k.pederimin ayrımcılığı

pelintoprak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
1.399
24
118
35
arkadaşlar çok doluyum sizlerle paylaşmak istiyorum
eşimin ailesi abileri hepsi memleketteler. biz eşimle ayrı şehirdeyiz. k. pederim bi kaç evi ve kendi işlettiği bir dükkanı var
onlar hep bir aradalar evli abileride babalarının maddi desteği altınalar ayrı işleri var oda k. pederimin desteği ile kurulmuş işler ama fazla getirisi olmadığı için k.pederim maddi anlamda hep destektir onlara. özellikle en büyüğüne. ama bize herhangi bir destekleri yok onca borç darlık hep sıkıntı çekerek atlatmaya çalıştık .eşim aç kalsa bile ne ailesine söyler ne yardım bekler. aile olarak kardeşler felan çok bağlılar birbirlerine k.pederim evlatları arasında kavga vs. olmasına mahal vermemiştir. büyüğü hariç her birine haksızlıklar yapılıyor en çok ta benim eşime uzakta diye yada hep babasını düşünür üzülür o yüzden eşimi hesaba bile almıyolar. diğer kardeşlere de ayrım var ama yine de ortadaki pastadan azda olsa paylarını alıyolar ama biz malesef ( ve k. validem her yerde tüm evlatlarım eşittir diyerek övünür güya hepimizi bir tutuyor. ama biliyoruz ki maddi destek olarak ayrım var ama ses çıkarmadığımız için belkide ayrım yapmıyormuş gibi davranıyolar. he diceksiniz ki evlenmişsiniz kendi ayaklarınız üzerinde durun . evet bende aynı fikirdeyim öylede yapıyoruz ama diğerlerine destek oluyolarsa bizide düşünmleri gerekmez mi gurbette oğlumuz geçinmeye çalışıyor diye düşünmeleri gerekmez mi mademki düşünülüyor hepsi düşünülmeli bence. her geçen gün sağdan soldan bişeyler duyuyorum hep onlara yeniden yaptıkları yardım para vs. duydukça sinirleniyorum . eşimde üzlüyor ama ben sinirlenmiyim laf etmiyim diye. babam ayrım yapmaz benimde herşeyde hakkım var bzim durumumuz onlardan iyi gibi şeyler söylüyo. artık ona söylemiyorum bişey oda üzülüyor çünkü . siz olsanız yerimde nasıl davranırdınız.okuduğunuz için teşekkür edrim

Bosver canim ya, su 3 günlük dünyada böyle sacma seyler icin kalplerinizi kirmayin esinle.
Bilmiyorum, benmi yanlis düsünüyorum ama benim esimin sagligi ve onunla gecirdigim her dakika bana cok önemli, yeterki mutlu olayim kimse bana gölge yapmasin yeter.
Kimseden ne maddi veya manevi hic bir sey beklemiyoruz, ikimizde.
Hayatimizi bir kere yasayacagiz, ve sevdigim insanla evliyim bundan daha yüce ne olabilirki, kimsenin bes kurusunu istemem, yeterki beni daha dogrusu bizi rahat biraksinlar.
Özgür olmak kadar güzel birsey yok, hic kimsenin parasinda yok gözümüz, Allaha sükürler olsun, kimseden medet ummadikca yüce Allah insana yardim ediyor inan.
Bence hayatinizin keyfine bakin, kendinize odaklanin, o bunu yapmis, su bunu söylemisle güzel zamaninizi harcamayin bosuna.
Siz ikiniz önemlisiniz birbirinize....

Digerleri istedileri icin yapiliyordur.
Madem durumunuz kotu, sizde kendiniz isteyin.

Aglamayan Bebege süt vermezler.

