• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

K . Bocegi fobim ölcem artik

H yada k neyse adi cok igrenc
Boyutları küçük mü ?yoksa büyük kahverengi mi?
Bizim orda bunların büyükleri var her bir anteni kendisinden büyük zaten beni benden alanda antenleri.
Üstelik gece terasta oturduğumuz da ışığı gördükleri an üzerimize doğru uçuyorlar gerçekten bildiğiniz uçuyorlar:bicak:
Bir gün abartmıyorum bulunduğumuz yere belki 30 40 tane uçarak kondu tabi biz ćiglık çığlığa aşağıya indik.Yazınca bile tüylerim urperdi:KK17:

Benim ablam o böcek yüzünden evden değil direk o şehirden taşındı :)

O derece tiksindi.
Cidden sevimli böcek var mı diyecekler ama o böcek bir başka sevimsiz geliyor bana da :$
Valla bende evden sogudum daha yeni alismistim 3 ay mutfagimi beklemistim simdi yeni ev bulsam.kisa kadar.tovbe.bidaha bahceli ev zaten

Boyutları küçük mü ?yoksa büyük kahverengi mi?
Bizim orda bunların büyükleri var her bir anteni kendisinden büyük zaten beni benden alanda antenleri.
Üstelik gece terasta oturduğumuz da ışığı gördükleri an üzerimize doğru uçuyorlar gerçekten bildiğiniz uçuyorlar:bicak:
Bir gün abartmıyorum bulunduğumuz yere belki 30 40 tane uçarak kondu tabi biz ćiglık çığlığa aşağıya indik.Yazınca bile tüylerim urperdi:KK17:
Benim gorduklerim kucuk okadar buyuk diyemem ama.okadar cokta gormedim

Erkan Şamcı diyor ki
Böcekler nane kokusundan nefret edermiş
Aktardan nane yağı alıp sulandirın fısfıs yapın
Arapsabunu su naneyağıyla yerleri silin

Malesef evet ve antenleri var
Evet geçen sene benim evimde de vardı. Bulasik makinasının altina bir sürü yumurta birakmisti tenizleyip ilaçladim bir daha eser kalmadı. Zannedersem sizin eve yok bahçeden geliyor.
Böcek ilacı satılan yere gidip durumu anlatın size ilac verirler. Onu bocegin geldigi yerlere sıkın camlara da sikin.
O kadar etkili bir ilaç ki bende onu kullanmistim yesil renkte bi ilaç suyla karistirilip fisfis sisesine koyup sikmisti butun mutfağa her sabah kalktigimda yerden ölü bocekleri topladim neredeyse 1 hafta topladim şehir dışına cikmistim eve geldiğimde onlarca ölüsünü buldum artık tiksindim.
Ve ilacin etkisi 6 ay devam ediyor. Ben çok faydasini gördüm o gün bu gündür evde bir tane o bocege rastlamadım tavsiye ederim sizede

Yanliz deilsnz benim evdn yakinda fil cikacak oderece kirk ayak degsk örümceklr akrep rutubet böcegi k.f.böcegi en korktgum onu hallet jellede ama rutubet böcegi bildgn o evde yaşio biz kirasni ödüyruz mezarlikla btişik evm alştim artk ilaclasamda yne gelio k.f.olmasn kafi evin heryrnde terlik var esim vicdam azabi cekio öldürdkce ama napym allahtan yatga koltga falan gelmio hergün camarir suyla siliorum yerleri hopp rutubet böcegi mefta beni ugrastrmio sukur yaza tasincz ins evimizn btmsni bekliorum ya sabir napym

Yanliz deilsnz benim evdn yakinda fil cikacak oderece kirk ayak degsk örümceklr akrep rutubet böcegi k.f.böcegi en korktgum onu hallet jellede ama rutubet böcegi bildgn o evde yaşio biz kirasni ödüyruz mezarlikla btişik evm alştim artk ilaclasamda yne gelio k.f.olmasn kafi evin heryrnde terlik var esim vicdam azabi cekio öldürdkce ama napym allahtan yatga koltga falan gelmio hergün camarir suyla siliorum yerleri hopp rutubet böcegi mefta beni ugrastrmio sukur yaza tasincz ins evimizn btmsni bekliorum ya sabir napym

Eskiden ben de öyleydim. Ama cok sükür gecti. Dogada lazim böcek de sinek de. Bahçeye nane ekin bilmiyorum simdi hemen yetisir mi. Sirkeli su ile evi temizleyin. Ama k. Böcegi hamam böcegi ise (onlardan hala fena tiksinirim) borulari degistirin. Ilaclama firmasi cagirin. Ve her bahar lavabo acici dökün. Onlar gelmeden ilaclayin. Yikama yetrine silmeyi tercih edin. Nemi seviyorlar. Ama bazi binalara fena yerlesiyor bu canlilar :KK43: :KK43:

K. böceğini ben kulak böceği olarak okudum, en tiksindiğim böcek olduğu için sanırım. İçim ürperdiiii :KK57: Daha önce yaşadığım evde hamam böceği çoktu, kedi sahiplendikten sonra görmemiştim bir daha :halay:

Ayy bende konu acacaktim bu boceklerke ilgili nefrett ediyorum ve korkuyorum. Daha dun banyoda gordum bir tane cildirdim.kara fatma hele ismini soylerken bile korkuyorum gorunce elim ayagim titriyor. Kucuk bir bocekten insan neden bu kadar korkar anlamiyirum.:kızgın:

Ahahha bende cok tiksiniyorum ozellikle su ucan kocamanlar varya... camlara tel taktirin mutlaka acik bulduklari an iceri giriyorlar... benim esimde tirsiyor gecen birini mefta ettik peceteyle al sunu dedim ben dokunamam diyo :halay::halay:

Sizi gerçekten cok iyi anlayabiliyorum bende kv evinden ayrıldım tam rahat edeyim derken kara bocek belasiyla karsilasmistim ustelik sifir apartman dairesi hic kimsenin dairesinde yoktu sadece bende cikiyolardi ve oyle tek tuk degil bildiğin aşiret ailesi gibilerdi valla terliksiz evde gezemezdim ay aklima geldikce cok kötü oluyorum o evden tasindim ama bitmediler heryerde karsilasiyoruz kendileriyle kurtulus yok yani onlarla yasamayi ogrenmek lazim tabi ben her gördüğümde ağlama noktasına geliyorum ama napalım gitmiyolar.

Sizi gerçekten cok iyi anlayabiliyorum bende kv evinden ayrıldım tam rahat edeyim derken kara bocek belasiyla karsilasmistim ustelik sifir apartman dairesi hic kimsenin dairesinde yoktu sadece bende cikiyolardi ve oyle tek tuk degil bildiğin aşiret ailesi gibilerdi valla terliksiz evde gezemezdim ay aklima geldikce cok kötü oluyorum o evden tasindim ama bitmediler heryerde karsilasiyoruz kendileriyle kurtulus yok yani onlarla yasamayi ogrenmek lazim tabi ben her gördüğümde ağlama noktasına geliyorum ama napalım gitmiyolar.[/QUOT Allah korusun ya simdi baska eve tasinsam yine gorsem dayanamam galiba artik

Herkese Selam olsun ..simdiden basligim icin ozur diliyorum fobisi olanlari biliyorum okumak bile insanin icini urpertiyo..
Sen tut 3 sene disini sık kaynananin kahrini cek ondan sonra ohh ayri eve tasindim dee ..
Ya simdi 2 aydir bu arkadaslar(k.b)bahcedelerr!
Birinci kat bahce bize ait.. oh ne guzel cicekler ekerim buyuturum demistim evi tutarken ya hic aklima gelmemisti bunlar..
Ee tabi kurtulcam diye ilk karsimiza cikan eve ok dedim napiim ..spreyler mi jeller mi ne varsa kullandim ama nafile bunlar cimenlerin icinden cikip geliyo cama yapisiyolar artik dayanamiyorum orumceklerden ,sineklerden nefret ediyorum..
Arkadas otobus bekliyorum ari geliyo ustume niye benya bende deli gibi ciglik atiyorum kaciyorum beni kovaliyo parkda bahcede geliyo orumcek benim sacima yapisiyo niye ya gelmeyin tiksiniyorum . Bugun kara bi sinek girmis bide ustume dogru geliyo elim ayagim titrediya olcektim bi ara parmaklarim bile uyustu hisssetim dayanamiyom kucucuk sinek bocek gormeye dayanamiyorum nefret ediyorum burdanda tasinmak ole kolay olmucak gibi ruyalarima giriyolar iki aydir psikolojim bozuldu yardim lutfen :110::110::110::110:
Üzerine alınmaya onlar herkese geliyorlar.
Belediye ilaçlama yapıyor hava çok sıcak akşam içeriye girip ölüyorlar

Pardon da.. Şunu bir açıklığa kavuşturalım...
Kuşlar öter, kediler miyavlar, köpekler havlar, inekler möler, arılar çiçeklere konar. vs. vs. vs.
Bahçe katında oturup da bir de kendi ürünlerinizi yetiştirmek isteyip de toprağın ve doğanın nimetlerini reddetmek, öldürmek istemek komik değil mi?
Toprak olsun ama tozu, böceği, karıncası olmasın,
Çiçek olsun ama arısı, sineği olmasın...
Böyle bir şey mümkün olabilir mi?
Üstelik onları ortadan kaldırmaya çalıştıkca daha sağlıksız bir ortam yaratacaksınız.
Eğer OKB derecesinde bir tiksinme söz konusu ise tedavi görmelisiniz.

Back
X