K.Validemin Patavatsızlığı

sssemaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
900
0
46
İstanbul
Hanımlar,

Kvalidemle ilgili içimi dökmek istedim yine.
Farkli illerde yaşıyoruz, geldi bir süre bende kaldı ve evine gönderdik geçenlerde.
Çok şükür kazasız belasız kavga gürültüsüz geçirdik günlerimizi, ama giderkerken yine patavatsızlığı beni çok üzdü,
Annem yolluk bişeyler yapmış getirdi, oturuyoruz çay içerken de o yapılan yolluklardan yiyelim dedik.
Neyse k.validem börekten bi ısırık aldı,almasıyla, tabağa geri çıkarması bir oldu, çok tuzluymuş tansiyonunu çıkarırmış,ama nasıl bağırıyor uuuuu bu çok tuzluu bilmem ne,ki annem özellikle söylemişti peynirin tuzunu aldım diye ve tuzlu falan değildi..Yine de beğenmediysen en azından ağzındakini yut,sessizce devamını yeme,ama nerde o düşünce...Eşim annemin böreğini çok beğendiğini söylemişti bi akşam, onu mu kıskandı naptıysa artık...
Bir de benim halam bir hediye göndermiş k.valideme, güzel bir yelek.
Neyse annem gitti,kvalidem yeleği çıkarttı paketinden, diyor ki bu kullanılmış gibi, kullanılmış mı?
Diyorum ki ne alaka anne daha yeni açtın, bilmiyorum diyo giyilmiş gibi kokuyo, ve hiçbi koku falan yoktu,her neyse,ya sabır çektim gönderdim ama acaba daha çok cevap vermeli miydim şu olaylara aklıma takıldı...

Ayy ne sinir bir durum gerçekten.Benim kayınvalidemde öyledir.Anemi çok kıskanır.Annem ne yapsa beğenmez.Annem bize gelip yemek yaptığında yemiyor bile.Ama eşim annemin yemekleri böreklerini çok beğenir.Düşün bi kere mevlüt okuttum.Annem geldi etini pilavını yaptı.Annem tavuk etini baharatlayıp fırına falan atmıştı bi kere daha mevlütte anneme dedimki anne yine öyle yapsana hemen tepki şu "yok yok yapma.Geçen sefer hiç kimse beğenmemişti."bende dedimki anne kim beğenmemişti herkesmiş.Allah allah bende çok güzel yorumlar almıştım oysaki neyse sesimi çıkarmadım.Eşim kalktı eti görünce anneme dediki anne eti yine öyle yapsana çok güzel olmuştu:)suratını görmenizi isterdim....Ahhh ahhh kendisi hiç birşey yapmayı bilmez bilenide kıskanır.Düşün benim yemeklerimi bile kıskanıyor.Kaldı ki annem.Biz birlikte yaşıyoruz.Yeni evliydik eşime yemek yapmak için hevesliyim.Kıymayı çıkarıyorum buzluktan anne yemek yapma ben yapıcam diyorum bi geliyorum kıymayla ne yapiim diye çok düşünmüşte kuru fasulye yapmışYani daha bunun gibi çok örnek.Yada yemek nasıl olmuş dediğimde eşim şahane olmuş aşkım der.O da ehh idare eder der....Iyyy

Ama sen fazla cevap vermemekle en iyisini yapmışsın boş ver.Ağırlık her zaman iyidir.Ben çoğu şeye hiç cevap vermem.O daha çok sinir eder onu.Sen yine düzgün bi cevap vermişsin.Ben bazen onuda vermiyorum susup odadan çıkıyorum hemen:)