Yalniz artik eviniz barkiniz ayri yetiskin insanlarsiniz,
Kayinbabanizda emek verip yapmis mal varligini, sizde kendiniz cabalayip yapin
yani. Baskalarindan birsey beklemeyin.

teşekkür ederim böyle düşünmesem evlendiğimden beri yapılan haksızlıklara karşı bu kadar sakin olamazdım. eşimi çok seviyorum oda beni. ama insan bi yerde üzülüyor işte. bide saklıyo k. pederim ve k. validem hepiniz eşitsinzi diyor( diktatör bi k. validem var bu arada gelinler olarak biraz çekinirz kendisinden cazgırdır yani ) ama onlara maaş kartını bile veriyo yıllardırda o kullanıyo parasınız dükkan açıyor vs. vs. biz eşimle kıytırık bi arabanın borcunu iki senedir ödüyoruz belimiz doğrultamadık ama bi kuruşta sana verim demediler neyse eşimle çok şükür mutluyum

işte yazdım ya canım eşim kan kussa söylemez kuruş istemez bellide etmez. bi ramazan ayında iftarda sadece çorbayla orucumuz açtık babası aradı nasılsın demek için ne yiyosunuz dedi eşimde saydı çeşit çeşit yemekler !. neymiş efendim paramız yok yapamdık sadece çorba içiyoruz diyemezmiş üzülürmüş babası.

İste o zaman nerden bilsinler sizin durumunuzun kötü
oldugunu.
Ben bir ayrımcılık yaptiklarini düsünmüyorum.
Adamcagiz ne yediginizi bile sormus, demekki baya ilgili
bir Baba.

canım ne demişler ağaca yaslanma kurur,insana yaslanma ölür...
benim.kayınbabın durumu iyi emekli evi var kirada..hep küçük görümceme yardım eder elinden geldiğince...çünkü onların durumu iyi değil...ben evleneli 3 yıl oldu bir yardımları olmadı yardım edilcek bi durumumda olmadı...kimseden bişey bekleme ihtiyacın olsada olmasada...hayatta en güzel nimet kendi alnın teriyle elde ettiğindir..benim babam iş adamı bize yardım ettiği olur ama ben beklemem o kendi ister alır yapar.. o ayrı...
sen de bunlara canını sıkma 3 kuruşş yardım edecek gün gelecel laf olacak önne gelecek illa ki boşver...

İste o zaman nerden bilsinler sizin durumunuzun kötü
oldugunu.
Ben bir ayrımcılık yaptiklarini düsünmüyorum.
Adamcagiz ne yediginizi bile sormus, demekki baya ilgili
bir Baba.
eşim annesne kardeslerıne bazende babasna söyler borçlardan bıktım artık diye

Canım evlat ayırımı hiç sevmediğim birşeydir.Neyse eşin ne iş yapıyor mesela,okumuş mu,kaynıngil okumuşmu onlar ne iş yapıyor?Kayınpederinin yanında çalışıyorlarsa tamam,çünkü çalışıp kazanıyorlar.Aynı iş olunca aynı kazanç oluyor.İşleri büyükse çok kişi calışır,çok kazanırlar ve kayınpederinin onlara hakkını vermesi normal.Bizim bir yakınımız var kömürcülük yapıyorlar 3oğlu bir kocası çalışıyorlar,maşallah çok kazanıyorlar oğullarına kat kat ev alıyorlar,dışarda memur oğlu var o tatilden tatile arada uğrar,ona ev aldımı bilmiyorum ama..yani budurumda diğer leri çalışıp kazanıyor eee bu durumda oğlanın babasından birşeyler beklemesi doğru olmaz bence..

Şu konuda haklısın canım, bir babanın ayrımcılık yapması güzel bir şey değil hatta kardeşlerin düşman olmasına bile sebep olabilir yeri gelince. Kayınpederin kendi malını nasıl isterse öyle kullanır ama dediğim gibi keşke ayrımcılık yapılmasa, huzurlar bozulmasa. Ama adamın da boğazına yapışıp, "Bize de yardım edeceksin" denilemeyeceğine göre düşünüp kendini üzmemen en iyisi.

