koymama izin vermedi .
Ama Google da aşağıdaki forumda kullanılan cümleyi verip arama yaparsanız bulabilirsiniz " Istanbul jinepol daki skandalı duydunuzmu??? "

5) Çok aradığım halde burada pozitif gebelik olan kimseyi bulamadım. Hatta bekleme odasındaki bir hastaya dahi sordum. Gerçi istatistik bir örnekleme yok. Zaten kalabalık bir bekleme odası yoktu. Tabii bu da oldukça subjektif bir değerleme. Ama sezgilerim burada bana ihtiyatlı ol dedi. Kesinlikle merkezi suçlamıyorum. Ama bir merkezin negatif sonuçlarla para kazanmayan bir merkez olduğuna ikna olmam lazım. Bunun içinde pozitif kanıta ihtiyacım var. Bu pozitif kanıtı bulamadım. Yok demek değil bu tabii. Ama mutlu birilerini bulmuş olsaydım burdan puan verebilecektim. Sadece bu puanı veremedim.

6) Bazı doktorlar çok meşhur herkes tanıyor. Buradaki doktor tüp bebek tedavisinin ilk başladığı yıllardan beri bu alanda hizmet verdiği halde ve CVsi de aslında oldukça iyi olduğu halde bu alanda o kadar tanınmıyor. Başka doktorlara ve hastalara söylüyorum ismini mesela , tanımıyoruz diyorlar. Oysa duyulmuş olması gerekir. Tabii bu da bilimsel bir değerleme değil. Ama kişisel bir kanaat belirleme unsuru. Bazı isimler marka oluyorsa bunun arkasında yatan pozitif gebelik hikayeleri vardır. ışte bu kulaktan kulağa bilgisi biz müşterilerin sessiz notudur. Bu merkezdeki doktorun bu denli deneyimli olup bu kadar az tanınması bana tuhaf geldi.

Ben değerlememi yazarken bunun bir kanaat olduğunu ve başkalarının aynı fikirde olmayabileceğini yazdım zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüp bebek merkezleri maalesef birer kapalı kutu. Her kutunun sırrını bir takım ipuçlarından giderek çözmeye çalışıyoruz. (Evet web sitesinde iki embriyolog var. Web sitesinde anestezi uzmanı da ayrı. Ama sizin de bizzat paylaştığınız gibi bu işlemi doktor kendisi yapıyor. Belki her zaman değil belki her zaman. Bunu kimsenin bilmesi mümkün değil.) Umarım bir gün bir kanun çıkar ve her tedavi gören hasta sonucu sağlık bakanlığı gibi bir kuruluşa rapor eder. Bizde bu merkezlerin gerçek başarı oranlarını öğrenir hangisi pozitif sonuç veriyor hangisi negatif denemelerle işi götürüyor anlamak imkanı buluruz. Benim için bulduğum ipuçları kendim adına net ve kesin burada yaptırmamak yönünde karar vermem için yeterli. En açık şekilde gerekçeleri de yazdım. Kimi bunları kabul eder kimi yok bunların hepsi birer avantaj diyebilir. Herkes farklı. Ama benim için bu merkeze gitmek ihtimali kesinlikle kapanmıştır. Umarın sizin tedaviniz pozitif sonuç verir ve işte bir kişi var diyebiliriz.
Sağlıcakla kalın.

Son düzenleyen: Moderatör:
jinepol ile ilgili gazetelerde çıkan bir haberden bahsetmişsiniz şuan o haberi bulamıyorum içeriği neydi acaba.çünki 2 arkadaşım orada tüp bebek yaptırdı ve 2 side hamile.ve bende oraya gitmeyi düşünüyorum ama burada yazanlardan kafam karıştı yardımcı olursanız sevinirim.

Haklısın. Sebepler şöyle:
1) Merkezin küçük ve verimli bir merkez olmak adına maliyet unsurlarından kısıntı yaptıkları kanaatindeyim. Bu teknolojik yatırım tercihleri yapılırken en son en yeni ve en pahalıyı seçmemek olabilir. Bu gözlemden yaptığım bir çıkarım. Bir varsayım. Doğru da yanlış da olabilir. Örneğin doktorun tüp bebek yanısıra anestezi gibi bir kaç işi birden yapması gibi. Bu felsefede olan bir merkez maliyeti kısmak adına pahalı gördüğü teknolojik ve malzeme yatırımı yapmakta tereddüt edebilir. Tüp bebek alanında hiç bir şeyin ispatı mümkün değil. Dolayısı ile sezgilerimize kalıyor bazı kararlar. Ve benim sezgilerim burada yeterince güven duymadığımı söylüyor.

