k.validemin işgüzarlığı

eger ki teyzeler sonradan size bir tavir sergilerlerse, nazik bir lisan ile soyle dersiniz:

- teyzecigim, bir dahaki seferi dogrudan beni ararsaniz yanlis anlasilmalar yasanmaz. kayyum validem bizim her programimiza vakif olamayacagi icin uzuntu yasanmamis olur.

Aynen birsey derlerse oyle diyecegim. Ayrica olayi esime de anlattim. O da benle ayni fikirde.

iyi yapmışsın. Benim kayınvalidemde balayındayken evime misafir getireceğini söylemişti. Uzaktan gelen akrabalarının evi görmesi lazımmış. O gün koydum tavrımı sınırlarımı çizdim. Herkes durması gereken yeri bilmeli.

Ben yokken ben de evime asla kimsenin girmesini istemem. Asla yani. Ki yeni evlisiniz ve balayindasiniz, ne demek. Belki acele ciktiniz dugun ertesi evden ve ortada uygunsuz bir durum var. Ayrica olmasa bile siz yokken eve girilmesi ne alaka. Esim dugun gecesi bile imam nikahini evde kiydirmak istemedi. Dugun donusu yorgun argin onca millet kacta gidecek dedi. Ki sabah erkenden balayina gidecektik. Erkenden imam nikahi kiydirdik birkac gun evvel. K.validem ogluna demiski evde kiydirsaydik ben millete baklava dagitacaktim. Esimde demiski baklava dagitmayi cok istiyorsan evinde dagit. Yani demem o ki sınr koymak her zmaan iyidir. Yoksa ipin ucu kacar ve toparlamak zorlasir

Iste 8 sayfadir beni tam olarak anlayan tek mesaj bu olmus. Insanlar bana tü kaka yaptilar ama ben diyorumki k.validem plani biliyor ve arayanda kardesi. Bana yansitmadan kardesiylede halledebilirdi. Beni arayip nabiz yokladi, ya da pazar gunku kahvaltiyi teyzelerle degisip arkadasimi iptal etmemi bekledi. Ayrica belirttim ilerleyen sayfalarda esimle 1 aydir ev tadilati nedeniyle her haftasonumuz evde gecti yorgunluktan öldük. Bunlari bildigi halde boyle davranmasi beni sinir etti. Ama benim k.validem melekmis de benim haberim yokmus :) burdaki yorumlardan onu anladim. Gidip kadinin elini etegini opesim geldi anacim diye :)

Bence senin davranış biçimin daha doğru. Taviz tavizi doğurur. Saygılı ve mesafeli şekilde ne isteyip ne istemediğini belirttiğin sürece sorunlar daha az olur.
Ev senin karar senin. Kimi ne zaman istersen o zaman kabul et.

Bence senin davranış biçimin daha doğru. Taviz tavizi doğurur. Saygılı ve mesafeli şekilde ne isteyip ne istemediğini belirttiğin sürece sorunlar daha az olur.
Ev senin karar senin. Kimi ne zaman istersen o zaman kabul et.

Tabiki oyle, asla saygisizlik gibi bi tavrim yok. Guzelce soyledim, dedim c.tesi x teyzeler gelicek anne. Birini kahvaltiya birini aksam uzeri alamam yetisemem. Pazarda biliyosun arkadasim kahvaltiya gelecek dedim. Hani biraz daha bekledi bana diyorki eee napsak? Benden hani pazari belki iptal ederimde kahvaltiya alirim gibi bi beklentiye girmis gibi hissettim. Ayrica haftasonu planina kendiside vakif biliyor yani. Kendini arayan kardesine bisey demeyip hicbiseyden haberi yokmus gibi beni arayip sormasi da bana ayri acayip geldi