Yine de ben senin yerinde olsam daha da gururlu davranır değil sözünü etmek düşünmem bile. Farz et ki eşinin babası fakir bir adam, size yardım edemiyor. O zaman yine kendi başınıza kalacak, kendi imkanlarınızla kurtulmaya çalışmayacak mıydınız? Diyeceksin ki "Biz kendi kendimize didinirken kayınlarım babalarının parasıyla rahatlarına bakıyor.", ne yapılabilinir ki? Onlar başka siz başka ailesiniz. Siz bir şeyleri babanızın hazır parasıyla kurtarmak yerine çalışıp didinerek elde etmişsiniz, ki bence çok daha değerli. Dahası bu hayatta hep çıkışlar yok, inişler de insanlar için. Sıkıntı çekersiniz ama Allahın izniyle düzlüğe de çıkarsınız.

Benim babam da annesi tarafından ayrıma uğramış, düşün ki babasının mirasından bir meyveyi bile gönül rahatlığıyla yiyememiş insan. Babaannem de babam da yok artık. Biz bile o mirasa sahip olduğumuzu halen tam kabullenmiş ve kabullendirebilmiş değiliz. Ama Allaha şükür aç da değiliz açıkta da değiliz, babam da öyleydi nitekim. Kendi kazandı, kendisi ve ailesine yedirdi. Kimse de hesabını soramadı, içi buruk da olsa kafası rahattı.

Düşün ki herhangi bir borçluya yardım etmek derdini hafifletmek ne kadar iyi bir şey, sevap. Ama insan oğlunun borcu varken ve durumu yerindeyken yardım etmiyorsa cidden ne diyebilirsin? Ne yapabilirsin? Tek yapacağın düşünüp düşünüp kendini doldurmak, üzmek olur. Eşine de yansır, tatsızlık çıkar.

evlatlar arasında ayrımcılık yapılmasına bende karşıyım ama anne baba da olsa kimseden zorla para alamayacağımıza göre böyle konuları düşünüp üzülmemek en doğrusuayrıca kimseye muhtaç olmamak bence en büyük zenginlik.kendi kendinize yetiyorsanız sağlığınız huzurunuz yerindeyse canınızı sıkmayın bu konuları aklınıza getirip kendinizi üzmeyin

Bence sen şanslı bir kadınsın Çünkü eşin ailesinin sorumluluğunu taşıması gerektiğini algılayan akıllı bir adam. Babası bile olsa kimseye dayanmadan yaşamayı seçiyor. Bunun için canını sıkma. Desteğe ihtiyacı varsa ona destek olacak kişi sen olmalısın. Maddi ya da manevi. Kimseye minnet etmeden yaşamak en güzeli.

Alan hep borçludur. Sizinse kimseye borcunuz yok. : )

Vallahi böyle kocayi el üstünde tutardim, ne güzel hem uzaktasiniz hemde özgürlügünüz var, simdi 5 kurus yardim icin insan özel hayatini bozarmi?
Bence bu kadar acizlige gerek yok, herkesin eli ayagi tutuyor, yeri gelir sende calisirsin ama kimsenin parasinda kimsenin gözü olmasin.
Benim hayattaki tek istegim hep bu oldu: kimse gölge yapmasin yeter, kimsenin yardimina muhtac degilim beni sevsinler yeter.

