K.kartından para çekilmiş.

RESEN

Umma ki üzülmeyesin.
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2020
558
753
103
28
İzmir
Merhaba hanımlar . Dün gece sahur için uyandığımız sıralarda saat 04:15 civarı esimin telefonunda bankadan gelen mesajları gördük. 5 adet mesaj vardı üç tanesi 500 TL'ik biri 1000 TL'lik ve 1500 TL'lik. Microsoft store dan çekim yapılmıştır diye . Birde işlem yapılamamıştır diye mesajlar . Hemen bankanın müşteri hizmetlerine bağlandık şüpheli işlemler bölümüne . Temsilci kartimizi iptal etti ve işlem yapılmaya çalışılmış ama yapılamamış dedi .
Akşam misafirlerimizle otururken bu olayi anlatmıştık dikkat edin basimiza bu şekilde bir olay geldi dedik. Mesajlara tekrar baktığımızda bir kaç tane işlem yapılmış olarak mesajlar gördük. Tekrar müşteri hizmetlerini aradık ayni temsilciye bağlandık. Ve kartimizdan 3500 bin para çekilmiş olduğunu öğrendik. Bu temsilci sabah bize işlem yapılmadığını söyledi . Ayrıca diğer bankalardan harcama veya para gönderimi olacağı zaman doğrulama /onay kodu geliyor bu bankadan gelmedi. Bilindik bir banka birde. İşlemi biz yapmadık, ücretli uygulama oyun vs. yok nasıl oldugunuda bilmiyoruz .Incelemeye alinacakmis işlem en az 45 gün . bekleyecekmisiz sonuçlanması için bu süreçte odemedigimiz taktirde faiz isleycekmis. Ilkkez böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Cimere ve bankanın hafta içi yetkili şikayet hattı varmis ayrı orayı arayacağız. Baska nasıl bir yol izlememiz gerekiyor , başına bu şekilde bir olay gelen var mı? Bu harcama neden yapılmış olabilir , yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkür ederim .

Faiz konusunu daha once duymamistim,ama inceleme sureci var.
Eger itiraz hakli ise ve ihmaliniz olmadigi anlasilirsa para iadesi yapiliyor.
Yani kart guvenligini sizin saglamaniz gerekiyor.
Bilgisayar,telefon gibi cihazlardan alis veris yapiyorsaniz guvenliginden emin olmaniz gerekmekte
Guvendik,biinmedik sitelerden uzak durmak gerek..
Ayrica bilgisayar korsanligi ile alakali da olabilir.
Kartinizi da kopyalamis olabilirler.

Bu kartimizla herhangi bir siteden alışveriş yapmıyoruz. Ama mobil bankacılık kullanıyoruz oradan telefon hatlarimiza TL, paket yüklüyoruz sadece . Bilgisayarınızdan banka hesaplarinin hiçbirine giriş yapmıyoruz. Temsilci 3D secure den ödeme yapıldığı için olabilir diyor ama genellikle bankalarda bu geçerli zaten onay kodu da geliyordu normalde .

Of çok geçmiş olsun.

Hangi sitelerden alışveriş yapıyordunuz acaba aklıma bu ihtimal geldi sadece?
Çok teşekkür ederim . Maaş yattığı zaman bir miktar eft yapıp tl ve paket yüklüyorduk hattımıza. Sadece bu bankanın mobil bankaciligindan telefon paketlerini görebildiğimiz için açık tutuyorduk .

telefonunuzda bilmediginiz bir uygulama vs. var miydi? bazi uygulamalar telefondaki bilgileri kopyalayabiliyor, sms izni de varsa gelen mesajlari yönetebiliyor. izinlere dikkat etmek cok onemli.
bunun disinda bir suredir kredi kartlarının çalinmasi mevzusu cok gundemde. bir süredir dediğim, bir 5 yili var.
bunu onlemek icin sanal bir kart olusturarak ihtiyaciniz olan tutari oraya aktarin ve odemeleri oyle yapin. ancak ilk soyledigim durum var ise yani telefona yüklenen bir uygulama bu duruma neden olduysa tek care telefonu tamamen sifirlamak ve assssla baska uygulamalar yuklememek.
bunlar sadece onlem tabii ki. hevesinizi kirmak istemem ama bu tarz konular cok sonuclanmiyor.

Hayır bilinmeyen bir uygulama yoktu . Şöyle söyleyeyim hersey herzamanki gibiydi neden ve nasıl olduğunu anlayamadik . Hafta içi microsoftun müşteri hizmetlerinide bir arayip görüşeceğim bakalim . Umarım olumlu bir cozume ulaşırız .

paranız geri ödenir merak etmeyin.
kartı iptal ettiyse sonradan nasıl işlem yapıldı orasını anlamadım ben.
ben birinin tüm sülalesinin netfilix in ödemişim bir gece yarısı haberim olmadan hepsi iade edildi.

karta ödeme yaparken atm den yatırdıysanız kopyalanmış olabilir.

Ayy insallah ya . Biz mesajı gördük direkt iptal ettirdik kartı . Temsilciyi aradığımızda işlemde provizyondaydı göremedi diye dusunuyorum . İkinci aramamizda mesajlari belirterek konustuk tekrar bakti ve aaaa evet çekim olmus dedi .

Merhaba gecmis olsun konu hakkında bilgiye sahibim bizimde basımıza geldi.V.bank mıydı banka acaba?

ATM'den ya da online alışverişte kullanmadığım hesap kartımla nakit yurtdışı harcaması yapmışım ben de.
Bankaların da kendince güvenlik açıkları çok.
2 haftayı geçti dönecekler ama tık yok.
Gerçekten bankalardan illallah ettik.
İnşallah sizin çabuk çözülür.

Ben anlayamadım, kapanan karttan nasıl para çekilebilir? Kart işleme kapalıysa kapalıdır, iptal ettik kartı diyorsunuz.

Bankayı tekrar arayın, ben kartı iptal ettirdim siz nasıl üstüne işlem yaptınız diyin. Kapanmış karttan işlem olamaz. Olmazsa sosyal medyaya koyun banka toptan çuvallamış.

Insallah paranizi geri alirsiniz. Ama bankanizi degistirin kullanmadigin para icin nasil 45 gun diorlar ya ustelik supeli bi durum var yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…