Tabiki canim teyzeler agirlanmadan asla olmaz :)
Olmaz tabii o kadar Çeyiz yapmışsındir porselen takımlar Çatal kaşık takımları caydanliklar masa örtüleri boşa mi gitsin öyle ağırladı ki meydan gelin görsün. Kasilacak bir şey yok şıkır şıkır giyin ağırla teyzeciklerini tadını cikar fırsatın. Ciddiyim bak abla sözü dinle

Olmaz tabii o kadar Çeyiz yapmışsındir porselen takımlar Çatal kaşık takımları caydanliklar masa örtüleri boşa mi gitsin öyle ağırladı ki meydan gelin görsün. Kasilacak bir şey yok şıkır şıkır giyin ağırla teyzeciklerini tadını cikar fırsatın. Ciddiyim bak abla sözü dinle

Ablacim inan o kadar cok agirladim. Oyle sofralar kurdumki. Ne iftarlar ne kahvaltilar. Dillere destan oldu sofralarim inanki. Onlar tarafindan davet edilmedim bile. Inan umursamadim yeni evliydim dedim gecen yil herkesi cagirdim ozendim. Simdi esimde kiziyor bana. O kadar niye ozeniyorsun diyor. Biz gittikmi onlar yarisini yapmiyor diyor. Hele bir teysesi var bekar benden 6 yas buyuk. Teyzelik unvani altinda evime geldimi kendine 1 bardak cay koymaz yogunlukta.Herseyi ayagina ister , kendisini anneanne ile kaliyor ama birkere bizi cagirmaz, k.validemle gittigimizdede ortaya bir hazir kuru pasta ve cay. Ve herseyine yardim ederim malum gelinim ya birde anneannenin evi. Inanin yemekten degil ama benim canim yokmu? Esimde bunlari gordugunden artik bana kiziyor.

Ablacim inan o kadar cok agirladim. Oyle sofralar kurdumki. Ne iftarlar ne kahvaltilar. Dillere destan oldu sofralarim inanki. Onlar tarafindan davet edilmedim bile. Inan umursamadim yeni evliydim dedim gecen yil herkesi cagirdim ozendim. Simdi esimde kiziyor bana. O kadar niye ozeniyorsun diyor. Biz gittikmi onlar yarisini yapmiyor diyor. Hele bir teysesi var bekar benden 6 yas buyuk. Teyzelik unvani altinda evime geldimi kendine 1 bardak cay koymaz yogunlukta.Herseyi ayagina ister , kendisini anneanne ile kaliyor ama birkere bizi cagirmaz, k.validemle gittigimizdede ortaya bir hazir kuru pasta ve cay. Ve herseyine yardim ederim malum gelinim ya birde anneannenin evi. Inanin yemekten degil ama benim canim yokmu? Esimde bunlari gordugunden artik bana kiziyor.
Hmm o zaman uzak dur bu aileden. Kendilerini ağırlatmak istiyorlar. Şimdi düşününce asla almam.bahane bul kabul etme.

Hmm o zaman uzak dur bu aileden. Kendilerini ağırlatmak istiyorlar. Şimdi düşününce asla almam.bahane bul kabul etme.

Abla ben gene alirim inanki. Nolcak elime yapismaz bi kahvalti ama ben misafir oldugunu bildigi halde geri cevirmeyen k.valideme kiziyorum. Gelmis bana soruyor ya biliyosun zaten c tesi pazar misafir var nie soruyonki. Sole kardesine olani.baska zamana agirlariz yani

Abla ben gene alirim inanki. Nolcak elime yapismaz bi kahvalti ama ben misafir oldugunu bildigi halde geri cevirmeyen k.valideme kiziyorum. Gelmis bana soruyor ya biliyosun zaten c tesi pazar misafir var nie soruyonki. Sole kardesine olani.baska zamana agirlariz yani
Onun kardeşleri senin arkadaşından önemli olduğu için arkadaşını geri çevirmeni beklemis ki sakin böyle bir hata yapma