Demekki herkesin yaşadığı aynı şey:)
Ben kendimi onun yerine koyuyorum mesela, biri beni düşünüp yolluk bişeyler yapsa, ya da hediye gönderse o kadar hoşuma gider ki.
Ben kendisinden bi çöp görmedim desem inanır mısınız,hiç mi bişeye gücü yetmiyo yani, çok şükür maddi durumları iyi, ama benim beklediğim maddiyat da değil zaten, yahu bi yazma bi patik bi havlu vs.hiçmi bişey yapmaz insan gelinine, hiç mi özenmez, yok, bazen hata bende mi diye düşünüyorum istemedim çünkü, ailemden öyle görmediğim için istemem de zaten, ama diğer eltim ister, laf sokar, ona herşey gelir..
Ama bundan sonra bitti, anneme de söyledim yani ona özel hiç bişey yapmasını, hediye vs.istemiyorum

Dediğiniz gibi sonuçta ona özel yapılmış yolluk.Güzel olmasada insan incelik yapıpp çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık.Bi Allah razı olsun dese yeter zaten insana.Siz diyosuniz ya ne bir yazma ne bir patik.Yine sizinki vermiyor tamam.Bzimki vermediği gibi benden ister.Köye gider ordakilere hediye benim çeyizimden ister.Zaten yazmaları ne yapıcakmışım.Takmıyormuşum.Patik ister sürekli.Laf çarpıtır.Patiğim yok ayaklarım üşüyor diye.Bende çıkardım verdim kaç kere.Gidiyo onlarıda birilerine hediye etmiyor mu deli oluyorum.Benim çeyizimle millete niye hayır işliyosun yaa.Anneme anlattım deli oldu.Kendisi akşama kadar evde boş oturuyor.Örgü bilmesine rağmen yapmıyor.Bazen artık ben diyorum anne yapsana kendine bişeyler.Benim annem sürekli elinde bi çocuk yeleği bi patik vardır yapar hep elinin altında bulunur.Birine gitse ya da biri gelse evine çıkartır verir.Onu söylüyorum amannn diyo kim uğraşacak.Tabi benim çeyizim var nasılsa.Ama artık isterse vermeyeceğim.Yok diyicem yaa...

Bence de yok de hiç uğraşma, ben evlenirken böyle hiç bişey görmeyince ahdım vardı hiçbişey bi çöp bile hediye etmem diye.
Etmiyorum da ne yalan söyliyim,ama işte eşim bişeyler yapıyo, benim tarafımdan da diğer aile üyeleri,iyi niyetinden bişeyler yapmaya çalışıyolar, çalışınca onlara da kulp takıyo hanımefendi.
Annemle konuştum,o da yapmaz artık, iyi niyet bu kadar suistimal edilir

Yöneticilerden konunuzun birinin kapanmasını rica edin..Konunuz dağılmış.

Ya düşünün şu anda hamileyim.Annem oğluşuma birşeyler yapıyor.Anlatıyorum.Ağzını yüzünü bi ayrı yapıyor.Çok basitmiş.Bilmem neymiş.Sen yapta görelim.Bir battaniye yaptı.Kırk gün anlattı.Annem yapıcak şimdi sürekli soruyor annen battaniye örneği buldu mu?Diyorum işte şöyle şöyle yapıcak.O ne be çok basit diyor kadın yaaaaa

Numunelik bizimkiler, kendileri yapmıyo, yapana da kulp takıyolar
İnsan azıcık düşünür yani, yaşlanıyorum insanları kendimden uzaklaştırmayayım der
Ama sanki inadına yapar gibi, bi insan bir ay bi evde kalıp da hiç mi bi kap yemek yapmaz, bi tane bardak yıkamaz mı?
Onları falan geçtim, kendi kendime dedim ki oğlunun evi, yorulmasın, tatil gibi geçsin, en son bana yakın davranışları da oldu aramız ısınır gibi oldu ama giderken yine bombaları patlattı gitti.

yaniii suss sessiz sedasız git bari gelin yine seni çağırsın.yokk durmuyolarki..bizde iyi anlaşırız ama bi laf eder bütün herşeyy o an biter benim için.