2) Merkezin küçük ve verimli olması yanısıra fiyatının piyasa fiyatı ile üç aşağı beş yukarı aynı olduğunu düşünüyorum.

3) Merkezde tek embriyolog olması bence bir risk. Ya o embriyolog benimle ilgilenmesi gerektiği bir zamanda başka bir nedenle geç kalırsa veya işe gelemezse ne olacak.

4) Aşağıda link ini verdiğim tartışmalı bir olay var. Tabii bu konuda kim sorumlu ve gerçekte ne oldu sadece allah bilir. Kimseyi suçlamıyorum. Ama böyle bir olay olması maalesef biraz üzücü. Bu tabii tüm tüp bebek merkezlerinin bizden para alırken titiz ama bize hizmet ederken umarsamaz olabileceklerini göstermesi açısından üzücü bir olay.

Not: 100 postadan daha az gönderdiğim için sistem linki koymama izin vermedi .
Ama Google da aşağıdaki forumda kullanılan cümleyi verip arama yaparsanız bulabilirsiniz " Istanbul jinepol daki skandalı duydunuzmu??? "

5) Çok aradığım halde burada pozitif gebelik olan kimseyi bulamadım. Hatta bekleme odasındaki bir hastaya dahi sordum. Gerçi istatistik bir örnekleme yok. Zaten kalabalık bir bekleme odası yoktu. Tabii bu da oldukça subjektif bir değerleme. Ama sezgilerim burada bana ihtiyatlı ol dedi. Kesinlikle merkezi suçlamıyorum. Ama bir merkezin negatif sonuçlarla para kazanmayan bir merkez olduğuna ikna olmam lazım. Bunun içinde pozitif kanıta ihtiyacım var. Bu pozitif kanıtı bulamadım. Yok demek değil bu tabii. Ama mutlu birilerini bulmuş olsaydım burdan puan verebilecektim. Sadece bu puanı veremedim.

6) Bazı doktorlar çok meşhur herkes tanıyor. Buradaki doktor tüp bebek tedavisinin ilk başladığı yıllardan beri bu alanda hizmet verdiği halde ve CVsi de aslında oldukça iyi olduğu halde bu alanda o kadar tanınmıyor. Başka doktorlara ve hastalara söylüyorum ismini mesela , tanımıyoruz diyorlar. Oysa duyulmuş olması gerekir. Tabii bu da bilimsel bir değerleme değil. Ama kişisel bir kanaat belirleme unsuru. Bazı isimler marka oluyorsa bunun arkasında yatan pozitif gebelik hikayeleri vardır. ışte bu kulaktan kulağa bilgisi biz müşterilerin sessiz notudur. Bu merkezdeki doktorun bu denli deneyimli olup bu kadar az tanınması bana tuhaf geldi.

Ben değerlememi yazarken bunun bir kanaat olduğunu ve başkalarının aynı fikirde olmayabileceğini yazdım zaten.

jinepol ile ilgili gazetelerde çıkan bir haberden bahsetmişsiniz şuan o haberi bulamıyorum içeriği neydi acaba.çünki 2 arkadaşım orada tüp bebek yaptırdı ve 2 side hamile.ve bende oraya gitmeyi düşünüyorum ama burada yazanlardan kafam karıştı yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşım, o arkadaşın kişisel görüşü kendini hırpalama sen gönlünden geçen yere git, Bende oraya gidiyorum çok memnunum.

Son düzenleme:
Merhabalar, jinepolde tedavi görmedim. Ancak eşimin sperm testini orada yaptırdık. Gittiğimiz iki ürologta verdikleri test sonucunu beğenmedi ve anlamsız buldu. Son gittiğimiz laboratuvarda jinepolün sonuçlarını çok basit ve detaysız buldu. Boş yere para harcattılar bize

Back
X