bir tanıdığım var,2 kardeşler.biri kendisi çalışıyor,diğeri babasıyla.kendi kazanan istediği gibi geziyor,tozuyor,kendilerine laf söylettirmiyorlardı.hatta eşi evimize aldığımız eşyaya bozuluyorlar derdi.babayla çalışanda tabii o kadar rahat değildi.birlikte kazanıp birlikte harcıyorlardı.zamanla kendi kazananın işleri bozuldu.babayla çalışan işleri yoluna koydu.bu sefer kendi kazanan bozulmaya başladı,babam bize hiç yardım etmiyor diye

kendi kazandıklarını istedikleri yere harcamakta özgürler..daha insanlar ölmeden bizim hakkımız diye bir durum söz konusu değildir..hiçbirşekilde beklenti içine girmeyin...hiçbirşeyleri yokmuş gibi düşünün ve öyle yaşayın..eşinize yansıtmayın, kendinizde bu durumu artık düşünmeyin..birde bir söz vardır "ağlamayana meme yok"..dile getirmediğiniz sürece kimse sıkıntıda olduğunuzu bilmez..

yok canım bizimkiler dediğin gibi değiller. k.pederimin dükkanı kaynımgilin dükkanları ayrı herkesin ayrı işi var o dükkanlarıda k. pederimin deteğiyle açtılar. herkes kendi dükkanının karını alıyor. k. ederim onlra dükkan vs. açtı bize yok. ama halada onlraa kendi emekli maaşını veriyor ve sık sık eline geçtikçe para veriyor biz çok sıkıntılar çektik sırf ayrı şehirdeyiz onlara uzağız diye üvey evlat muamelesi görüyoruz. bizden de gizlerlez yaptıkları yardımları.

bu konuyu açalı 1,5 yıl olmuş ama ayrımcılık artık hadsafhaya ulaştı canım çok sıkkın
yeniden konu açamka yerine buradan devam etmek istedim

eşimin kardeşi nişanlandı
şimdiye kadar bizlere yapılmayan herşey bu düğün için yapılıyor en lüks yerde düğün ( bizimkiler belediyenin salonunda olmuştu )
en lüks mobilyalar ( bizimkiler spotcudan en ucuzu alınıştı)
ve bizlere takılan altınların 5 katı kadarda altın
kayınpederimin o zaman durumu yoktu yapamamıştı desem şimdide durumu yok ama elinde çcouklarının geleceği için duran bir arsa vardı oldukça büyük bi arsa hepimizin son umuduydu o ve hepimiz oradan gelecek olan az miktar payımızla kredi çekerek birer ev sahibi olabilecektik ama ne oldu şimdi bu düğün için o satılcak daha doğrusu kaynım bunun satılması için ısrar ediyor babasına. k. pederim daha önce ona küçük bi dükkanı satıp iş kurması ve düğününü yapması için para vermişti bu güzelliğide diğer hiçbir oğluna yapmamıştı. buna susutu kimse hadi bi kere oluyor kardeşimiz kursun işini düğününü yapsın dedi abileri.
ama iş kurmasıyla kalmadı şimdide arsayı sattırmaya çalışıyor
bu nasıl bir bencillktir en büyük abisi çok kötü bir evde oturyor kıt kanaat geçiniyor yinede babasından böyle şeyler istemedi ama bu kayınbraderim hep bana hep bana diyor eskiden söylemediği şeyler çıkıyor ağzından kaynanm da kız dolduruyor sanırım dedi.
şimdi dükkan satıldı buna iş kuruldu yetmedi abileirnin hakkı olan arsayı sattırıp düğün eşya altın vs. aldırmak istiyor

ben bunu duyunca çok üzüldüm çünkü eşim aldığı maaşn yarısını kira ödüyor ev sahibi olmak için tek şansımız o arsadan bize düşen paydı ama şimdi oda gidiyor çok üzgünüm eşimde üzüldü ama bana belli etmiyor

bazen yum gözünü aç ağzını diyor şeytan ama bazende konuşssanda bişey değişmeyecek bari susta kıskanıyor çıkarmaısnlar adını diyorum sizce susmak mı içimden geçeni söylemek mi ?

Bu adaleti sorgulamak gelinlere dusmez birakin esiniz kardesleri ve babasi ile halletsin sonra isler cigrindan cikiyor mahkemelere kadar variyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…