Onun kardeşleri senin arkadaşından önemli olduğu için arkadaşını geri çevirmeni beklemis ki sakin böyle bir hata yapma

Yok abla dedim zaten, ki arkadasiminda gelecegini dun soledim kendisine. Asla taviz vermedim. Dedim baska zamana cagirirz, o da bir duraksadi sonra eee napsak dedi. Dedim anne ara soyle ki sen biliyodun keske seni aradiklarinda direk soleseydin dedim. Ben bisey demedim ayip olur diye dedi.ben de dedim anne musait olsak basim ustunede durumu biliyosun dedim. O da tamam madem ben arayayim dedi

Yok abla dedim zaten, ki arkadasiminda gelecegini dun soledim kendisine. Asla taviz vermedim. Dedim baska zamana cagirirz, o da bir duraksadi sonra eee napsak dedi. Dedim anne ara soyle ki sen biliyodun keske seni aradiklarinda direk soleseydin dedim. Ben bisey demedim ayip olur diye dedi.ben ve dedim anne musait olsak basim ustunede durumu biliyosun dedim. O da tamam madem ben arayayim dedi
Allah kolaylik versin bu kv ile sana.

Onlar araadıysa seni onların hatası sallaa

amann sanırsın kadın almış misafiri toplamış çat kapı gelmiş..

belli ki sizin numaranız vs. yok. ya da usulen kız kardeşlerini direk aramış teyzeler.

kv. hafta sonu misafir olacağını biliyor olabilir. ama ne deseydi kadın, size gelen teklifi size iletmiş bunda anormal ne var..

vah vah kadın bildiği halde misafiri geleceğini neden aramışta soruyor muş ? yahu sana soracak bana mı soracak ??
size
sormadan bu hafta sonu olmaz dese, bu sefer de benim misafirime neden benden habersiz kafaana göre cevap verirsin dicektin... ki sen derdin yani!! baksana kadının aramasına bile laf etmişsin... ağaç kovugundan çıkan bir eş bulsaydınız madem.. bu da laf edilip buraya yazilmaz yani.

amann sanırsın kadın almış misafiri toplamış çat kapı gelmiş..

belli ki sizin numaranız vs. yok. ya da usulen kız kardeşlerini direk aramış teyzeler.

kv. hafta sonu misafir olacağını biliyor olabilir. ama ne deseydi kadın, size gelen teklifi size iletmiş bunda anormal ne var..

vah vah kadın bildiği halde misafiri geleceğini neden aramışta soruyor muş ? yahu sana soracak bana mı soracak ??
size
sormadan bu hafta sonu olmaz dese, bu sefer de benim misafirime neden benden habersiz kafaana göre cevap verirsin dicektin... ki sen derdin yani!! baksana kadının aramasına bile laf etmişsin... ağaç kovugundan çıkan bir eş bulsaydınız madem.. bu da laf edilip buraya yazilmaz yani.

Birincisi benim numaram herkeste var ve arayan arayabilir. Ayrica umarim siz de evlenirsiniz de bu durumlarin bazen ne kadar insani bunalttigini anlarsiniz. Ne diyim bekara kari bosamak kolay misali :) umarim siz k.validenizle cok iyi anlasan cici bir gelin olursunuz. Zira profilinizde de yazdiginiz gibi zaten sinirlisiniz, sinirinizin dinmesi dilegiyle.
Son olarak neyi buraya yazip yazmayacagim beni ilgilendirir sizi degil.

Bu tam olarak isguzarlik değilde, KV ler gelinleriyle hava atmak mı istiyorlar nedir bende cozemedim. Benim KV kardeşleri için kendini paralayan bir tip surekli baskı yapar bana ara sor teyzeleri soyle yap böyle yap, ben herzaman oglumla gelinimle iftihar etmek isterim vs vs. Ben kendi teyzelerimi bile ayda yılda bir anca ararim. çok sevmem surekli tlf muhabbetini, kendime bile vakit ayiramiyorum cogu zaman, ne diye surekli başkalarını memnun etme derdiyle kendimi sıkıntıya sokayim. Siz kendinize haklisiniz tabi ama bu durumu arkanızdan iş çevrilmiş gibi algilamaniza bence gerek yok. kardeşlerine direk gelmeyin vs demek istememiştir, bi şansıni denemiş olmayınca da cok ustelememis. Bence kendi kendinizi doldurup huzurunuzu kaçırmaya degmez.