kayınvalidenin yaptıkları saygısızlık ama ters cevap vermeyerek en doğrusunu yapmışsın benceevlilikte herşeye ters yada sert cevap verecek olursak olay daha da tatsızlaşabilir.biraz vurdumduymaz olmak her zaman için iyidirsen doğru olanı yapmışsın

Arkadaşım neden veriyorsun ki sende.Yazık değil mi annenin göz nuru var o işlerde.Elaleme vereceği hediyeden sana ne ki senin çeyizinden gidecekmiş.Sıksın kendini örsün kayınvaliden yok yapmıyorsa satın alsın.Çeyiz pazarları var artık heryerde satılıyor bu işler gitsin alsın.Sinir oldum şimdi

Konu sahibi arkadaşım sizde birdaha yolluk veya hediye vermeyin.Hakedene hakettiği gibi davranacaksın.Ne kadar incelik o kadar değer.Ben ailemden ayrı bir şehirde çalışıyordum ve orada evlendim.Annem ilk defa yanıma gelmişti.Onu gezmeye götürüken kayınvalidemi de çağırdım,değişiklik olsun sanada dedim.Nişanlıydım henüz.Taksiyle evinden aldım,taksiyle evine bıraktım.Ama aksilik taksiye binerken elim kolum doluydu elini öpemedim.Önce şehir manzaralı bir restorana götürdüm annemin yanında 2 saat konuşmadı,ne birşey yedi,ne birşey içti.Annem üzüldü,ben sinir oldum.Sen misin bunu yapan birdaha asla çağırmadım asla da çağırmam.Abim -ablam düğünden sonra ilk defa ailecek geldiler 3er gün kaldılar çağırmadım bile.Bana laf soktu "kardeşin gelmiş 1 çay içmeye çağırmadın "dedi duymamazlıktan geldim.Üsteledi onlar gezmek için gelmiş evde oturmadık zaten dedim geçtim.Adam olsaydı başımın üzerinde taşırdım.İyilik yaramıyor insanlara boşuna kendini üzme.Sen ne yaparsan yap eleştirecek birşey bulur bunlar.

Aynen dediğin gibi arkadaşım,hakedene hakettiği değeri vericem bundam sonra, yani iyi niyetle yaklaşıp karşılığında bunları görmek çok üzücü oluyor, anneme de anlattım, o da dedi ben daha birşey yapmam diye, yapmayız.

Böyle bir kadın için anneciğine niye yol azığı yaptırıyorsun*??
Kıymet bilmez şey.
Yeleği da alsaydın elinden.
Kullanılmış diyorsan anneme vereyim de o giyinsin
Madem beğenmedin deseydin.
Sinir kat sayım yükseldi.

sinir yaa böle insanlara sinir oluyorum. e o kadın seni düşünmüş emek vermiş, içinde emek olan herşey çok değerlidir bence. damak tadına uymayabilir ama nezaketen de olsa eline sağlık desen nooolur yani. yok yelek giyilmiş gibi diyomuş. senin gibi kıymet bilmeyen insana giyilmiş yeleğimi bile vermem ben beeeee... ben olsam bu insana çöpümü vermem. azcık kıymet bil dimi ya. neyse susmakla yine en iyisini yapmışsın arkadaşım. polemiğe girsen de kesin sen hatalı olursun. boşver he hoş de geç. en güzeli... allah sabır versin ne diyim.

Hey Allahım ya çok güldüm kayınvalidene...
Allah akıl fikir versin ne diyeyim

Aynen benim de ama yapacak bişey yoktu zaten gidiyo diye de sustum açıkçası
Bir de son zamanda iyi gibi olmuştu aramız, hatta bi konuda benden özür falan diledi, patavatsız ama bu kadarını yapabileceğini hiç düşünmedim, bu özelliğini de öğrendik bir daha ne hediye ne el emeği bişey..

Allah razı olsun arkadaşım, neyse ki görüştüğümüz zamanlar kısıtlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…