M moonliqht ben seni gayet iyi anladım çünkü kvaliden aynı benim kvalide. Aynen bu anlattıklarını defalarca yaptı. Arayıp emri vaki yapmaya çalışmalar ee napsak demeler. O ee napsak ki lafından bunaldm zaten. Ben boşverdim artık o yokmuş gbi devam ediyorm canım sende öyle yap.

Bu tam olarak isguzarlik değilde, KV ler gelinleriyle hava atmak mı istiyorlar nedir bende cozemedim. Benim KV kardeşleri için kendini paralayan bir tip surekli baskı yapar bana ara sor teyzeleri soyle yap böyle yap, ben herzaman oglumla gelinimle iftihar etmek isterim vs vs. Ben kendi teyzelerimi bile ayda yılda bir anca ararim. çok sevmem surekli tlf muhabbetini, kendime bile vakit ayiramiyorum cogu zaman, ne diye surekli başkalarını memnun etme derdiyle kendimi sıkıntıya sokayim. Siz kendinize haklisiniz tabi ama bu durumu arkanızdan iş çevrilmiş gibi algilamaniza bence gerek yok. kardeşlerine direk gelmeyin vs demek istememiştir, bi şansıni denemiş olmayınca da cok ustelememis. Bence kendi kendinizi doldurup huzurunuzu kaçırmaya degmez.

Haklisiniz tabiki durum atla deve degil. Minik bisey ama iste boyle minik minik toplaninca insan acaba diyor. Bizimkide sizin k.valide gibi kardesleri icin canini verir. Esimde cok kizar annesine onlarin cocuklari seni cok mu ariyorki ben onlari arayayim der. Nitekim aramazda ben de sadece kandil ve bayramlarda ararim. K.valideme kalsa daha sık aramak lazim. Bir de alinmalar darilmalar oluyor bu teyzelerde ara sira sormayin gtsin :) hic takmiyorum, esimde benim kafadan cunku

M moonliqht ben seni gayet iyi anladım çünkü kvaliden aynı benim kvalide. Aynen bu anlattıklarını defalarca yaptı. Arayıp emri vaki yapmaya çalışmalar ee napsak demeler. O ee napsak ki lafından bunaldm zaten. Ben boşverdim artık o yokmuş gbi devam ediyorm canım sende öyle yap.

Canim inanki elimden gelenide yapmaya calisiyorum. Sen de benim halimden anlarsin ama hep bi tık daha fazlasi istenince ben de artik naparsan yap moduna girdim. Ben senin misafirlerini kabul etmisim(ki 1 aydir tadilattan dolayi esimle haftasonlari hicbiyere cikamadigimiz halde) ama simdi ikinci bir yuk cikarmaya calismaya ne gerek var. Baska bir haftasonu gelirler. Haftasonlari cuvala girmedi yani. Ki iki teyzeylede ayni sehirdeyiz aracla en fazla yarim saatlik mesafedeler. Yani cok buyuk bir kayip degil.

M moonliqht sen tamamen haklısın işgüzarlık konusunda çnkü bencede bu işgüzarlıktr. Ee napsak ne dmk ya arkadaşın mı geleckti kızım k bakma tmm ben söylerm teyzenlere der normal bi insan. Ah ah nerdee bende bi gün bu yazdğm gbi kelimeler duyacam mı acaba kv den :)) boşver canım ya çünkü değişmiyolar naparsak yapalım.

Back
X